Știrea zilei
Variantă şoc : Fratele Ţurcanu executat din ordinul lui Felix Motanul
Pe 4 ianuarie Botoşăneanul  a anunţat că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trecut din subordinea premierului Victor Ponta în coordonarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Ştirea nu părea să fie una de importanţă majoră, ANSVSA rămânând cu aceiaşi şefi şi aceeaşi schemă de personal. Stranie coincidenţă însă, din acel moment la ANSVSA a izbucnit scandal după scandal, rezultatul final fiind îndepărtarea din funcţie a lui Mihai Ţurcanu.

Mihai Turcanu ar fi fost executat de Dan Voiculescu Felix Motanul

Toate necazurile au pornit după trecerea lui Mihai Ţurcanu în subordinea oamenilor "tătucului Antenelor"

Acesta a fost numit preşedinte ANSVSA încă din luna mai 2012 şi timp de mai bine de jumătate de an, când instituţia s-a aflat în subordinea prim-ministrului, nu a avut parte de nici un scandal. După trecerea la Ministerul Agriculturii, condus de preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, timp de aproximativ două luni, acestea s-au succedat însă ameţitor: carnea de cal, laptele toxic şi carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic. Apoi, săptămâna aceasta prima televiziune care l-a atacat violent pe fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost Antena 3, controlată de familia lui Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC, cel care în realitate conduce de fapt acest partid. Miercuri, primul jurnalist care a anunţat iminenta demitere a lui Mihai Ţurcanu a fost tot unul de la Antena 3, în condiţiile în care postul continuă să hăituiască PDL-iştii şi nu difuzează deloc sau nu acordă mare importanţă scandalurilor în care sunt implicaţii şefii de instituţii PNL, împreună cu care PC formează Alianţa de Centru Dreapta. Acelaşi jurnalist anunţa că Victor Ponta are nevoie de „ceva solid” pentru a accepta demiterea lui Mihai Ţurcanu şi că va avea parte de acest lucru, iar în câteva ore a apărut informaţia cu alerta pentru carnea de curcan din Germania, care ar fi provenit de la o fermă din România. Pe lângă toate acestea, interesant este că luni la amiază, înainte de începerea campaniei mediatice asupra lui Mihai Ţurcanu, în Botoşani erau oameni care ştiau că va începe un atac dur la adresa deja ex-preşedintelui ANSVSA, pronosticându-se că finalul lunii martie nu îl va mai prinde în funcţie.

Laboratoarele de la fostul ICA, controlate de familia Voiculescu, i-ar fi fost fatale

Ei bine, toate această serie de stranii coincidenţe pare să aibă o explicaţie, care este vehiculată în mediul politic chiar înainte de schimbarea lui Mihai Ţurcanu. Dincolo de bâlbâielile şi prestaţia jalnică pe care acesta a avut de la începutul săptămânii, lui i s-ar fi plătit şi unele poliţe de către Dan Voiculescu, colaborator dovedit al Securităţii, care a avut numele conspirativ „Felix”. Acesta a fost trimis tocmai din 2008 în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzat că, în 2003, utilizând de influenţa sa politică, în calitate de preşedinte al unui partid aflat la guvernare, la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a reuşit să achiziţioneze prin Grivco pachetul majoritar de acţiuni. Ei bine, fostul ICA ar dispune de o mulţime de laboratoare, iar lui Mihai Ţurcanu i s-ar fi sugerat ca ANSVSA să efectueze şi să determine efectuarea a cât mai multe analize sanitar – veterinare prin fostul Institut de Cercetări Alimentare, controlat acum de familia Voiculescu. Acesta ar fi refuzat să se conformeze, i s-ar fi dat de înţeles că se va declanşa o isterie naţională în urma căreia îşi va pierde funcţia, însă Mihai Ţurcanu ar fi refuzat se pare să creadă o asemenea variantă, iar când şi-ar fi dat seama că este reală ar fi fost prea târziu. Probabil nu lipsit de semnificaţii este că premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, când a anunţat înlocuirea lui Mihai Ţurcanu, a spus despre ANSVSA că, „a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese”. 
Mihai Ţurcanu şi liberali de la Botoşani au simţit de unde provin o mare parte a problemelor de la ANSVSA o dovedesc şi declaraţiile publice ale deputaţilor PNL Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, care l-au atacat tocmai pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi totodată preşedinte PC, reproşându-i declanşarea panicii şi a scandalului sanitar - veterinar din România.
CITEŞTE ŞI:
Fratele şefului CJ a trecut în subordinea tătucului antenelor
Liberalii anunță că pun tot ei şef la ANSVSA, un doctor universitar în locul fratelui Ţurcanu

