Știrea zilei
„Văru’ ministrului” scos din biroul de director de angajații instituției; s-a lăsat și cu anchete

Clientelismul politic funcționează (încă) în România, însă există și situații unde persoanele favorizate sunt îndepărtate din funcțiile de conducere pe care le-au obținut politic și nu neapărat urmare a unui concurs corect.

Director „răsturnat” de oameni 

 

Un astfel de exemplu vine de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, structură aflată în subordinea Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad. Această instituție a fost preluată în urmă cu doi ani, prin detașare, de liberalul Remus Iovu, despre care s-a spus că era văr cu ministrul Mediului de atunci, Costel Alexe. Ulterior, după numire, botoșăneanul a negat zvonurile privitoare la gradul de rudenie, afirmând că l-a văzut pe ministru doar la televizor.

 

Directorul Remus Iovu a fost implicat și în scandalul angajărilor anchetate de DNA având Primăria Vatra Moldoviței drept trambulină, propulsat pe un post din SGA fiind Stelian Mețler, fostul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Remus Iovu afirma imediat după izbucnirea scandalului că nu îl cunoaște pe dărăbăneanul care era angajat tocmai în instituția pe care el o conducea.

 

Memoriu trimis la șefii mari 

 

Ulterior, directorul SGA ar fi fost contestat de o parte dintre angajații din unitate, care i-au reproșat un comportament abuziv și utilizarea resurselor statului în scopuri personale. Mai multe salariați de la SGA Botoșani ar fi semnatarii unui memoriu transmis la ABA Prut – Bârlad, care ulterior a fost direcționat către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

Așa se face că, din 16 decembrie 2021, pe funcția de conducere de la SGA Botoșani a fost detașat Gheorghe Lușneac, un inginer cu 32 de ani vechime în cadrul instituției. A primit atribuțiile de conducere pentru 30 de zile, în ianuarie detașarea fiindu-i prelungită cu încă o lună.

 

„Din 1990, de când am terminat facultatea. Am lucrat în toate domeniile, de la inspector la dispecer, șef formație, inginer șef...”, explică Gheorghe Lușneac parcursul său în instituție. Tocmai ieșit din izolare, noul director interimar de la SGA Botoșani a evitat contactul cu jurnaliștii de la Botoșăneanul și a optat pentru o conversație telefonică.

 

A recunoscut că și-ar dori să își termine parcursul profesional din postura de șef de instituție și că ar fi interesat să participe la concurs. Doar că fără a se înscrie în vreun partid: „Nu fac politică, nu am făcut niciodată și nici nu-mi place să fac politică. Nu sunt înscris în niciun partid. Eu nu m-aș înscrie în partid, nu mai am mult până la pensie”.

 

Predecesorul său, Remus Iovu, a coborât pe un post de execuție din cadrul instituției. După pierderea funcției de conducere și-a luat concediu, iar la revenire a intrat în atenția unei comisii de cercetare disciplinară, care ar fi venită de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru cercetarea faptelor care i se impută de către o parte dintre angajați.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Cu botoșăneanul Mețler pe lista scurtă a angajărilor fictive: ”Animalul politic” de la Apele Române și-a dat DEMISIA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
SCHIMBARE de ultim moment la o instituție de la Botoșani – DECIZIA care a surprins angajații care au intrat în weekend cu șef nou – FOTO
Documentul a fost transmis prin poșta electronică fără ca șefii de la București să intervină suplimentar în anunțarea faptului că instituția publică de la Botoșani are un nou șef.
Ciudat este faptul ca Lusneac, actual director sga bt a fost schimbat din functie dupa ce a fost descoperit un prejudiciu la institutie, acesta pontandu-si angajatii de la formatie desi acestia nu dadeau cu saptamanile pe la serviciu! Acum ca si cum nu s-a intamplat nimic l-au pus director si cheama angajatii la sediu sa semneze petitii impotriva fostului director! A inebunit tara asta!
17 februarie 2022, 03:03
domnule Andrei Basescu, renuntati la proza.
26 ianuarie 2022, 10:10
Ciudat este faptul ca Lusneac, actual director sga bt a fost schimbat din functie dupa ce a fost descoperit un prejudiciu la institutie, acesta pontandu-si angajatii de la formatie desi acestia nu dadeau cu saptamanile pe la serviciu! Acum ca si cum nu s-a intamplat nimic l-au pus director si cheama angajatii la sediu sa semneze petitii impotriva fostului director! A inebunit tara asta!
26 ianuarie 2022, 09:07
a picat varutuuuu?
26 ianuarie 2022, 08:59
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
29 noiembrie 2022
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.7383 lei
CHF
Francul elveţian
4.9890 lei
GBP
Lira sterlină
5.6933 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4339 lei
XAU
Gramul de aur
267.3958 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2093 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1941 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5228 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.