Știrea zilei
Botoșani Arena – proiect pentru construirea unui nou stadion pe locul Municipalului, între 3 și 10 milioane euro – GALERIE FOTO proiectul

Municipalitatea botoșăneană a demarat discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru construirea unei noi arene la Botoșani. Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București a realizat deja trei proiecte concept pentru ridicarea unei noi arene în nordul Moldovei.

Trei variante pentru noul stadion

Practic, sunt analizate trei variante.
Varianta A – stadion în stil englezesc, cu două tribune și două peluze separate. Tribunele ar avea câte două nivele, iar peluzele unul singur, și unele și celelalte fiind însă acoperite. Aria construită la sol ar fi de 13.380 mp. Costuri – circa 3 milioane de euro.
Varianta B – actualul Stadion Municipal s-ar închide complet, forma generală ar fi a unui dreptunghi cu colțurile puțin rotunjite, toate locurile ar fi acoperite. Aria construită la sol ar fi de 15.695 mp, iar înățimea de 21,6 metri. Costuri – circa 6 milioane de euro.
Varianta C – pare cea mai frumoasă, dar este și cea mai scumpă. Stadionul ar fi un oval imens care ar semăna cu un OZN și care, ca formă, amintește de Cluj Arena, al doilea cel mai modern stadion al României după Arena Națională. Suprafața construită la sol ar fi de 15.465 mp, iar înălțimea de 21,6 m. Costuri: 10 milioane de euro.

”Cred că Botoșanii merită, ca echipă și ca spectatori, un stadion la standarde europene”


Edilul șef susține că, din momentul în care echipa a început să aibă rezultate notabile, a discutat cu forurile centrale despre posibilitatea construirii unui nou stadion la Botoșani. Necesitatea se argumentează și pe media de spectatori de pe Stadionul Municipal, una dintre cele mai bune din toată țara, dar și pe faptul că la meciurile disputate acasă de FC Botoșani vin tot mai mulți copii și tot mai multe femei, în opinia edilului șef fotbalul devenind un fenomen la nivelul municipiului reședință.  
Ținând cont că suntem cam lideri pe zona Moldovei, cred că Botoșanii merită, ca echipă și pentru spectatori, un stadion la standarde europene, mai ales ținând cont și de posibilitatea de a evolua în cupele europene”, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.
Edilul șef condiționeză construirea stadionului de păstrarea unui lot valoros prin evitarea vânzării de jucători timp de doi-trei ani. Potrivit acestuia, deja de la promovarea în Liga 1 s-au investit circa 8 milioane de lei în Stadionul Municipal, din care aproximativ jumătate s-au și plătit.

Arenă de 15.000 de locuri cu condiții


Primarul susține că reprezentanții CNI i-au transmis că ”există o șansă” pentru a asigura finanțarea aproape integrală, inclusiv pentru partea de proiectare. CNI a mai promis același lucru autorităților din Craiova și Târgu Jiu, însă lucrările au demarat deocamdată doar în capitala Olteniei, unde chiar luni s-a trecut la dărâmarea stadionului ”Ion Oblemenco”. La Botoșani sunt luate în calcul două variante: dărâmarea actualei arene sau remodelarea celei existente, cert fiind că în toate trei variantele capacitatea ar fi de circa 15.000 de locuri, dublă față de a actualului Stadion Municipal. Dacă proiectul ar fi pus în practică Botoșani ar avea cel mai modern stadion din toată Moldova și unul dintre primele cinci din România.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:40936:Curtea de Conturi a ajuns pe stadion: Aproape 200.000 de euro plătiți nelegal pentru nocturnă și încălzirea gazonului ]]

 

 

Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
Primăria să facă varianta C, să fie şi în Botoşani ceva frumos şi trainic, oraşul se v-a mări şi v-a fi nevoie de tribune cu peste 20000 de locuri.
17 iunie 2015, 22:27
Dar niste locuri de munca nu s-a gandit nimeni sa creeze la Botosani.... asa vreo 15000...Oricum, stiti vorba aia cu saracul si tichia de margaritar....
13 mai 2015, 14:11
Pentru Sandu Manoila-"reprezentanții CNI i-au transmis că ”există o șansă” pentru a asigura finanțarea aproape integrală, inclusiv pentru partea de proiectare."...Acum,ca idee,chiar daca asta e vrajeala electorala sau nu,stadionul s-ar finanta din banii statului,niste bani care sunt speciali pentru asemenea proiecte,niste bani cu care nu ai putea face fabrici etc(desi sunt de acord cu tine ca mai trebuie si locuri de munca),fabricile se fac cu alti bani din alte finantari.Desi cel mai bine ar fi ca acest "viitor" stadion sa fie construit din fonduri europene.Sonny-stai linistit,nu are cum un asemenea stadion sa coste atat de putin.
12 mai 2015, 23:56
Un stadion modernizat sau nou , daca se incadreaza in aceste preturi , ar fi o bijuterie cu care sa ne mandrim cu totii .Dar sa nu ne imbatam cu apa rece ! Vorba cuiva de mai sus , de doi ani se chinuie sa repare strada Primaverii si rezultatul il vedem cu totii .Dar , daca stadionul ar costa doar in jur de 5 mil. de eouroi , ar merita
12 mai 2015, 22:35
Nu sinteti in stare sa reparati in 2 ani 800 metri din str Primaverii si vizati la un stagion nou.
12 mai 2015, 17:54
Un stadion modern la BT s-ar impune, evident...numai ca unii retarzi considera ca nu-i necesar, ei fiind probabil nedeplasabili, sau avand gandire comunistoida(gen Samoila). Indiferent ce s-ar face, in acest oras sunt ,,intelepti,, care se opun din rasputeri. Ce ma intereseaza ca nu-i iluminata Zona Industriala?! Daca-i industriala, de ce locuiesti acolo, oaie? Du-te in codru, poate acolo iti place!
12 mai 2015, 16:55
atletismul in botosani nu exista , cat is juniori casiga medalii cu tona iar cand termina liceul se duc la cules capsuni in spania asa ca pista nu are nici un folos ,de alergat vom putea alerga la cornisa
12 mai 2015, 16:29
Pentru fotbaliadoru-de asta se va reface pista de atletism de la liceul sportiv,pentru acei loceeni campioni nationali si europeni,pe care nu as vrea sa ii descurajez dar nu ar aduce pe stadion nici 10% din din punlicul pe care il aduce fc botosani.Daca faci stadionul cu pista de atletism dezavantahezi circa 6000 de spectatori,cat ar avea doua peluze al unui stadion de 15 000 de locuri.Plus ca,daca vrem sa fim mai crestini decat papa,uitati-va in tarile civilizate sa vedeti unde este amplasata o asemenea pista intr-un oras civilizat de marimea botosaniului,in afara orasului!sau in cel mai bun caz se mai face un teren de antrenament pentru echipa locala exact langa stadion care beneficiaza si de pista,la nu se poate face asa cv dar in afara orasului sigur s-ar gasi un loc,pentru nu poti sa dezavantajezi 6000 de oameni in schimbul a 200...si nu zic aceste lucruri pentru mine doru,pentru ca posibilitati ar fi sa ma duc si la tribuna oficiala,si de ochelari nu am nevoie,dar tu intre 4 pereti esti tare viteaz. Iar acele stadioane pe care le-am vizionat din polonia sunt toate in jur de 15 000 de llocuri,vreo 5 la numar,iar cel mai ieftin era vreo 12 mil de euro. Pentru ca ei au beneficiat de niste fonduri europene care erau special pentru stadioane,iar din acele fonduri s-au facut acele stadioane de 30-40-50 000 de lucuri,care au foat mai mult pt campionatul european,dar s-au facut si se si fac stadioane de 15 000 de lucuri.Deci mai gandestete inainte sa vorbesti aiurea.
12 mai 2015, 15:50
A zis Ovidiu Iulian ca lucrarile la stadion incep odata cu spitalu, cu ANL-urile si Cornisa. Cred ca prin decembrie de sarbatori se face inaugurarea la toate obiectivele. Din ianuarie pana in mai se ocupa primarul de locurile de munca. Este un baiat destept si pregatit. Trece in clasa a 2-a in toamna. A doua oara.
12 mai 2015, 15:04
Stadionul NU are ce cauta in mijlocul orasului. Trebuie construit undeva la periferie sau chiar in afara orasului. In felul acesta exista spatiu pentru infrastructurea necesara (parcari, strazi, spatii comerciale, hotel, etc.)La fel trebuia facut si cu Mall si spital.S'auzim numai de bine.
12 mai 2015, 14:32
Dupa atitea blocuri ANL mai merge si un stadion
12 mai 2015, 14:09
