Știrea zilei
Ultima „bombiță” din politică! Negocieri la București, Florin Țurcanu cu suflet liberal, ar putea deveni membru PSD
  • Deja au început să apară primele informații furnizate pe surse, în urma unor negocieri care au loc la nivel național și cu bătaie lungă până la alegerile din 2024.
  • ALDE – Alianța Liberalilor și Democraților ar putea fuziona în toamnă cu PSD, după ce tratativele cu PNL au eșuat prin înlăturarea lui Florin Cîțu.

PSD și ALDE?

 

Presa națională scrie că după sesiunea parlamentară din toamnă ALDE care-l are în frunte pe Daniel Olteanu s-ar uni cu PSD. Această variantă ar fi acceptată de majoritatea organizațiilor județene din teritoriu. Mai mult, deja se creionează această fuziune, Varujan Vosganian fiind anunțat „pe surse” drept noul ministru al Economiei.

 

La Bistrița Năsăud această absorbție s-a făcut deja de la începutul anului, chiar dacă erau discuții cu PNL. 60 de aleși locali aleși pe listele ALDE au devenit social democrați.

 

La Botoșani e liniște. Deocamdată.  

 

Florin Țurcanu, „vocea” din ALDE Botoșani susține că la acest moment liderii de la București încearcă să găsească cea mai bună variantă posibilă și negociază cu toate partidele.

 

„Sunt negocieri pe toate palierele. Deocamdată nu există ceva palpabil, nu a dat nici PNL un răspuns definitiv, nici da, nici nu. Ca un partid care nu realizează că pe picioarele lui nu poate merge mai departe cu rezultatele scontate, antrenează discuții cu toate partidele politice. Sunt discuții dar nu este nimic oficial”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

De altfel, în plenul județean există această construcție politică cu PSD, cei de la ALDE reușind la alegerile locale din 2020 să obțină două mandate de consilier județean și să negocieze un post de vicepreședinte.

 

„Noi avem o colaborare foarte bună cu PSD, mai ales la Consiliul Județean unde avem majoritatea și mai avem niște comune la Tudora sau George Enescu unde am făcut majoritate cu PSD și colaborarea funcționează foarte bine. La nivel de județ nu am ce reproșa PSD-ului”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

„Fac politică din nebunie”

 

Dar nici liberalilor nu ar avea ce să le reproșeze, a continuat Florin Țurcanu. Mai ales că tocmai a împlinit 50 de ani, moment în care susține că și-a făcut o auto-analiză și a ajuns la concluzia că politic este produs liberal.

 

„Ce să reproșez la PNL? Eu sincer, din punctul meu de vedere, că am fost liberal și președinte de filială, îmi doresc un PNL puternic la Botoșani. Asta e dorința mea, și cred că și-așa își  dorește și Mihai Țâbuleac și Dumnezeu să-l ierte și Dinu Secrieru, dacă ar mai trăi. Și Liviu Cîmpanu. La început am avut eu ambiție să le arăt ceva, dar acum îi doresc puternici, pentru că dacă-s foarte slabi nu mai are cine reprezenta dreapta.

 

Fac politică din nebunie, am în sânge asta. Dar acolo e inimioara mea, acolo am crescut politic și nu trebuie să uit treaba asta. PNL m-a făcut parlamentar, m-a făcut vicepreședinte, m-a făcut președinte. Chiar dacă am avut eu de suferit de pe urma politicii, asta este, mi-am asumat. Nu m-au silit ei să intru pe o funcție politică. Și am o recunoștință față de ei”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Fostul președinte al CJ Botoșani a mai arătat că în 2020 și-a dorit să fie a treia forță politică de la Județ, lucru pe care l-a și realizat. Nu are planuri de viitor în mod neapărat însă recunoaște că nu poate sta deoparte de politică.

 

În cazul în care s-ar concretiza fuziunea dintre PSD și ALDE, în jur de 1.000 de primari, consilieri locali și județeni aleși pe lista acestui partid în 2020 se vor alătura celor de la PSD, urmând să se negocieze posturi pentru cei din ALDE atât pentru acum, dar și pentru alegerile din 2024.

