Știrea zilei
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO

Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.

Misiune matinală cu Poliția Locală

 

Angajații din Primărie au fost coordonați de viceprimarul Marian Murariu, polițiștii locali de șeful lor, directorul Poliției Locale, Ioan Onuțu. Cei care au dezafectat lucrările ilegale au fost muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

 

Toți acești oameni au intervenit din cauza încăpățânării unui singur individ, Savin Bădic pe numele său, care locuiește la parterul unui bloc din strada Săvenilor. Acest imobil este prevăzut din construcție cu o intrare principală și o a doua secundară, orientată spre parcare.

 

 

Acest bărbat a blocat accesul celorlalți locatari spre ieșirea din spatele blocului unde a închis spațiul verde cu gard înalt și l-a folosit în scop personal ani la rând. Vecinii lui erau nevoiți să înconjoare blocul pentru a merge la mașină. A cultivat legume, a plantat și flori, și-a depozitat lucrurile din apartament, a pus murături și și-a amenajat și o masă din fier, prinsă cu beton în pământ pentru stabilitate.

 

Mai pe românește, a făcut cam tot ceea ce face un român gospodar în curtea lui. Numai că, în cazul de față, ne referim la domeniul public peste care acest bărbat, împreună cu soția lui, s-au făcut proprietari.

 

„A ocupat abuziv acest teren, fără să plătească sau să aibă acte pe acest teren. De asemenea, a construit un gard fără autorizație de construcție, blocând ieșirea secundară din bloc. Practic, ceilalți locatari nu puteau ieși în parcarea din spatele blocului din cauza faptului că această ieșire era blocată”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

A ignorat amenda și somațiile

 

În urmă cu un an, când Savin Bădic a fost reclamat de vecinii lui, a primit o amendă de la Poliția Locală și i s-a pus în vedere să elibereze terenul care aparține domeniului public. A primit și numeroase somații, însă omul a rămas încăpățânat pe poziție, în ideea că mica grădină îi aparține de drept.

 

Așadar, în cursul dimineții de joi, 18 iulie 2019…

 

„Am trecut la dezafectare pe cale administrativă. În consecință, dlui va trebui să suporte cheltuielile de dezafectare, iar terenul va trebui readus la starea inițială, înainte de construirea acestor lucrări ilegale”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

Cu mâinile în cap „păgubitul” se foia de colo-colo, sub privirile compătimitoare ale soției sale. Încerca să „salveze” măcar puțin din bunurile care-i erau dezmembrate de oamenii Primăriei.

 

„Am semnături din 2007 când se dădea pe spații verzi…”, încerca să se explice. Nevasta îl completa: „Doar nu am făcut de nebuni, și atâția bani, vă dați seama”…O semnat dl director Daniliuc, dl inginer Paul Gafencu, Ghiorghiță, viceprimar, primarul Cătălin Flutur, toți au semnat, din 2007, de la asociație am avut aprobare”.

 

În realitate, hârtia de care se prevala el era un acord prin care Primăria i-a permis în 2010 să construiască un gard metalic. Și doar atât.

 

 

Mare amator de manele

 

Mai mult, acest botoșănean pare să fie un „cunoscut” al polițiștilor locali.

 

„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la el”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

 

Savin Bădic a fost sancționat și pe parte de disciplină în construcții pentru lucrări ilegale și blocarea accesului locatarilor în imobil, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Vecinii lui susțin că în spatele blocului și-a îngropat și pisica atunci când animalul de companie i-a părăsit definitiv.

 

 

Joi dimineață, imediat după deblocarea intrării secundare în bloc și desființarea micii curți, vecinii lui au chemat o firmă specializată pentru montarea unui interfon, sistemul fiind plătit de mai mult de timp, însă imposibil de montat din cauza bărbatului de la parter.

 

loading...
ANCHETĂ în cazul anexei din municipiu gata să cadă: CINEVA trebuie să plătească
Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Polițist bătut în seara alegerilor în apropierea unei secții de votare! A primit un pumn în plină figură
Un cadru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din structura Inspectoratului de Poliție Județean a fost agresat fizic duminică seara, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni
Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Si pe Dr Tatarilor de unde incep cartierul vilelor cei de acolo si au mutat gardul pe terenul primariei cu 4.5 m adica in strada pt a si mari gradinile lor si au ingustat strada .in dreptul la nr 73, 71 etc .
19 iulie 2019, 12:20
Începutul e bun dar drumul e lung pentru intrarea în normalitate. Acest lucru ar trebui facut peste tot, în tot orașul, fără a se face diferențe pe criterii politice sau sociale. Asa cum scria cineva si mai sus, intrați în zonele centrale, calea nationala, stefan luchian, bulevard, unirii...etc.Mult succes.
19 iulie 2019, 11:25
Astfel de situatii se gasesc in mai tot orasul, chiar si in zonele centrale, dar se vede treaba ca unii au cam furat startul campaniei electorale pentru locale de la anul. Si ca sa pun si cireasa pe tort, sint curios daca vicele Murariu v-a avea curajul sa mearga pina la capat cu actiunea asta mai ales in zonele centrale si ultracentrale, acolo unde ocupa domeniul public persoane cu relatii ca si in cazul parcarilor concesionate (stie dl. Murariu despre ce este vorba).
19 iulie 2019, 10:41
De ce nu a vindut apartamentul si nu sa mutat la tara ca vad ca e gospodar face de toate bravo lui ca a facut dar nu in oras ci undeva la o casa nu sunt deacord cu spatiile inchise in fata blocului sunt spatii in care se depoziteaza fel de fel de bidoane si multe altele cu miros de hoit dar si mult zgomot mai este mai la vale tot inchis la unu COZMA IOAN care are si moto scuter acolo si multe alte acareturi dar nu plateste impozit pe teren si exemplele pot continua
19 iulie 2019, 09:45
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.