Știrea zilei
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani

Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.

Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.

Întâi a fost urătura

 

S-au întâlnit pe pod și ar fi început să vorbească. Maria Alexandru i-a spus că merge cu frățiorul la urat și atunci tânărul de 20 de ani le-a cerut să-l ure și pe el, iar la final le-ar fi oferit suma de 50 de lei.

 

Ulterior și-ar fi luat rămas bun însă în ultimă clipă, Cătălin Rățușcă s-ar fi răzgândit și le-ar fi spus că vrea să le arate ceva.

 

Au urmat loviturile repetate

 

A scos cuțitul și s-a năpustit asupra fetei. În jur erau mai multe persoane însă toți au încremenit practic, în fața scenei neașteptate. Fata a fost lovită de aproximativ 25 de ori cu cuțitul în zona gâtului și brațelor și a murit la scurt timp.

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au preluat ancheta și în primă fază au cerut expertizarea lui Cătălin Rățușcă. Tânărul ar avea, la prima vedere, un intelect redus.

 

„A fost cu martori, în mijlocul zilei, în loc public. Cu privire la persoana sa a fost dispusă exprtiza medico-legală psihiatrică pentru că sunt semne de întrebare cu privire la intelectul, nu la discernământul lui, dar cel puțin la intelectul și la fapta pe care a comis-o și la aceste împrejurări. Sunt oarece semne de întrebare și o să vedem după evaluarea psihiatrică”,

Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani

 

Cei doi se cunoșteau de aproximativ trei ani și nu există niciun fel de suspiciune că ar fi avut vreo relație intimă. Posibil ca el să-și fi dorit și să se fi lovit de refuzurile repetate ale fetei: „Greu de presupus de ce așa o ieșire de violentă într-un loc atât de nepotrivit și într-o împrejurare atât de nepotrivită. O să vedem în urma expertizei psihiatrice”, a continuat prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Cătălin Rățușcă beneficiază de serviciile unui apărător legal, conform legii, cu care se consultă. Nu și-a justificat fapta și oricum afirmațiile sale nu ar unele coerente, ca să explice cumva cruzimea neașteptată de care a dat dovadă.

 

La acest moment, mobilul crimei are relevanță doar pentru stabilirea încadrării juridice a faptei.

 

Crimă asemănătoare cu cea din pădure de la Pacea

 

În 2018 comunitatea botoșăneană era șocată de o altă crimă, comisă la acea dată de Bogdan Ionel, minor pe atunci. Petronela Mihalachi a fost omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit în data de 25 aprilie 2018. Era în pădurea de la Pacea cu Bogdan Ionel pentru o ședință foto, care s-a terminat tragic pentru ea. Această crimă este una dintre cele mai șocante care au avut loc la Botoșani, prin prisma vârstei pe care au avut-o atât victima cât și cel acuzat că ar fi comis-o.

 

Se aseamănă cu cea din 31 decembrie din punctul de vedere al cruzimii de care au dat dovadă autorii.

 

„Ieșirea asta extrem de violentă. Pe de altă parte sunt și deosebiri, acesta a făcut-o în mijlocul zilei și în centrul satului, la propriu, celălalt și-a luat măsurile pe care și le-a luat. După care amândoi au încercat să se sustragă, dar fără șanse. Instinctual acesta pleca cu trenul, celălalt fugise și el. E prea devreme să discutăm detalii de motivație personală”,

Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani

 

În paralel cu exprtizarea psihiatrică a lui Cătălin Rățucă, procurorii vor solicita aprobare și pentru o percheziție informatică pentru telefonul fetei, pentru a se constata dacă au existat conversații din care să reiasă mobilul crimei.

 

Rămâne însă întrebarea, cum o fată de 14 ani este înjunghiată cu aproape 25 de lovituri de cuțit, în plină zi, în fața altor oameni, fără ca cineva să aibă curajul să intervină pentru a o salva.

 

„A fost în fața tututor, toată lumea știa cine a făcut-o. Nu au intervenit, probabil a fost și elementul surpriză, nici nu se aștepta nimeni la așa ceva”, a încheiat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
POVESTEA fetiței omorâtă în stradă, va fi îngropată de stat, în rochie de mireasă
SENTINȚĂ în dosarul elevului Bogdan Ionel: Magistrații de la Curtea de Apel i-au REDUS pedeapsa

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
9.5 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.