daca se face de ce se face, daca nu se face de ce nu se face si uite asa numai oameni nemultumiti. e foarte bine ca se face, poate locatia lasa de dorit, ar fi de preferat in afara orasului. cand te uiti la meciurile de acasa transmise la tv si vezi blocul ala de doua etaje din spatele tribunei e mai bine ? sau tot jegul care e in jurul stadionului cu toate garajele alea. daca se face ceva nou frumos nu e bine. pana la urma nici echipa de fotbal nu ar trebui sa avem. nici la munca sa mergem, mai bine sa traim din ajutoare sociale ce tot atatea investitii, spatii verzi, flori etc? ma bucur ca va plac toate chioscurile de termopan si tabla impanzite in tot orasul. iluminatul va fi cu led in tot orasul, sau nici asa nu bun ?
12 mai 2015, 14:03
RR - Ai pierdut din vedere faptul ca stadionul este folosit si de multa alta lume, nu doar de fotbaliatori. M-as gandi la elevii de la Liceul Sportiv, campioni mondiali si europeni...pana la persoanele care pur si simplu alearga pentru sanatate. Daca nu vezi bine de la peluza, cumpara baiete bilet la tribuna si o sa vezi. Sau ochelari. Iar referitor la pretul stadioanelor, ai tu date exacte de costuri la asemenea dimensiuni ? Nu te uita doar la model, ce vezi tu sunt stadioane de 30-40.000 capacitate. Noi avem un stadion si spatiu pentru stadion mic-mititel.
12 mai 2015, 13:45
Fix de asta avem nevoie. Nu avem iluminare publica în Zona Industriala dar bine ca avem proiect de un nou stadion. Domnule Primariuc , cu așa idei veți candida dvs. la alegerile locale din 2016? Sa va fie rușine . Și vai și amar dacă intra Pdl la putere . Poate abia atunci ne vom permite sa visam. Doamne ajuta. . .
12 mai 2015, 13:29
Ar fi extrem de interesant daca intre stadionul din Suceava si cel de la Botosani ar putea fi facut un tren de mare viteza ce poate fi folosit si de afaceristi. Se poate avea in vedere o mica oprire in Bazar si o halta la Salcea. Impacam si capra si varza. Sucevenii care vin la meciuri sau la film, se pot opri direct in zona de agrement la Cornisa, daca tunelul va fi proiectat inteligent de un prieten al primarului. Daca ar fi si PSD-ist, sa extinda proiectul si catre Iasi.
12 mai 2015, 13:04
In primul rand trebuie sa recunoastem ca varianta B de stadion este cu o clasa peste celelalte.Chiar si prima varianta as prefera mai mult doarece NU mai include pista de atletism,tipica stadioanelor comuniste care cel putin din peluze nu iti permite sa vezi prea clar un meci de fotbal...Acum imi veti spune ca Cluj arena arata foarte bine,da arata foarte bine dar acest oras avand deja un stadion tipic englezesc,adica cu tribunele si peluzele foarte apropiate de teren era normal sa faca urmatorul stadion cu pista.Ar trebui ca cei de la Botosaneanul sa faca un sondaj cu cele 3 variante de stadion sa vedem ce o sa aleaga botosanenii.Inca o chestie mai trebuie stiuta,acele preturi ale stadioanele sunt total pe langa,spre exemplu un stadion cum e varianta B costa intre 15 si 20 mil de euro,si va spun pentru ca stiu asta,uitati-va in Polonia sa vedeti cate stadioane asematoare variantei B sunt si cat costa.Si o ultima chestie,e clar ca vine campania electorala si Portariuc trebuie sa aiba cv cu ce sa ne minta,dar e bine ca macar se inradacineaza in mintea botosanenilor ca acest oras are nevoie de un nou stadion!P.S.-un nou stadion fara pista de atletism :)
12 mai 2015, 12:54
Bravo ,domnule primar!
12 mai 2015, 10:46
Postati Comentarile nu le selectati...
12 mai 2015, 10:17
Mai bine ati face 3 scoli sa invete copii intr-un scimb, dati sansa culturii nu mancatorilor de seminte.
12 mai 2015, 09:41
Vă felicit d-le primar pt inițiativa si sper sa puneți in practica unul din proiecte,așa am intra si noi in rândul echipelor din Europa. Sper sa nu îl construiască firmele nebunului de Mihalachi ca in juma' de an se dărâmă !
12 mai 2015, 09:19
Mai dom primar, ciudata relatie mai ai cu cei de la Universitatea Ion Mincu ca prea baga aia Botosaniul in seama. Parca si vad ca to ei o sa castige si planul urbanistic general, acel proiect imposibil de facut si o sa castige si cu o solutie de o sa ne tragem singuri de par
12 mai 2015, 09:04
In afara de vise expuse pe hartie, nimic concret. Portariuc a inceput campania de dezinformare si de amagire in stilul sau caracteristic. Nu a precizat cum procedeaza cu oamenii care au proprietati private langa stadion si care nu vor renunta la casele lor cu una cu doua. Oricum, in trei ani numai povesti cu zane. Ovidiu este un demn urmas a lui Pinochio, un pacalici care acuma cativa ani umbla insotit de un stiulete de carpa.
12 mai 2015, 08:50
Da un vis frumos si din experiență stiu ca domn primar Portariuc este un expert in fabricat vise..ar fi prea frumos ca in 2sau 3 ani sa avem realizat la bt varianta b sau varianta c..varianta a sau cea cu modernizarea celui exist nu intra in calcul..trebuie luat in calcul si faptul ca suntem la granita si pe viitor pot desfasura partide echipe din Ucraina aau Moldova
12 mai 2015, 08:21
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.