Urmărește-ne și pe Google News

Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Sute de botoșăneni învățați să citească sau să socotească pentru a se putea angaja: Sunt persoane care nu știu să scrieVIDEO
Sunt sute de botoșăneni pentru care găsirea unui loc de muncă, oriunde, pare să frizeze absurdul. Însă, într-un efort susținut de încadrare totuși în câmpul muncii și a analfabeților și semianalfabeților, instituțiile statului încearcă inclusiv să-i învețe să scrie. Sau să citească. Ori să socotească sau să memoreze tabla înmulțirii.
Si cand ma gandesc ca totul a inceput Liliana Minca, cea care a cerut oficial si public demisia sau demiterea lui Turcanu... Vor mai urma, probabil, si alte lichele de stana...
15 martie 2013, 07:50
Mi-e scarba de ce puteti scrie POSTACI cu gura plina de branza galbena. Masina de "contaatc" media PNL a lui Sornila vedem ca functioneaza...inca. Pupati, pupati....mancatori de ra.ati
14 martie 2013, 22:52
Tare invidiosi mai sunteti pe fam turcanu
14 martie 2013, 18:41
Se stie!!! Cate nu a facut Motanel!!! Avea un prieten pe la vreo fabrica si a intors un favor, sau cum?? Nu uita nene Felix...tai tu cat tai...dar si cand o sa se intoarca roata....atunci o sa zambeasca o intreaga tara. Cat mai vrei sa furi poporul asta? Cat mai vrei sa distrugi oameni nevinovati????
14 martie 2013, 18:28
Pentru toţi care comentează pro politicus:dacă am fi avut un om cu calităţi manageriale,intelectuale,un profesionist desăvârşit într-o funcţie înaltă,sincer am fi fost mândri,dar când un om cu o banală veterinară la zi,la care doar să te păzeşti de tramvai să nu te calce ajunge ca să o absolvi,başca mai eşti fratele unui vremelnic preşedinte de c.j,politruc cu alte cuvinte,chiar că nu reprezinţi nimic pentru intelectualii adevăraţi,adică un nimeni....un politruc becalizat,care-şi merită soarta,soartă care o s-O aibă şi gireadă şi florentina,toţi ăia cu litere mici....
14 martie 2013, 17:08
felix o sa infunde puscaria... sa lase smecheriile
14 martie 2013, 16:39
Nu e varianta şoc... E adevărat. Nu e nimic nou. Se ştie ca felix trage sforile.
14 martie 2013, 15:57
In loc sa fiti mandri ca am avut un botosanean intr-o functie asa de mare...sunteti niste rautaciosi si invidiosi ca a ajuns el acolo...
14 martie 2013, 15:40
Lasă mihai ca o să isi dea ei seama de greşeala făcută... Nimeni nu se pune cu mafia
14 martie 2013, 15:37
E firesc ca intr-un domeniu ce priveste agricultura si zootehnia sa pui responsabil un om care stie cu ce se mananca treburile. Ponta singur a inteles ca asta e mersul firesc al lucrurilor?
14 martie 2013, 15:34
Se vede ca cei din psd l-au executat pe mihai din cauza că florin s-a luat de pesedei.
14 martie 2013, 15:23
Acest om a terminat o facultate la zi si nu poate nimeni sa spuna ce palarie i se potriveste sau nu.Pentru cei care sunt carcotasi de serviciu poate pot sa raspunda si cati ministri sau secretari de stat a dat jud. Botosani de la asa zisa revolutie si pana in prezent.Suntem mai putin pregatiti decat bucurestenii sau ardelenii care ne conduc destinele de 20 de ani?La aruncat cu noroi si la judecat suntem tari.Restul nu mai conteaza!
14 martie 2013, 13:19
Onisa? A? Pentru ca prea a fost calcat pe gat aici, in Botosani, de catre fratior?...
14 martie 2013, 13:07
Sunt fericit si ma simt bine,cum zice imnul lui Becali!
14 martie 2013, 11:11
Ca sa vezi unde statea personalitatea pentru care merita sa discutam ! In fond cine este acest Turcanu ? Un nimeni, care s-a trezit cu o palarie enorma pentru capul sau mic. Daca era cineva consacrat pe bune in domeniu, cu valoare profesionala recunoscuta in medii neutre, am fi zis ca-i si lucratura. Dar asa chiar daca o fi lucratura, partea buna ca se scapa de un incopetent. O sa vina altul, speram sa fie mai bun. Din pacate toti astia exerseaza pe banii, interesele si in final viata noastra. Poate vom deschide intr-o zi ochii sa vedem de ce mereu, mereu se intampla asemenea lucruri parca trase la indigo. Sa-i lasam in pace pe straini, sa vedem ce-i la noi acasa. Daca ne lucreaza ei tot vina noastra este, ca o fac prin oamenii nostri.
14 martie 2013, 10:45
Nu mai mincati ....brinzica....Tov.Mihai era intr-un CONFLICT DE INTERESE care pute de trazneste!!!!!!
14 martie 2013, 10:31
Asa e in Romania, cand vrei sa faci ceva bun esti dat la o parte. toti oamenii care au vrut sa faca ceva pentru tara asta au avut parte de aceeasi soarta. suntem o tara de hoti.
14 martie 2013, 08:43
Nu va temeti fratilor ca nu ramane somer!Fratiorul ii gaseste un loc caldut in oras.
14 martie 2013, 08:39
A treia zi dupa scripturi se admite ca misu turcanu a fost executat si nu gasit incompetent. Daca nu era bun nu-l mai pastra Ponta,fireste!
14 martie 2013, 08:23
V-aţi dat şi voi seama că mihai a vrut să faca ordine, dar a deranjat pe cineva şi a fost eliminat din joc...pacat
14 martie 2013, 08:22
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
23.3 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.9 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.