Știrea zilei
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești

Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.

"Floare albastră" a aprins spiritele


S-a întâmplat la emisiunea ”Bună România” care a avut loc pe data de 24 aprilie și în care s-a relatat faptul că Primăria Mihai Eminescu a intenționat să organizeze și anul acesta Festivalul Floare Albastră.


Aneta Gireadă a încercat să explice la acea dată că documentația de achiziție a fost lansată înainte ca România să intre în Stare de Urgență și că s-a renunțat la ediția care trebuia să aibă loc în primăvară, însă moderatorul a dorit să scoată altceva în evidență și s-a enervat când soția ex-deputatului Verginel Gireadă i-a spus că nu îl mai aude.


„Vă linșez, cu amendă de la CNA (...) Sunteți nevasta unui infractor”, s-a adresat Răzvan Zamfir (foto dreapta)  primăriței de la Ipotești.


Ei bine, miercuri, 10 iunie, a venit și amenda. În urma analizării rapoartelor de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, CNA a decis în ședință publică aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei postului B1 TV.  


Suma a fost propusă de Radu Herjeu și a fost votată de alți patru membri ai CNA.

 

De la 10.000 la 100.000 de lei


Discuțiile pe seama amintitei emisiuni au fost aprinse și au ocupat o bună parte a timpului din două întruniri ale CNA.


Iar reprezentanții B1 se pot declara mulțumiți întrucât Gabriel Tufeanu, alt membru CNA, a susținut aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei. Acesta a fost de altfel și cel mai critic la adresa ieșirii amintitului moderator.


„Acest moment intră în topul mitocăniei. Extrem de agresiv. Dacă era acolo, o călca în picioare. Nu se poate încadra la ceea ce trebuie să fie un moderator. Niciodată nu are cum să poarte titulatura de moderator. Nu și-a pierdut cumpătul, a sărit la bătaie”,


Gabriel Tufeanu, membru CNA.  


Ce-i drept, a mai existat și o altă propunere, de amendare cu 10.000 de lei, însă atât aceasta cât și cea de 100.000 de lei au căzut la vot.


„E greșeală gravă. Asta nu e o scăpare, o înjurătură e o scăpare. Să ameninți pe cineva cu linșajul, ca moderator, e ceva wow. Nu mi-aș dori ca genul acesta de derapaj să se transforme într-un precedent. Nu are ce să caute în spațiul audiovizual”,


Radu Herjeu, membru CNA.

 

Cum s-a apărat TV-ul


La întrunirea CNA a luat parte și un reprezentant al postului, care a recunoscut că atitudinea realizatorului nu a fost una tocmai la locul ei:


„Subiectul este de interes public. În următoarea emisiune Răzvan Zamfir și-a cerut scuze și a recunoscut că a greșit. Eu vreau să cred că această ieșire a fost o excepție. Niciodată nu au fost greșeli grave în legătura cu emisiunea lor”.


Potrivit art.18 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, ”nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă”.

 

Dialogul din emisiune

 

Aneta Gireadă: Bugetul se face cu un an înainte, în toamna anului anterior. Sigur că nu mai este de actualitate evenimentul. Evenimentul nu se va mai desfășura.

 

Răzvan Zamfir: Păi și atunci de ce mai figurează acolo, la achiziții publice? Când ați anulat achizițiile astea?

 

Aneta Gireadă: Păi anul a început într-un fel, la fel cum încep toți anii bugetari. Este anulat atât timp cât suntem în situația în care suntem. Nici nu mai intră în discuție. Este anulat! Nu mai rețin, nu vă imaginați că rețin toate datele.

 

Răzvan Zamfir: Știu, dar informația este publicată în urmă cu câteva ore, informația că nu sunt anulate, de aceea v-am deranjat cu un apel.

 

Aneta Gireadă: Vă repet, evenimentul nu se va desfășura în acest an!

 

Răzvan Zamfir: Nu, problema nu era că se desfășoară frumosul festival "Floare albastră", dedicat marelui nostru poet Mihai Eminescu.

 

aneta gireada b1 tv

 

Aneta Gireadă: Alo? Alo? Alo? Alo, mă auziți?....

 

Răzvan Zamfir: Vă auzim perfect, nu încercați prosteala asta că nu aveți semnal. Aveți cuvântul meu de onoare că vă linșez, doamnă. Cu amendă de la CNA vă linșez, dacă încercați prosteala asta cu noi. Vă rog frumos, rămâneți pe fir, că e mai rău să închideți. Vă auzim perfect, nu vă prefaceți că nu ne auziți!

