Știrea zilei
Variantă şoc : Fratele Ţurcanu executat din ordinul lui Felix Motanul
Pe 4 ianuarie Botoşăneanul  a anunţat că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trecut din subordinea premierului Victor Ponta în coordonarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Ştirea nu părea să fie una de importanţă majoră, ANSVSA rămânând cu aceiaşi şefi şi aceeaşi schemă de personal. Stranie coincidenţă însă, din acel moment la ANSVSA a izbucnit scandal după scandal, rezultatul final fiind îndepărtarea din funcţie a lui Mihai Ţurcanu.

Mihai Turcanu ar fi fost executat de Dan Voiculescu Felix Motanul

Toate necazurile au pornit după trecerea lui Mihai Ţurcanu în subordinea oamenilor "tătucului Antenelor"

Acesta a fost numit preşedinte ANSVSA încă din luna mai 2012 şi timp de mai bine de jumătate de an, când instituţia s-a aflat în subordinea prim-ministrului, nu a avut parte de nici un scandal. După trecerea la Ministerul Agriculturii, condus de preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, timp de aproximativ două luni, acestea s-au succedat însă ameţitor: carnea de cal, laptele toxic şi carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic. Apoi, săptămâna aceasta prima televiziune care l-a atacat violent pe fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost Antena 3, controlată de familia lui Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC, cel care în realitate conduce de fapt acest partid. Miercuri, primul jurnalist care a anunţat iminenta demitere a lui Mihai Ţurcanu a fost tot unul de la Antena 3, în condiţiile în care postul continuă să hăituiască PDL-iştii şi nu difuzează deloc sau nu acordă mare importanţă scandalurilor în care sunt implicaţii şefii de instituţii PNL, împreună cu care PC formează Alianţa de Centru Dreapta. Acelaşi jurnalist anunţa că Victor Ponta are nevoie de „ceva solid” pentru a accepta demiterea lui Mihai Ţurcanu şi că va avea parte de acest lucru, iar în câteva ore a apărut informaţia cu alerta pentru carnea de curcan din Germania, care ar fi provenit de la o fermă din România. Pe lângă toate acestea, interesant este că luni la amiază, înainte de începerea campaniei mediatice asupra lui Mihai Ţurcanu, în Botoşani erau oameni care ştiau că va începe un atac dur la adresa deja ex-preşedintelui ANSVSA, pronosticându-se că finalul lunii martie nu îl va mai prinde în funcţie.

Laboratoarele de la fostul ICA, controlate de familia Voiculescu, i-ar fi fost fatale

