Știrea zilei
Bătaie de joc la Ipotești: Eminescu cercetat de tâmplar, electrician, maestru lumini și-o... dactilografă – DOCUMENT

38 de angajați plătiți din banii contribuabilului se dovedesc a fi prea puțini la Memorialul Ipotești pentru a se găsi și un cercetător. Instituția a cărei denumire completă este ”Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu”, are prevăzută în organigrama pe acest an un singur post de cercetător și acela neocupat.

Un șef la șapte-angajați

În schimb, printre altele, unitatea subordonată Consiliului Județean Botoșani are angajați pe posturi precum ”maestru sunet lumini”, ”operator date”, ”secretar dactilograf”. Ba mai mult, din 38 de angajați, instituția are un director executiv, în persoana economistului Miluță Jîjîie și un director adjunct, Daniel Tupiluș, un inginer ajuns șef la cultură după ce tatăl său a devenit consilier județean. În total, din 38 de posturi prevăzute în organigramă, cinci 5 sunt de șefi, ceea ce înseamnă, la un simplu calcul, că la fiecare șapte-opt angajați există câte un șef.
Directorul instituției susține că încearcă de doi ani de zile să angajeze un cercetător și în ciuda faptul că salariul ar fi motivant, undeva în jurul a 3.000 de lei, nu există concurenți.
”Și înainte tot un singur post era, iar un post de muezeograf l-am transformat în post de șef birou muzeografie poate prind un om care să facă și cercetare și cu cercetătorul să fac doi”, ne-a declarat Miluță Jîjîie.
Potrivit acestuia, înainte de a prelua conducerea instituției, fostul manager Valentin Coșereanu îndeplinea și rolul de cercetător și, în plus, semnase contracte de colaborare cu alți doi cercetători, care însă veneau o dată pe an la Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.

”Mai trebuie cercetare dacă sunt directori?”


Organigrama și statul de funcții vor fi supuse dezbaterii plenului CJ Botoșani într-o ședință care va avea loc astăzi, iar unul dintre membrii comisiei de cultură a depistat o mulțime de lucruri nelalocul lor nu numai la Memorialul Ipotești.
”Mai trebuie cercetare dacă sunt directori? Am și eu mai multe puncte de vedere acolo. La Rapsozi, de exemplu, de când a plecat Cobâlă nu mai știe nimeni dacă în Botoșani mai există Rapsozii, că mai sunt două posturi și acolo”, ne-a spus consilierul județean Verginel Vacariu.
În opinia acestuia, ceea ce se se întâmplă este și o consecință a tratării politice a problemelor de la instituții, unde ajung să se creeze posturi în funcție de oamenii de partid care trebuie angajați și nu ținându-se cont de necesitățile reale ale unităților respective.
Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu mai are în organigramă muncitori necalificați pe posturi de peisagist, mecanic, electrician și tâmplar.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:24145:Concurs de mister cu băieţi în chiloţi în casa lui Eminescu – VIDEO & GALERIE FOTO ]]

 

