Știrea zilei
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?

Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.

Tot mai mulți morți pe șosele

 

Oficial, la Botoșani numărul accidentelor rutiere este în scădere, în primele luni ale anului 2019 fiind înregistrate 187 de accidente față de 230 anul trecut, aceeași perioadă. Statistica ar trebui să ne bucure oarecum, însă lucrurile nu stau chiar așa pentru că, dincolo de aceste cifre, s-a dublat numărul morților de pe șosele și au crescut și evenimentele grave. 

 

În doar cinci luni, 14 persoane și-au pierdut viața pe drumurile din Botoșani. Vorbim de 14 familii distruse pe viață de o asemenea nenorocire. Iar creșterea este într-adevăr vizibilă, numărul persoanelor decedate aproape dublându-se întrucât în aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate opt accidente mortale.

 

Deși șoferii dar și alte persoane publice la Botoșani au invocat mereu că multe accidente s-ar produce și din cauza stării drumurilor, autoritățile abilitate în acest sens vin cu statistici oficiale și îi contrazic.

 

„Principalele trei cauze de producere ale accidentelor grave sunt: abaterile comise de pietoni, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și abaterile comise de căruțași. Deși starea de  viabilitate a rețelei de drumuri afectează siguranța circulației rutiere și pe raza județului Botoșani există drumuri care contribuie la degradarea stării tehnice a autovehiculelor, a fost înregistrat un singur accident rutier la producerea căruia a contribuit și starea necorespunzătoare a drumului”,

cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani.

 

 

Încă o promisiune: puține drumuri vor rămâne fără covor asfaltic

 

Și conducătorii Consiliului Județean recunosc starea deplorabilă a drumurilor din județ, însă susțin și ei că accidentele se produc în special din cauza vitezei.

 

„Nu putem trece cu vederea starea drumurilor. Este destul de proastă la nivelul județului, dar starea drumurilor a ajuns aici nu de doi, trei ani. Prioritatea numărul zero este infrastructura rutieră. Indiferent câte presiuni vor fi, nu voi ceda și voi merge pe varianta covor asfaltic indiferent de discuțiile care apar în spatele meu. Anul acesta puține dintre drumuri vor rămâne fără covor asfaltic.  Siguranța cetățeanului trebuie să fie o prioritate. Vă asigur de sprijinul nostru în a rezolva în cele mai bune condiții, ca cetățeanul să circule în condiții bune,”

Dorin Birta, vicepreședinte Consiliul Județean.

 

 

Opoziția are propria părere

 

Consilierii liberali văd lucrurile altfel. Iar un exemplu elocvent s-a întâmplat joi, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean. Una dintre cele mai vocale consiliere liberale a dorit să ia cuvântul.

 

Mirela Saucă, căci despre ea este vorba, a atins un subiect dureros, iar o tăcere mormântală s-a așternut la masa consilierilor, indiferent de culoarea politică.

 

Încă de la început a mărturisit că are o interpelare atipică și că nu pune întrebări și mai mult, nu așteaptă răspunsuri. Este însă  „o invitație la un exercițiu de responsabilitate”.

 

A vorbit despre starea drumurilor referindu-se la cumplitul accident din Noaptea de Înviere, când o fată de 16 ani și un tânăr de 31 de ani și-au pierdut viața într-un cumplit eveniment rutier petrecut la Hlipiceni.

 

„Îmi pare rău că trebuie să amintesc că în Noaptea de Înviere două mame au primit cumplita veste că și-au pierdut copiii într-un accident la Hlipiceni, accident care știm cu toții a fost cauzat de starea de deteriorate a drumului pe care circulau. Sigur că mulți dintre noi ne-am întrebat atunci, poate ne întrebăm și acum ce putem face pentru acele mame? Și vă răspund eu: NIMIC! Pentru că nimeni și nimic nu va putea vreodată să le consoleze pentru pierderea suferită, ele sunt condamnate să trăiască până în ultima clipă a vieții lor cu această suferință”,

Mirela Saucă, consilier județean PNL.

 

 

Tăcere în sală, consilierii județeni cu noduri-n gât.

 

Mirela Saucă a continuat pe acel ton grav, la fel de grav ca si subiectul atins.

 

„Am folosit această tragedie ca exemplu dintr-un singur motiv: acela de a atrage atenția asupra dimensiunii responsabilității decidentului public. Ne întâlnim aici în fiecare lună, dezbatem, uneori ne mai duelăm cu ironii, găsim țapi ispășitori pentru lucruri care s-au făcut sau nu s-au făcut, dar cred că n-ar trebui nicio clipă să uităm că de multe dintre deciziile noastre depind viețile oamenilor”,

Mirela Saucă, consilier județean PNL.

 

Consilierul PNL și-a terminat interpelarea, iar vicele Birta a ținut să facă totuși niște precizări. Bineînțeles că a amintit că drumurile sunt prioritate și a ținut să sublinieze totuși că accidentul de la Hlipiceni nu s-a produs din cauza drumului, ci a vitezei.

 

Iar astfel de discuții sunt zilnice la Botoșani, însă fără vreun rezultat concret. Situația rămâne aceeași: drumuri proaste, șoferi neatenți, oameni care mor nevinovați pe șosele, familii distruse rămase în urmă…

 

loading...
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
DIN NOU în stradă: Șoferii se pregătesc de încă un protest pentru drumurile proaste din județ

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
ciuma roșie ne răpune..
2 iulie 2019, 08:46
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.