Știrea zilei
Totul a început cu un fel de scrisoare... Povestea destituirii din funcția de prefect spusă chiar de Dan Nechifor – VIDEO

La 48 de zile de la plecarea din Prefectură, Dan Nechifor a relatat în direct la Botoșăneanul TV cum a decurs destituirea sa. Strict procedural, totul a pornit de la o adresă pe care tocmai succesorul său în funcție a depus-o la partid.

Vot în partid la cererea succesorului


Fostul prefect a povestit că Sorin Cornilă a cerut oficial Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani un vot de susținere sau de respingere a sa pentru ocuparea funcției de prefect.


BPJ s-a întrunit și a dezbătut respectiva solicitare și cu o singură abținere, a consilierului județean Gabriel Alecsandru, a hotărât în unanimitate să îi acorde sprijin lui Sorin Cornilă pentru a fi numit ca prefect.


Dan Nechifor a participat la acea ședință, la care nu a avut drept de vot, și nu a luat cuvântul: ”Aș fi avut ceva de spus, dacă mi s-ar fi reproșat ceva, atunci da”.


Fostul prim reprezentant al Guvernului în județ a adăugat că, după intrarea PSD la guvernare alături de PNL, la împărțirea posturilor de conducere din Prefectura Botoșani nu a mai fost inclus în vreo negociere și că nu știe de ce a rămas în afara acestor discuții.

 

”Nu înțeleg de ce acest lucru se aplică numai pentru funcția de președinte. Confruntări au fost și pentru celelalte funcții”


Toate aceste lucruri s-au întâmplat însă după ce pe 3 iulie 2021 Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică la funcția de președinte al organizației județene a PNL.


Ex-prefectul a afirmat că nu are ce să își reproșeze referitor la acea intrare în cursă și a dat de înțeles că și-a anunțat târziu candidatura tocmai pentru faptul că, dacă ar fi făcut-o mai devreme, ar fi fost îndepărtat din funcție până în ziua scrutinului intern.


”Nu înțeleg de ce acest lucru se aplică numai pentru funcția de președinte. Confruntări au fost și pentru celelalte funcții, dar pe care nu le-am amintit niciodată, și pentru funcțiile de prim-vicepreședinte și pentru funcțiile de vicepreședinte și de membru al BPJ, unde au fost anumite jocuri ale democrației, jocuri politice, dar încercăm să ne agățăm între cei doi care au candidat pentru funcția de președinte”,


Dan Nechifor, prefect.


A adăugat că inițial au fost patru candidați la funcția de președinte și că lumea i-a uitat pe ceilalți doi, care s-au retras, lucru pe care el nu l-a făcut fiindcă ”într-o competiție electorală cânt te înscrii, nu te înscrii ca iepure. Iepuri sunt probabil cei care renunță”.

 

Vărul Flutur a clarificat treburile


Hotărârea BPJ de înlocuire a sa din funcție a fost adoptată în luna octombrie a anului trecut, însă a fost pusă în practică abia în februarie 2022. Dan Nechifor a explicat că treburile s-au clarificat după o vizită la Botoșani a lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL.


”A fost dl Flutur la Botoșani și mi-a spus textual că, în urma votului politic al BPJ va urma schimbarea mea, că trebuie să respectăm decizia BPJ-ului. I-am spus: OK, nu am nici o problemă cu acest lucru”,


Dan Nechifor, prefect Botoșani.


Crede că a durat patru luni între hotărârea BPJ și punerea ei în practică deoarece au intervenit mai multe evenimente: schimbarea coaliției de guvernare, sărbătorile de iarnă, valul 5, plus procedurile MAI aferente fiecărei numiri de prefect.

 

Recordman la Prefectură


Alături de Cristian Roman, Costică Macaleți și Gheorghe Sorescu, Dan Nechifor se află în clubul select al botoșănenilor cu două mandate de prefect după revoluție. Iată-le:


21 februarie 2016 – 5 aprilie 2017  


14 martie 2020 – 11 februarie 2022  


A avut de asemenea și un scurt mandat de subprefect în intervalul: 20 decembrie 2019 – 21 februarie 2020, fiind astfel singurul botoșănean cu două mandate de prefect și unul de subprefect.


În prezent ocupă postul de șef adjunct administrație inspecție fiscală la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

 

”Botoșăneanul TV” poate fi vizionat LIVE, în fiecare Marți și Joi, de la ora 11:00, pe Botosaneanul.ro, Facebook.com/Botosaneanul și YouTube.com/Botoșăneanul TV.

 

loading...
Dan Nechifor la predarea mandatului: Sunt convins că județul Botoșani este pe mâini buneVIDEO
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

 

 

 

Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.9 o C
Dorohoi
-2.3 o C
Bucecea
-4.0 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-2.7 o C
Ştefăneşti
-2.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.