Știrea zilei
Situație CRITICĂ la Botoșani! NU se știe numărul infectaților, vestea bună este că avem aparat de testare

Începând de joi, 2 aprilie 2020, la Botoșani ar urma să fie pus în funcțiune aparatul ”Analizor Real Time PCR” care efectuează teste în timp real pentru pacienții suspecți de COVID – 19.

Vine PCR-ul lui Vlad Plăcintă 

 

În primă fază a ajuns la Spitalul Județean Mavromati aparatul comandat de Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”. Poate efectua maximum 1.000 de teste pentru care este nevoie de kituri. Acestea din urmă vor fi achiziționate de Consiliul Județean Botoșani.

 

De asemenea, este nevoie și de personal care să interpreteze testele, bio-chimiști. Spitalul Județean a trimis deja la Iași pentru instruire mai multe persoane, încă din dimineața zilei de 31 martie 2020.

 

Un al doilea aparat care va efectua teste este cel care va fi cumpărat cu fonduri de la Consiliul Județean și care va avea o capacitate similară de lucru.

 

Adică în total, în săptămânile critice care urmează vor putea fi făcute 2.000 de teste.

 

Botoșani infectat, dar nu se știe cât 

 

Oricum, revenind la situația actuală, la Botoșani, din cauza testelor puține efectuate, nu se știe numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Iar acesta poate fi un motiv logic pentru care orice instituție evită să prezinte situații oficiale.

 

Cert este că, la acest moment este greu de spus dacă urmăm scenariul vecinilor suceveni sau am reușit să reparăm măcar o parte din răul făcut. Rău care a pornit în ziua de 21 martie 2020, de la fata de 27 de ani.

 

Pacienta zero.

 

Fata diabetică care a pornit valul de infectări. Însă, la acest capitol semănăm izbitor cu cei de la Suceava pentru că avalanșa de pozitivi, dacă va fi conform estimărilor, a fost provocată de o eroare medicală. Cei doi infecționiști care nu au acordat atenție simptomelor și au luat în calcul DOAR afecțiunea principală a pacientei: diabetul.

 

Dacă ar fi fost izolată probabil că nu am fi ajuns la situația actuală în care sunt deja înregistrați medici, asistenți medicali sau infirmiere cu COVID – 19. Și cel mai probabil și pacienți însă în lipsa testelor, la acest moment persistă doar bănuieli dureroase asupra a ceea ce va urma.

 

Șefii județului dorm la birou 

 

Până la imaginea de ansamblu, autoritățile județene care nu au mai părăsit birourile din Palatul Administrativ încearcă să reducă din răul produs prin măsuri suplimentare la Spitalul Județean, în județ și municipiu.

 

Se pregătesc unități medicale care să fie destinate pacienților aflați în stare critică. S-a luat în discuție ca și Sala Polivalentă Elisabeta Lipă să fie pusă la dispoziția autorităților dacă va fi cazul. Iar la ședința ordinară de Consiliu Local din 31 martie, Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, a spus în treacăt că se fac pregătiri și la patinoar pentru cei care vor fi afectați de acest virus ucigaș.

 

Și se cumpără aparatură medicală pentru a se salva cât mai multe vieți.

 

În acest scop, în ședința extraordinară a Consiliului Județean din 31 martie 2020 s-a propus rectificarea bugetului cu suma de 3 milioane de lei, destinată achiziționării de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgențe ”Mavromati”, după cum urmează:

 

-Hotă cu flux laminar clasă de biosecuritate II – 1 buc.

-Aparat pentru curățarea aerului cu recirculare / purificarea aerului cu lampă UV FIX/MOBIL – 1buc.

-Centrifugă pentru RT-PCR – 2 buc.

-Hotă pentru DNA/RNA – 1 buc.

-Aparat de ventilație mecanică – 20 buc.

-Monitoare funcții vitale – 15 buc.

-Injectomate – 15 buc.

-Electrocardiograf mobil – 2 buc.

-Video-laringoscop – 1 buc.

 

Ce pot face botoșănenii în acest context și având în vedere vremurile dificile ce vor urma?

 

SĂ STEA ACASĂ!

