Știrea zilei
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO

Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.

Cu mașinile până la șoseaua moartă


Acolo se aflau zeci de aspiranți la obținerea permisului de conducere și o mulțime de mașini școală și chiar examinatori.


Reprezentanții ACR Botoșani au explicat că în aceste condiții nu pot găzdui manifestanții, care au fost redirecționați spre șoseaua veche de la ieșirea spre Suceava.


Au sosit în jur de aproximativ 50 de mașini, multe dintre ele cu steaguri și pancarte, claxonând asurzitor.

 

La pas spre Prefectură și Consiliul Județean


Manifestanții veniți cu precădere din comunele situate în sudul și estul județului au plecat apoi pe traseul Sucevei – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției.


Cordonul celor aproximativ 200 de manifestanți era deschis de un mesh pe care se regăseau zeci de drapele, o reprezentantă a ”Diaspora Unită Ajută România” explicând că sunt steagurile țărilor în care sunt plecați la muncă românii și implicit botoșănenii.


Se fluturau mai multe steaguri, inclusiv unul de dimensiuni generoase, precum și pancarte cu mesajele: ”Demisia”, ”Fără hoți și demagogie, construim o nouă România / SOS infrastructura Botoșani”, ”Stop izolării Moldovei, vrem infrastructură! Ne-am săturat cât ne-ați furat”.

 

„Ieșiți din casă dacă vă pasă”. N-au ieșit...


Pe parcursul marșului sute de botoșăneni se uitau mirați, unii chiar uluiți, de ceea ce le văd ochii: un protest într-un oraș în care extrem de rar oamenii ies în stradă și atunci foarte puțini.


Unii stăteau cu mâinile în șold, alții filmau, alții claxonau sau aplaudau.


Ba mai mult, la un șantier de la un bloc din Calea Națională muncitorii au început să le strige demonstraților: ”la muncă, băăiii”.


Daniel Câșlariu, inițiatorul protestului, a întreținut atmosfera cu mesaje mobilizatoare, cerând botoșănenilor să li se alăture.


De altfel, nu au lipsit scandările, precum:


„Degeaba ne priviți și voi sunteți mințiți”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Ieși cu noi, vă fură și pe voi”, „Moldova, trezește-te, Botoșani, trezește-te, Suceava, trezește-te”.


Nu am văzut însă vreun botoșănean care să se alăture protestatarilor în sensul propriu al cuvântului.

 

De la Trușești până la Galați pentru drumurile din Botoșani


În aceste condiții manifestanții au fost în mare parte din mediul rural: Mihălășeni, Trușești, Hlipiceni, Todireni, dar și din alte comune.


Nu au lipsit însă mai mulți ieșeni, de la Asociația Împreună pentru A8, veniți cu steaguri cu sigla ONG-ului și chiar Gregoriana Tudoran, candidatul la alegerile europarlamentare al organizațiilor apolitice moldovene care luptă pentru infrastructura din această parte a țării.


Nu a lipsit nici Dorin Dobrincu, cercetător la Institutul de Istorie ”A.D. Xenopol”, fost director la Arhivele Naționale ale României.


Au venit de asemenea și persoane din Suceava și Galați și chiar o femeie din Milano.


În Piața Revoluției au desfășurat un tricolor imens cu mesajul ”România 1918 – 2018” și un banner de vreo 30 de metri pe care era scris: ”Vrem echitate pentru Moldova, vrem autostradă”.


Pe parcursul protestului Prefectura și Consiliul Județean păreau părăsite: nu erau mașini în parcare și cu greu vedeai o oficialitate prin Palatul Administrativ.

 

loading...
Mitingul auto de la Botoșani, sponsorizat de patronul de la Spartan - FOTOGALERIE
Daniel Câșlariu, unul dintre organizatori: Sunt dezamăgit! Oameni buni, vă meritați soarta să trăiți așa… FOTOGALERIE

 


DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
mai, maii.....stati in casa, aratati ca nu va pasa,traiasca aristocrata comunista PSD-ALDE......
6 iulie 2019, 14:26
Mediatizati tot soiul de glume proaste si la câți indivizi cu mintea odihnită sunt printre noi, se va ajunge la concluzia că in tara asta nu se mai munceste, ci se protestează, se injură si , din ce in ce mai des se înseală, se minte... Probabil, asa in Romania se instaleaza noua ordine mondială- bastanii pe functii la furat, restul ( marele rest), in stradă la injurat. Mai castiga” pe merit” unii mandatul de primar( al patrulea, al optulea) si poporul primeste in schimb niste grimase numite zâmbete de primar cu lacrimi de crocodil in ochisori si cu mintea la ce a mai ramas neretrocedat.Multimea asta aproape vida ca valoare , isi da seama ca este folosită, sau n-are cu ce, că educatia pe care nu ai primit-o in primii sapte ani, costa dupa aceea.
6 iulie 2019, 14:07
Dragut can-canul insa mai dragut sunt prezentatorii de can-can. La o populatie de peste 400000 de locuitori, cei 70-80 de scandalagii reprezinta exact ceea ce a fost ieri. Speram ca reveniti cu alte amanunte. Este un subiect ce trebuie tratat cu toata seriozitatea.
6 iulie 2019, 09:30
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.