Știrea zilei
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani

Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.

Șomerii deveniți directori

 

Au fost zeci astfel de cazuri în toată țara, prin care senatorii și deputații și-au angajat consilieri la cabinetele parlamentare, din rândul colegilor în fața cărora aveau obligații electorale. La scurt timp, aceștia au fost detașați pe funcții de conducere în unități de stat. Iar metoda aceasta a fost aplicată îndeosebi pentru șefia filialelor din județe ale Autorității Rutiere Române (ARR).

 

Trambulina a fost se pare valabilă și la Botoșani, unde fostul șef al ARR, Florin Plian, a fost detașat în primă fază de la o primărie, iar mai apoi de la cabinetul parlamentar al deputatului Costel Șoptică.

 

Metoda „trambulina”

 

Anul trecut a fost consilierul viceprimarului de la Ștefănești, de unde a fost detașat în fruntea ARR.

 

„A fost puțin, două, trei zile, o săptămână, foarte puțin. Că el a zis că nu are loc de muncă și a vrut să se angajeze. Și i-am spus: cu naveta o să fie foarte greu. Și a zis că e pentru o perioadă scurtă. După vreo săptămână, ne-a zis că a găsit alt loc de muncă și vrea să plece. Când s-a terminat mandatul viceprimarului, automat a trebuit să anulăm contractul de muncă, după alegerile locale”,

Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești

 

Ulterior, a fost angajat la cabinetul parlamentar al deputatului Costel Șoptică, iar mai apoi pe un post în cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași (DRDP) – punct de lucru Siret.

 

 

Operațiunea „eliminarea detașaților”

 

Detașarea lui Florin Plian pe funcția de șef la ARR Botoșani a încetat pe 23 iunie 2021, cum s-a întâmplat de altfel și în cazul celorlalți zeci de șefi de agenții din țară, care au revenit la cabinetele parlamentarilor care i-au angajat.

 

Reculul masiv al politrucilor în cârca senatorilor și deputaților a avut loc după mai multe tensiuni în cadrul Ministerului Transporturilor, unde ar fi ajuns numeroase plângeri cu privire la sinecurile strecurate în ARR-uri. Ca atare, în urma unei modificări de organigramă, au fost trimiși acasă mai mulți angajați, vizați fiind în realitate toți detașații.

 

Într-un război de „care pe care” din minister, între USR și UDMR, în aceste zile se încearcă repararea acestei situații, fiind scoase la concurs mai multe posturi vacante din cadrul acestor instituții.

 

Sunt organizate examene pentru funcții de referent sau inspector de specialitate, practic o nouă ușă deschisă pentru politruci. Odată cimentați pe posturile de execuție, pot accede din interior pe cele de conducere, fără a mai fi nevoie de detașările care oricum erau cumva suspicionate ca fiind la limita legalității.

 

 

La Botoșani candidează coduri, la Teleorman sunt și nume

 

 

La ARR Botoșani postul scos la concurs este cel deținut în trecut de Ioan Albu, pensionat de curând, unul dintre cei mai experimentați ingineri ai unității.

 

Au fost depuse trei dosare, printre care unul ar fi al lui Florin Plian. Ceilalți contracandidați rămân sub anonimat, grație GDPR-ului cu tot ce decurge din această prevedere internațională care în mod paradoxal permite politizarea posturilor din unitățile de stat, nemaifiind respectat principiul transparenței.

 

Mai mult decât atât, există o sumedenie de semne de întrebare privitoare la transparența acestor concursuri, în condițiile în care unele nume ale candidaților sunt anonimizate, iar altele dimpotrivă, lucru care dă loc la interpretări.

 

*rezultatul selecției dosarelor pentru postul din ARR Botoșani

 

Pentru Botoșani, toți candidații s-au transformat în coduri. Neoficial, se vehiculează că, pe lângă Florin Plian, ar mai participa la concurs un salariat de la Biroul Vamal Botoșani și un fost angajat de la ARR Suceava, care a fost dat afară în urma modificării organigramei care a afectat în jur de 100 de posturi la nivel național.

 

Cei trei au fost admiși la proba de selecție a dosarelor și în această dimineață, 27 iulie 2021, susțin proba scrisă la București.

