Știrea zilei
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul

Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.

Avocatul lui Țurcanu a încercat să aducă la bară trei foști și actuali parlamentari

 

Al treilea judecător din acest dosar în care fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani este judecat petru trafic de influență și spălare de bani.

 

A treia solicitare reiterată de avocații apărării.

 

Avocatul Vasile Tudor, angajat ca apărător al lui Florin Țurcanu, s-a adresat instanței după audierea martorilor. A făcut referire la termenul din data de 16 noiembrie 2017, pentru care a propus în proces o probă testimonială suplimentară.

 

Și anume audierea unor martori care ar putea aduce un plus de informații în acest dosar.

 

„Noi am considera, instanța s-a pronunțat în trecut este adevărat, însă considerăm că instanța are posibilitatea de a reaprecia această probă testimonială”,

Vasile Tudor, avocat.

 

Concret, s-au propus patru seturi de martori care „ar putea aduce informații asupra unor situații de fapt”.

 

A reușit doar unul

 

Printre aceștia și trei parlamentari din Legislatura trecută și anume Doina Federovici actual președinte interimar al PSD Botoșani, Verginel Gireadă și Andrei Dolineaschi, ambii foști deputați PNL, respectiv PSD.

 

„Instanța respinge cererea inculpatului considerând că raportat la obiectul cauzei și infracțiunile din dosar, declarațiile martorilor nu au relevanță întrucât nu au legătură cu cauza”,

A fost răspunsul judecătorului în ceea ce-i privește pe Doina Federovici și Andrei Dolineaschi.

 

Verginel Gireadă este singurul care urmează să fie audiat.

 

Și asta din cauză că ar fi luat parte la primele întâlniri dintre Florin Țurcanu și Marcel Bârsan și ar fi avut un rol apropiat de intermediere.

 

Nu se cunoaște exact care ar fi legătură dintre Doina Federovici și Andrei Dolineaschi cu casa de lângă Alfa Land care face obiectul dosarului ex-președintelui PNL Botoșani, însă la proces s-a arătat că primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, ar fi făcut trimiteri la cei doi social-democrați.

 

Greu cu funcționarii de la CJ și cu PNL-iștii

 

Avocatul apărării a mai propus o serie de martori din rândul directorilor de la CJ Botoșani care ar putea proba discuțiile din ședințele publice privitoare la alocări financiare către primari. Instanța a admis un singur martor în persoana lui Iulian Micu.

 

De asemenea, a fost propusă o listă de membri ai PNL Botoșani care să arate dacă au existat întâlniri Florin Țurcanu – Marcel Bârsan la sediul partidului dar și șefi de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, ambele liste de martori fiind respinse.

 

loading...
Șefi din Primărie sau CJ purtați pe drumuri în procesul pentru fapte de corupție de la Județ
Țurcanu înregistrat de-un agent „Ionescu” la CJ, ambiental și cu diverse mijloace: Nu am fost un personaj vânat, ci unul dorit

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO
Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.
Cel mai fericit pensionar botoșănean a primit înainte de Paște mai mult de 10.000 de lei
O uriașă gură de aer este primită de o categorie de pensionari de la Botoșani. Nu am putea spune că se regăsesc printre cei care beneficiază de „pensii nesimțite”, pentru că vorbim despre persoane care în tinerețe și-au pus în primejdie integritatea corporală, la locul de muncă.
O femeie de serviciu cu zâmbetul pe buze: Povestea Danielei, mama văduvă care-și crește fetițele dintr-un minim pe economie – FOTO&VIDEO
Fiecare persoană are propriul drum în viață. Atât calea personală, cât și cea profesională depind nu numai de alegerile noastre, ci și de context. Unii ajung medici sau avocați, alții oameni de afaceri, dar avem nevoie și de măturători sau femei de serviciu. Ultima categorie menționată diferă de prima, într-adevăr, însă fiecare are un rost și un scop bine stabilit în cadrul societății și noi toți avem drepturi egale.
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
Cred ca cel mai util era sa fie chemata chelnerita.
3 octombrie 2018, 19:17
La proces ar trebui sa fie chemat si Rotundu de la Dingeni deoarece el se laudă mereu cu Turcanu ca cu orice ajunge la el acesta ii rezolva problema,dar unde mai pui ca Turcanu venea des pe la Dingeni pe la sedinte si ne asigura ca prin el toate isi gasesc rezolvarea.Apoi de ce nu se iau toate actele de la primarii sa se vada prin ele ce relatii sau format prin Turcanu.?Chenar in fata primăriei era o tablă prin care era slăvit Turcanu si alaturi de el era Rotundu,acum a uitat asa repede?dOmnilor judecători legat ii pe toți caci toti sint de vina nu mai lungi ti atîta !
3 octombrie 2018, 10:06
Urci ciobanoiul escroc pe scaunul de cj si el te coboara in latrina. Cum mama drek si-au pus mintea oameni sanatosi la cap cu asa un dezaxat? Oare avocatii ce-l tin ca pe mumia imbalsamata doar, doar va scapa de proces, ce ”cadou” vor primi dupa? Dar cei ce trebuie sa se pronunte? Probabil acelasi cu pesedistii care l-au sustinut si votat.
3 octombrie 2018, 09:30
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Cine ar mai fi făcut vreodată, în județul Botoșani 221 de școli, așa cum faceți dvs., Guvernul și PSD? Cine ar mai fi făcut vreodată în județul Botoșani 100 de drumuri comunale și județene? S-ar fi gândit vreodată ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7581 lei
USD
Dolarul SUA
4.2268 lei
CHF
Francul elveţian
4.1488 lei
GBP
Lira sterlină
5.4956 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7787 lei
XAU
Gramul de aur
173.0752 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2365 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4831 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0067 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1617 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1850 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6373 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.