 

loading...
SURSE: EXPLOZIE de coronavirus la Botoșani, peste 20 de cazuri în 24 de ore, listă cu medici INFECTAȚI
Explozia de Covid-19 confirmată și de primar: Problemele nu sunt grave, sunt extraordinar de grave

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
La cj, cu siguranta nu se doarme daca lista pe care o publicati este reala, ba din contra, se pare ca doar lor le pasa de ceea ce se intampla. Poate doar au fost necesare mai multe aprobari si semnaturi pentru protectia celor ce ar fi fost tarati prin tribunale doar pentruca au facut bine.Macaleti stie ce are de facut.
1 aprilie 2020, 13:59
Platim asigurari de sanatate la Casa nat de asigurari, nu la cj!Al drek politica murdara, Min. Sanatatii se ocupa de sanatate, nu cjul, acolo s banii nostri.Masti ar fi putut sa imparta primaria, si acolo platim impozite si taxe, dar nimik.Cat tupeu ai marie!Sau edti doar tuta?
1 aprilie 2020, 13:57
Ce făcea managerul Spitalului in data de 21.03.2020?Organiza concursuri la Maternitate in loc sa faca triajul pacienților,sa faca proceduri clare și sa pregătească personalul.
1 aprilie 2020, 13:47
”sefii judetului dorm...” Cum dorm, cand ei au luat decizia sa investeasca 3 milioane in toata lista aceea de aparate absolut necesare?Cu putin sprijin din partea celor care ne guverneaza, ar trebui sa avem aparatura imediat pentru a salva vieti. La municipiu este relaxare totală sub motivatia ca ”nu sunt bani”. Bani s-ar gasi daca ar fi o farama de suflet, dar....Multumim celor de la CJ! (daca e sa fim cinstiti)
1 aprilie 2020, 12:50
Autoritatile nu doar ca dorm, dar sunt depasiti total. In județul Botoșani, numeri pe degete profesioniștii care chiar știu ce vorbesc in asemenea momente. In judetul asta nu s-a investit in cercetare, in profesionisti, in aparatura medicala, in infrastructura medicala. Doar in galeti si prostii menite sa le aduca capital electoral. Fenomenul Cornisa. Dar nici acum acestia nu au loc de politicieni de buzunar preocupati de cum să scoată bani din asta, de cum sa nu cheltuie, sperand ca trece de la sine. Ei dau amenzi, au nevoie de bani la buget. In loc sa distribuie declaratii si sa invete oamenii cum sa le completeze. Cumpara privatii aparat de testare. Ei nu stiu de rectificare bugetara. Nici 10% din buget nu ar fi acum mult pentru investitii sa scapam sa devenim.a doua Suceava. Zilele orasului le faceti? Ca vin alegeri si nimeni nu va mai voteaza fara circ. O icoana pe strazi nu plimbati?
1 aprilie 2020, 12:39
Spune tu,revoltato, ce a facut primarul si cons municipal pana acum in tot necazul asta? Nimic!!!Nesimtitilor!
1 aprilie 2020, 12:33
Şi încă una. Fluturaş de la SV s-a dat infectat, a făcut testul, ce scria în dreptul lui la ocupaţie? "Doctor", când aveţi probleme de sănătate vi-l recomand, e mare specialist în virusologie.
1 aprilie 2020, 12:28
multumim Domnului ca este bine la Botosani, a venit un aparat in 2-3 sapt mai vine unul, sa incercam sa fim mai buni si sa i ajutam pe oameni...sa fim uniti....
1 aprilie 2020, 12:28
"Rău care a pornit în ziua de 21 martie 2020, de la fata de 27 de ani." Când a pornit răul în România: "Focarul este un punctișor pe harta Chinei.Riscul ca virusul sa ajungă in România este considerabil redus” 27.01.2020 Cercel Streinu", "27 februarie 2020 interviu cu Distinsul profesor cercel. Coronavirus mai slab de 10 ori decât gripa sezoniera." Nu mai prostiţi cetăţenii cu false adevăruri. În ianuarie OMS a avertizat România asupra pericolului care ne pândeşte. Ce făceau politicienii noştri? Luptau vârtos pentru putere, poporul? Dă-l în măsa. Ce făceau marile "somităţi"? Mancau rahat cu apă rece. Dacă aveam o conducere responsabilă şi cât de cât deşteaptă se luau măsuri încă din ianuarie. Nu mai căutaţi scuze pentru nişte indivizi total incapabili să conducă un popor.
1 aprilie 2020, 11:51
Ce au făcut politicienii nepăsători din Consiliul Judetean până la 31 martie? Vlad Plăcintă din Boscoteni a făcut mai mult decât ei. Suntem conduși de oameni care nu merită.
1 aprilie 2020, 11:23
Înhtrebare: de ce atât de târziu, domnilor de la Consiliul județean?? Asta înseamnă că aparatura promisă va ajunge în Spitalul județean cam pe la jumătatea acestui an. Dar până atunci?Și ce facem cu măștile, combinezoanele, ochelarii, mănușile pentru personalul medical??
1 aprilie 2020, 09:56
Frumos ese ca judetul nostru are si eroi cum este Dl. Placinta care a reusit sa cumpere aparatul de testare, pe langa nepotism incompetenta si baroniada.
1 aprilie 2020, 07:37
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.