Știrea zilei
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO

La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.

Două recorduri într-un singur spectacol


În ciuda prețurilor nu tocmai ieftine, s-au ocupat toate cele peste 1.600 de locuri de la ”Elisabeta Lipă”, cărora li s-au adăugat altele, în jur de 800, amenajate pe suprafața de joc, în așa numita zonă VIP.


Practic, într-o singură seară s-au stabilit cel puțin două recorduri: evenimentul găzduit de Polivalentă cu cel mai mare număr de spectatori și concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat ”George Enescu” cu cea mai mare asistență.


Ceea ce nu au reușit Ștefan Bănică și Smiley, să vândă toate biletele, a stat în putința unor organizatori din Botoșani.


Toate acestea lucruri au fost posibile pentru că, alături de amintita instituție, și-au dat mâinile compania Artblue și Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente.


A rezultat un show care înaintea debutului a blocat circulația pe bulevardul Mihai Eminescu de la intersecția cu strada Octav Onicescu până la cea cu Sucevei.

 

Gelu a venit cu tricolorul


La început s-au succedat pe scenă mezzosoprana Maria Miron și tenorul Andrei Fermeșanu, care au cântat de la ”Torna a Surriento” și ”Non ti scordar di me” până la ”Copacul”, celebra melodie a regretatului Aurelian Andreescu.


A urmat Paula Seling, care pe lângă hituri precum ”Timpul” și ”Ploaia” a surprins asistența cu ”Doga vals - tandra și dulcea mea fiară” și ”My heart will go on”. Interpretarea valsului compozitorului moldovean Eugen Doga și a coloanei sonore a mega producției Titanic (1997) în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a transferat de pe scenă spre sală un val de emoție, artista fiind răsplătită cu ropote de aplauze, care nu o mai lăsau să își încheie reprezentația.

 

După o pauză de 20 de minute în fața publicului a ajuns botoșăneanul Gelu Graur. A cântat ”Purple Rain” – Prince și apoi ”România”, o piesă – manifest în care fostul polițist nu s-a limitat doar la a cânta. Cu Drapelul României așezat pe umeri a adresat și câteva mesaje publicului, dar și o întrebare dureroasă: ”asta e România care ne place?”


A urmat Adda cu ”Nu plânge, Ana”, care a mărturisit după ce a cântat la Botoșani piesa care i-a adus recunoașterea națională că a avut mari emoții în fața unei asistențe atât de numeroase, așa că a trecut la ”Lupii”.

 

”Jimi Hendrix de Moldova”, marea surpriză a show-ului

 

Cel mai neașteptat moment al serii l-a constituit intrarea pe scenă a lui Alex Calancea. Moldoveanul a fost autorul a zece minute de senzație la chitară. Fără orchestră, fără voce, fără nimic altceva decât o chitară a impresionat publicul, deși a recunoscut că ”a fost foarte greu să cânt doar eu la chitară după un concert cu orchestră”. A cântat inclusiv folosind chitara ca pe o tobă astfel încât organizatorul de spectacole Liviu Sorinel, inițiatorul show-ului din 17 ianuarie, l-a asemuit cu Jimi Hendrix.

 

”Dacă noi ne iubim”... aprindem sala


Holograf, cu Dan Bittman în mare formă, a transformat Sala Polivalentă într-o mare de luminițe. S-a întâmplat la melodia ”Dacă noi ne iubim”, când spectatorii și-au deschis telefoanele și au creat o atmosferă de vis. Aceasta după ce anterior solistul vocal a pus pe rând doamnele și domnii să cânte ”Și bărbații plâng câteodată”, după care, pentru a determina publicul să cânte și mai puternic, l-a avertizat că, ”asta e gălăgie de Suceava, eu vreo gălăgie de Botoșani”.

 

Până la urmă... ”Noi suntem lumea”


La finalul concertului au revenit pe scenă toți artiștii pentru a cânta împreună ”We are the world”, moment în care organizatorii au aprins și artificii, asistați fiind de angajații ai Sălii Polivalente pregătiți cu extinctoarele. Și pentru că oamenii mai trebuiau totuși să plece și acasă li s-a asigurat ieșirea pe ”Radetzsky March”.


Nu înainte ca dirijorul Iulian Rusu, sub bagheta căruia Orchestra Simfonică a acompaniat toți artiștii, să îi mulțumească în aplauzele spectatorilor impresarului Liviu Sorinel pentru că a pus la cale un asemenea spectacol.


... Care nu a avut problemele cu sunetul de la precedentele concerte desfășurate aici și a avut o prezentatoare pe măsură, probabil cea mai bună dintre toate cele pe care amintitul organizator de spectacole le-a contractat în ultimul deceniu. Reporter, moderator TV, organizator de spectacole, Simina Teodorescu, fiindcă despre ea este vorba, a reușit să facă prezentări scurte, dar pline de cuvinte alese artiștilor, fără să aibă nevoie de vreo hârtie.


Dacă nu ați reușit să vizionați spectacolul de la Botoșani, care oricum a fost transmis și pe trei ecrane uriașe, mai aveți o șansă chiar astăzi, însă tocmai la Piatra Neamț.

 

loading...
SOLD OUT! S-au dat toate biletele la cel mai mare show organizat vreodată la Sala Polivalentă
Dragoste ca-n filme le concertul de Anul Nou: Profesorul fermecător pe scenă, liceana în primele rânduri din sală - VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
La noi e situația cea hidoasă: sistemul încurajează proștii și proștii îl acaparează. De-aceea nu se mai poate respira. Politica e invadată de proști imbecili, cultura de lumpenintelectuali, iar instituțiile statului colcăie de nulități.
18 ianuarie 2020, 12:10
Si ce daca ieri trebuia sarbatorit SI Nicolae Iorga, botoșănean cu care mai toți se mândresc uneori. Când nu au ce spune despre ei. De noi toți, autorități și cetațeni deopotrivă. Artiștii de duzină ai primariilor au fost doar importani. Auzi la ăla, face artistul de râs și-l compara cu Handrix. In rest, o bună intenție. Merita și orașul asta ceva mai de calitate.
18 ianuarie 2020, 09:43
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.