Ei bine, toate această serie de stranii coincidenţe pare să aibă o explicaţie, care este vehiculată în mediul politic chiar înainte de schimbarea lui Mihai Ţurcanu. Dincolo de bâlbâielile şi prestaţia jalnică pe care acesta a avut de la începutul săptămânii, lui i s-ar fi plătit şi unele poliţe de către Dan Voiculescu, colaborator dovedit al Securităţii, care a avut numele conspirativ „Felix”. Acesta a fost trimis tocmai din 2008 în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzat că, în 2003, utilizând de influenţa sa politică, în calitate de preşedinte al unui partid aflat la guvernare, la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a reuşit să achiziţioneze prin Grivco pachetul majoritar de acţiuni. Ei bine, fostul ICA ar dispune de o mulţime de laboratoare, iar lui Mihai Ţurcanu i s-ar fi sugerat ca ANSVSA să efectueze şi să determine efectuarea a cât mai multe analize sanitar – veterinare prin fostul Institut de Cercetări Alimentare, controlat acum de familia Voiculescu. Acesta ar fi refuzat să se conformeze, i s-ar fi dat de înţeles că se va declanşa o isterie naţională în urma căreia îşi va pierde funcţia, însă Mihai Ţurcanu ar fi refuzat se pare să creadă o asemenea variantă, iar când şi-ar fi dat seama că este reală ar fi fost prea târziu. Probabil nu lipsit de semnificaţii este că premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, când a anunţat înlocuirea lui Mihai Ţurcanu, a spus despre ANSVSA că, „a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese”. 
Mihai Ţurcanu şi liberali de la Botoşani au simţit de unde provin o mare parte a problemelor de la ANSVSA o dovedesc şi declaraţiile publice ale deputaţilor PNL Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, care l-au atacat tocmai pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi totodată preşedinte PC, reproşându-i declanşarea panicii şi a scandalului sanitar - veterinar din România.
CITEŞTE ŞI:
Fratele şefului CJ a trecut în subordinea tătucului antenelor
Liberalii anunță că pun tot ei şef la ANSVSA, un doctor universitar în locul fratelui Ţurcanu
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
Loading...
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE
Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.
Loading...
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT
Seria conflictelor din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) continuă cu o nouă plângere penală, în cazul de față fiind vizată activitatea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani.
PUB de peste 200.000 de euro aproape de deschidere în Parcul Cornișa, se fac angajări de personal, meniul gândit în stil american – FOTOGALERIE
Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Un fost senator și un fost triplu deputat de Botoșani atacă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: Să fie pentru toată lumea la fel
Promulgarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a legii privind eliminarea ”pensiilor speciale” de care beneficiau foștii parlamentari a provocat o acțiune concertată a celor vizați, care vor să atace actul normativ la toate forurile de decizie.
Prefectul a cerut desecretizarea ședințelor! La Primărie adresa a ajuns, la CJ-ul care e la 10 metri... încă e pe drum
Numeroasele voci prin care s-a cerut ca ședințele (mai ales cele de la Consiliul Județean) să fie publice, așa cum prevede legislația în vigoare, par să fi fost auzite într-un final și de prefectul Dan Nechifor.
Instituția de la Botoșani „blestemată” cu directori care stau în concedii cu lunile! Unul l-a pârât pe celălalt până a ajuns să-i preia „modelul”
Vineri, 5 martie 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a efectuat o vizită de lucru la Botoșani care s-a finalizat cu o conferință de presă în care a fost înconjurată de șefii centrali și directorii locali ai structurilor pe care le are în subordine, în minister. Toți, cu excepția celor de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Debut în politică cu lacrimi în ochi: POVESTEA controversatei fotografii a subprefectului PLUS și declicul intrării în viața publică
Despre Magda Oleniuc nu s-a vorbit foarte mult în spațiul public botoșănean, nu sunt articole cu sutele la o simplă căutare pe bătrânul Google. Numele ei a apărut relativ recent, odată cu înființarea la Botoșani a PLUS-ului lui Dacian Cioloș, însă chiar și după intrarea în politică, aparițiile sale nu au fost mai numeroase, ci puține.
