Știrea zilei
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO

Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.

”La 18 ani am fost făcut membru PCR”


Pornind de la o fotografie făcută pe când avea 17 ani chiar în fața fostei Primării, alături de Valeriu Drobotă, nimeni altul decât actualul viceprimar, a povestit că a intrat de tânăr în Partidul Comunist Român. Și asta nu neapărat pentru că și-ar fi dorit el.


”Conjunctural, eu la 18 ani am fost făcut membru PCR. Nu e o rușine pentru că tinerele speranțe, știți cum era pe atunci, comuniștii alegeau totuși oameni care aveau o perspectivă, îi studiau, îi verificau. Au văzut că eram isteț, lucram la secția de mecanizare. Mulți îmi spuneau că sunt tractorist, vreau să le spun că astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer și tehnologia care este astăzi. Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un utilaj performant, pe un tractor cu GPS, cu touch screen, cu o combină care are 1.000 de reglaje, se uită ca pisicile în calendar. Sunt mai mult decât niște Mercedes-uri”,


Verginel Gireadă, primar comuna Mihai Eminescu.

 

”Nu îmi este rușine să muncesc și pot să mă urc pe orice utilaj”


S-a angajat la Secția de Mecanizare a Agriculturii Cucorăni, iar comuniștii s-au gândit atunci să îi ghideze cariera.


”Urma să mă trimită la școala de maiștri, cum era la data respectivă. Că așa era, îi trimiteau pe cei mai buni, că eram cu școala profesională făcută la zi atunci, zece clase. Era școala profesională de doi ani, ieșeai muncitor calificat, ultra meseriaș. Erai și pe flux, făceai și motoare, făceai de toate, că așa era, era jobul meu, deci nu îmi este rușine de munca mea niciodată. Indiferent de ce ar spune unii, nu mi-a fost rușine să muncesc niciodată. Și astăzi nu îmi este rușine să muncesc și pot să mă urc pe orice utilaj”,


Verginel Gireadă, primar comuna Mihai Eminescu.


A terminat armata în 1989, după care s-a transferat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, unde a lucrat la aprovizionare doi ani.

 

18 ani de Gireadă la Primăria Mihai Eminescu


În 1993 a revenit însă la ”prima dragoste” și a înființat o firmă pe profil agricol. A povestit că a riscat pentru că era inflație mare și a împrumutat bani din bancă la o dobândă de 70%, achiziționând tractoare și combine. Dar inflația l-a și ajutat întrucât prețurile au crescut și a reușit să își achite creditul.


Pentru prima oară a candidat în 2004, amintindu-și că nu prea își dorea întrucât era ocupat cu afacerea, însă liberalii l-au convins. A câștigat alegerile în 2004 și 2008, iar în 2012 a devenit parlamentar. În perioada 2012 – 2020 Primăria Mihai Eminescu a fost condusă de Aneta Gireadă, pentru ca în 2020 să revină în funcția de primar.


Fiul său, despre care spune că i-a preluat business-ul, este inginer agronom, a absolvit și un master.


FOTO: Facebook

VEZI VIDEO DE LA 1:10:43

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fiica soților Aneta & Verginel Gireadă, nuntă cu 600 de oameni: un director de la Județ s-a apucat de cântat – VIDEO & GALERIE FOTO
FLASH INTERVIU Verginel Gireadă : Nu m-a făcut mama primar

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
bat-o vina....mare noroc pe tractoristi ca lucreaza pe scule high tech (tehnologie inalta) si se simt in tractoare si combine ca in navetele spatiale. Asta pentru ca utilajele alea is facute de ingineri. Ca daca erau facute de tractoristi, aratul se facea tot cu un bou care tragea plugul....
26 septembrie 2022, 20:56
Domnul nu intelege ce inseamna sa ai demnitate. Demnitatea de a nu privatiza primaria , a angaja multe rude, de a nu stoarce comisioane din toate fondurile si investitiile primariei, de a nu-ti bate joc de oamenii veniti sa ia o autorizatie de construire, o adeverinta, o informatie. Cea mai corupta primarie din judet. Demnitatea de a nu fura apa trecuta la pierderi si platita de zeci de mii de abonati ai Nova Apaserv. Deminitatea de a nu trata functia publica ca o societatate comerciala pe care trebuie s-o exploatezi in beneficiul propriu.
25 septembrie 2022, 14:57
Bă, ția murit lăudătorii, numai maistru Baciu de la mecanizare știe cîtă țuică de sfeclă iai cărat, că erai durere, meserie canci, așa că las-o mai moale, acu noroc de Țurcanu, umblați amândoi ijugați, intreabăți oamenii din comună dacă îs mulțumiți de ce faci în calitate de primar, cum îi duci la notariat la Popovici, șii prostești și le ei pământu pe te miri ce, Bă să nu uiți, în viață Dumnezeu te pune să plătești,.Te lauzi tu singur,vai de curu tău
24 septembrie 2022, 10:36
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.