Știrea zilei
Vicepreședintele USR Botoșani, fost cap de listă la CJ, dat afară din partid după ce și-a înjurat o colegă

Unul dintre liderii județeni ai Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani a fost exclus din partid pentru injurii. Decizia a fost luată în unanimitate de 25 de membri ai Biroului Național (BN).  

A înjurat o femeie

 

Structura politică centrală s-a întrunit vineri și a analizat printre altele o sesizare de la Botoșani care-l viza pe Ady Hobjilă, vicepreședinte al Organizației Județene. Acesta a înjurat-o pe Raluca Curelariu, într-o discuție al cărei caracter, oficial sau neoficial, este la acest moment contestat.

 

Sesizarea a fost trimisă la șefii de la București la o ședință anterioară, iar cel vizat a avut răgaz să se justifice în scris. A răspuns, a trimis punctul de vedere în scris către Biroul Național și Departamentul Juridic. 

 

Cu unanimitate de 25 de voturi, membrii BN au decis excluderea din USR a vicepreședintelui USR Botoșani.

 

„Au fost injurii, dar în cadru restrâns”

 

Esența discuțiilor nu a fost oficializată de niciunul dintre cei implicați. Și nici de președintele organizației de la Botoșani. „E complicat. Au fost niște injurii aduse, dar într-un cadru restrâns. Până la urmă Biroul Național a judecat ca fiind o chestie publică, urmează contestații și să vedem ce se întâmplă”, a comentat situația în primă fază Andrei Drancă, președintele USR Botoșani.

 

Deși procedural se insistă pe ideea că discuțiile mai aprinse care au culminat cu injurii nu au fost făcute în cadru public, Andrei Drancă recunoaște greșeala colegului de partid, însă condamnă un alt aspect.

 

Și anume faptul că întreaga discuție a fost înregistrată, fără ca persoanele prezente să fie informate.

 

„Nu știu dacă neapărat era de excludere”

 

„A gafat-o, asta ca să spun clar, i-am zis și atunci, dar chestia e că decizia este de aiurea pentru că nu a fost și timp. S-a înregistrat ceva în birou în timp ce vorbeam noi, s-a trimis la București ca și cum ar fi fost în cadrul unei ședințe publice. Ori, de fapt, a fost o înregistrare fără acordul nimănui, dar care la Biroul Național a fost declarată ca fiind într-o ședință publică, de aia nu e OK, strict procedural nu sunt de acord”,

Andrei Drancă, președinte USR Botoșani

 

Liderul userist a încheiat într-o notă empatică - „Nu știu dacă neapărat era de excludere” - și a arătat că se așteaptă soluționarea contestației.

 

Ady Hobjilă a arătat că nu dorește să comenteze incidentul deoarece își pregătește contestația.

 

„Momentan nu vreau să comentez pentru că depun o contestație, 15 zile durează. Normal că depun contestație la decizie. Este cea mai dură decizie care se poate lua, de cinci ani, din 2017 de când mi-am depus adeziunea la USR nu am avut nicio altă sancțiune. Și asta este cea mai dură sancțiune, e ultima, e la litera «e» cum ar veni, nici suspendare, nici nimic”,

Ady Hobjilă, fost vicepreședinte USR Botoșani

 

Și asemenea deputatului Andrei Drancă, susține că discuția cu injuriile a fost înregistrată „pe ascuns”: „Nu s-a cerut nimănui acordul pentru înregistrare și am fost înregistrat, fără acordul nimănui, nimeni nu și-a dat acordul, nu a fost ședință de Birou Județean. A fost o întâlnire între șase persoane și încă una, două în online. Nici nu știu cine era în online”.

 

Raluca Curealiu: ”Mult succes pe mai departe”

 

Consiliera locală Raluca Curelariu a dorit să păstreze confidențiale cuvintele care au dus la excluderea din partid a fostului său coleg.

 

Și a subliniat că, indiferent de caracterul oricărei întâlniri, în partid cuvintele injurioase sunt interzise prin statut.

 

„Decizia de excludere a lui Ady Hobjilă a fost luată de către Biroul Național, în unanimitate, nu comentez în niciun fel deciziile Biroului Național. Îi mulțumesc lui Ady Hobjilă pentru toată implicarea în USR Botoșani din ultimii ani și-i doresc mult succes pe mai departe. În statutul USR este prevăzută clar obligația membrilor de a avea un comportament demn în societate și de a nu calomnia alți membri și de a nu le aduce injurii altor membri. Aceste obligații sunt permanente și nu doar în cadrul întâlnirilor oficiale, este o obligație permanentă a oricărui membru USR”,

Raluca Curelariu, vicepreședinte Filiala Municipală a USR Botoșani

 

Decizia de excludere a lui Ady Hobjilă din USR are caracter imediat.

 

El își pierde calitatea de vicepreședinte, locul său urmând a fi ocupat de Marcel Gheorghiță, consilier local alături de Raluca Curelariu.

 

La rându-i, locul său din lista de supleanți pentru Biroul Politic Județean (BPJ) va fi ocupat de Paul Hudișteanu, președintele Organizației Locale USR din Havârna.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Medici, economiști, agricultori dar și un aviator: LISTA tinerilor din USR pentru CJ, Drancă NU se află printre candidați
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
USR Botoșani și-a stabilit candidatul la CJ după un maraton de întrebări încrucișate – VIDEO&FOTO

 

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Nu înțeleg valoarea acestei știri, adica Ralu își face cum vrea mușchiul ei partidul, cu ajutor de la nivel național? Ceilalți sunt doar figuranți?
25 octombrie 2022, 07:57
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.