Știrea zilei
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația

Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.

Atribuții derizorii pentru Bogdan Dăscălescu 

 

Bogdan Dăscălescu vine din mediul privat, unde a confirmat, iar dovadă stau afacerile familiei care i-au adus venituri suficiente cât să se poată bucura de un trai liniștitor. Ajuns în administrația publică, este pus în situația în care aproape că nu are de ce se ocupa.

 

Și asta din cauza atribuțiilor care i-au fost trasate prin dispoziția președintelui CJ și care sunt aplecate spre social, cultură sau educație.

 

Vicepreședintele CJ se ocupă momentan de:

 

  • Biblioteca Județeană Mihai Eminescu
  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Botoșani
  • Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor
  • Școala Profesională Specială Sfântul Stelian
  • Unitatea de Asistență Medico-Socială Sulița

 

Celelalte unități din subordinea CJ, unde se desfășoară activitățile de dezvoltare sau investiții, mult mai vizibile și cu priză la public și care pot aduce capital electoral, au rămas la președinte sau la celălalt coleg, Dorin Birta, vicepreședintele ales de pe lista PSD.

 

„Până la urmă faci când ți se oferă posibilitatea să faci ceva. Pot să încerc să fac niște proiecte, chiar am început să ies să văd lumea. Cumva da, față de profilul pe care l-am avut eu lucrând în business și în restructurări, dezvoltări de afaceri, parte economică și financiară, e mai greuț”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

„Mi-aș fi dorit provocări, într-adevăr”

 

Întrebat dacă nu resimte o senzație de izolare având în vedere că desele apariții publice ale Doinei Federovici sunt cu precădere alături de vicepreședintele social democrat, Bogdan Dăscălescu a comentat că poate fi o situație temporară.

 

Și că pe viitor, poate va primi și sarcini prin care să aibă ocazia de a demonstra că poate face față provocărilor.

 

„Fiind la început, momentan nu aș putea să spun treaba asta, aștept să văd care e finalul. Până la urmă, d-na președinte a spus că deocamdată asta e situația și nu va rămâne așa, se va modifica. Într-un viitor apropiat sper, nu peste trei ani”.

 

 

 

„Eu mi-aș fi dorit provocări, într-adevăr. Locuri în care pot să aplic ceea ce știu să fac, dezvoltare, proiecte europene, inclusiv restructări, pentru că discutăm de câteva companii sau câteva locuri afectate la acest moment, vorbim de Nova Apaserv sau spital unde într-adevăr sunt lucruri mari, lucruri care pot influența soarta multor cetățeni. Și mi-aș fi dorit într-adevăr să fiu implicat în proiecte de genul acesta”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Unitățile cu bugete de milioane de euro, parcate la șefii PSD

 

Pentru a avea totuși activitate la noul loc de muncă, Bogdan Dăscălescu a recunoscut că din „nimicul” oferit a încercat să obțină ceva. A consultat apelurile active din programele europene pentru unitățile sociale sau educaționale pe care le are în subordine pentru a vedea dacă poate interveni la vreuna dintre acestea.

 

Și s-a concentrat pe Școala Specială Sfântul Stelian, unde există probleme cu o parcelă de teren din calea de acces a unității educaționale, care a fost revendicată de o persoană fizică.

 

„Am fost și am văzut felul în care arată. Nu este refăcut nimic, nu s-a investit absolut deloc acolo, începând de la logistică, partea de intrare. Acolo au fost niște retrocedări, nu s-au făcut proiecte pentru că sunt aceste probleme. Sunt niște treburi care trebuie rezolvate, s-au făcut niște relocări acolo, acum sunt iar probleme”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Ca atare, va avea discuții cu arhitectul-șef, dar și cu funcționarii de la serviciul de investiții pentru rezolvarea acestei probleme și pe viitor pentru o eventuală accesare a unui program european prin care să fie modernizat sediul Școlii Sfântul Stelian. Acolo o singură clasă a fost modernizată, însă din donații. Clădirea în integralitatea ei are nevoie stringentă de modernizare.

 

Iar la acest moment, dată fiind problema cu calea de acces, nu poate fi obținută nici măcar autorizarea ISU.

 

Președintele CJ, Doina Federovici a explicat situația:

 

„Atribuțiile, o parte le păstrează președintele, o parte le preia al doilea vicepreședinte, așa cum a primit și Bogdan Dăscălescu, și o parte vor fi preluate de administratorul public. Din cauza asta deocamdată are atâtea, pentru că toate zonele vor fi împărțite în patru”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

Așadar, față de mandatul anterior, atribuțiile se împart la patru, urmând ca o parte să-i revină și viitorului administrator public, Alexandra Huțu, care la acest moment încă nu și-a început activitatea la CJ, așteptându-se probabil rezultatele alegerilor parlamentare.

 

Spitalul Județean, SC Nova Apaserv SA, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, sunt câteva dintre unitățile subordonate Consiliului Județean cu o importanță chiar vitală pentru viața botoșănenilor. Bogdan Dăscălescu NU se va ocupă însă de acestea, el fiind membru ALDE - Pro România, iar Doina Federovici, Alexandra Huțu și Dorin Birta, lideri PSD. 

 

loading...
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
Șefa Județului solicită control amănunțit la Spitalul Județean, după tragedia de la Piatra Neamț

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.
Jihad în PNL: Șefii botoșăneni de la București trimiși acasă, unul singur scapă după negocieri cu Orban, dar cu funcție mai mică
Pierderea categorică a alegerilor parlamentare de către PNL Botoșani, venită după înfrângerea de la locale, lasă județul fără reprezentanți la nivel înalt în Guvernul Cîțu. Absolut toți liberalii care au deținut funcții în Cabinetul Orban le vor pierde în scurt timp.
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Loading...
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Loading...
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Urat din partea ei! Foarte urat! Dar...va plăti intr o bună zi ptr toate aceste aranjamente politice ! Doamna știe că Dumnezeu vede tot? Și macar daca Birta ar fi capabil sa rezolve problemele judetului, dar e cumătru cu Federovici, na....ce sa i faci! De asta ,dragi romani, treziti-va pe 6 decembrie cu mintea odihnita, ganditi-va la voi și nu mai votați ca oile ! Ei se aleg cu funcții pe urma votului, iar 4 ani nu va mai cunosc! Mă refer la PSD, PNL! Incercati sa votați pe cineva într-adevăr capabil, care prezintă un real interes ptr Bt! Succes ,domnule Dăscălescu! Succes celor bine intenționați! Așa sa va ajute Dumnezeu!
20 noiembrie 2020, 08:41
Dascalescu,vezi ca unsuroasa asta te va folosi sa scoata castanele din foc cu mana ta si dupa aia te va arunca peste bord fara cea mai mica remuscare,ca sa ramana intre fini si cumatri,tu fiind acolo un intrus pentru ei.
20 noiembrie 2020, 08:02
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0148 lei
CHF
Francul elveţian
4.5251 lei
GBP
Lira sterlină
5.5099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8830 lei
XAU
Gramul de aur
241.5144 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2310 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3641 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1207 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1808 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
3.9 o C
Bucecea
3.9 o C
Darabani
4.6 o C
Saveni
3.9 o C
Ştefăneşti
3.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.