Știrea zilei
Ultima „bombiță” din politică! Negocieri la București, Florin Țurcanu cu suflet liberal, ar putea deveni membru PSD
  • Deja au început să apară primele informații furnizate pe surse, în urma unor negocieri care au loc la nivel național și cu bătaie lungă până la alegerile din 2024.
  • ALDE – Alianța Liberalilor și Democraților ar putea fuziona în toamnă cu PSD, după ce tratativele cu PNL au eșuat prin înlăturarea lui Florin Cîțu.

PSD și ALDE?

 

Presa națională scrie că după sesiunea parlamentară din toamnă ALDE care-l are în frunte pe Daniel Olteanu s-ar uni cu PSD. Această variantă ar fi acceptată de majoritatea organizațiilor județene din teritoriu. Mai mult, deja se creionează această fuziune, Varujan Vosganian fiind anunțat „pe surse” drept noul ministru al Economiei.

 

La Bistrița Năsăud această absorbție s-a făcut deja de la începutul anului, chiar dacă erau discuții cu PNL. 60 de aleși locali aleși pe listele ALDE au devenit social democrați.

 

La Botoșani e liniște. Deocamdată.  

 

Florin Țurcanu, „vocea” din ALDE Botoșani susține că la acest moment liderii de la București încearcă să găsească cea mai bună variantă posibilă și negociază cu toate partidele.

 

„Sunt negocieri pe toate palierele. Deocamdată nu există ceva palpabil, nu a dat nici PNL un răspuns definitiv, nici da, nici nu. Ca un partid care nu realizează că pe picioarele lui nu poate merge mai departe cu rezultatele scontate, antrenează discuții cu toate partidele politice. Sunt discuții dar nu este nimic oficial”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

De altfel, în plenul județean există această construcție politică cu PSD, cei de la ALDE reușind la alegerile locale din 2020 să obțină două mandate de consilier județean și să negocieze un post de vicepreședinte.

 

„Noi avem o colaborare foarte bună cu PSD, mai ales la Consiliul Județean unde avem majoritatea și mai avem niște comune la Tudora sau George Enescu unde am făcut majoritate cu PSD și colaborarea funcționează foarte bine. La nivel de județ nu am ce reproșa PSD-ului”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

„Fac politică din nebunie”

 

Dar nici liberalilor nu ar avea ce să le reproșeze, a continuat Florin Țurcanu. Mai ales că tocmai a împlinit 50 de ani, moment în care susține că și-a făcut o auto-analiză și a ajuns la concluzia că politic este produs liberal.

 

„Ce să reproșez la PNL? Eu sincer, din punctul meu de vedere, că am fost liberal și președinte de filială, îmi doresc un PNL puternic la Botoșani. Asta e dorința mea, și cred că și-așa își  dorește și Mihai Țâbuleac și Dumnezeu să-l ierte și Dinu Secrieru, dacă ar mai trăi. Și Liviu Cîmpanu. La început am avut eu ambiție să le arăt ceva, dar acum îi doresc puternici, pentru că dacă-s foarte slabi nu mai are cine reprezenta dreapta.

 

Fac politică din nebunie, am în sânge asta. Dar acolo e inimioara mea, acolo am crescut politic și nu trebuie să uit treaba asta. PNL m-a făcut parlamentar, m-a făcut vicepreședinte, m-a făcut președinte. Chiar dacă am avut eu de suferit de pe urma politicii, asta este, mi-am asumat. Nu m-au silit ei să intru pe o funcție politică. Și am o recunoștință față de ei”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Fostul președinte al CJ Botoșani a mai arătat că în 2020 și-a dorit să fie a treia forță politică de la Județ, lucru pe care l-a și realizat. Nu are planuri de viitor în mod neapărat însă recunoaște că nu poate sta deoparte de politică.

 

În cazul în care s-ar concretiza fuziunea dintre PSD și ALDE, în jur de 1.000 de primari, consilieri locali și județeni aleși pe lista acestui partid în 2020 se vor alătura celor de la PSD, urmând să se negocieze posturi pentru cei din ALDE atât pentru acum, dar și pentru alegerile din 2024.

 

Președintele PSD, Doina Federovici se află în concediu de odihnă și nu a putut comenta ultimele zvonuri.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un fost președinte de CJ, o fostă deputată, un fost șef de partid și încă patru – Cei 7 pregătiți de ALDE pentru conducerea PNL – VIDEO
Fuziune cu accente penale PNL – ALDE: Este uzurparea funcției publice, este o faptă gravăVIDEO

 

2 zile negre și 4 ceasuri rele: Polițiștii au descoperit zilele, dar și orele în care se moare la Botoșani în accidente rutiere – VIDEO
Dincolo de activitățile specifice de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii botoșăneni efectuează și numeroase analize privitoare la cauzele care stau la baza tragediilor care se petrec pe șoselele județului.
O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Sa încerce ai la UDMR poate are mai mult succes ……
3 septembrie 2022, 20:00
Nu te mai fanda, sa nu te rupi. Nu fuzioneaza nimeni cu ALDE din simplul motiv ca vi se termina mandatul si nu mai pupati altul. Ai obtinut sinecura pentru tine si familia ta inca 4 ani, cam asta a fost. Psd va lua 65% si nu va mai avea nevoie de altcineva la Bt. Cosminel mai are inca cel putin un mandat. E harnic, modest. Munceste, nu jefuieste ca dupa acea sa se culce cu capul in farfurie.
16 august 2022, 08:01
Am fost liberal 25 de ani. M-am hotarat zilele trecute sa votez cu PSD din cauza unora, (Turcanu fiind cireasa de pe tort). Acum se duce el la PSD. Eu cu cine votez?
13 august 2022, 18:42
Atat suntem in stare sa dam, oameni de acest fel care cauta chiverniseala lor si a grupului lor. Tara se depopuleaza, judetul produce foarte putin. Munca cinstita nu se plateste corect am plecat dintara pentru o viata normala. Acesti oameni acuzati de infractiuni grave ne rad in fata.
13 august 2022, 17:43
Dacă se întâmplă lucrul acesta, nu mai votez cat voi trai eu și urmașii urmașilor mei cu psd.
13 august 2022, 15:45
Bună asta de tot !Țurcanu cu suflet liberal, refuzat de pnl , bate la ușă psd-ului cu care este în alianță politica la Botoșani. Unora le place sa fie ridicoli stand cu mana intinsa.
13 august 2022, 08:52
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.2 o C
Dorohoi
24.4 o C
Bucecea
22.5 o C
Darabani
22.4 o C
Saveni
25.1 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.