Știrea zilei
Variantă şoc : Fratele Ţurcanu executat din ordinul lui Felix Motanul
Pe 4 ianuarie Botoşăneanul  a anunţat că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trecut din subordinea premierului Victor Ponta în coordonarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Ştirea nu părea să fie una de importanţă majoră, ANSVSA rămânând cu aceiaşi şefi şi aceeaşi schemă de personal. Stranie coincidenţă însă, din acel moment la ANSVSA a izbucnit scandal după scandal, rezultatul final fiind îndepărtarea din funcţie a lui Mihai Ţurcanu.

Mihai Turcanu ar fi fost executat de Dan Voiculescu Felix Motanul

Toate necazurile au pornit după trecerea lui Mihai Ţurcanu în subordinea oamenilor "tătucului Antenelor"

Acesta a fost numit preşedinte ANSVSA încă din luna mai 2012 şi timp de mai bine de jumătate de an, când instituţia s-a aflat în subordinea prim-ministrului, nu a avut parte de nici un scandal. După trecerea la Ministerul Agriculturii, condus de preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, timp de aproximativ două luni, acestea s-au succedat însă ameţitor: carnea de cal, laptele toxic şi carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic. Apoi, săptămâna aceasta prima televiziune care l-a atacat violent pe fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost Antena 3, controlată de familia lui Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC, cel care în realitate conduce de fapt acest partid. Miercuri, primul jurnalist care a anunţat iminenta demitere a lui Mihai Ţurcanu a fost tot unul de la Antena 3, în condiţiile în care postul continuă să hăituiască PDL-iştii şi nu difuzează deloc sau nu acordă mare importanţă scandalurilor în care sunt implicaţii şefii de instituţii PNL, împreună cu care PC formează Alianţa de Centru Dreapta. Acelaşi jurnalist anunţa că Victor Ponta are nevoie de „ceva solid” pentru a accepta demiterea lui Mihai Ţurcanu şi că va avea parte de acest lucru, iar în câteva ore a apărut informaţia cu alerta pentru carnea de curcan din Germania, care ar fi provenit de la o fermă din România. Pe lângă toate acestea, interesant este că luni la amiază, înainte de începerea campaniei mediatice asupra lui Mihai Ţurcanu, în Botoşani erau oameni care ştiau că va începe un atac dur la adresa deja ex-preşedintelui ANSVSA, pronosticându-se că finalul lunii martie nu îl va mai prinde în funcţie.

Laboratoarele de la fostul ICA, controlate de familia Voiculescu, i-ar fi fost fatale

