Știrea zilei
Botoșani 2015: Copii aduși de la școală cu căruța în comuna cu microbuz școlar - E greu, acum s-au găsit pe câmpuri lupi GALERIE FOTO

Pe un noroi care îți dă senzația că te afunzi, o căruță plină de copii înaintează din greu peste ceea ce unii numesc drum. Șase elevi de ciclul primar, cu ghetuțele una cu ”glodul” sunt bucuroși că în drumul lor spre casă au dat peste un sătean binevoitor pe care nu l-a lăsat inima și i-a urcat în... atelaj..

Microbuzul vine dimineața să-i ducă la școală, de adus înapoi nu-i mai aduce nici un microbuz

Copiii sunt din Stănești, dar învață la școala din Zlătunoaia, la vreo patru kilometri de casă. Școala cu clasele I – IV din satul lor s-a desființat și trebuie să meargă până la cea din satul vecin. Dimineața, pe la 8 fără 10, vine să-i ia microbuzul școlar, la amiază însă nu-i mai aduce nimeni acasă și fiecare se descurcă acum poate. Pe unii îi ia un părinte care are mașină, se mai ”lipesc” pe la o mașină care trece prin zonă când termină ei cursurile, însă majoritatea iau drumul la picior, prin câmp, pe dealuri, pe lângă o pădurice.
”S-a mai auzit că sunt lupi”, spune Vlad Moisa, elev în clasa a IV – a, însă peste ei n-a dat vreunul, așa că frică nu-i prea este. Este însă bucuros fiindcă, spre deosebire de alte zile, a prins o căruță care-l duce acasă alături de alți cinci colegi de școală. ”Iaca așa-i chinuie în democrație”, spune cu nesaț căruțașul care și-a făcut milă de copii.

”Ne-au spus să fim mulțumiți că vine dimineața, mai avem pretenții și la amiază?”


Printre si sunt și doi frați gemeni, Adelin și Mădălin Hodan sunt în clasa a IV – a, iar mama lor îi așteaptă acasă cu frica-n sân. A tot fost pe la Primăria Lunca, pe la școala din Zlătunoaia, dar n-a reușit să convingă autoritățile să pună un microbuz și pentru plecarea de la școală.
”Ne-au spus să fim mulțumiți că vine dimineața, mai avem pretenții și la amiază? Păi cum să nu avem pretenții dacă avem kilometri și ei sunt mici?  Mai sunt și de clasa I, de grădiniță. Hai că cei de clasa a VII – a, a VIII – a sunt mari, dar ceilalți... E greu, acum s-au găsit pe câmpuri lupi și le-am spus să nu vină pe de-a dreptul, pe câmp. Să vină pe drum că ei vor să o ia pe scurtătură ca să ajungă mai repede”, afirmă Daniela Hodan, mama gemenilor, în timp ce se uită spre ghetuțele înnoroite ale băieților. ”Nici nu putem să le dăm bune până ce nu se strânge nororiul de pe stradă”, spune parcă scuzându-se pentru cum arată încălțările copiilor.

Ce se întâmplă când copiii nu termină cursurile la aceeași oră


Sunt vreo 20 de copii în Stănești pentru care microbuzul școlar vine doar să-i dimineața, dar îi abandonează la amiază. Problema ar fi ora la care termină ei cursurile și care nu este aceeași, spre doesebire de aceea de începere, care este 8:00 pentru toți.
”Microbuzul circulă de la o școală la alta și nu se încadrează în program fiindcă nu toți copiii termină la aceeași oră. Termină și la 12, și la 13 și mai sunt chiar și până la 14 și atunci ar trebui să aștepte și cei care termină la 12 vreo două ore”, explică Marcel Marcu, primarul comunei Lunca.
Zilnic, microbuzul care este condus de un fost cadru militar, are de transportat copii din satele Bâznoasa, Stroiești și Stănești.
”Pe vremuri toți copiii învățau la Zlătunoaia și nu mai era nici microbuz, nici nimic. Nu se mai plângea nimeni că nu merge microbuzul dimineața”, își amintește primarul Marcel Marcu.
Oricum, a demarat demersurile pentru alocarea unui al doilea microbuz școlar comunei.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

CUM SE DAU MICROBUZELE ȘCOLARE LA BOTOȘANI:

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:39818:Boss-ul de la Elsaco face centru rezidențial în Lunca natală – GALERIE FOTO ]]

 

Radu scrie textul vieții
Îl scrie cu durere, cu demnitate, cu speranță. Și dacă la toate celelalte articole pe care le-a așezat, după timpuri, pe hârtie sau pe ecranul computerului, cunoștea răspunsurile la toate întrebările, acum are doar o mulțime de întrebări.
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE
După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.
Eșec la licitația de aproape 30 de milioane de euro pentru noile căi de rulare ale tramvaielor: Nimeni nu vine să piardă bani
Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Botoșani bate deocamdată pasul pe loc. Și în mod neașteptat, investiția privitoare la modernizarea infrastructurii de transport în comun, finanțată de Uniunea Europeană, a stârnit interes din partea companiilor private, însă până la un anumit punct.
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile
Doi tineri trec prin clipe grele după ce bebelușul lor s-a stins din viață la Maternitatea Botoșani. Îndurerată, familia lansează acuzații către cadrele medicale.
COVID - o boală cu bătaie lungă: Jumătate dintre botoșănenii tratați au rămas cu sechele după ce s-au vindecat
Până la sfârșitul acestei săptămâni erau declarați vindecați 3.285 de botoșăneni. Specialiștii susțin însă că mulți dintre ei au încă probleme de sănătate.
Administratorul unui pub și un comerciant au încercat desființarea hotărârii de închidere a piețelor și HoReCa, surpriză de proporții la Tribunal
Firma care administrează Grand Irish Pub și Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri în piață, au atacat în instanță hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) imediat după ce Guvernul a trasat o nouă serie de restricții, inclusiv interzicerea deplasării pe timpul nopții. Tribunalul a respins acțiunea, dar procesul are o poveste cu totul aparte.
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația
Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Botoșani, de două săptămâni la limita carantinei: ”E clar că la 6,00 NU voi declara carantină”, DAR...
Botoșaniul trăiește periculos în pandemie, de aproape două săptămâni rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 5,00, iar de la 6,00 se poate intra în carantină, potrivit actelor normative adoptate de Guvern.
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
Loading...
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
Loading...
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Domnule Igor,"securistul" de care spuneti dvs este tatal meu,si din cate stiu are ani de experienta in sofat si a fost instructor auto in cadrul armatei.Inainte sa jigniti interesati-va in primul rand despre persoana in cauza cand faceti o afirmatie.Nu a fost securist,si stati dvs linistit ca nu face lucrul asta ca sa se imbogateasca,sau ca nu ii ajunge pensia,are rate de platit,cand le va termina puteti apela la fostul cadru militar din Zlatunoia sa-i preia responsabilitatile,va pleca de buna voie.Am avut o crestere foarte buna din partea lui,copii il respecta,daca nu stiati lucrul asta,si e unul din motivele pentru care nu o sa va jignesc.Sa aveti Sarbatori Fericite!
9 aprilie 2015, 00:20
Si la Zlatunoaia este FOST CADRU MILITAR????? a dat de lucru la toti fostii securisti! si majoritatea mai iau si pensie! HOTILOR,SI PE COPII I-I MANANCA LUPII!
8 aprilie 2015, 16:32
eeeeeeee, i-a cam crescut obrazul primarului marcu! i-a crescut in latime.......si pentru un singur copil, se merita, se poate si trebuie musai schimbat programul sa poate fi dus si adus de la scoala. copiii sarmani sunt discriminati, dar ce mai conteaza , primarul se lamenteaza cu "inainte nu aveau"! pai iarna nu-i ca vara....vorba alui de l-ai pupat un mandat, pana sa fugi dupa ciolan in barca puterii!
8 aprilie 2015, 10:26
Ce scuza buna cica nu termina la aceiasi ora toti. Pai faceti o exceptie si mai mergeti un drum in plus sau doua ca doar motorina aia tot noi o platim. Si dece sa nu se planga daca e un microbuz si el nu vine, inainte nu era si nu aveau la ce sa se planga. :P EUROPA,PERIFERIA TA E VARZA!!!!
8 aprilie 2015, 09:07
incredibil,absolut incredibil,romanica stat european...vai de viata noastra.
8 aprilie 2015, 08:42
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
0.5 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.