Știrea zilei
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului

Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.

Cu stângul în dreptul la numirea directorilor 

 

Ne referim la Autoritatea Rutieră Română (ARR) – Agenția Teritorială Botoșani, unde în anul 2020 în funcția de șef a fost numit liberalul Florin Plian. Se întâmpla după ce social-democrații ieșiseră de la guvernare, și în tradiționalul firesc știut deja, au început schimbările de șefi de instituție.

 

Așa se face că, pe atunci, Florin Plian i-a luat locul social-democratului Dan Păduraru, care ocupa funcțua din 2016 și care a revenit pe postul său de referent de specialitate, gradul I compartimentul licențiere și autorizare, atestare și certificare din cadrul instituției.

 

 

Anul acesta, cu PNL – USR – UDMR la guvernare, Florin Plian a fost revocat din funcție la jumătatea lunii martie.

 

Decizia nu a fost una surprinzătoare în condițiile în care, la negocieri, șefia ARR Botoșani alături de alte unități de stat, a revenit celor de la USR.

 

Ceea ce a surprins în schimb a fost faptul că, în locul lui Florin Plian, nu a fost numit „un om al USR-ului”, ci fostul șef, Dan Păduraru. După doar două săptămâni, a venit o nouă decizie: Florin Plian a primit iarăși atribuțiile de conducere ale instituției, începând cu data de 1 aprilie 2021.

 

Și a rămas șef. Până recent.

 

Joi, pe 17 iunie 2021, s-a primit o nouă hârtie semnată de șeful ARR din cadrul Ministerului Transportului, condus de USR-istul Cătălin Drulă, prin care i-a încetat detașarea pe post lui Florin Plian.

 

Iar marți, la final de program, a sosit o altă decizie (ne)așteptată.

 

„În cursul zilei de ieri am aflat că dl Florin Plian nu mai este șeful de agenție. Am primit decizia la ora 4 și un sfert ieri după-amiază, respectiv 22 iunie 2021, semnată de dl director general Mihai Alecu prin care am fost numit interimar pentru o perioadă de 60 de zile în cadrul ARR Botoșani. Nu cunosc motivele pentru care s-a încetat detașarea dlui Florin Plian și vom încerca să ne facem treaba”,

Dan Păduraru, șef interimar ARR Botoșani

 

 

În guvernarea PNL - USR - UDMR, ministrul de la ”Salvați România” numește director un PSD-ist

 

Circuitul documentelor cu privire la desemnarea șefului ARR Botoșani, chiar pe perioadă determinată, este de neînțeles în condițiile în care în instituție USR are o persoană care ar fi putut primi atribuțiile de conducere.

 

Și anume Dorin Vlas, care a fost recent ales în echipa de conducere a Organizației Municipale a USR Botoșani cu 163 de voturi și care lucrează la departamentul siguranță rutieră din cadrul ARR Botoșani.

 

„Nu mă surprinde (numirea, n.r.) pentru că am mai fost șef și în anii trecuți, din câte îmi aduc aminte, nici chiar dvs. presa, nici cei de pe Facebook, nimeni nu a lăsat comentarii să vorbească urât despre persoana mea. Și automat, cei de la București, au considerat că pot duce mai departe atribuțiunile agenției, cum trebuie”,

Dan Păduraru, șef interimar ARR Botoșani

 

Dan Păduraru lucrează la ARR Botoșani din iunie 2013.

 

Bursa zvonurilor 

 

Este foarte posibil ca la ARR Botoșani să fie organizat un concurs, însă nu neapărat pentru funcția de conducere, ci pentru un post lăsat liber prin pensionare de Ioan Albu, unul dintre cei mai buni specialiști ai instituției.

 

Neoficial, la acest examen ar urma să se înscrie și fostul șef liberal, Florin Plian. Iar pe postul de conducere să primească numire, așa cum s-a negociat, Dorin Vlas, de la USR.

 