Urmărește-ne și pe Google News

Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Sute de botoșăneni învățați să citească sau să socotească pentru a se putea angaja: Sunt persoane care nu știu să scrieVIDEO
Sunt sute de botoșăneni pentru care găsirea unui loc de muncă, oriunde, pare să frizeze absurdul. Însă, într-un efort susținut de încadrare totuși în câmpul muncii și a analfabeților și semianalfabeților, instituțiile statului încearcă inclusiv să-i învețe să scrie. Sau să citească. Ori să socotească sau să memoreze tabla înmulțirii.
ATI DISTRUS institutia din temelii, Domnule MAnager!ATI UMILIT ANGAJATII pina au plecat( unii dintre ei) dupa ani de munca la IPotesti, Domnule MAnager!VA BATETI JOC IN CONTINUARE de cei care au ramas - putini dar cu caracter si cu educatie si care se gandesc ca vor scapa din acest calvar cindva.NU ATI MERITAT ACEASTA FUNCTIE SI NU ATI FACUT NIMIC CARE SA RAMANA DUPA PLECAREA DUMNEAVOASTRA SAU DE CARE SA SE POMENEASCA IN VIITOR. In general faptele bune sunt cele care sunt pomenite si apreciate, iar raul si dezastrul se doresc a a fi sterse din memorie cat mai repede posibil. Veti pleca la pensie, dar nu veti fi asat nimic nimic bun in urma, ci doar dezastru, dezamagire, pareri de rau pentru ce a fost cindva Memorialul Ipotesti - si poate va mai fi! de aia exista si pasarea phoenix ca sa renasca din propria cenusa, iar noi , botosanenii, ne rugam pentru un Memorial - pasare phoenix-dupa plecarea DOMNIEI VOASTRE LA PENSIE!
26 martie 2015, 22:09
DIN CELE DOUA STATE DE FUNCTII AFISATE ALE MEMORIALULUI IPOTESTI-CENTRUL NATIONAL DE STUDII MIHAI EMINESCU, ANALIZANDU-LE BINE, REIESE CLAR CA 25 DE ANGAJATI SUNT PERSONAL TESA : INGINERI SI ECONOMISTI.....ASA CEVA ESTE INADMISIBIL...RESTUL DE 13 SUNT CEI CARE FAC PROBABIL MUZEOGRAFIE SI CERCETARE.....FENOMENAL...nu pot crede ca e real...
26 martie 2015, 21:38
Ati omis alti cativa sefi:- contabil sef - care hanar nu are pe ce lume este si ce inseamna buget la o institutie de cutura; sef serviciu (transformt cu dedicatie pentru fostul sef de birou) care ...ce face>? la un serviciu ce nu are activitate in afara de ghidaju la casa memoriala( ca celelalte obiective culturale au fost inchise rand pe rand) cica pentru restaurare!!!!Deci inca doi sefi marcanti care stau degeaba pe banii statului si ai cetateanului. MAi nou un alt sef este cel de la lacul cu nuferi- un singur om care face curat la lac - PEISAGISTUL- si pentru el a fost angajat cu conventie sotul doamnei ing. textilist -~specialist resurse umane~ in organigrama.Deci pentru indeplinirea obiectivelor institutiie de cultura a Botosaniului exista cati sefi? care habar n-au pe ce lume sunt si care, mai rau, nu fac nimic pentru institutie. CAt despre dactilografa, te ia cu lesin..............si uite asa ramin doar citiva custozi de sala cu salariu minim pe economie si 2 - 3 specialisti- muzeograf, restaurator, conservator + cei enumerati in articol timplar , operator date, ingrijitor...etc care tin in spate sefii -nulitati. RUSINE? Postul de sef birou are dedicatie sau inca nu? Dar sef de lac pe cind in organigrama?
26 martie 2015, 20:13
Ati omis alti cativa sefi:- contabil sef - care hanar nu are pe ce lume este si ce inseamna buget la o institutie de cutura; sef serviciu (transformt cu dedicatie pentru fostul sef de birou) care ...ce face>? la un serviciu ce nu are activitate in afara de ghidaju la casa memoriala( ca celelalte obiective culturale au fost inchise rand pe rand) cica pentru restaurare!!!!Deci inca doi sefi marcanti care stau degeaba pe banii statului si ai cetateanului. MAi nou un alt sef este cel de la lacul cu nuferi- un singur om care face curat la lac - PEISAGISTUL- si pentru el a fost angajat cu conventie sotul doamnei ing. textilist -~specialist resurse umane~ in organigrama.Deci pentru indeplinirea obiectivelor institutiie de cultura a Botosaniului exista cati sefi? care habar n-au pe ce lume sunt si care, mai rau, nu fac nimic pentru institutie. CAt despre dactilografa, te ia cu lesin..............si uite asa ramin doar citiva custozi de sala cu salariu minim pe economie si 2 - 3 specialisti- muzeograf, restaurator, conservator + cei enumerati in articol timplar , operator date, ingrijitor...etc care tin in spate sefii -nulitati. RUSINE? Postul de sef birou are dedicatie sau inca nu? Dar sef de lac pe cind in organigrama?
26 martie 2015, 20:10
Salariatii enumerati de dvs (electrician,mecanic,pesagist)chiar sunt calificati si chiar necesari tinind cont ca Memorialul ipotesti gestioneaza atitea spatii si circa 6 hectare suprafata dar si vreo 70 locuri pentru cazare.In ce priveste marile personalitati nationale si internationale cu care colaboram amintim pe lucia Olaru Nenaty,lucian Alexa-scriitor om de cultura din Saveni care a fost tradus in multe limbi de circulatie in ultima perioada este si un apreciat om de televiziune la posturi tv de circulatie internationala ,Gellu Dorian poet ,publicist ,critic la tot ce misca,Dorel Gaftoneanu-scriitor iar in poza afisata de dv ii recunoastem pe marele actor Ion Caramitru si Michael Pennington scriitor si director de teatru englez-orice om de cultura iar recunoaste.Concluzia -domnule Serciu ati dat cu bita in balta de aceasta data.
26 martie 2015, 17:05
Cel care a scris un asemenea articol cred ca nu are capacitatea mintala de a citi si analiza un Stat de functii, chiar daca dupa cum vad il are sub nas. Domnule draga, oricine ai fi tu, nu esti bun de jurnalist. Munca culturala se face cu personal de specialitate, iar cei enumerati de tine din aceasta categorie de angajati fac parte. PROGRAMUL CULTURAL 2015 al Memorialului Ipotesti-institutie de cultura importanta pe plan judetean, national si international, cu cine crezi tu ca poate fi pus in practica? CU PERSONALUL DE SPECIALITATE AL ORICAREI INSTITUTIE DE CUTURA DIN TARA ASTA, SI NU NUMAI. HEI ! Documenteaza-te inainte de a da stiri tampite.
26 martie 2015, 14:55
postul ala de cercetator este ravnit, pentru bani, de grafomana Lucica care asediaza zilni PSD -ul in acest scop.Profita de analfabetismul general de la partidul rosu si incearca sa-si etaleze ofertele jegoase, ha,ha,ha !
26 martie 2015, 09:46
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.6 o C
Dorohoi
22.2 o C
Bucecea
22.9 o C
Darabani
21.8 o C
Saveni
22.7 o C
Ştefăneşti
18.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.