Știrea zilei
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului

Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.

Cu stângul în dreptul la numirea directorilor 

 

Ne referim la Autoritatea Rutieră Română (ARR) – Agenția Teritorială Botoșani, unde în anul 2020 în funcția de șef a fost numit liberalul Florin Plian. Se întâmpla după ce social-democrații ieșiseră de la guvernare, și în tradiționalul firesc știut deja, au început schimbările de șefi de instituție.

 

Așa se face că, pe atunci, Florin Plian i-a luat locul social-democratului Dan Păduraru, care ocupa funcțua din 2016 și care a revenit pe postul său de referent de specialitate, gradul I compartimentul licențiere și autorizare, atestare și certificare din cadrul instituției.

 

 

Anul acesta, cu PNL – USR – UDMR la guvernare, Florin Plian a fost revocat din funcție la jumătatea lunii martie.

 

Decizia nu a fost una surprinzătoare în condițiile în care, la negocieri, șefia ARR Botoșani alături de alte unități de stat, a revenit celor de la USR.

 

Ceea ce a surprins în schimb a fost faptul că, în locul lui Florin Plian, nu a fost numit „un om al USR-ului”, ci fostul șef, Dan Păduraru. După doar două săptămâni, a venit o nouă decizie: Florin Plian a primit iarăși atribuțiile de conducere ale instituției, începând cu data de 1 aprilie 2021.

 

Și a rămas șef. Până recent.

 

Joi, pe 17 iunie 2021, s-a primit o nouă hârtie semnată de șeful ARR din cadrul Ministerului Transportului, condus de USR-istul Cătălin Drulă, prin care i-a încetat detașarea pe post lui Florin Plian.

 

Iar marți, la final de program, a sosit o altă decizie (ne)așteptată.

 

„În cursul zilei de ieri am aflat că dl Florin Plian nu mai este șeful de agenție. Am primit decizia la ora 4 și un sfert ieri după-amiază, respectiv 22 iunie 2021, semnată de dl director general Mihai Alecu prin care am fost numit interimar pentru o perioadă de 60 de zile în cadrul ARR Botoșani. Nu cunosc motivele pentru care s-a încetat detașarea dlui Florin Plian și vom încerca să ne facem treaba”,

Dan Păduraru, șef interimar ARR Botoșani

 

 

În guvernarea PNL - USR - UDMR, ministrul de la ”Salvați România” numește director un PSD-ist

 

Circuitul documentelor cu privire la desemnarea șefului ARR Botoșani, chiar pe perioadă determinată, este de neînțeles în condițiile în care în instituție USR are o persoană care ar fi putut primi atribuțiile de conducere.

 

Și anume Dorin Vlas, care a fost recent ales în echipa de conducere a Organizației Municipale a USR Botoșani cu 163 de voturi și care lucrează la departamentul siguranță rutieră din cadrul ARR Botoșani.

 

„Nu mă surprinde (numirea, n.r.) pentru că am mai fost șef și în anii trecuți, din câte îmi aduc aminte, nici chiar dvs. presa, nici cei de pe Facebook, nimeni nu a lăsat comentarii să vorbească urât despre persoana mea. Și automat, cei de la București, au considerat că pot duce mai departe atribuțiunile agenției, cum trebuie”,

Dan Păduraru, șef interimar ARR Botoșani

 

Dan Păduraru lucrează la ARR Botoșani din iunie 2013.

 

Bursa zvonurilor 

 

Este foarte posibil ca la ARR Botoșani să fie organizat un concurs, însă nu neapărat pentru funcția de conducere, ci pentru un post lăsat liber prin pensionare de Ioan Albu, unul dintre cei mai buni specialiști ai instituției.

 

