Știrea zilei
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO

Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.

Trendul este unul nou, chiar atipic, spun specialiștii. Pandemia a resetat preferințele populației. Mai exact, lucrul la domiciliu a orientat atenția consumatorului către achiziția de case sau vile, căutările online pentru apartamente cu 2 sau 3 camere scăzând simțitor în ultimele luni.

 

Astfel, rezultă din analizele specialiștilor în imobiliare, s-a înregistrat o creștere spectaculoasă în căutările de case și vile, situația fiind valabilă pentru toate regiunile țării.

 

 

Ofertă pe alese, prețuri la fel, la mare căutare e casa la oraș

 

Acest lucru a determinat, firește, și creșterea ofertei la această categorie, cele mai accesate anunțuri păstrându-se, totuși, în limita prețurilor de 50-80.000 de euro, mai ales acolo unde oferta cuprinde și puțin teren.

 

Din analizele financiare mai reiese o modificare în piață, și anume scăderea interesului pentru turismul imobiliar. Pandemia a schimbat paradigma în zona afacerilor din turism, restricțiile fiind cele care îi fac pe proprietarii de vile sau cabane să nu se mai bazeze pe afluxuri mari de turiști.

 

 

O vilă în Botoșani, cât două pensiuni din Brașov

 

În schimb, au explodat prețurile caselor și vilelor din zone liniștite, aproape de oraș sau chiar în oraș, în special care oferă un spațiu ideal pentru munca la domiciliu.

 

(Pensiune Brașov)

 

Așa se face că, de pildă, o proprietate situată într-o zonă turistică a Brașovului (foto sus), la 30 de minute de Poiana Brașov, cu o suprafață de 2.000 mp teren, se vinde cu 295.000 de euro, iar o vilă din municipiul Botoșani ajunge la aproape 600.000 de euro, cu peste 3.000 mp teren, cu iaz populat și livadă (foto jos).(Vilă Botoșani)

 

 

Vară atipică

 

Piața imobiliară din Botoșani a suferit, la rândul ei, modificări. Astfel, potrivit agenților imobiliari, luna august, care de obicei era marcată de tranzacțiile inițiate de botoșănenii veniți din străinătate, în anul pandemiei lucrurile stau cu totul altfel.

 

”Merg greu vânzările, oamenii sunt și mai prudenți cu banii, negociază mai mult, proprietarii nu mai lasă nici ei așa ușor prețul”,

agent imobiliar Botoșani

 

Situația este resimțită și de către cei care oferă la vânzare apartamente cu 2, 3 sau 4 camere.

 

”Sunt zile întregi în care nu sună nimeni, am crezut că doar mie mi se întâmplă, dar am înțeles că situația e la fel. Sunt mulți care apelează la credite pentru a cumpăra un apartament, fapt care face mai greoi tot procesul. Am crezut că în august va merge mai bine, că mai vin din străinătate, dar nu se întâmplă mare lucru”,

Sorin M., proprietar apartament Botoșani

 

 

Vile la preț de 10 apartamente

 

Mai mult ca altădată, piața imobiliară din Botoșani este asaltată de oferte de case și vile. Iar prețurile nu sunt deloc accesibile, dacă privim către proprietarii care solicită și jumătate de milion de euro pentru o vilă cu teren, livadă, chiar și piscine sau iaz.

 

Pentru zona Botoșani, acest lucru înseamnă prețul a cel puțin 10 apartamente cu 2 sau trei camere, în condiții decente (minime îmbunătățiri).

 

La o rapidă analiză a ofertei imobiliare din municipiul Botoșani, o concluzie ar fi că oamenii cu posibilități financiare renunță la proprietățile mari, cu suprafețe importante de teren, chiar și cu afaceri incluse.

 

 

585.000 de euro: Casă din 1975, cu iaz și livadă

 

Casa, cu 3.252 mp teren, scoasă la vânzare la prețul de 585.000 de euro, este situată pe Calea Națională, zona Rompetrol.

 


 

Casa cu etaj este construită în 1975, din cărămidă. Are 407 mp utili, 5 camere, 3 băi, bucătărie, holuri, pod înalt, dar și 3.252 mp teren amenajat cu iaz populat, livadă și vie. De asemenea, proprietarul maia adaugă la ofertă un grătar, demisol și subsol.

