Știrea zilei
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?

Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.

Tot mai mulți morți pe șosele

 

Oficial, la Botoșani numărul accidentelor rutiere este în scădere, în primele luni ale anului 2019 fiind înregistrate 187 de accidente față de 230 anul trecut, aceeași perioadă. Statistica ar trebui să ne bucure oarecum, însă lucrurile nu stau chiar așa pentru că, dincolo de aceste cifre, s-a dublat numărul morților de pe șosele și au crescut și evenimentele grave. 

 

În doar cinci luni, 14 persoane și-au pierdut viața pe drumurile din Botoșani. Vorbim de 14 familii distruse pe viață de o asemenea nenorocire. Iar creșterea este într-adevăr vizibilă, numărul persoanelor decedate aproape dublându-se întrucât în aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate opt accidente mortale.

 

Deși șoferii dar și alte persoane publice la Botoșani au invocat mereu că multe accidente s-ar produce și din cauza stării drumurilor, autoritățile abilitate în acest sens vin cu statistici oficiale și îi contrazic.

 

„Principalele trei cauze de producere ale accidentelor grave sunt: abaterile comise de pietoni, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și abaterile comise de căruțași. Deși starea de  viabilitate a rețelei de drumuri afectează siguranța circulației rutiere și pe raza județului Botoșani există drumuri care contribuie la degradarea stării tehnice a autovehiculelor, a fost înregistrat un singur accident rutier la producerea căruia a contribuit și starea necorespunzătoare a drumului”,

cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani.

 

 

Încă o promisiune: puține drumuri vor rămâne fără covor asfaltic

 

Și conducătorii Consiliului Județean recunosc starea deplorabilă a drumurilor din județ, însă susțin și ei că accidentele se produc în special din cauza vitezei.

 

„Nu putem trece cu vederea starea drumurilor. Este destul de proastă la nivelul județului, dar starea drumurilor a ajuns aici nu de doi, trei ani. Prioritatea numărul zero este infrastructura rutieră. Indiferent câte presiuni vor fi, nu voi ceda și voi merge pe varianta covor asfaltic indiferent de discuțiile care apar în spatele meu. Anul acesta puține dintre drumuri vor rămâne fără covor asfaltic.  Siguranța cetățeanului trebuie să fie o prioritate. Vă asigur de sprijinul nostru în a rezolva în cele mai bune condiții, ca cetățeanul să circule în condiții bune,”

Dorin Birta, vicepreședinte Consiliul Județean.

 

 

Opoziția are propria părere

 

Consilierii liberali văd lucrurile altfel. Iar un exemplu elocvent s-a întâmplat joi, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean. Una dintre cele mai vocale consiliere liberale a dorit să ia cuvântul.

 

Mirela Saucă, căci despre ea este vorba, a atins un subiect dureros, iar o tăcere mormântală s-a așternut la masa consilierilor, indiferent de culoarea politică.

 

Încă de la început a mărturisit că are o interpelare atipică și că nu pune întrebări și mai mult, nu așteaptă răspunsuri. Este însă  „o invitație la un exercițiu de responsabilitate”.

 

A vorbit despre starea drumurilor referindu-se la cumplitul accident din Noaptea de Înviere, când o fată de 16 ani și un tânăr de 31 de ani și-au pierdut viața într-un cumplit eveniment rutier petrecut la Hlipiceni.

 

„Îmi pare rău că trebuie să amintesc că în Noaptea de Înviere două mame au primit cumplita veste că și-au pierdut copiii într-un accident la Hlipiceni, accident care știm cu toții a fost cauzat de starea de deteriorate a drumului pe care circulau. Sigur că mulți dintre noi ne-am întrebat atunci, poate ne întrebăm și acum ce putem face pentru acele mame? Și vă răspund eu: NIMIC! Pentru că nimeni și nimic nu va putea vreodată să le consoleze pentru pierderea suferită, ele sunt condamnate să trăiască până în ultima clipă a vieții lor cu această suferință”,

Mirela Saucă, consilier județean PNL.

 

 

Tăcere în sală, consilierii județeni cu noduri-n gât.

 

Mirela Saucă a continuat pe acel ton grav, la fel de grav ca si subiectul atins.

 

„Am folosit această tragedie ca exemplu dintr-un singur motiv: acela de a atrage atenția asupra dimensiunii responsabilității decidentului public. Ne întâlnim aici în fiecare lună, dezbatem, uneori ne mai duelăm cu ironii, găsim țapi ispășitori pentru lucruri care s-au făcut sau nu s-au făcut, dar cred că n-ar trebui nicio clipă să uităm că de multe dintre deciziile noastre depind viețile oamenilor”,

Mirela Saucă, consilier județean PNL.

 

Consilierul PNL și-a terminat interpelarea, iar vicele Birta a ținut să facă totuși niște precizări. Bineînțeles că a amintit că drumurile sunt prioritate și a ținut să sublinieze totuși că accidentul de la Hlipiceni nu s-a produs din cauza drumului, ci a vitezei.

 

Iar astfel de discuții sunt zilnice la Botoșani, însă fără vreun rezultat concret. Situația rămâne aceeași: drumuri proaste, șoferi neatenți, oameni care mor nevinovați pe șosele, familii distruse rămase în urmă…

 

loading...
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
DIN NOU în stradă: Șoferii se pregătesc de încă un protest pentru drumurile proaste din județ

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori
După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
ciuma roșie ne răpune..
2 iulie 2019, 08:46
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Au oameni competenți, pentru că îi cunosc, cel puțin patru-cinci. Cătălin Flutur, Cristian Roman, Marius Oroșanu, Cristian Achiței. Am dat patru nume care ar putea fi buni profesioniști și s-ar putea ridica atât cât trebuie ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.