Știrea zilei
O instituţie care plăteşte lefuri de aproape 2 miliarde are în afară de directori un singur specialist şi acela fost director
44 de angajaţi nu sunt suficienţi la o instituţie din Botoşani pentru a încăpea şi nişte specialişti în domeniul de activitate al unităţii. Deşi pare neverosimil, lăsând la o parte directorul şi inginerul şef, respectiva unitate nu are decât un singur specialist, care la rândul său este un… fost director.

Specialiştii au plecat, posturile au dispărut

Situaţia se întâlneşte la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani, unde în afara directorului Mihai Bâlbă şi a inginerului şef Eusebiu Cilibiu, ambii proveniţi din privat, mai lucrează un singur absolvent al Facultăţii de Cadastru şi Geodezie. Este nimeni altul decât fostul director Dumitru Istrati, care acum activează ca inspector. În rest, instituţia are economişti, ingineri cu alte specializări decât profilul principal al instituţiei, jurişti, IT-işti sau persoane cu studii medii.
mihai balba director ocpi botosani  Directorul OCPI Botoşani susţine că principalul motiv pentru care s-a ajuns în actuala situaţie paradoxală îl reprezintă interzicerea angajărilor.
„Cei vechi, cu studii în domeniu, au ieşit la pensie şi atunci s-au eliminat şi posturile din organigramă, nu ni s-a mai dat voie să angajăm alţii în loc”, ne-a declarat Mihai Bâlbă (foto stânga).

Ar trebui angajat personal încă un sfert peste ceea ce există la momentul actual

Potrivit acestuia, pentru a funcţiona la un nivel normal, OCPI Botoşani ar mai avea nevoie de încă 12 angajaţi. Din cauza crizei de specialişti nu a lipsit mult ca instituţia să desfiinţeze Biroul de Cadastru deschis în urmă cu mai mulţi ani la Dorohoi. Pur şi simplu acesta rămăsese fără nici un licenţiat în cadastru şi pentru a funcţiona pe mai departe a fost detaşat un specialist tocmai din Braşov.
Paradoxurile nu se opresc însă aici. OCPI Botoşani are anual încasări de circa un milion de euro anual, însă nu are voie să utilizeze nici un leu, toţi banii fiind viraţi direct bugetului de stat.
„Avem lucrări poate mai multe decât în perioada de boom economic”, a mai spus Mihai Bâlbă.
Exact 178.556 lei a fost în ianuarie 2013 cheltuiala totală a instituţiei cu salarizarea, din care circa 70.000 de lei au reprezentat contribuţii la stat, iar aproape 24.000 de lei norma de hrană a angajaţilor. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
Director interimar din Botoşani : A candidat singur şi a ieşit pe 2 

ocpi botosani fara specialisti
CITEŞTE ŞI:
INTERVIU DumitruIstrati : Dl.Luca are studii de predicator, cred că n-are peste 8 clase 
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Acest articol este un pamflet, singurii specialisti din OCPI Botosani, sunt Grosu Ion Cristian si Rusz Carmen Liliana, toata stima si consideratia pentru singuri angajati care sunt bine pregatiti, au experienta in ceea ce fac, iti dau un sfat si te consilieaza atunci cand ai o problema, te ajuta, doi oameni care merita tot respectul nostru chiar daca gurile rele nu ii desconsidera, atunci cand doi oameni vor sa faca treaba si sa isi puna angajati la treaba e normal ca acestea sa adica angajati protesteze si sa ii barfeasca, dar ngajati sunt niste javre ordinare care in loc sa isi fac atreaba se tin de scandaluri si denatureaza imaginea institutie, domnul Grosu si doamna Rusz au ajuns acolo nu pe criterii de rudenie, finaciare ori politice cum au fost angajati totii ceilalti , ei au muncit si muncesc in continuare pentru binele acestei institutie, ei apara prestigiul institutie si sunt cei mai buni juristi.Daca ceilalti sunt niste frustrati sa isi dea demisia cu totii ca are cine sa vina in locul lor mult mai bine pregatiti si mult mai intelegatori cu petentii, nu niste infumurati de parca ar fi genii cand de fapt nu dai doi bani pe mintea lor de functionari adormiti, afara cu asistentii care ne fac viata grea, care ne pun piedici si lucreaza contra cetatenilor, afara cu asistentii care se cred super inteligenti dar nu reusesc sa treac aun examen de promovare macar cu nota cinci, sa va dati demisiile ca sunteti niste incompetenti care nu va meritati salariil ede 50 60 milioane , suntei o rusine pentru tota lumea.
8 martie 2014, 15:34
La politruci, singura conditie valabila la angajare este punga cu galbeni nu profesionalismul!
6 martie 2014, 22:16
DIN ACEST MOTIV SE SUPRAPUN HOTARELE......DAR NU VA MIRATI....MERGETI SI LA PRIMARIA BOTOSANI SI SA VEDETI PE CE HARTA LUCREAZA.......HOTAR DIN 1980......
6 martie 2014, 19:54
gogosel nu fi natarau.eu PLATESC pentru lucrarile pe care le duc la botosani.si pe banii mei nu accept sa fiu umilit. afara cu toate putorile de acolo si iti garantez ca se gasesc oameni sa i inlocuiasca. dar te rog nu fi IDIOT, E O CHESTIE DE MANAGEMENT SI DE BUN SIMT.
6 martie 2014, 13:26
Fata de pastorul ce era candva la OCPI, director, macar avem specialisti !! chiar si acesti 4, putini cum sunt ei tot e bine decat deloc !! Iar cui nu ii convine sa se muta in Suceava, si fa lucrari acolo !!
6 martie 2014, 12:25
Sa mearga acesti politruci la suceava sa vada cum e organizat acolo. la noi e o greatza totala din partea angajatilor. suceava e cu 10 ani inaintea noastra. acolo cum se poate si la noi nu? prefectu doarme?
6 martie 2014, 10:17
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.