 

Președintele PSD, Doina Federovici se află în concediu de odihnă și nu a putut comenta ultimele zvonuri.

loading...
loading...
Un fost președinte de CJ, o fostă deputată, un fost șef de partid și încă patru – Cei 7 pregătiți de ALDE pentru conducerea PNL – VIDEO
Fuziune cu accente penale PNL – ALDE: Este uzurparea funcției publice, este o faptă gravăVIDEO

 

Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Un Dorel pe buldoexcavator a distrus o țeavă, a provocat o avarie și i-a zburat patronului 18.000 de euro din buzunar
Muncitorul unei firme de construcții i-a provocat o daună în toată regula angajatorului său.În timp ce lucra pe un șantier a spart cu buldoexcavatorul a conductă de apă și a provocat o avarie de proporții.
AMENINȚĂRI din partea unui consilier - fost polițist, care a votat cu două mâini și riscă să plece acasă: O să contactez un avocat și o să vă ia pe toți la rând DOCUMENT
Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în data de 24 august 2022 o listă cu șapte persoane care au fost cercetate administrativ.
”Îngerul” de la tastatură: Botoșăneanul care a creat platforme online unicat pentru oamenii loviți de soartă – Tot am învățat singur 
Pasiunea pentru programare și dorința neîncetată de autoperfecționare, ambele combinate cu o înclinație spre ajutorarea celor aflați în nevoi, au fost ingredientele succesului pentru un tânăr din Botoșani care a creat câteva sisteme unicat ce vin în sprijinul celor bătuți de soartă. 
Biserica simbol a orașului a fost finalizată, Primăria scoate panourile în cel mai scurt timp: A ieșit super bine
Au existat o serie de discuții privitoare la lucrările de modernizare care au fost realizate timp de doi ani la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani.Mici probleme care au fost remediate pentru ca obiectivul să fie predat de constructor și să redevină al botoșănenilor.
Compania de Investiții a ajuns la Botoșani ca să preia noul spital al orașului de la o companie în faliment - GALERIE FOTO
După ani de așteptare în care s-au ivit tot felul de probleme la construcția Spitalului de Îngrijiri Paliative al orașului, în sfârșit s-a ajuns la etapa premergătoare inaugurării.Reprezentanții finanțatorului au ajuns marți la Botoșani pentru a verifica în ce au investit aproape 16 milioane de lei.
Managerii spitalelor din Botoșani, AVERI modeste: Unii fără case sau mașini, alții cu economii puține și plini de datorii
Conduc unitățile sanitare din județul Botoșani însă oficial nu au o avere impresionantă. Nu dețin mașini extrem de scumpe sau multe terenuri, iar în unele cazuri au mai multe împrumuturi decât bani în cont.
S-au făcut cărțile: Ada Macovei gata să revină în funcția de inspector școlar general
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) pare să fie de ceva timp front de luptă politică.
Sa încerce ai la UDMR poate are mai mult succes ……
3 septembrie 2022, 20:00
Nu te mai fanda, sa nu te rupi. Nu fuzioneaza nimeni cu ALDE din simplul motiv ca vi se termina mandatul si nu mai pupati altul. Ai obtinut sinecura pentru tine si familia ta inca 4 ani, cam asta a fost. Psd va lua 65% si nu va mai avea nevoie de altcineva la Bt. Cosminel mai are inca cel putin un mandat. E harnic, modest. Munceste, nu jefuieste ca dupa acea sa se culce cu capul in farfurie.
16 august 2022, 08:01
Am fost liberal 25 de ani. M-am hotarat zilele trecute sa votez cu PSD din cauza unora, (Turcanu fiind cireasa de pe tort). Acum se duce el la PSD. Eu cu cine votez?
13 august 2022, 18:42
Atat suntem in stare sa dam, oameni de acest fel care cauta chiverniseala lor si a grupului lor. Tara se depopuleaza, judetul produce foarte putin. Munca cinstita nu se plateste corect am plecat dintara pentru o viata normala. Acesti oameni acuzati de infractiuni grave ne rad in fata.
13 august 2022, 17:43
Dacă se întâmplă lucrul acesta, nu mai votez cat voi trai eu și urmașii urmașilor mei cu psd.
13 august 2022, 15:45
Bună asta de tot !Țurcanu cu suflet liberal, refuzat de pnl , bate la ușă psd-ului cu care este în alianță politica la Botoșani. Unora le place sa fie ridicoli stand cu mana intinsa.
13 august 2022, 08:52
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
”Politic știți cum se întâmplă? Noi suntem o echipă și într-un Birou Politic Județean, în funcție de o analiză, de un sondaj, de poziția fiecăruia, se stabilesc candidaturile pentru alegerile locale. Până la alegerile ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9427 lei
USD
Dolarul SUA
5.1135 lei
CHF
Francul elveţian
5.1775 lei
GBP
Lira sterlină
5.4791 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5498 lei
XAU
Gramul de aur
270.2027 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2149 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3255 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7514 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2006 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
16.3 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
13.8 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.