Știrea zilei
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE

Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.

Iar Ștefan Grădinaru este unul dintre liderii AUR de la Botoșani.

 

Are 21 de ani și este student la medicină generală, însă visul său este să devină neurochirurg. A învățat la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, iar în prezent este student în anul IV la Sibiu.

 

A condus AUR la Botoșani spre rezultatul uluitor despre care vorbește acum multă lume, în condițiile în care acest partid necunoscut a trimis în Parlamentul României un senator și un deputat. La cele două runde de alegeri, AUR număra la Botoșani în jur de 100 de membri.

 

După rezultatul de la alegerile parlamentare, numărul lor a crescut simțitor.

 

Ștefan Grădinaru

 

”Am fost o perioadă la alegerile locale. După alegerile locale a trebuit să merg la facultate, sunt student la Medicină. Între timp, nu am mai făcut fizic facultate, a crescut rata și am venit înapoi. Între timp a fost Ariadna Cîrligeanu, ea a renunțat și am rămas eu.

De vreo doi ani de zile am susținut proiectul unionist 2012, am stat de vorbă de mai multe ori cu George Simion, am fost la acțiunile lui, ne cunoaștem bine. E pasiunea mea, mi-a plăcut pentru că eu am fost crescut în spiritul iubirii de țară, bunicii mei mi-au insuflat pasiunea asta, știți? Și, e o chestie care pentru mine este de suflet, personală și pentru asta mă lupt”,

Ștefan Grădinaru, coordonator AUR Botoșani

 

Care ar fi o primă decizie pe care ar lua-o, dacă acest lucru ar fi posibil?

 

 

„Eu aș lua o decizie economică, și anume naționalizarea tuturor resurselor, petrol, aur, gaze, pentru utilizarea lor în cadrul economiei noastre și folosirea lor la nivel de țară. Pentru că în momentul de față sunt folosite de companii străine și noi primim o redevență aproape de zero”,

Ștefan Grădinaru, coordonator AUR Botoșani

 

Student fiind, nu are timpul necesar pentru a se ocupa de creionarea acestei formațiuni la Botoșani, prin înființarea de filiale în municipiu, dar și teritoriu. Mai ales că anul viitor sunt programate alegeri interne în AUR: „Nu mă implic 100% pentru că sunt student și nu pot face doar politică”.

 

 

Așa se face că Ștefan Grădinaru era însoțit într-o vizită la Primăria Botoșani de Bogdan Cărăușu, care se află în discuții cu liderii naționali pentru preluarea Filialei Județene: „eu asta îmi doresc, pentru că dlui se încadrează perfect în pilonii noștri care susțin partidul nostru”, a explicat situația Ștefan Grădinaru.

 

Bogdan Cărăușu, fost candidat independent pentru un mandat de consilier local, pare încântat de noua provocare.

 

„Încă de la începutul anului, de când și-au făcut lansarea la Botoșani cei de la AUR, am fost prezent pentru că rezonez cu mesajul lor și mai mult decât atât, mă regăsesc în ceea ce promovează și cu ceea ce își doresc să apere: valorile pe care și eu le consider ca fiind vitale pentru noi ca neam. Mă regăsesc în ceea ce reprezintă AUR în momentul acesta în România”,

Bogdan Cărăușu

 

Tânărul susține că dorește să fie parte din această nouă construcție politică la înființarea filialelor din teritoriu și la cooptarea de noi membri.

Bogdan Cărăușu a dezvăluit că pentru el rezultatul acestor alegeri pentru AUR nu a reprezentat o surpriză.

 

„AUR este reușita aceea de a închega un electorat care să arate clasei politice că este sătul de aceleași figuri care s-au vopsit altfel, uitați-vă la PSD – PNL care au avut o migrațiune demnă de Cartea Recordurilor și atunci surpriza e doar în zona asta, a faptului că au reușit să adune într-un singur loc oameni de valoare și să închege un proiect care să dea speranță românilor, pentru că despre asta este vorba”,

Bogdan Cărăușu

 

Nu în ultimul rând, Bogdan Cărăușu a descris AUR ca fiind „partidul de unde nu vii ca să iei ceva, ci partidul în care vii să-ți aduci sprijinul, să te jertfești în ceea ce înseamnă construcția unei noi Românii”.

Ștefan Grădinaru și Bogdan Cărăușu au intrat în audiență la primarul Cosmin Andrei, căruia i-au solicitat un sediu pentru partid. 