 

USR și-a pregătit om, PNL la fel!

 

Ciudățenia concursului cu tot cu implicațiile politice începe abia acum, în condițiile în care la Botoșani conducerea ARR a revenit, conform negocierilor din coaliția de guvernare, USR-ului. Ori useriștii au și o persoană pregătită în interior pentru preluarea funcției de conducere, în persoana lui Dorin Vlas.

 

„Omul s-a înscris la concurs, poate să-i spună cineva să nu se înscrie? Cei de la USR fac concursuri corecte, nu e problemă, ați văzut că și la Casa de Asigurări au făcut concurs”,

spune Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, care oferă asigurări că examenul este unul cât se poate de transparent și fără implicații politice.

...

„Teoretic, ARR-ul prin negocieri a revenit USR-ului. În practică, deocamdată știu că s-au scos posturi la concurs”,

Andrei Drancă, președintele USR Botoșani

 

Neoficial însă, susținut ar fi Florin Plian, candidat PNL la Primăria Curtești anul trecut, care alături de mai mulți „preferați” din țară s-ar fi perindat prin biroul unuia dintre directorii mari de la București, cu puțin timp înainte de concurs. Aspecte dezvăluite de ziariștii publicației de la nivel central, Jurnalul.ro, ale căror surse încearcă tocmai demascarea operațiunii de amploare care este în plină desfășurare în aceste zile.

 

Concursul constă în trei etape, pe lângă cea de selecție a dosarelor fiind o probă scrisă care înseamnă de fapt un test grilă, ce ar fi compus din 50 de întrebări, jumătate dintre ele cu o singură variantă de răspuns. Testele grilă, susțin surse din ARR, ar fi soluția ideală de a se promova tot felul de examene, în condițiile în care răspunsurile... pot fi bifate oricând. Și de oricine.

 

loading...
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Stelian Mețler trimis în judecată de DNA în dosarul angajărilor ilegale de la Apele Române

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Pai toate partidele fac astfel de mutari. Angajeaza la primarii, cabinete parlamentare si apoi detaseaza la institutii publice. Ati crezut ca doar PSD a facut? Acum e mai grav decat in vremea PSD...dar nimeni nu zice nimc...
27 iulie 2021, 10:01
O mai tineti mult pe colega noastra, scumpy Magduta pe holurile prefecturii, ne-am cam saturat de ineptiile pe care le debiteaza toata ziua, e fata draguta dar nu are treaba cu administratia, cat despre politica dumnezeu cu mila, a terminat un partid in Botosani, nu mai are langa ea nici un membru din vechiul Plus care sa o sustina, a reusit contraperformanta ca in calitate de presedinte de partid sa nu intre in nici un birou politic, de ceva vreme s-a dat la fund, poate poate nu o vede nimeni si isi pastreaza privilegiile obtinute pe umerii si munca membrilor din Plus. Mai nou se pune de o tradare cu aliatii vechi.
27 iulie 2021, 09:33
Cei de la usr viseaza cu ochii deschisi ca vor primi posturi de conducere in deconcentrate din partea PNL Botosani, cat timp domnisora Godzila Raluica face jocul PSD in Consiliul Local adio, negocierii. Drink pana in 2024 nu o sa prindeti nimic, poate coada soricelului, e normal cu scorul pe care il aveti nuprea puteti pune pretentii daca mai adauga ca multi memebrii migreaza spre PNL ori PSD din fostul Plus in frunte cu scumpy Magda subprefcta care a negociat deja cu domnul deputat mentinerea pe post sunteti intr-un mare aluat.Realitatea este ca nu aveti oameni competentii doar niste adunaturi de pripas, unul care injurat minoritari toata ziua si doamna Doina poate in baga cineva in seama dar ramane doar cu amenda, una care bate plama pe la sptae desi in sedinte se discuta lata fapte, unul care da la peste se crede rechin dar e un biet mormoloc curat si fara de prihana dra uns cu toate alifiile, cativa ridicatori de halbe de bere vinerea pana in miez de noapte dupa partida de fotbal golaneala de la Cornisa, in rest nimic deosebit, nu tu oameni cu potential, nu tu familisti, de unde valoare?
27 iulie 2021, 09:27
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
11.0 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.