Știrea zilei
Totul a început cu un fel de scrisoare... Povestea destituirii din funcția de prefect spusă chiar de Dan Nechifor – VIDEO

La 48 de zile de la plecarea din Prefectură, Dan Nechifor a relatat în direct la Botoșăneanul TV cum a decurs destituirea sa. Strict procedural, totul a pornit de la o adresă pe care tocmai succesorul său în funcție a depus-o la partid.

Vot în partid la cererea succesorului


Fostul prefect a povestit că Sorin Cornilă a cerut oficial Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani un vot de susținere sau de respingere a sa pentru ocuparea funcției de prefect.


BPJ s-a întrunit și a dezbătut respectiva solicitare și cu o singură abținere, a consilierului județean Gabriel Alecsandru, a hotărât în unanimitate să îi acorde sprijin lui Sorin Cornilă pentru a fi numit ca prefect.


Dan Nechifor a participat la acea ședință, la care nu a avut drept de vot, și nu a luat cuvântul: ”Aș fi avut ceva de spus, dacă mi s-ar fi reproșat ceva, atunci da”.


Fostul prim reprezentant al Guvernului în județ a adăugat că, după intrarea PSD la guvernare alături de PNL, la împărțirea posturilor de conducere din Prefectura Botoșani nu a mai fost inclus în vreo negociere și că nu știe de ce a rămas în afara acestor discuții.

 

”Nu înțeleg de ce acest lucru se aplică numai pentru funcția de președinte. Confruntări au fost și pentru celelalte funcții”


Toate aceste lucruri s-au întâmplat însă după ce pe 3 iulie 2021 Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică la funcția de președinte al organizației județene a PNL.


Ex-prefectul a afirmat că nu are ce să își reproșeze referitor la acea intrare în cursă și a dat de înțeles că și-a anunțat târziu candidatura tocmai pentru faptul că, dacă ar fi făcut-o mai devreme, ar fi fost îndepărtat din funcție până în ziua scrutinului intern.


”Nu înțeleg de ce acest lucru se aplică numai pentru funcția de președinte. Confruntări au fost și pentru celelalte funcții, dar pe care nu le-am amintit niciodată, și pentru funcțiile de prim-vicepreședinte și pentru funcțiile de vicepreședinte și de membru al BPJ, unde au fost anumite jocuri ale democrației, jocuri politice, dar încercăm să ne agățăm între cei doi care au candidat pentru funcția de președinte”,


Dan Nechifor, prefect.


A adăugat că inițial au fost patru candidați la funcția de președinte și că lumea i-a uitat pe ceilalți doi, care s-au retras, lucru pe care el nu l-a făcut fiindcă ”într-o competiție electorală cânt te înscrii, nu te înscrii ca iepure. Iepuri sunt probabil cei care renunță”.

 

Vărul Flutur a clarificat treburile


Hotărârea BPJ de înlocuire a sa din funcție a fost adoptată în luna octombrie a anului trecut, însă a fost pusă în practică abia în februarie 2022. Dan Nechifor a explicat că treburile s-au clarificat după o vizită la Botoșani a lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL.


”A fost dl Flutur la Botoșani și mi-a spus textual că, în urma votului politic al BPJ va urma schimbarea mea, că trebuie să respectăm decizia BPJ-ului. I-am spus: OK, nu am nici o problemă cu acest lucru”,


Dan Nechifor, prefect Botoșani.


Crede că a durat patru luni între hotărârea BPJ și punerea ei în practică deoarece au intervenit mai multe evenimente: schimbarea coaliției de guvernare, sărbătorile de iarnă, valul 5, plus procedurile MAI aferente fiecărei numiri de prefect.

 

Recordman la Prefectură


Alături de Cristian Roman, Costică Macaleți și Gheorghe Sorescu, Dan Nechifor se află în clubul select al botoșănenilor cu două mandate de prefect după revoluție. Iată-le:


21 februarie 2016 – 5 aprilie 2017  


14 martie 2020 – 11 februarie 2022  


A avut de asemenea și un scurt mandat de subprefect în intervalul: 20 decembrie 2019 – 21 februarie 2020, fiind astfel singurul botoșănean cu două mandate de prefect și unul de subprefect.


În prezent ocupă postul de șef adjunct administrație inspecție fiscală la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

 

”Botoșăneanul TV” poate fi vizionat LIVE, în fiecare Marți și Joi, de la ora 11:00, pe Botosaneanul.ro, Facebook.com/Botosaneanul și YouTube.com/Botoșăneanul TV.

 

loading...
loading...
Dan Nechifor la predarea mandatului: Sunt convins că județul Botoșani este pe mâini buneVIDEO
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

 

 

 

Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.3 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
15.1 o C
Saveni
16.9 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.