Știrea zilei
Botoșani 2015: Copii aduși de la școală cu căruța în comuna cu microbuz școlar - E greu, acum s-au găsit pe câmpuri lupi GALERIE FOTO

Pe un noroi care îți dă senzația că te afunzi, o căruță plină de copii înaintează din greu peste ceea ce unii numesc drum. Șase elevi de ciclul primar, cu ghetuțele una cu ”glodul” sunt bucuroși că în drumul lor spre casă au dat peste un sătean binevoitor pe care nu l-a lăsat inima și i-a urcat în... atelaj..

Microbuzul vine dimineața să-i ducă la școală, de adus înapoi nu-i mai aduce nici un microbuz

Copiii sunt din Stănești, dar învață la școala din Zlătunoaia, la vreo patru kilometri de casă. Școala cu clasele I – IV din satul lor s-a desființat și trebuie să meargă până la cea din satul vecin. Dimineața, pe la 8 fără 10, vine să-i ia microbuzul școlar, la amiază însă nu-i mai aduce nimeni acasă și fiecare se descurcă acum poate. Pe unii îi ia un părinte care are mașină, se mai ”lipesc” pe la o mașină care trece prin zonă când termină ei cursurile, însă majoritatea iau drumul la picior, prin câmp, pe dealuri, pe lângă o pădurice.
”S-a mai auzit că sunt lupi”, spune Vlad Moisa, elev în clasa a IV – a, însă peste ei n-a dat vreunul, așa că frică nu-i prea este. Este însă bucuros fiindcă, spre deosebire de alte zile, a prins o căruță care-l duce acasă alături de alți cinci colegi de școală. ”Iaca așa-i chinuie în democrație”, spune cu nesaț căruțașul care și-a făcut milă de copii.

”Ne-au spus să fim mulțumiți că vine dimineața, mai avem pretenții și la amiază?”


Printre si sunt și doi frați gemeni, Adelin și Mădălin Hodan sunt în clasa a IV – a, iar mama lor îi așteaptă acasă cu frica-n sân. A tot fost pe la Primăria Lunca, pe la școala din Zlătunoaia, dar n-a reușit să convingă autoritățile să pună un microbuz și pentru plecarea de la școală.
”Ne-au spus să fim mulțumiți că vine dimineața, mai avem pretenții și la amiază? Păi cum să nu avem pretenții dacă avem kilometri și ei sunt mici?  Mai sunt și de clasa I, de grădiniță. Hai că cei de clasa a VII – a, a VIII – a sunt mari, dar ceilalți... E greu, acum s-au găsit pe câmpuri lupi și le-am spus să nu vină pe de-a dreptul, pe câmp. Să vină pe drum că ei vor să o ia pe scurtătură ca să ajungă mai repede”, afirmă Daniela Hodan, mama gemenilor, în timp ce se uită spre ghetuțele înnoroite ale băieților. ”Nici nu putem să le dăm bune până ce nu se strânge nororiul de pe stradă”, spune parcă scuzându-se pentru cum arată încălțările copiilor.

Ce se întâmplă când copiii nu termină cursurile la aceeași oră


Sunt vreo 20 de copii în Stănești pentru care microbuzul școlar vine doar să-i dimineața, dar îi abandonează la amiază. Problema ar fi ora la care termină ei cursurile și care nu este aceeași, spre doesebire de aceea de începere, care este 8:00 pentru toți.
”Microbuzul circulă de la o școală la alta și nu se încadrează în program fiindcă nu toți copiii termină la aceeași oră. Termină și la 12, și la 13 și mai sunt chiar și până la 14 și atunci ar trebui să aștepte și cei care termină la 12 vreo două ore”, explică Marcel Marcu, primarul comunei Lunca.
Zilnic, microbuzul care este condus de un fost cadru militar, are de transportat copii din satele Bâznoasa, Stroiești și Stănești.
”Pe vremuri toți copiii învățau la Zlătunoaia și nu mai era nici microbuz, nici nimic. Nu se mai plângea nimeni că nu merge microbuzul dimineața”, își amintește primarul Marcel Marcu.
Oricum, a demarat demersurile pentru alocarea unui al doilea microbuz școlar comunei.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

CUM SE DAU MICROBUZELE ȘCOLARE LA BOTOȘANI:

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:39818:Boss-ul de la Elsaco face centru rezidențial în Lunca natală – GALERIE FOTO ]]

 

Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
Loading...
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Loading...
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Domnule Igor,"securistul" de care spuneti dvs este tatal meu,si din cate stiu are ani de experienta in sofat si a fost instructor auto in cadrul armatei.Inainte sa jigniti interesati-va in primul rand despre persoana in cauza cand faceti o afirmatie.Nu a fost securist,si stati dvs linistit ca nu face lucrul asta ca sa se imbogateasca,sau ca nu ii ajunge pensia,are rate de platit,cand le va termina puteti apela la fostul cadru militar din Zlatunoia sa-i preia responsabilitatile,va pleca de buna voie.Am avut o crestere foarte buna din partea lui,copii il respecta,daca nu stiati lucrul asta,si e unul din motivele pentru care nu o sa va jignesc.Sa aveti Sarbatori Fericite!
9 aprilie 2015, 00:20
Si la Zlatunoaia este FOST CADRU MILITAR????? a dat de lucru la toti fostii securisti! si majoritatea mai iau si pensie! HOTILOR,SI PE COPII I-I MANANCA LUPII!
8 aprilie 2015, 16:32
eeeeeeee, i-a cam crescut obrazul primarului marcu! i-a crescut in latime.......si pentru un singur copil, se merita, se poate si trebuie musai schimbat programul sa poate fi dus si adus de la scoala. copiii sarmani sunt discriminati, dar ce mai conteaza , primarul se lamenteaza cu "inainte nu aveau"! pai iarna nu-i ca vara....vorba alui de l-ai pupat un mandat, pana sa fugi dupa ciolan in barca puterii!
8 aprilie 2015, 10:26
Ce scuza buna cica nu termina la aceiasi ora toti. Pai faceti o exceptie si mai mergeti un drum in plus sau doua ca doar motorina aia tot noi o platim. Si dece sa nu se planga daca e un microbuz si el nu vine, inainte nu era si nu aveau la ce sa se planga. :P EUROPA,PERIFERIA TA E VARZA!!!!
8 aprilie 2015, 09:07
incredibil,absolut incredibil,romanica stat european...vai de viata noastra.
8 aprilie 2015, 08:42
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
4.1 o C
Bucecea
5.4 o C
Darabani
3.7 o C
Saveni
5.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.