Știrea zilei
Vicepreședintele USR Botoșani, fost cap de listă la CJ, dat afară din partid după ce și-a înjurat o colegă

Unul dintre liderii județeni ai Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani a fost exclus din partid pentru injurii. Decizia a fost luată în unanimitate de 25 de membri ai Biroului Național (BN).  

A înjurat o femeie

 

Structura politică centrală s-a întrunit vineri și a analizat printre altele o sesizare de la Botoșani care-l viza pe Ady Hobjilă, vicepreședinte al Organizației Județene. Acesta a înjurat-o pe Raluca Curelariu, într-o discuție al cărei caracter, oficial sau neoficial, este la acest moment contestat.

 

Sesizarea a fost trimisă la șefii de la București la o ședință anterioară, iar cel vizat a avut răgaz să se justifice în scris. A răspuns, a trimis punctul de vedere în scris către Biroul Național și Departamentul Juridic. 

 

Cu unanimitate de 25 de voturi, membrii BN au decis excluderea din USR a vicepreședintelui USR Botoșani.

 

„Au fost injurii, dar în cadru restrâns”

 

Esența discuțiilor nu a fost oficializată de niciunul dintre cei implicați. Și nici de președintele organizației de la Botoșani. „E complicat. Au fost niște injurii aduse, dar într-un cadru restrâns. Până la urmă Biroul Național a judecat ca fiind o chestie publică, urmează contestații și să vedem ce se întâmplă”, a comentat situația în primă fază Andrei Drancă, președintele USR Botoșani.

 

Deși procedural se insistă pe ideea că discuțiile mai aprinse care au culminat cu injurii nu au fost făcute în cadru public, Andrei Drancă recunoaște greșeala colegului de partid, însă condamnă un alt aspect.

 

Și anume faptul că întreaga discuție a fost înregistrată, fără ca persoanele prezente să fie informate.

 

„Nu știu dacă neapărat era de excludere”

 

„A gafat-o, asta ca să spun clar, i-am zis și atunci, dar chestia e că decizia este de aiurea pentru că nu a fost și timp. S-a înregistrat ceva în birou în timp ce vorbeam noi, s-a trimis la București ca și cum ar fi fost în cadrul unei ședințe publice. Ori, de fapt, a fost o înregistrare fără acordul nimănui, dar care la Biroul Național a fost declarată ca fiind într-o ședință publică, de aia nu e OK, strict procedural nu sunt de acord”,

Andrei Drancă, președinte USR Botoșani

 

Liderul userist a încheiat într-o notă empatică - „Nu știu dacă neapărat era de excludere” - și a arătat că se așteaptă soluționarea contestației.

 

Ady Hobjilă a arătat că nu dorește să comenteze incidentul deoarece își pregătește contestația.

 

„Momentan nu vreau să comentez pentru că depun o contestație, 15 zile durează. Normal că depun contestație la decizie. Este cea mai dură decizie care se poate lua, de cinci ani, din 2017 de când mi-am depus adeziunea la USR nu am avut nicio altă sancțiune. Și asta este cea mai dură sancțiune, e ultima, e la litera «e» cum ar veni, nici suspendare, nici nimic”,

Ady Hobjilă, fost vicepreședinte USR Botoșani

 

Și asemenea deputatului Andrei Drancă, susține că discuția cu injuriile a fost înregistrată „pe ascuns”: „Nu s-a cerut nimănui acordul pentru înregistrare și am fost înregistrat, fără acordul nimănui, nimeni nu și-a dat acordul, nu a fost ședință de Birou Județean. A fost o întâlnire între șase persoane și încă una, două în online. Nici nu știu cine era în online”.

 

Raluca Curealiu: ”Mult succes pe mai departe”

 

Consiliera locală Raluca Curelariu a dorit să păstreze confidențiale cuvintele care au dus la excluderea din partid a fostului său coleg.

 

Și a subliniat că, indiferent de caracterul oricărei întâlniri, în partid cuvintele injurioase sunt interzise prin statut.

