Știrea zilei
Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO

Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.

Mulțumiri primarului pentru ce a făcut și pentru ce va face


Cu o asistență mai redusă față de ceilalți ani din cauza pandemiei, la Biserica Uspenia a avut loc și pe data de 15 ianuarie a acestui an Tedeum-ul prilejuit de ziua nașterii lui Mihai Eminescu.


Slujba a fost oficiată de părintele paroh Teodor Candrea de la Biserica Uspenia alături de preoții Dumitru Mateciuc de la Biserica Sfântul Gheorghe și Ioan Iordachi de la Biserica Ziua Crucii.


Serviciul religios a căpătat o altă conotație atunci când slujitorul lăcașului de cult din Centrul Vechi s-a adresat celor aproximativ 20 de participanți (VEZI VIDEO DE LA MINUTUL 5)


A început prin a mulțumi primarului Cosmin Andrei și viceprimarului Liviu Toma ”nu doar pentru faptul că sunt aici de față, ci pentru faptul că au avut grijă de a continua această tradiție care este de 30 de ani, se face Tedeum de mulțumire”, pentru că au ajutat la iluminarea specială a bisericii în noaptea Zilei Culturii Naționale și ”pentru grija ce o va purta de acum înainte”.

 

”Și eu mai am un singur dor: să-l aud pe Iohannis recitând Luceafărul”


Apoi, le-a adus celor doi edili mai multe urări, neascunzându-și satisfacția pentru, practic, rezultatele alegerilor locale.


”Precum spune Iohannis că are guvernul său, mă pot bucura și eu în sinea mea că am primarul și viceprimarul meu”,


Teodor Candrea, preot paroh Biserica Uspenia.  


Când preotul și-a terminat alocuțiunea, unii participanți au dat să plece, numai că microfonul a ajuns la parohul Bisericii Sfântul Gheorghe, care a vorbit despre religiozitatea lui Mihai Eminescu și a recitat poezia ”Rugăciune” închinată Maicii Domnului.


Apoi a modificat două versuri celebre din poeziile eminesciene:


”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie
Să scapi de pandemie”.


și


”Mai am un singur dor
Să aveți grijă de popor”


Ultimele versuri l-au determinat pe preotul paroh să solicite din nou microfonul.


”Și eu mai am un singur dor: să-l aud pe Iohannis recitând Luceafărul. Până la sfârșitul mandatului cu siguranță îl va termina”,


Teodor Candrea, preot paroh Biserica Uspenia.  

 

Teoretic, Tedeumul este o slujbă de mulţumire


Cele întâmplate au produs ceva rumoare în rândul participanților, mirați de finalul ieșit din tipare al slujbei.


Printre aceștia s-au regăsit reprezentanții filialei Botoșani a Uniunii Scriitorilor – Gellu Dorian, Nicolae Corlat, Dumitru Necșanu - vicepreședintele Consiliului Județean Bogdan Dăscălescu, fostul primar Florin Egner, fostul consilier local Corneliu Furtună și câțiva iubitori de Eminescu.


Potrivit Doxologia.ro, Tedeumul este o slujbă de mulţumire şi de laudă adusă lui Dumnezeu în anumite ocazii festive din viaţa personală sau din cea socială a credincioşilor. Este o ierurgie de origine mai nouă și se numeşte aşa, pentru că, între alte cântări care alcătuiesc rânduiala acestei slujbe intră şi vechiul imn „Te Deum Laudamus…” („Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm…”).


Înainte de slujbă, câțiva copii dintr-un centru al statului au depus flori la placa memorială a bisericii.

 

loading...
Omagiul scriitorilor botoșăneni la bustul poetului Mihai Eminescu, s-au alăturat și liberalii – GALERIE FOTO&VIDEO
Preotul Alupoaiei a fost externat: Părintele mulțumește tuturor celor care s-au rugat pentru el

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Loading...
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Progresismul isi arat coltii. A inceput cu muia si continua pe aceiasi linie de prostie si ingamfare. Rautate, dezbinare si grija fata de altii. Nesimtitilor!
16 ianuarie 2021, 13:45
Părinte Candrea din ce-mi amintesc ai avut și guvernul tău. Cum ai intervenit la enoriașa mata, două mandate senatoare, pentru a ajuta credincioșii? Când ai făcut ultima dată acte de milostenie în numele tău, al primarului sau a senatoarei?
16 ianuarie 2021, 11:43
Uitați la ei ce gubavi! Ce propovăduiesc acești preoți? Cum bagă ei zavistie printre credincioși! Unde sunt vorbele și faptele de milostenie? Voi știți că în timp ce mintea și limba voastră se preocupă de dosul politicienilor atâția oameni se gândesc ce vor pune mâine pe masă? Pământul nu se învârte doar în jurul lui Andrei și Federovici. Am participat la slujbă la Sf. Gheorghe când era Flutur primar . Aceleași elogii.
16 ianuarie 2021, 11:18
De asta ne bate Dumnezeu: până și la slujba am uitat să ne rugăm. Mai importante sunt lingușirile decât rugăciunile.
16 ianuarie 2021, 11:07
Ce bine ar fi daca biserica si-ar vedea doar de treaba ei! S-au trezit popii mari comentatori politici! Jenant!
16 ianuarie 2021, 10:48
Popa Candrea a spurcat incinta sacră a bisericii!
16 ianuarie 2021, 09:35
Poate erau putin "relaxati".
16 ianuarie 2021, 09:34
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.