Neoficial, la acest examen ar urma să se înscrie și fostul șef liberal, Florin Plian. Iar pe postul de conducere să primească numire, așa cum s-a negociat, Dorin Vlas, de la USR.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Plian mai bine ar da la pesti in continuare. Bun la nimic. Umbla dupa furaciala. Se vede pe fata lui cat e de âncuiat, ce te faci cu el.
25 august 2021, 01:58
Plian Florin ,dupa mine ,este cel mai bun sef de agentie.Mi am dat seama dupa cum a completat declaratia de avere.
24 iunie 2021, 15:45
Ing Albu ,a fost cel mai bun specialist
24 iunie 2021, 15:42
Era o vreme in care si politica era politica si oamenii erau oamenii, stau si citesc articolul si comentariile si nu pot sa nu m-a intreb de ce acesti oamenii, nu isi rezolva intimitatile si isi spala rufele prin mesaje. Inteleg ca sunt frustrati, invinsi si prost crescuti, dar pe noi cei care v-am votam nu telenovele vrem de la voi, vrem proiecte, vrem sa misca-ti ceva in orasul asta, lasa-ti alegerile, mascarda si trece-ti la treaba burtosilor.
24 iunie 2021, 15:31
Nici cu PNL nu m-a fac de ras, cine se aseamana se aduna, au promis la inceput spatii de joaca, ajutor pentru copii, burse pentru fiecare elev, dupa alegeri au devenit niste aroganti, nici nu iti deschid usa sa ii saluti. Daca la USR totul e linistit sa vedeti la alegerile interne PNL din Botosani, se anunta, mare bal, mare, poate se lasa cu bataie, cu cei trei carii de la apus,daca adaugam si nepotul lucefarului, o sa fie ca la balamuc. Mai vreti guvernare cu asa mofturi si pasiuni.
24 iunie 2021, 15:26
USR asta seamna cu o adunatura de pe la cules porumb de pe camp. Nu au nimic, autentic, nu au nici o valoare, au reusit cu greu sa obtin doua mandate in CL si se cred mari aparatori ai neamului.Au copoiat poriectele de la colegii din alte filiale si se lauda ca sunt au fost scrise de Curelariu, degeaba au fost depuse daca stau prin sertare la comisii si ei poarta negocierii pentru functii, iar pentru ca coliva sa fi gata organizeaza si alegeri cu rezultat cunoscut. Daca as mermebru USR as pleca in urmatoarea secunda, nu pot accepta sa ma reprezinte si sa reprezinte Botosaniul un creier scurt cu e Ady H., ori altii martafoi fara o slova de lege. In doi trei ani, mai raman pe acolo in partid doi trei greierasi sa cante toamna alegerilor.
24 iunie 2021, 14:41
S-a terminat cu USR-ul din momentul in care s-a vândut PSD-ului la Botosani. Eu sigur nu mai votez friptutisti.
24 iunie 2021, 13:58
Intrebare fara raspuns, cum ati vrea voi ca USR sa aiba oameni compentei daca ei nu sunt in stare sa isi faca o lista de profesionisti, ati vazut ce specii sunt in lista lui Ghiocel, in comparatie cu lista superprofesionalista depusa de Magda pentru ALEGERILE INTERNE. La d-na Oleniuc pe lisat eru juristi, profesorii, economisti, antreprenori, intelectuali pur sange, cu o profesii apreciate care sunt in campul muncii, la Ghiocel Maricel, adunati din deal care fug dupa ciolan. Cu asemenea birou si apucaturi staliniste, sigur peste patru ani o sa ajungeti istorie, dar nimeni nu o sa vorbesca despre un partid reformator devenit peste noapte profanator de functii.Cel mai competent si singurul care respecta principiile ramana domnul profesor Ciprian Apetrei in rest o apa si un pamant.
24 iunie 2021, 11:12
jocurile suntt la pnl....schimbare e doar pentru 60 de zile.. .timp in care Plian va reveni cu examenul luat .DGA unde esti?
24 iunie 2021, 09:23
Care negocierii, cele purtate de Andrei ori cele purtate de Magda cu PNL, cum sa negociez daca se duc doua capete luminate pe usi diferite , fara sa aiba nici o propunere concreta, doar cativa oameni agatati de prin institutiile pe care ei cred ca le-au primit, de parca o institutie e tarlau unui partid si fiecare face ce il taie capul. USR nu are resursa umana, cei cativa oameni care aveau cat de cat o anumita pregatire erau de la Cilos, dupa alegerile lor de la interne, au plecat dezamagiti si fara a fi partaj la neregulele din organizatie. Lista lor de oameni de la alegeri o plina de taximetristi, femeii de serviciu, oamenii indicatii pentru a fi managerii. Oricum USR e fain.
24 iunie 2021, 09:11
Am trait sa vedem cu USR Botosani bate palma cu PSD Botosani, am votat PLUSUSR pentru ca aveam incredere ca vor deveni oameni prefesionisti, dar de unde , in acel partid nu exista o singura persoana care sa poti spune ca are expertiza intr-un domeniu, daca ai un angajat intr-o instituie si e membru de partid nu inseamna ca e un profesionist, omul apare doar pe o lista si la intalnirile stropite cu alcool impreuna cu Drink. Poate, dar doar poate prin PLUS, ar mai fi ceva ramasite de oameni cu stiinta de carte, care pot fi aruncati in fata, in rest doar niste aventurierii politici, in partidul de apartament (pradon garsoniera), gestionat in mod indoelnic de Raluca Gozila si Marcel ghiocel.
24 iunie 2021, 09:05
USR + PSD = CIUMA ROȘIE !!!!!
24 iunie 2021, 08:10
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.