 

„Decizia de excludere a lui Ady Hobjilă a fost luată de către Biroul Național, în unanimitate, nu comentez în niciun fel deciziile Biroului Național. Îi mulțumesc lui Ady Hobjilă pentru toată implicarea în USR Botoșani din ultimii ani și-i doresc mult succes pe mai departe. În statutul USR este prevăzută clar obligația membrilor de a avea un comportament demn în societate și de a nu calomnia alți membri și de a nu le aduce injurii altor membri. Aceste obligații sunt permanente și nu doar în cadrul întâlnirilor oficiale, este o obligație permanentă a oricărui membru USR”,

Raluca Curelariu, vicepreședinte Filiala Municipală a USR Botoșani

 

Decizia de excludere a lui Ady Hobjilă din USR are caracter imediat.

 

El își pierde calitatea de vicepreședinte, locul său urmând a fi ocupat de Marcel Gheorghiță, consilier local alături de Raluca Curelariu.

 

La rându-i, locul său din lista de supleanți pentru Biroul Politic Județean (BPJ) va fi ocupat de Paul Hudișteanu, președintele Organizației Locale USR din Havârna.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Medici, economiști, agricultori dar și un aviator: LISTA tinerilor din USR pentru CJ, Drancă NU se află printre candidați
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
USR Botoșani și-a stabilit candidatul la CJ după un maraton de întrebări încrucișate – VIDEO&FOTO

 

Au explodat cazurile de violență în județ: Botoșăneni ajunși la spital după ce au fost bătuți zdravăn    
Datele oficiale ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani arată o creștere a faptelor de violență domestică.
Căciulă de 1.000 de euro vândută la Botoșani: O căciulă sănătoasă ține mintea sănătoasă
Blana buclată a mieilor de karakul, o mândrie pentru oierii din această parte a țării, continuă să le aducă uneori câștiguri consistente, chiar dacă moda s-a mai schimbat și oamenii care își doresc căciuli din astrahan sunt mai puțini decât în urmă cu vreo 20 – 30 de ani.
Facturi istorice la energie: O fabrică din Botoșani a ajuns să plătească 900.000 de euro pe lună – VIDEO
Iarna 2022-2023 a constituit o mare încercare pentru o mulțime de firme prin prisma costurilor cu energia. Unele dintre acestea au avut parte de facturi istorice, fiind cele mai mari de la demararea activității.
S-a aprobat! Blocuri construite în jurul unei clădiri istorice din municipiul Botoșani
Documentația pentru această investiție a fost aprobată de către consilierii locali în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 31 mai 2023.
DEMISII votate la Județ cu zâmbete „ascunse' și mici glumițe, liberalii „fără voce” în plen – VIDEO
Dubla demisie din Partidul Național Liberal s-a înregistrat pe 19 mai 2023. Atunci, liderul consilierilor județeni PNL, Viorel Iliuță, a plecat din partid alături de medicul Radu Malancea.
Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Nu înțeleg valoarea acestei știri, adica Ralu își face cum vrea mușchiul ei partidul, cu ajutor de la nivel național? Ceilalți sunt doar figuranți?
25 octombrie 2022, 07:57
astratex.ro
Sondaj
Ar trebui să înceteze cadrele didactice greva după majorarea salarială aprobată de Guvern?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sperăm ca aceste sacrificii ale dvs să fie răsplătite într-un final. De ce ne aflăm aici? Un motiv foarte simplu, știe toată lumea… Guvernanții, în ultimii cinci ani, au fost surzi la solicitățile noastre, s-au făcut c ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9560 lei
USD
Dolarul SUA
4.6047 lei
CHF
Francul elveţian
5.1085 lei
GBP
Lira sterlină
5.7745 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.2978 lei
XAU
Gramul de aur
290.6090 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2588 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3412 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0907 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2095 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6652 lei
Vremea
astăzi
Botosani
29.6 o C
Dorohoi
29.7 o C
Bucecea
28.9 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
30.1 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.