Știrea zilei
Variantă şoc : Fratele Ţurcanu executat din ordinul lui Felix Motanul
Pe 4 ianuarie Botoşăneanul  a anunţat că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trecut din subordinea premierului Victor Ponta în coordonarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Ştirea nu părea să fie una de importanţă majoră, ANSVSA rămânând cu aceiaşi şefi şi aceeaşi schemă de personal. Stranie coincidenţă însă, din acel moment la ANSVSA a izbucnit scandal după scandal, rezultatul final fiind îndepărtarea din funcţie a lui Mihai Ţurcanu.

Mihai Turcanu ar fi fost executat de Dan Voiculescu Felix Motanul

Toate necazurile au pornit după trecerea lui Mihai Ţurcanu în subordinea oamenilor "tătucului Antenelor"

Acesta a fost numit preşedinte ANSVSA încă din luna mai 2012 şi timp de mai bine de jumătate de an, când instituţia s-a aflat în subordinea prim-ministrului, nu a avut parte de nici un scandal. După trecerea la Ministerul Agriculturii, condus de preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, timp de aproximativ două luni, acestea s-au succedat însă ameţitor: carnea de cal, laptele toxic şi carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic. Apoi, săptămâna aceasta prima televiziune care l-a atacat violent pe fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost Antena 3, controlată de familia lui Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC, cel care în realitate conduce de fapt acest partid. Miercuri, primul jurnalist care a anunţat iminenta demitere a lui Mihai Ţurcanu a fost tot unul de la Antena 3, în condiţiile în care postul continuă să hăituiască PDL-iştii şi nu difuzează deloc sau nu acordă mare importanţă scandalurilor în care sunt implicaţii şefii de instituţii PNL, împreună cu care PC formează Alianţa de Centru Dreapta. Acelaşi jurnalist anunţa că Victor Ponta are nevoie de „ceva solid” pentru a accepta demiterea lui Mihai Ţurcanu şi că va avea parte de acest lucru, iar în câteva ore a apărut informaţia cu alerta pentru carnea de curcan din Germania, care ar fi provenit de la o fermă din România. Pe lângă toate acestea, interesant este că luni la amiază, înainte de începerea campaniei mediatice asupra lui Mihai Ţurcanu, în Botoşani erau oameni care ştiau că va începe un atac dur la adresa deja ex-preşedintelui ANSVSA, pronosticându-se că finalul lunii martie nu îl va mai prinde în funcţie.

Laboratoarele de la fostul ICA, controlate de familia Voiculescu, i-ar fi fost fatale

