Știrea zilei
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești

Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.

"Floare albastră" a aprins spiritele


S-a întâmplat la emisiunea ”Bună România” care a avut loc pe data de 24 aprilie și în care s-a relatat faptul că Primăria Mihai Eminescu a intenționat să organizeze și anul acesta Festivalul Floare Albastră.


Aneta Gireadă a încercat să explice la acea dată că documentația de achiziție a fost lansată înainte ca România să intre în Stare de Urgență și că s-a renunțat la ediția care trebuia să aibă loc în primăvară, însă moderatorul a dorit să scoată altceva în evidență și s-a enervat când soția ex-deputatului Verginel Gireadă i-a spus că nu îl mai aude.


„Vă linșez, cu amendă de la CNA (...) Sunteți nevasta unui infractor”, s-a adresat Răzvan Zamfir (foto dreapta)  primăriței de la Ipotești.


Ei bine, miercuri, 10 iunie, a venit și amenda. În urma analizării rapoartelor de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, CNA a decis în ședință publică aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei postului B1 TV.  


Suma a fost propusă de Radu Herjeu și a fost votată de alți patru membri ai CNA.

 

De la 10.000 la 100.000 de lei


Discuțiile pe seama amintitei emisiuni au fost aprinse și au ocupat o bună parte a timpului din două întruniri ale CNA.


Iar reprezentanții B1 se pot declara mulțumiți întrucât Gabriel Tufeanu, alt membru CNA, a susținut aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei. Acesta a fost de altfel și cel mai critic la adresa ieșirii amintitului moderator.


„Acest moment intră în topul mitocăniei. Extrem de agresiv. Dacă era acolo, o călca în picioare. Nu se poate încadra la ceea ce trebuie să fie un moderator. Niciodată nu are cum să poarte titulatura de moderator. Nu și-a pierdut cumpătul, a sărit la bătaie”,


Gabriel Tufeanu, membru CNA.  


Ce-i drept, a mai existat și o altă propunere, de amendare cu 10.000 de lei, însă atât aceasta cât și cea de 100.000 de lei au căzut la vot.


„E greșeală gravă. Asta nu e o scăpare, o înjurătură e o scăpare. Să ameninți pe cineva cu linșajul, ca moderator, e ceva wow. Nu mi-aș dori ca genul acesta de derapaj să se transforme într-un precedent. Nu are ce să caute în spațiul audiovizual”,


Radu Herjeu, membru CNA.

 

Cum s-a apărat TV-ul


La întrunirea CNA a luat parte și un reprezentant al postului, care a recunoscut că atitudinea realizatorului nu a fost una tocmai la locul ei:


„Subiectul este de interes public. În următoarea emisiune Răzvan Zamfir și-a cerut scuze și a recunoscut că a greșit. Eu vreau să cred că această ieșire a fost o excepție. Niciodată nu au fost greșeli grave în legătura cu emisiunea lor”.


Potrivit art.18 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, ”nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă”.

 

Dialogul din emisiune

 

Aneta Gireadă: Bugetul se face cu un an înainte, în toamna anului anterior. Sigur că nu mai este de actualitate evenimentul. Evenimentul nu se va mai desfășura.

 

Răzvan Zamfir: Păi și atunci de ce mai figurează acolo, la achiziții publice? Când ați anulat achizițiile astea?

 

Aneta Gireadă: Păi anul a început într-un fel, la fel cum încep toți anii bugetari. Este anulat atât timp cât suntem în situația în care suntem. Nici nu mai intră în discuție. Este anulat! Nu mai rețin, nu vă imaginați că rețin toate datele.

 

Răzvan Zamfir: Știu, dar informația este publicată în urmă cu câteva ore, informația că nu sunt anulate, de aceea v-am deranjat cu un apel.

 

Aneta Gireadă: Vă repet, evenimentul nu se va desfășura în acest an!

 

Răzvan Zamfir: Nu, problema nu era că se desfășoară frumosul festival "Floare albastră", dedicat marelui nostru poet Mihai Eminescu.

 

aneta gireada b1 tv

 

Aneta Gireadă: Alo? Alo? Alo? Alo, mă auziți?....

 

Răzvan Zamfir: Vă auzim perfect, nu încercați prosteala asta că nu aveți semnal. Aveți cuvântul meu de onoare că vă linșez, doamnă. Cu amendă de la CNA vă linșez, dacă încercați prosteala asta cu noi. Vă rog frumos, rămâneți pe fir, că e mai rău să închideți. Vă auzim perfect, nu vă prefaceți că nu ne auziți!

Deci, problema nu e că nu se organizează, problema e că banii au fost alocați, da? Când ați anulat contractele? Sau plătiți oricum?

 

Aneta Gireadă: Nu se plătește, festivalul este anulat! Nu este alocată nicio sumă, înțelegeți! Vă rog să înțelegeți, există o lege a achizițiilor publice... atunci despre ce discutăm? Dacă vă zic că nu se ține, nu se ține!

 

Răzvan Zamfir: Doamnă, eu vă întreb ceva, dumneavoastră răspundeți altceva. Doamnă, dumneavoastră ori vă prefaceți, ori vreți să vină peste dvs. Corpul de Control al cine știe cărui ministru sau chiar procurorii. Dumneavoastră înțelegeți că acuzația formulată e că ați achiziționat, în timp de pandemie, servicii pentru un festival care se va ține sau nu? Înțelegeți acuzația?

 

Aneta Gireadă: Domnu`... cine sunteți dumneavoastră. Dumneavoastră cred că sunteți într-o eroare totală!

 

Răzvan Zamfir: Dumneavoastră cred că sunteți într-o ilegalitate totală!

 

Aneta Gireadă: Vă repet, există o procedură, nici măcar nu este semnat contractul, despre ce vorbim?! Nu are rost să purtăm o discuție inutilă. Aveți o problemă cu cârcotașii? V-au plătit bine sau ce să înțeleg?

 

Răzvan Zamfir: Doamnă, dumneavoastră sunteți nevasta unui infractor. Ar trebui să vă măsurați bine cuvintele și dumneavoastră ați devenit primăriță după ce s-a dus soțul în Parlament după imunitate. Mai ușor cu acuzațiile.

 

FOTO: Youtube.com - B1TVChannel; DC News

 

loading...
Festivalul în care ar fi trebuit să cânte Corina și Lidia Buble, ANULAT - ANUNȚUL Primăriei Mihai Eminescu
Scandal naţional de la chiloţii Andreei Bălan la Ipoteşti; Ion Cristoiu : Putea să fie şi porno - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Loading...
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Loading...
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Pamflet, miștocărie, bălăcăreală...astea merg, dat fiind faptul că trăim, consider, într-o oarecare (așa-zisă) democrație. Știu contextul, n-a vrut să inducă o idee împotriva legii, dar e grav prin faptul că unii s-ar putea să nu priceapă conjunctura și să ia totul mot-a-mot. Asta e, omul e inteligent, dar a comis-o...când greșești, plătești...nimic nou sub soare.
11 iunie 2020, 19:12
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 `Sunt şapte suflete, cinci copii şi părinţii. Nu îşi doresc mare lucru, să aibă încălţări şi mâncare. Lucruri normale pentru orice copil, pentru ei sunt la acest moment dorinţe. Trăiesc cu toţii din alocaţiile ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8347 lei
USD
Dolarul SUA
4.1033 lei
CHF
Francul elveţian
4.4909 lei
GBP
Lira sterlină
5.3722 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
262.6798 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4021 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9441 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0852 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.