Deci, problema nu e că nu se organizează, problema e că banii au fost alocați, da? Când ați anulat contractele? Sau plătiți oricum?

 

Aneta Gireadă: Nu se plătește, festivalul este anulat! Nu este alocată nicio sumă, înțelegeți! Vă rog să înțelegeți, există o lege a achizițiilor publice... atunci despre ce discutăm? Dacă vă zic că nu se ține, nu se ține!

 

Răzvan Zamfir: Doamnă, eu vă întreb ceva, dumneavoastră răspundeți altceva. Doamnă, dumneavoastră ori vă prefaceți, ori vreți să vină peste dvs. Corpul de Control al cine știe cărui ministru sau chiar procurorii. Dumneavoastră înțelegeți că acuzația formulată e că ați achiziționat, în timp de pandemie, servicii pentru un festival care se va ține sau nu? Înțelegeți acuzația?

 

Aneta Gireadă: Domnu`... cine sunteți dumneavoastră. Dumneavoastră cred că sunteți într-o eroare totală!

 

Răzvan Zamfir: Dumneavoastră cred că sunteți într-o ilegalitate totală!

 

Aneta Gireadă: Vă repet, există o procedură, nici măcar nu este semnat contractul, despre ce vorbim?! Nu are rost să purtăm o discuție inutilă. Aveți o problemă cu cârcotașii? V-au plătit bine sau ce să înțeleg?

 

Răzvan Zamfir: Doamnă, dumneavoastră sunteți nevasta unui infractor. Ar trebui să vă măsurați bine cuvintele și dumneavoastră ați devenit primăriță după ce s-a dus soțul în Parlament după imunitate. Mai ușor cu acuzațiile.

 

FOTO: Youtube.com - B1TVChannel; DC News

 

loading...
Festivalul în care ar fi trebuit să cânte Corina și Lidia Buble, ANULAT - ANUNȚUL Primăriei Mihai Eminescu
Scandal naţional de la chiloţii Andreei Bălan la Ipoteşti; Ion Cristoiu : Putea să fie şi porno - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Noul director de la ”Apă” a revenit în companie alături de consilierul personal: Măsuri chiar chirurgicale pentru redresarea financiară
Biroul de director general al societății Nova Apaserv a fost ocupat de câteva zile de Liviu Ștefan. Este persoana care a primit votul majorității din Consiliul de Administrație, cu largă susținere social-democrată.
Elevii botoșăneni și martirii despre care manualele nu le vorbesc: ”Este o problemă cu învățământul și cu modul în care este predată istoria la școală” - VIDEO&GALERIE FOTO
În ziua Înălțării Domnului, pe 10 iunie 2021, zeci de elevi fost premiați pentru lucrările înscrise în competiția ”Sfinții închisorilor”, un concurs devenit deja tradiție în orașul care se află pe harta neagră a fostelor pușcării comuniste.
Locul SECRET de la Botoșani unde femeile bătute sunt cazate gratuit, cele mai multe REFUZĂ: Nu vreau o viață independentăFOTOGALERIE
Anual sunt sute de botoșănence bătute de soți, iubiți sau chiar de copii. Multe dintre ele însă nu cer ajutorul specialiștilor și se complac în bătăi și umilințe. La Botoșani există chiar și o locuință pentru victimele violenței domestice, însă este ocolită.
Misterele bolii: Botoșani e pe penultimul loc din țară la vaccinare, dar totuși nu mai avem aproape deloc cazuri noi
Ne confruntăm la Botoșani cu o situație paradoxală, dacă ținem cont de cifre: deși de săptămâni bune județul nostru ocupă penultimul loc din România ca procent al populației vaccinate, noile cazuri sunt pe cale de dispariție.  
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
Loading...
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Pamflet, miștocărie, bălăcăreală...astea merg, dat fiind faptul că trăim, consider, într-o oarecare (așa-zisă) democrație. Știu contextul, n-a vrut să inducă o idee împotriva legii, dar e grav prin faptul că unii s-ar putea să nu priceapă conjunctura și să ia totul mot-a-mot. Asta e, omul e inteligent, dar a comis-o...când greșești, plătești...nimic nou sub soare.
11 iunie 2020, 19:12
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.9 o C
Dorohoi
19.3 o C
Bucecea
19.2 o C
Darabani
18.7 o C
Saveni
19.6 o C
Ştefăneşti
15.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.