Ei bine, toate această serie de stranii coincidenţe pare să aibă o explicaţie, care este vehiculată în mediul politic chiar înainte de schimbarea lui Mihai Ţurcanu. Dincolo de bâlbâielile şi prestaţia jalnică pe care acesta a avut de la începutul săptămânii, lui i s-ar fi plătit şi unele poliţe de către Dan Voiculescu, colaborator dovedit al Securităţii, care a avut numele conspirativ „Felix”. Acesta a fost trimis tocmai din 2008 în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzat că, în 2003, utilizând de influenţa sa politică, în calitate de preşedinte al unui partid aflat la guvernare, la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a reuşit să achiziţioneze prin Grivco pachetul majoritar de acţiuni. Ei bine, fostul ICA ar dispune de o mulţime de laboratoare, iar lui Mihai Ţurcanu i s-ar fi sugerat ca ANSVSA să efectueze şi să determine efectuarea a cât mai multe analize sanitar – veterinare prin fostul Institut de Cercetări Alimentare, controlat acum de familia Voiculescu. Acesta ar fi refuzat să se conformeze, i s-ar fi dat de înţeles că se va declanşa o isterie naţională în urma căreia îşi va pierde funcţia, însă Mihai Ţurcanu ar fi refuzat se pare să creadă o asemenea variantă, iar când şi-ar fi dat seama că este reală ar fi fost prea târziu. Probabil nu lipsit de semnificaţii este că premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, când a anunţat înlocuirea lui Mihai Ţurcanu, a spus despre ANSVSA că, „a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese”. 
Mihai Ţurcanu şi liberali de la Botoşani au simţit de unde provin o mare parte a problemelor de la ANSVSA o dovedesc şi declaraţiile publice ale deputaţilor PNL Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, care l-au atacat tocmai pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi totodată preşedinte PC, reproşându-i declanşarea panicii şi a scandalului sanitar - veterinar din România.
CITEŞTE ŞI:
Fratele şefului CJ a trecut în subordinea tătucului antenelor
Liberalii anunță că pun tot ei şef la ANSVSA, un doctor universitar în locul fratelui Ţurcanu
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Loading...
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Loading...
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Si cand ma gandesc ca totul a inceput Liliana Minca, cea care a cerut oficial si public demisia sau demiterea lui Turcanu... Vor mai urma, probabil, si alte lichele de stana...
15 martie 2013, 07:50
Mi-e scarba de ce puteti scrie POSTACI cu gura plina de branza galbena. Masina de "contaatc" media PNL a lui Sornila vedem ca functioneaza...inca. Pupati, pupati....mancatori de ra.ati
14 martie 2013, 22:52
Tare invidiosi mai sunteti pe fam turcanu
14 martie 2013, 18:41
Se stie!!! Cate nu a facut Motanel!!! Avea un prieten pe la vreo fabrica si a intors un favor, sau cum?? Nu uita nene Felix...tai tu cat tai...dar si cand o sa se intoarca roata....atunci o sa zambeasca o intreaga tara. Cat mai vrei sa furi poporul asta? Cat mai vrei sa distrugi oameni nevinovati????
14 martie 2013, 18:28
Pentru toţi care comentează pro politicus:dacă am fi avut un om cu calităţi manageriale,intelectuale,un profesionist desăvârşit într-o funcţie înaltă,sincer am fi fost mândri,dar când un om cu o banală veterinară la zi,la care doar să te păzeşti de tramvai să nu te calce ajunge ca să o absolvi,başca mai eşti fratele unui vremelnic preşedinte de c.j,politruc cu alte cuvinte,chiar că nu reprezinţi nimic pentru intelectualii adevăraţi,adică un nimeni....un politruc becalizat,care-şi merită soarta,soartă care o s-O aibă şi gireadă şi florentina,toţi ăia cu litere mici....
14 martie 2013, 17:08
felix o sa infunde puscaria... sa lase smecheriile
14 martie 2013, 16:39
Nu e varianta şoc... E adevărat. Nu e nimic nou. Se ştie ca felix trage sforile.
14 martie 2013, 15:57
In loc sa fiti mandri ca am avut un botosanean intr-o functie asa de mare...sunteti niste rautaciosi si invidiosi ca a ajuns el acolo...
14 martie 2013, 15:40
Lasă mihai ca o să isi dea ei seama de greşeala făcută... Nimeni nu se pune cu mafia
14 martie 2013, 15:37
E firesc ca intr-un domeniu ce priveste agricultura si zootehnia sa pui responsabil un om care stie cu ce se mananca treburile. Ponta singur a inteles ca asta e mersul firesc al lucrurilor?
14 martie 2013, 15:34
Se vede ca cei din psd l-au executat pe mihai din cauza că florin s-a luat de pesedei.
14 martie 2013, 15:23
Acest om a terminat o facultate la zi si nu poate nimeni sa spuna ce palarie i se potriveste sau nu.Pentru cei care sunt carcotasi de serviciu poate pot sa raspunda si cati ministri sau secretari de stat a dat jud. Botosani de la asa zisa revolutie si pana in prezent.Suntem mai putin pregatiti decat bucurestenii sau ardelenii care ne conduc destinele de 20 de ani?La aruncat cu noroi si la judecat suntem tari.Restul nu mai conteaza!
14 martie 2013, 13:19
Onisa? A? Pentru ca prea a fost calcat pe gat aici, in Botosani, de catre fratior?...
14 martie 2013, 13:07
Sunt fericit si ma simt bine,cum zice imnul lui Becali!
14 martie 2013, 11:11
Ca sa vezi unde statea personalitatea pentru care merita sa discutam ! In fond cine este acest Turcanu ? Un nimeni, care s-a trezit cu o palarie enorma pentru capul sau mic. Daca era cineva consacrat pe bune in domeniu, cu valoare profesionala recunoscuta in medii neutre, am fi zis ca-i si lucratura. Dar asa chiar daca o fi lucratura, partea buna ca se scapa de un incopetent. O sa vina altul, speram sa fie mai bun. Din pacate toti astia exerseaza pe banii, interesele si in final viata noastra. Poate vom deschide intr-o zi ochii sa vedem de ce mereu, mereu se intampla asemenea lucruri parca trase la indigo. Sa-i lasam in pace pe straini, sa vedem ce-i la noi acasa. Daca ne lucreaza ei tot vina noastra este, ca o fac prin oamenii nostri.
14 martie 2013, 10:45
Nu mai mincati ....brinzica....Tov.Mihai era intr-un CONFLICT DE INTERESE care pute de trazneste!!!!!!
14 martie 2013, 10:31
Asa e in Romania, cand vrei sa faci ceva bun esti dat la o parte. toti oamenii care au vrut sa faca ceva pentru tara asta au avut parte de aceeasi soarta. suntem o tara de hoti.
14 martie 2013, 08:43
Nu va temeti fratilor ca nu ramane somer!Fratiorul ii gaseste un loc caldut in oras.
14 martie 2013, 08:39
A treia zi dupa scripturi se admite ca misu turcanu a fost executat si nu gasit incompetent. Daca nu era bun nu-l mai pastra Ponta,fireste!
14 martie 2013, 08:23
V-aţi dat şi voi seama că mihai a vrut să faca ordine, dar a deranjat pe cineva şi a fost eliminat din joc...pacat
14 martie 2013, 08:22
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.0207 lei
CHF
Francul elveţian
4.5221 lei
GBP
Lira sterlină
5.5103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8742 lei
XAU
Gramul de aur
239.7608 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2318 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3648 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1094 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1670 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1865 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.8 o C
Saveni
-0.6 o C
Ştefăneşti
2.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.