 

 

500.000 de euro: Vilă cu living înalt de 6 metri, baie turcească și terasă cu biliard

 

Vila scoasă la vânzare se află în zona 1 Mai - Împărat Traian, din municipiul Botoșani. Are o generoasă suprafață construită de 907 mp. Livingul de 80 m.p. are o înălțime de 6 metri, este dotat cu șemineu deschis englezesc și comunică cu spațiul de gătit și diningul-ul prin ușile culisante.

 


 

Imobilul mai are birou, dressing, 4 dormitoare, un spațiu de relaxare în suprafață de 86 m.p. și terasa cu masă de biliard situat la ultimul nivel, baie turcească (hammam), spălătorie, garaj, iar la demisol, beci și crama. Proprietatea se vinde mobilată.

 

Oferta mai are o particularitate: pentru părinți, bunici sau personalul care asigura întreținerea proprietății, cealaltă casa - în suprafața de 50 m.p. - compusă din dormitor, bucătărie, hol și baie, racordată la toate utilitățile, dotata cu o tradițională soba de teracota verde construită între doi pereți, reprezintă un real beneficiu.

 

Vila se vinde cu prețul de 500.000 de euro

 

 

479.000 de euro: Casă plus afacere, lângă Stadion

 

Oferta cuprinde o casă tip vilă și un atelier de tâmplărie. Atelierul are două secții de prelucrare a lemnului, secție de pal și secție de lemn masiv, ambele utilate cu echipamente și utilaje moderne de producție.

 


 

Casa tip vilă, cu suprafață totală de aproximativ 210 mp, la parter zona de living, bucătărie și baie de serviciu, iar la etaj 3 camere, balcon, baie și pod.

 

Terenul aferent acestora este de 700 mp, poziționat central, în vecinătatea Stadionul Municipal FC Botoșani. Proprietatea poate fi o posibilitate de investiție în zonă atât prin continuarea afacerii cu materialul lemnos cât și din alte perspective investiționale.

 

479.000 de euro este prețul cerut de vânzător.

 

 

420.000 de euro: Vilă cu piscină, iaz și cabană

 

Proprietatea situată în zona centrală a orașului are cu 5000 mp teren amenajat cu piscină, iaz și cabana din lemn.

 


 

Vila are 3 dormitoare, 3 băi, living, bucătărie cu loc de luat masa. De asemenea, o cabană din lemn cu living la parter și 2 camere la etaj.

 

Se vând, pe aceeași proprietate: cramă din piatră, demisol cu garaj, sală fitness și saună, piscină, iaz cu ponton, foișor cu grătar și afumătoare, dar și teren cu pomi fructiferi și copaci ornamentali.

 

Prețul solicitat este de 420.000 de euro.

 

 

260.000 de euro: Complet mobilată și utilată

 

Cu 210 mp, vila scoală la vânzare se află zona Alexandru cel Bun, la strada principală.


 

Proprietarul îi laudă finisajele de excepție, cu materiale de foarte bună calitate.

 

La parter, imobilul are living, bucătărie, terasa, loc de luat masa și baie, plus camera tehnică. La etaj, 3 dormitoare, 1 baie, două balcoane și mansardă.

 

Casa se vinde complet mobilată și utilată. Terenul aferent este de 670 mp plan, amenajat cu gazon, flori.

 

Prețul de vânzare este 260.000 euro.

 

(Sursă foto: olx.ro)

 

loading...
Vilă cu terasă și trei dormitoare scoasă la vânzare la Botoșani – GALERIE FOTO cum arată

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
O șefă de la Urban Serv pe cale să preia conducerea noului serviciu de administrare a piețelor și cimitirelor de la Primărie
Preluarea de către Primăria Botoșani a administrării piețelor, oborului și cimitirelor a intrat în faza finală. În cursul zilei de astăzi ar urma să fie desemnat și conducătorul structurii nou create.
Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”
Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Loading...
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Loading...
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Prietena mea e româncă. Fetele din zona mea, Los Angeles, sunt foarte frumoase, dar caracterul lor e… special. Nu neapărat în sensul bun”,Sebastian Dobrincu, milionarul din Silicon Valley, originar din Botoșani  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8743 lei
USD
Dolarul SUA
4.1768 lei
CHF
Francul elveţian
4.5595 lei
GBP
Lira sterlină
5.4111 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0006 lei
XAU
Gramul de aur
251.6793 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3269 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9377 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1343 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1785 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6545 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.0 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
5.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.