loading...
Liderul AUR a venit ca un haiduc la Botoșani și a primit o căciulă de domnitor: Vlad Țepeș! VIDEO
DEZVĂLUIRILE unui votant AUR de la Botoșani, fost director de instituție: Am dat în primul rând un vot anti-sistem
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Loading...
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
E un articol mai vechi, însă l-am zărit în timp ce citeam unul publicat recent și nu mă pot abține să nu am o reacție. De obicei tinerii sunt pe fază și monitorizează ceea ce poate apărea chiar și pe termen lung ca urmare a unei apariții în presă.Tinerii aceștia, evident, nu cunosc istoria și, totodată, nu sunt informați nici măcar în privința detaliilor de actualitate. Ce valori aperi tu, Ștefan?! Valorile bătăușului cu două dosare penale, deputat AUR în Bihor? Ale criminalului Revoluției, Francisc Tobă? Ale fascistului de Târziu, care, mai nou, vrea să desființeze Consiliul pentru Combaterea Discriminării în condițiile în care xenofobia și bullying-ul sunt prezente la orice colț de stradă și sunt percepute drept o normalitate de elevi încă de pe băncile școlii gimnaziale?! Ale analfabetului funcțional de Simion, nenea cu „respect etnicilor care știe să fie cetățeni”? Ale liberei cugetătoare care nu pupa oase în 2017 și acum pozează în mare apărătoare a valorilor creștine? Ale lui Călin Georgescu, cel care încuraja tentativa de lovitură de stat încercată de Trump? Ale domnilor din filiala locală AUR, aflați la senectute care obosesc în ședințele de Senat și n-au făcut nimic pentru comunitatea locală în funcțiile deținute în urmă cu câteva decenii, când erau, teoretic, mai odihniți?Mai presus de toate, o parte dintre membrii acestui partid au organizat protestele anti-Covid din Piața Victoriei în perioada mai - septembrie 2020, alături de Capsali și camaraderia din Frăția Ortodoxă, de „frații” lui Georgică, Lazarus și Cataramă, plus nelipsitele zavragioaice, Lovin și Cerva. Scopul fiind clar - zădărnicirea combaterii bolilor. Tu, Ștefan, ca medic în formare, consideri firesc să susții un partid al căror reprezentanți, prin poziția lor, le-au creat probleme suplimentare mentorilor tăi suprasolicitați? Să nu crezi în vreun moment că acest partid nu a avut o influență negativă asupra societății, determinându-i pe oameni să nu se protejeze.Poate nu doar Ștefan, ci orice simpatizant AUR, printre care și Cristi, cel cu comentariul de mai jos, vor citi ce am zis, se vor informa suplimentar și vor înțelege pericolul care ne pândește. Tineri, sunt din generația voastră și vreau să mă întorc acasă! Dacă noi nu o luăm pe calea cea indicată și ajungem să votăm personaje precum cele din acest partid meschin, evident va trebui să îmi schimb radical obiectivul și, de fapt, să mă îndepărtez cât mai departe de meleagurile natale. Nu aș putea să tolerez nici măcar o oră cu AUR la guvernare și cu Călin Georgescu, Simion sau Șoșoacă președinte.
7 ianuarie 2021, 19:39
Sunt total uimit de acest articol ce nu reflectă câtuși de puțin adevărul și realitatea evenimentelor de dinaintea scrutinului din 6 decembrie. Am fost direct implicat și cunosc persoanele care au contribuit la această reușită a acestei formațiuni, numită AUR în municipiul și județul Botoșani. Nu am văzut niciodată pe tânărul Grădinaru și cu atât mai puțin pe acest oportunist numit Cărăușu. Adevăratul merit îl au cele două tinere : Ariadna și prietena ei Ruth, care s-au ocupat cu distribuirea oamenilor pe secțiile de votare din întregul județ, după ce a fost selectată formațiunea de către BEJ Botoșani să aibe reprezentați în aceste secții. Din păcate acest articol este un fake news și mă miră cum unii jurnaliști pot face asemenea gafe. Revenind la subiect, mai adaug faptul că și câștigătorii mandatelor de parlamentari, respectiv dl. Feodorov și dl. Cozma au avut un aport însemnat. În teritoriu Feodorov a mers zi de zi. Au mai fost și alții care au contribuit într-o mai mare sau mică măsură, dar cu certitudine nu cei menționați mai sus. Am simțit nevoia să intervin doar de dragul adevărului. Menționez ca nu sunt membru al acestei formațiuni noi, căreia îi doresc să performeze pe viitor, să fie atentă și să gestioneze cu înțelepciune voturile acordate de cetățeni. Este nevoie de o selecție atentă a viitorilor membri pentru a evita accesul unor oportuniști lipsiți de scrupule. Sunt un simpatizant al AUR și poate pe viitor mă vor convinge să devin mai mult de atât. O seară bună tuturor.
22 decembrie 2020, 21:18
Multi coordonatori tinei dar in parlament au ajuns doar fosile..... nu inteleg cum au coordonat ei si altii au pupat functiile...
22 decembrie 2020, 09:18
domnul george imi pare rau dar cred ca nu stii ce inseamna meseria de neurochirurg , visul acestui tanar, ai vazut multi de astia bagati prin functii politici? a scuze singurul ,,pacalit" efectiv a fost marele si respectabilul prof. dr Danaila, o somitate in domeniu, dar sa zicem acolo a contrivuit si varsta acestuia ......
22 decembrie 2020, 09:12
Prima lipitoare. Când nu ai drumul.tău, agenda ta, te lipești. Urmeaza și alții. Partea bună este că ne lămurim cu aștia și ne este ușor să-i ignorăm. Prea mult zgomot pentru ninic. AUR este Șoșoacă fără mască, urlând anatomic, nimic, împotriva unui sistem preocupat de furtișaguri. Fără bisercă AUR nu există. Un accident cu personaje sinistre precum Feodorov, Cosma si surpriză...Carăușu. Bine că procentul lor de 9% este la fel de important ca o pereche de chiloți într-un film pentru adulți.
22 decembrie 2020, 09:01
Bogdane, mi se par penibile declarațiile tale cum ca rezonezi cu aur. Nu știu, cum rezonezi tu cu eminenta sa, Dorinel Cosma, ilustru absolvent de Sorbona dar noi observam ceva: de fapt și tu urmărești un ciolanel si o mica funcție.
22 decembrie 2020, 08:07
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.