Ei bine, toate această serie de stranii coincidenţe pare să aibă o explicaţie, care este vehiculată în mediul politic chiar înainte de schimbarea lui Mihai Ţurcanu. Dincolo de bâlbâielile şi prestaţia jalnică pe care acesta a avut de la începutul săptămânii, lui i s-ar fi plătit şi unele poliţe de către Dan Voiculescu, colaborator dovedit al Securităţii, care a avut numele conspirativ „Felix”. Acesta a fost trimis tocmai din 2008 în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzat că, în 2003, utilizând de influenţa sa politică, în calitate de preşedinte al unui partid aflat la guvernare, la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a reuşit să achiziţioneze prin Grivco pachetul majoritar de acţiuni. Ei bine, fostul ICA ar dispune de o mulţime de laboratoare, iar lui Mihai Ţurcanu i s-ar fi sugerat ca ANSVSA să efectueze şi să determine efectuarea a cât mai multe analize sanitar – veterinare prin fostul Institut de Cercetări Alimentare, controlat acum de familia Voiculescu. Acesta ar fi refuzat să se conformeze, i s-ar fi dat de înţeles că se va declanşa o isterie naţională în urma căreia îşi va pierde funcţia, însă Mihai Ţurcanu ar fi refuzat se pare să creadă o asemenea variantă, iar când şi-ar fi dat seama că este reală ar fi fost prea târziu. Probabil nu lipsit de semnificaţii este că premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, când a anunţat înlocuirea lui Mihai Ţurcanu, a spus despre ANSVSA că, „a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese”. 
Mihai Ţurcanu şi liberali de la Botoşani au simţit de unde provin o mare parte a problemelor de la ANSVSA o dovedesc şi declaraţiile publice ale deputaţilor PNL Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, care l-au atacat tocmai pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi totodată preşedinte PC, reproşându-i declanşarea panicii şi a scandalului sanitar - veterinar din România.
CITEŞTE ŞI:
Fratele şefului CJ a trecut în subordinea tătucului antenelor
Liberalii anunță că pun tot ei şef la ANSVSA, un doctor universitar în locul fratelui Ţurcanu
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Loading...
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO
”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.
Si cand ma gandesc ca totul a inceput Liliana Minca, cea care a cerut oficial si public demisia sau demiterea lui Turcanu... Vor mai urma, probabil, si alte lichele de stana...
15 martie 2013, 07:50
Mi-e scarba de ce puteti scrie POSTACI cu gura plina de branza galbena. Masina de "contaatc" media PNL a lui Sornila vedem ca functioneaza...inca. Pupati, pupati....mancatori de ra.ati
14 martie 2013, 22:52
Tare invidiosi mai sunteti pe fam turcanu
14 martie 2013, 18:41
Se stie!!! Cate nu a facut Motanel!!! Avea un prieten pe la vreo fabrica si a intors un favor, sau cum?? Nu uita nene Felix...tai tu cat tai...dar si cand o sa se intoarca roata....atunci o sa zambeasca o intreaga tara. Cat mai vrei sa furi poporul asta? Cat mai vrei sa distrugi oameni nevinovati????
14 martie 2013, 18:28
Pentru toţi care comentează pro politicus:dacă am fi avut un om cu calităţi manageriale,intelectuale,un profesionist desăvârşit într-o funcţie înaltă,sincer am fi fost mândri,dar când un om cu o banală veterinară la zi,la care doar să te păzeşti de tramvai să nu te calce ajunge ca să o absolvi,başca mai eşti fratele unui vremelnic preşedinte de c.j,politruc cu alte cuvinte,chiar că nu reprezinţi nimic pentru intelectualii adevăraţi,adică un nimeni....un politruc becalizat,care-şi merită soarta,soartă care o s-O aibă şi gireadă şi florentina,toţi ăia cu litere mici....
14 martie 2013, 17:08
felix o sa infunde puscaria... sa lase smecheriile
14 martie 2013, 16:39
Nu e varianta şoc... E adevărat. Nu e nimic nou. Se ştie ca felix trage sforile.
14 martie 2013, 15:57
In loc sa fiti mandri ca am avut un botosanean intr-o functie asa de mare...sunteti niste rautaciosi si invidiosi ca a ajuns el acolo...
14 martie 2013, 15:40
Lasă mihai ca o să isi dea ei seama de greşeala făcută... Nimeni nu se pune cu mafia
14 martie 2013, 15:37
E firesc ca intr-un domeniu ce priveste agricultura si zootehnia sa pui responsabil un om care stie cu ce se mananca treburile. Ponta singur a inteles ca asta e mersul firesc al lucrurilor?
14 martie 2013, 15:34
Se vede ca cei din psd l-au executat pe mihai din cauza că florin s-a luat de pesedei.
14 martie 2013, 15:23
Acest om a terminat o facultate la zi si nu poate nimeni sa spuna ce palarie i se potriveste sau nu.Pentru cei care sunt carcotasi de serviciu poate pot sa raspunda si cati ministri sau secretari de stat a dat jud. Botosani de la asa zisa revolutie si pana in prezent.Suntem mai putin pregatiti decat bucurestenii sau ardelenii care ne conduc destinele de 20 de ani?La aruncat cu noroi si la judecat suntem tari.Restul nu mai conteaza!
14 martie 2013, 13:19
Onisa? A? Pentru ca prea a fost calcat pe gat aici, in Botosani, de catre fratior?...
14 martie 2013, 13:07
Sunt fericit si ma simt bine,cum zice imnul lui Becali!
14 martie 2013, 11:11
Ca sa vezi unde statea personalitatea pentru care merita sa discutam ! In fond cine este acest Turcanu ? Un nimeni, care s-a trezit cu o palarie enorma pentru capul sau mic. Daca era cineva consacrat pe bune in domeniu, cu valoare profesionala recunoscuta in medii neutre, am fi zis ca-i si lucratura. Dar asa chiar daca o fi lucratura, partea buna ca se scapa de un incopetent. O sa vina altul, speram sa fie mai bun. Din pacate toti astia exerseaza pe banii, interesele si in final viata noastra. Poate vom deschide intr-o zi ochii sa vedem de ce mereu, mereu se intampla asemenea lucruri parca trase la indigo. Sa-i lasam in pace pe straini, sa vedem ce-i la noi acasa. Daca ne lucreaza ei tot vina noastra este, ca o fac prin oamenii nostri.
14 martie 2013, 10:45
Nu mai mincati ....brinzica....Tov.Mihai era intr-un CONFLICT DE INTERESE care pute de trazneste!!!!!!
14 martie 2013, 10:31
Asa e in Romania, cand vrei sa faci ceva bun esti dat la o parte. toti oamenii care au vrut sa faca ceva pentru tara asta au avut parte de aceeasi soarta. suntem o tara de hoti.
14 martie 2013, 08:43
Nu va temeti fratilor ca nu ramane somer!Fratiorul ii gaseste un loc caldut in oras.
14 martie 2013, 08:39
A treia zi dupa scripturi se admite ca misu turcanu a fost executat si nu gasit incompetent. Daca nu era bun nu-l mai pastra Ponta,fireste!
14 martie 2013, 08:23
V-aţi dat şi voi seama că mihai a vrut să faca ordine, dar a deranjat pe cineva şi a fost eliminat din joc...pacat
14 martie 2013, 08:22
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.8 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.