Știrea zilei
Închideți Spitalul Județean? Curg veștile despre Mavromati și un nou director la Sănătatea Publică, dar Covid-19 le-a luat glasul șefilor CJ

Informațiile neoficiale au devenit în aceste vremuri, pe care în mod nefericit le trăim cu toții, singurele pârghii prin care mass-media locală sau națională pot veni în întâmpinarea cititorilor care, acum mai mult ca niciodată, accesează ziarele într-o nevoie continuă de noutăți.

Cenzură informațională în anul de grație 2020

 

Oamenilor li s-a cerut de către autorități să stea în propriile locuințe într-o așteptare care începe să irite. Nimeni nu are la acest moment un orizont de timp până când lucrurile vor reveni la normalitatea știută dinainte. Iar autoritățile evită pe cât posibil furnizarea de informații, tocmai din cauză că nu există o coerență a deciziilor, care se modifică dacă nu de la oră la oră, atunci de la o zi la alta.

 

Nu ar fi greu de înțeles impasul decizional având în vedere că vremurile pe care le trăim reprezintă o premieră a umanității.

 

Lipsa informației persistă piramidal, de la centru în teritoriu. Jurnaliști din întreaga țară și-au pus numele într-o adresă ce a fost înaintată Guvernului pentru ca această blocadă informațională fără precedent să fie stopată. Pentru că în acest fel este încălcat și dreptul fundamental al oamenilor de a fi informați și de a se proteja de teribilul Covid-19.

 

Așadar, în lipsa unor luări oficiale de poziție, ziarele locale se limitează să informeze doar în baza unor mesaje neasumate.

 

Se închide spitalul... sau nu?!

 

Iar parte dintre acestea se referă la Spitalul Județean Mavromati, unde o anchetă epidemiologică efectuată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) a stabilit că 49 de cadre medicale au avut contact direct cu pacienta zero de 27 de ani, la care se face referire într-o mulțime de articole din presa locală și nu numai.

 

Iar scenariul nu este greu de ghicit, având aproape exemplul nefericit al vecinilor. Oficial, în cea mai mare unitate medicală a județului Botoșani a fost închisă doar Secția de Diabet unde toți medicii ar fi contactat virusul care a băgat spaima în omenire.

 

Pe tot parcursul zilei de joi, 2 aprilie 2020, au circulat și mesaje din mai multe direcții despre Secția Chirurgie, unde de asemenea s-ar fi luat aceeași măsură. Mai mult decât atât, cu o zi înainte, o asistentă medicală de la Spitalul Județean Mavromati căreia i-a fost modificată vocea pentru a nu fi recunoscută, afirma la o televiziune națională că ar fi mai multe secții închise, făcând referire la Neurologie, Medicală și ATI.

 

Oficial însă, vorbim doar despre cea a diabeticilor.

 

Din dorința de a obține răspunsurile și în context de distanțare socială am încercat să contactăm șefii Consiliului Județean Botoșani, instituția în subordinea căreia se află Spitalul Județean Mavromati. 

 

Costică Macaleți, președintele CJ, NU răspunde la telefon. 

 

Dorin Birta, vicepreședintele CJ, care are în atribuții coordonarea spitalelor, NU răspunde la telefon.

 

Șeful DSP îmbolnăvit de oameni 

 

Tot neoficial, de două zile se discută și despre faptul că Teodor Ferariu, directorul interimar al DSP Botoșani, ar fi fost la rându-i infectat. Informație falsă având în vedere că directorul DSP nu a fost testat și nici nu prezintă vreun simptom de boală.

 

Însă în contextul zvonurilor i-a fost găsit deja și un înlocuitor, în persoana unui medic de familie care a profesat ani de zile în județ și care acum are un cabinet în municipiu de medicina muncii. Respectivul ar fi interesat să preia conducerea DSP Botoșani, chiar și în aceste vremuri în care această instituție se află în prima linie în lupta cu COVID – 19.

 

loading...
ULTIMĂ ORĂ: Funcționari de la DSP Botoșani cercetați penal de procurori
VIRUSUL chinezesc pare să fi pătruns și în Direcția de Sănătate Publică Botoșani, un serviciu întreg a fost ÎNCHIS

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
inpuff.ro
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Loading...
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Am o intrebare.Se mai organizează concursul pentru director medical in data de 27.o4.2020?Ce conditii trebuie îndeplinite?
3 aprilie 2020, 15:45
ciuma galbena a demonstrat exact cat si cu cine lucreaza, fripturisti afoni, de fapt groaza este mult mai mare, dar toti tac.............tac si Numara mortii...............aceasta este competenta la ora asta in tara asta, de sus pana jos..............suntem indemnati sa stam in casa, da, cu o astfel de administratie zero competenta este periculos sa iesi din casa..........puteti sa le dati cate 5000 euro ca tot astia sunt.......pafaristi, yesmani, pe care I-a prins virusul in sistem......
3 aprilie 2020, 13:54
Managerul de spital are alte sarcini de serviciu fata de directorul medical. Puneti-l pe Iliuta sa falimenteze Mavromati-ul, ca-i mai valabil si mai supus. E dupa reteta psd.
3 aprilie 2020, 12:04
nu spun ca mihai corneliu nu ar fi fost un manager ceva mai aplicat pe coordonarea si conducerea spitalului, dar ce sa faca acest domn daca o persoana face un avc spre exemplu si este preluat de urgenta si adus la spital , iar in declaratie totul este bine, adica nu a avut contact cu cei din zona rosie, sa presupunem scenariul. Cu sau fara Mihai sau Oprisanu exista riscul de infectare?
3 aprilie 2020, 09:06
Celalalt angajat de la dsp a fost confirmat pozitiv.Cat despre persona pe care o vrea psd la conducerea dsp, acesta e clar actualul director, care ocupa ilegal funcția de atata timp.
3 aprilie 2020, 08:56
Oprisan, director medical? In judetul in care Florin Turcanu spune ca bolnavii trebuie dusi in sala polivalenta la temperaturi cu minus noaptea, numai Oprisan lipseste.Noroc ca decizia este la Pnl si la guvern iar omul potrivit ar trebui sa fie pentru postul de meneger Corneliu Mihai. Medical meneger - poate medicul profesional si organizatoric cel mai bun, dar pe cinstite. Iar decizia nu apartine psd de aceasta data.
3 aprilie 2020, 08:30
Sunati la prefectura, adica la Guvernul din Bt, poate primiti informatiile pe care le doriti, daca acestea exista. Cj are voie sa se amestece in actul medical sau administreaza doar infrastructura din punct de vedere strict patrimonial? Ce spun seful spitalului si directorul medical? Ce spune DSP? Cam in zona aceasta cautati, decizia nu e la cj acum.
3 aprilie 2020, 08:17
Oare toti acestia vor fi impusi tot de catre partid ?!Si ma refer aici la faptul ca pesede lupta la baioneta sa-l inscauneze pe oprisan director medical.Chiar nu realizeaza rebuturile astea politice ca macar in al 12-lea ceas ar trebui sa renunte la functii ?!Intrucat ziarul acesta este sponsorizat de pesede este bine sa nu publicati comentariul. Poate va taie astia din stipendii.
3 aprilie 2020, 07:44
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.