Știrea zilei
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO

Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.

Mălina este absolventă a  Liceului “Demostene Botez” din Trușești. A absolvit bacalaureatul cu 9.41, s-a înscris la  Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.  Viața a dus-o pe alte căi și astfel a renunțat pentru o perioadă la facultate și a devenit șoferiță de tir. Este împlinită și pe plan personal, are o relație de șapte ani, este logodită, iar pe 20 august 2022 are planificată nunta.

 

Și în doar doi ani a reușit să devină șofer profesionist.

 

Permisul pentru categoria B l-am obținut în anul 2016 iar la sfârșitul anului 2018 am adăugat acestuia categoriile C și E. Mă mândresc cu faptul că am promovat toate categoriile din prima, acest fapt datorându-se și celor doi instructori pe care i-am avut, instructor Petronela Haureș și instructor Cosmin Andronic, cărora le mulțumesc tare mult pe această cale”,

Mălina Ghileschi, șoferiță

 

CUM și-a început viața de TIR-istă

 

O vacanță în Germania petrecută alături de logodnic a făcut-o să realizeze că vrea să devină șoferiță de tir.

 

„ Într-o vacanță pe care am avut-o în timpul facultății, logodnicul meu mi-a propus să îl vizitez în Germania, la locul lui de muncă. Nu știam că această excursie va contribui atât de mult la viitorul meu. Ajunsă în Germania, am fost copilotul logodnicului meu iar tot ceea ce am văzut m-a fascinat. Am rămas profund impresionată de această lume, a șoferilor, și reîntoarsă acasă, am decis că vreau să devin un șofer profesionist

 

Iar părinții au înteles-o într-un final și i-au fost alături:

 

Când am venit din Germania, vestea pe care am dat-o părinților mei nu a fost tocmai pe placul lor. Din fericire, sunt foarte norocoasă pentru că ai mei părinți m-au susținut și încurajat mereu cu tot ceea ce mi-am dorit să fac. Pentru că sunt unicul lor copil, am încercat să îi fac mândri de mine.

 

De altfel, Mălina susține că de mică a  fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților. Se consideră puternică și nu se vede practicând altă meserie.

 

S-ar descurca dacă ar avea TIR-ul vreo defecțiune?

 

Până acum nu am întâmpinat probleme pe care nu le-am putut rezolva. Bineînțeles că depinde de gravitatea problemei. Orice șofer învață și mecanică pentru că altfel nu ar putea promova examenele. Am mai schimbat câte un bec, am mai schimbat o siguranță, lucruri minore care pot fi făcute cu ușurintă de oricine. Din fericire pentru mine, firma la care lucrez, Spedition Pflaum GmbH, are mecanici profesioniști și toți șoferii dispun de ajutor atunci când apare o defecțiune!

 

 Conduce doar în Germania și face raze de 300 - 400 km pe zi/noapte și declară că oamenii care locuiesc aici, că au un respect deosebit pentru șoferii profesioniști.

 

În doi e mai ușor

 

Începutul a fost dificil, însă logodnicul ei a învățat-o într-o lună de zile ce are făcut. Se ocupă cu aprovizionarea magazinelor, iar cel mai dificil lucru pe care l-a învățat a fost  cum să bage TIR-ul în rampă.

 

Imaginați-vă că sunteți în căutarea unui loc de parcare în fața magazinului și cu greu reușiți să îl găsiți. Ei bine, eu sunt nevoită să intru într-o astfel de parcare, cu 40 de tone după mine, fiind nevoită sa ocolesc mașinile mici cu mare atenție, să am grijă la mișcările pe care le fac pentru a reuși să trag camionul în rampă. Într-o zi de muncă, pot avea de la unul până la trei magazine, deci trei rampe diferite”,

 

Iar din punct de vedere financiar momentan se consideră mulțumită.

 

Chestia cu banii e la latitudinea fiecăruia. Unii poate sunt multumiți de banii câștigați din această meserie, iar alții nu. Din punctul meu de vedere, depinde și de firma unde lucrează fiecare. Eu sunt mulțumită în totalitate de condițiile salariale de la firma unde lucrez. Îmi place și programul de lucru pe care îl am. După ce îmi finalizez cursa, parchez camionul și merg acasă (cazarea din Germania).

 

Nu îi este dificil să împletească viața de familie cu cea profesională și asta pentru că lucrează la aceeași firmă cu logodnicul ei.

 

„Recunosc că unul din motivele pentru care mi-am ales această meserie, a fost faptul că acum suntem mai aproape unul de celălalt. Îl iubesc pe logodnicul meu pentru că datorită lui am devenit un șofer profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Mi-a suportat nervii și toate toanele pe care le-am avut în perioada de o lună de zile în care a trebuit să mă învețe cum să încarc corect marfa pentru magazine, cum să manevrez o liză electrică și cel mai greu lucru din cariera de șofer, trasul în rampă”

 

Pentru prima dată de sărbători va fi în Germania, departe de părinți. Însă va petrece românește alături de logodnicul ei și de prieteni.

loading...
Cea mai frumoasă şoferiţă din România este o botoșăneancă: Lucrez singură pe camion de 10 luni şi nu mă văd făcând altceva în viitor - FOTO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O frumoasă tânără artistă din Botoșani s-a măritat! Cerută în căsătorie pe o plajă din Thailanda cu inel cu diamante – GALERIE FOTO
Una dintre cele mai gingașe artiste pe care le-a dat Botoșaniul s-a căsătorit weekendul trecut cu bărbatul de care s-a îndrăgostit și alături de care a ales să își întemeieze o familie.
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
Loading...
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Loading...
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
”De câte ori nu am trăit scenariul acesta? Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri unde se duc banii pe care an de an susţineţi că-i dirijaţi către reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, către asfaltări şi parc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8024 lei
USD
Dolarul SUA
4.4395 lei
CHF
Francul elveţian
4.5257 lei
GBP
Lira sterlină
5.7281 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9880 lei
XAU
Gramul de aur
240.4606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9261 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3365 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1907 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6429 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.