Si cand ma gandesc ca totul a inceput Liliana Minca, cea care a cerut oficial si public demisia sau demiterea lui Turcanu... Vor mai urma, probabil, si alte lichele de stana...
15 martie 2013, 07:50
Mi-e scarba de ce puteti scrie POSTACI cu gura plina de branza galbena. Masina de "contaatc" media PNL a lui Sornila vedem ca functioneaza...inca. Pupati, pupati....mancatori de ra.ati
14 martie 2013, 22:52
Tare invidiosi mai sunteti pe fam turcanu
14 martie 2013, 18:41
Se stie!!! Cate nu a facut Motanel!!! Avea un prieten pe la vreo fabrica si a intors un favor, sau cum?? Nu uita nene Felix...tai tu cat tai...dar si cand o sa se intoarca roata....atunci o sa zambeasca o intreaga tara. Cat mai vrei sa furi poporul asta? Cat mai vrei sa distrugi oameni nevinovati????
14 martie 2013, 18:28
Pentru toţi care comentează pro politicus:dacă am fi avut un om cu calităţi manageriale,intelectuale,un profesionist desăvârşit într-o funcţie înaltă,sincer am fi fost mândri,dar când un om cu o banală veterinară la zi,la care doar să te păzeşti de tramvai să nu te calce ajunge ca să o absolvi,başca mai eşti fratele unui vremelnic preşedinte de c.j,politruc cu alte cuvinte,chiar că nu reprezinţi nimic pentru intelectualii adevăraţi,adică un nimeni....un politruc becalizat,care-şi merită soarta,soartă care o s-O aibă şi gireadă şi florentina,toţi ăia cu litere mici....
14 martie 2013, 17:08
felix o sa infunde puscaria... sa lase smecheriile
14 martie 2013, 16:39
Nu e varianta şoc... E adevărat. Nu e nimic nou. Se ştie ca felix trage sforile.
14 martie 2013, 15:57
In loc sa fiti mandri ca am avut un botosanean intr-o functie asa de mare...sunteti niste rautaciosi si invidiosi ca a ajuns el acolo...
14 martie 2013, 15:40
Lasă mihai ca o să isi dea ei seama de greşeala făcută... Nimeni nu se pune cu mafia
14 martie 2013, 15:37
E firesc ca intr-un domeniu ce priveste agricultura si zootehnia sa pui responsabil un om care stie cu ce se mananca treburile. Ponta singur a inteles ca asta e mersul firesc al lucrurilor?
14 martie 2013, 15:34
Se vede ca cei din psd l-au executat pe mihai din cauza că florin s-a luat de pesedei.
14 martie 2013, 15:23
Acest om a terminat o facultate la zi si nu poate nimeni sa spuna ce palarie i se potriveste sau nu.Pentru cei care sunt carcotasi de serviciu poate pot sa raspunda si cati ministri sau secretari de stat a dat jud. Botosani de la asa zisa revolutie si pana in prezent.Suntem mai putin pregatiti decat bucurestenii sau ardelenii care ne conduc destinele de 20 de ani?La aruncat cu noroi si la judecat suntem tari.Restul nu mai conteaza!
14 martie 2013, 13:19
Onisa? A? Pentru ca prea a fost calcat pe gat aici, in Botosani, de catre fratior?...
14 martie 2013, 13:07
Sunt fericit si ma simt bine,cum zice imnul lui Becali!
14 martie 2013, 11:11
Ca sa vezi unde statea personalitatea pentru care merita sa discutam ! In fond cine este acest Turcanu ? Un nimeni, care s-a trezit cu o palarie enorma pentru capul sau mic. Daca era cineva consacrat pe bune in domeniu, cu valoare profesionala recunoscuta in medii neutre, am fi zis ca-i si lucratura. Dar asa chiar daca o fi lucratura, partea buna ca se scapa de un incopetent. O sa vina altul, speram sa fie mai bun. Din pacate toti astia exerseaza pe banii, interesele si in final viata noastra. Poate vom deschide intr-o zi ochii sa vedem de ce mereu, mereu se intampla asemenea lucruri parca trase la indigo. Sa-i lasam in pace pe straini, sa vedem ce-i la noi acasa. Daca ne lucreaza ei tot vina noastra este, ca o fac prin oamenii nostri.
14 martie 2013, 10:45
Nu mai mincati ....brinzica....Tov.Mihai era intr-un CONFLICT DE INTERESE care pute de trazneste!!!!!!
14 martie 2013, 10:31
Asa e in Romania, cand vrei sa faci ceva bun esti dat la o parte. toti oamenii care au vrut sa faca ceva pentru tara asta au avut parte de aceeasi soarta. suntem o tara de hoti.
14 martie 2013, 08:43
Nu va temeti fratilor ca nu ramane somer!Fratiorul ii gaseste un loc caldut in oras.
14 martie 2013, 08:39
A treia zi dupa scripturi se admite ca misu turcanu a fost executat si nu gasit incompetent. Daca nu era bun nu-l mai pastra Ponta,fireste!
14 martie 2013, 08:23
V-aţi dat şi voi seama că mihai a vrut să faca ordine, dar a deranjat pe cineva şi a fost eliminat din joc...pacat
14 martie 2013, 08:22
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
4.8 o C
Bucecea
4.3 o C
Darabani
3.8 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.