loading...
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Zeci de botoșăneni cu banii furați de pe carduri după anunțuri pe OLX! Hackerii bănuiți că sunt din străinătate
S-au întâmplat o sumedenie de cazuri la Botoșani, cu înșelătorii în urma unor anunțuri publicate pe rețeaua OLX sau Autovit. Botoșănenii păgubiți au depus plângeri la Poliție, după ce au rămas fără sume cuprinse între 300 și 3.000 de lei, bani care au dispărut de pe cardurile bancare.
Șefa DSP sunată la 1 noaptea pentru un copil ținut până dimineață, într-un container, cu febră și convulsii
Medicul Monica Adăscăliței, care are și calitatea de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a relatat un incident de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, în care a fost implicată.
Polițiști, doar cu BAC-ul luat: Sute de posturi disponibile, revoltă printre sindicaliști: Este o nedreptate
Poliția Română face angajări masive în această perioadă fiind disponibile în toată țara 412 posturi. Dintre acestea, 10 sunt la Botoșani.
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Loading...
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Loading...
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Plian mai bine ar da la pesti in continuare. Bun la nimic. Umbla dupa furaciala. Se vede pe fata lui cat e de âncuiat, ce te faci cu el.
25 august 2021, 01:58
Plian Florin ,dupa mine ,este cel mai bun sef de agentie.Mi am dat seama dupa cum a completat declaratia de avere.
24 iunie 2021, 15:45
Ing Albu ,a fost cel mai bun specialist
24 iunie 2021, 15:42
Era o vreme in care si politica era politica si oamenii erau oamenii, stau si citesc articolul si comentariile si nu pot sa nu m-a intreb de ce acesti oamenii, nu isi rezolva intimitatile si isi spala rufele prin mesaje. Inteleg ca sunt frustrati, invinsi si prost crescuti, dar pe noi cei care v-am votam nu telenovele vrem de la voi, vrem proiecte, vrem sa misca-ti ceva in orasul asta, lasa-ti alegerile, mascarda si trece-ti la treaba burtosilor.
24 iunie 2021, 15:31
Nici cu PNL nu m-a fac de ras, cine se aseamana se aduna, au promis la inceput spatii de joaca, ajutor pentru copii, burse pentru fiecare elev, dupa alegeri au devenit niste aroganti, nici nu iti deschid usa sa ii saluti. Daca la USR totul e linistit sa vedeti la alegerile interne PNL din Botosani, se anunta, mare bal, mare, poate se lasa cu bataie, cu cei trei carii de la apus,daca adaugam si nepotul lucefarului, o sa fie ca la balamuc. Mai vreti guvernare cu asa mofturi si pasiuni.
24 iunie 2021, 15:26
USR asta seamna cu o adunatura de pe la cules porumb de pe camp. Nu au nimic, autentic, nu au nici o valoare, au reusit cu greu sa obtin doua mandate in CL si se cred mari aparatori ai neamului.Au copoiat poriectele de la colegii din alte filiale si se lauda ca sunt au fost scrise de Curelariu, degeaba au fost depuse daca stau prin sertare la comisii si ei poarta negocierii pentru functii, iar pentru ca coliva sa fi gata organizeaza si alegeri cu rezultat cunoscut. Daca as mermebru USR as pleca in urmatoarea secunda, nu pot accepta sa ma reprezinte si sa reprezinte Botosaniul un creier scurt cu e Ady H., ori altii martafoi fara o slova de lege. In doi trei ani, mai raman pe acolo in partid doi trei greierasi sa cante toamna alegerilor.
24 iunie 2021, 14:41
S-a terminat cu USR-ul din momentul in care s-a vândut PSD-ului la Botosani. Eu sigur nu mai votez friptutisti.
24 iunie 2021, 13:58
Intrebare fara raspuns, cum ati vrea voi ca USR sa aiba oameni compentei daca ei nu sunt in stare sa isi faca o lista de profesionisti, ati vazut ce specii sunt in lista lui Ghiocel, in comparatie cu lista superprofesionalista depusa de Magda pentru ALEGERILE INTERNE. La d-na Oleniuc pe lisat eru juristi, profesorii, economisti, antreprenori, intelectuali pur sange, cu o profesii apreciate care sunt in campul muncii, la Ghiocel Maricel, adunati din deal care fug dupa ciolan. Cu asemenea birou si apucaturi staliniste, sigur peste patru ani o sa ajungeti istorie, dar nimeni nu o sa vorbesca despre un partid reformator devenit peste noapte profanator de functii.Cel mai competent si singurul care respecta principiile ramana domnul profesor Ciprian Apetrei in rest o apa si un pamant.
24 iunie 2021, 11:12
jocurile suntt la pnl....schimbare e doar pentru 60 de zile.. .timp in care Plian va reveni cu examenul luat .DGA unde esti?
24 iunie 2021, 09:23
Care negocierii, cele purtate de Andrei ori cele purtate de Magda cu PNL, cum sa negociez daca se duc doua capete luminate pe usi diferite , fara sa aiba nici o propunere concreta, doar cativa oameni agatati de prin institutiile pe care ei cred ca le-au primit, de parca o institutie e tarlau unui partid si fiecare face ce il taie capul. USR nu are resursa umana, cei cativa oameni care aveau cat de cat o anumita pregatire erau de la Cilos, dupa alegerile lor de la interne, au plecat dezamagiti si fara a fi partaj la neregulele din organizatie. Lista lor de oameni de la alegeri o plina de taximetristi, femeii de serviciu, oamenii indicatii pentru a fi managerii. Oricum USR e fain.
24 iunie 2021, 09:11
Am trait sa vedem cu USR Botosani bate palma cu PSD Botosani, am votat PLUSUSR pentru ca aveam incredere ca vor deveni oameni prefesionisti, dar de unde , in acel partid nu exista o singura persoana care sa poti spune ca are expertiza intr-un domeniu, daca ai un angajat intr-o instituie si e membru de partid nu inseamna ca e un profesionist, omul apare doar pe o lista si la intalnirile stropite cu alcool impreuna cu Drink. Poate, dar doar poate prin PLUS, ar mai fi ceva ramasite de oameni cu stiinta de carte, care pot fi aruncati in fata, in rest doar niste aventurierii politici, in partidul de apartament (pradon garsoniera), gestionat in mod indoelnic de Raluca Gozila si Marcel ghiocel.
24 iunie 2021, 09:05
USR + PSD = CIUMA ROȘIE !!!!!
24 iunie 2021, 08:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am observat că cea mai mare problemă ridicată este lipsa unor locuri de joacă, solicitare care se repetă în cadrul tuturor întâlnirilor la care am participat. Pe această cale, fac un apel public către toți cetățenii care ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
24 septembrie 2021
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.2167 lei
CHF
Francul elveţian
4.5700 lei
GBP
Lira sterlină
5.7803 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8196 lei
XAU
Gramul de aur
237.8628 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2386 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3887 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0651 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3246 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1949 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.5 o C
Bucecea
15.7 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.