Știrea zilei
Viaţă de boschetar : Trai în discotecă, bucătărie, gresie, canapele-VIDEO&FOTO
Fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu... Din exterior se poate vedea o clădire în ruine care nu mai prezintă interesul de altădată în rândul petrecăreţilor de noapte, motiv pentru care este ocolită cu indiferenţă. Puţini ştiu însă că, din ceea ce a rămas din fostul bar de noapte, unii dintre boschetarii botoşăneni profită din plin.

Seara zilei de joi, 26 ianuarie 2012. Poliţiştii au pornit o „vânătoare” de oameni ai străzii pentru a-i duce la loc călduros, ferit de gerul cumplit de afară. Una dintre locaţiile vizate, fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu.

Înăuntru, o serie de încăperi în paragină însă cea mai dosită dintre ele, prezenta imaginea unei garsoniere improvizate. Două persoane de sex masculin discutau la lumina lumânărilor. În interior, din canapelele care au fost altădată ale clubului, bărbaţii şi-au amenajat un pat, o canapea şi chiar mai multe fotolii, în cazul în care ar fi primit musafiri. De asemenea, alături de „camera principală”, o mică încăpere care cel mai probabil fusese toaletă era folosită ca bucătărie, putând fi văzute mai multe lucruri specifice, cum ar fi o masă, tacâmuri, farfurii, oale cu mâncare sau o lădiţă cu ceapă.Simţul gospodăresc al celui care susţinea că locuieşte acolo de cinci luni de zile s-a putut vedea cu ochiul liber şi prin covoarele care erau aranjate frumos pe jos, printr-un uscător de rufe pe care erau întinse câteva şosete şi chiar un coş pentru hainele murdare. Într-un colţ, pe o măsuţă, se afla şi un ceas pentru ca timpul să nu treacă neobservat de locuitorii din încăpere.


"Nouă ne este bine aici, ne place aici"
La vederea echipajului din cadrul Poliţiei Locale, cei doi nu s-au sinchisit prea mult şi au refuzat cu vehemenţă cererea acestora de a se deplasa la Centrul de Noapte din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială aflat în subordinea municipalităţii, deşi acolo se pot bucura de un pat uscat şi o ciorbă caldă. „Nu mergem acolo, ăia ne pun de exemplu să ne facem analizele. Nu vrem acolo! Nouă ne este bine aici, ne place aici şi nu vrem să aveţi grijă de noi, nu v-am cerut ajutorul, tot ce puteţi face este să ne daţi o garsonieră, că sunt multe, daţi-ne o garsonieră şi plecăm de aici”, spunea unul dintre bărbaţi. Într-un final, cei doi s-au lăsat convinşi şi şi-au părăsit locuinţa improvizată cel mai probabil că gândul că, la momentul în care vor scăpa de privirile poliţiştilor, vor reveni în clădirea părăsită din parc. La plecare, poliţiştii locali au mai dat de alte patru persoane care se ascundeau prin celelalte încăperi, acestea fiind la rândul lor introduse în maşina instituţiei.
„Circa 50 de oameni ai străzii îşi duc traiul în aer liber”
O altă locaţie unde s-au deplasat poliţiştii a fost un imobil din strada Pacea, unde un tânăr din satul Dracşani, comuna Suliţa, înfăşurat într-o plapumă, dormea lângă un bloc, la temperaturi de -15 grade. Acesta la rândul său a fost preluat de poliţiştii locali pentru a fi dus la Centrul de Noapte. Pe străzile municipiului, trăiesc aproximativ 50 de persoane fără adăpost, care dorm pe unde apucă, în ghene de gunoi, subsoluri sau spaţii improvizate. „Din păcate majoritatea refuză să vină la Centrul de Noapte din comoditate. Preferă să rămână în locaţiile improvizate de ei, deşi Primăria le întinde o mână de ajutor. Cu toate acestea au fost mai multe locaţii verificate în această noapte, deja avem şapte persoane predate la centru şi raziile continuă”, a declarat Bianca Albu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. Locaţiile unde stau persoanele fără adăpost au fost identificate în urma patrulărilor efectuate de echipajele de poliţişti locali, dar şi în urma unor reclamaţii făcute de botoşănenii nemulţumiţi de prezenţa acestora. An de an, pe timpul iernii, poliţiştii locali efectuează razii pentru strângerea de pe străzi a boschetarilor care riscă să moară din cauza gerului.Joi prefectul Cristian Roman a solicitat poliţiştilor şi jandarmilor să strângă din oraş toţi boschetarii.
Gabriela ERDICO nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
6 februarie 2012, 17:30
Super tare!Niste boemi,sa-mi trag una de nu-i asa!
27 ianuarie 2012, 19:58
SUNT IMAGINI DIN SEDIUL PDL.
27 ianuarie 2012, 18:54
Unde erau Ponta si Antonescu ...aici isi fac veacul ... vila lor de lux de asta organizeaza proteste pentru a se muta la o garsoniera mai mare
27 ianuarie 2012, 15:04
asta e sediul psd?sau pnl?..boschetarii din usl!!
27 ianuarie 2012, 15:03
titi si italianul de pe bulevard vor sa l beleasca
27 ianuarie 2012, 12:25
Nu e si Cuciureanu printre ei?
27 ianuarie 2012, 09:52
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.