Știrea zilei
Viitoare șoferiță abandonată cu dosarul în mână la proba de oraș, șeful de la Permise chemat la prefect

Trăim vremuri în care străzile gem de autoturisme și mai toată lumea vrea să obțină carnetul de conducere. Astfel că, aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPIV) nu mai miră pe nimeni.

Un asemenea aflux de persoane generează și situații conflictuale cum s-a întâmplat și joi, în 21 iunie 2018 cu o tânără de 32 de ani din Todireni.

 

Fata a început școala de șoferi din luna iunie a anului trecut și în decurs de un an de zile nu a reușit să promoveze decât partea teoretică, unde a dat examen de mai multe ori.

 

A cheltuit în jur de 2.000 de lei pentru partea de pregătire, aici fiind incluse orele de șofat dar și cheltuielile cu naveta de la Todireni la Botoșani.

 

„Eu am căzut sala de două sau trei ori și m-au programat pentru traseu din decembrie anul trecut, abia în aprilie. Am căzut și am mers în audiență la dl comandant pentru că nu mai erau locuri libere ca să mă bage așa, printre candidați. M-a programat pe 21 iunie când îmi expiră dosarul. Am plătit taxa de 300 de lei, am făcut orele suplimentare”,

Candidata la examen

 

Ultima ei șansă înainte de a-i expira dosarul actual a fost pe 21 iunie. Atunci ar fi trebuit să dea proba de traseu însă, povestește că s-a prezentat la sediul Serviciului de Permise însă numele său nu a mai fost strigat.

 

„Am venit, am mers la ghișeu, dlui era ieșit, am dat dosarul și au spus că nu mai au ce să-mi facă pentru că e ultima zi din dosar. Au zis că nu știu ce s-a întâmplat, că programarea deja e închisă și eventual să încep un nou dosar, adică iar analize, taxa de 1.200 de lei, iar ore, sală, navetă. Deci să fac din nou școala”,

Candidata la examen

 

Marian Ciornea, șeful de la Serviciul de Permise a fost contactat în aceeași zi însă se afla în curs de examinare a candidaților.

 

A fost invitat a doua zi la prefectul Dan Șlincu, în subordinea căruia se află acest serviciu și i-a explicat ce anume s-a întâmplat cu respectiva candidată.

 

„Era dreptul ei dar și al celorlalți care solicită să dea examen, și probă teoretică și traseu. Sunt foarte mulți care solicită lucrul acesta. Dl Ciornea pe aplicație a încercat să o programeze pe 21 iunie. Nu a funcționat aplicația. Nu a funcționat ceva. În cazul acesta dna trebuie să facă școala de șoferi din nou”,

Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani

 

Prefectul susține că nu este de acord cu astfel de candidați care dau examen de nenumărate ori și astfel sunt cei care provoacă decalajele existente între programări.

 

„Vin foarte mulți solicitanți pentru permis, vin nepregătiți. De ce să consumăm atâtea resurse pentru oameni care nu se pregătesc? Perioada asta așa mare o creează cei care vin nepregătiți, de asta suntem în situația asta”,

Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani

 

De asemenea, la proba teoretică pentru obținerea examenului de conducere, rata de promovabilitate este de undeva la 50%, iar la cea de oraș atinge pragul de 70%.

 

Concluzionând, prefectul Dan Șlincu a explicat că probabil că nu există cineva care să-și dorească să se întâlnească în trafic cu astfel de persoane, care vin nepregătite la examen.

loading...
Facebook, INTERZIS la volan: Șoferii care se filmează în timp ce conduc ar putea rămâne FĂRĂ permis
Botoșănean vitezoman prins în trafic cu 150 km la oră 
Doi „zmei de Botoşani” amendaţi şi lăsaţi fără permis: Cu CÂT circulau pe străzi

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O ruşine cât tot Consiliul Local: O firmă salvează onoarea oraşului după ce aleşii au boicotat Centenarul Filmului cu tot cu actorul botoşănean cu 4 filme la Cannes
Centenarul Filmului Românesc, manifestare itinerantă care se desfăşoară în zeci de localităţi din România, va avea loc în cele din urmă şi la Botoşani. În ciuda bătăii de joc din Consiliul Local, acolo unde toţi consilierii locali PNL şi o parte a celor din PSD nu s-au obosit să vină la şedinţă, s-a găsit o soluţie privată pentru ca manifestarea să aibă totuşi loc.
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
Plutonierul Marean a ajuns sef la permise ????O fi terminat Spiru si el la 40 de ani ca toti tablagii ????Vai de soarta noastra...
24 iunie 2018, 01:30
Așa de inteligenta este că nici nu mai tine minte de câte ori a picat sala.:))
23 iunie 2018, 18:59
Pentru binele doamnei si al nostru ,ii doresc din tot sufletul sa nu ia carnetul niciodata.Felicitari politistilor pt.exigenta dovedita in examinarea candidatilor.
23 iunie 2018, 14:47
Nici nu stiu cum mai are indrazneala sa vorbeasca duamna! Hai, pici examenul la oras, e mai greu. Dar examenul teoretic, fir-ar al naibii, mananci cartea!
23 iunie 2018, 14:04
Nu inteleg ce treaba are prefectul aici. Individa sa stea la cratita sau la caruta. Sunt destui cretini in trafic care habar nu au de legislatie si soferie. Daca un individ de asta prost pregatit te calca pe strada crezi ca conteaza ca esti prefect? Poate se da jos si te ia la palme ca prostul cu permis nici nu constientizeaza ca e prost. Bravo politiei maxim 10% merita carnet. Restul acasa pe jos. Taranii au adus tigai si se lauda in sat
23 iunie 2018, 09:57
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”N-am sperat, am zis că ar fi prea frumos să ajung și eu la Botoșani cu Vlad, că știam că e din Botoșani. Nu fusesem niciodată la Botoșani și mi se pare și mai grozav să ajung aici”, Irina Margareta Nistor, critic de film ...
zenda.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6677 lei
USD
Dolarul SUA
4.0341 lei
CHF
Francul elveţian
4.0786 lei
GBP
Lira sterlină
5.3242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5984 lei
XAU
Gramul de aur
159.3098 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4484 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8739 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1090 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.1 o C
Dorohoi
19 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
19 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.