Știrea zilei
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO

La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.

Două recorduri într-un singur spectacol


În ciuda prețurilor nu tocmai ieftine, s-au ocupat toate cele peste 1.600 de locuri de la ”Elisabeta Lipă”, cărora li s-au adăugat altele, în jur de 800, amenajate pe suprafața de joc, în așa numita zonă VIP.


Practic, într-o singură seară s-au stabilit cel puțin două recorduri: evenimentul găzduit de Polivalentă cu cel mai mare număr de spectatori și concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat ”George Enescu” cu cea mai mare asistență.


Ceea ce nu au reușit Ștefan Bănică și Smiley, să vândă toate biletele, a stat în putința unor organizatori din Botoșani.


Toate acestea lucruri au fost posibile pentru că, alături de amintita instituție, și-au dat mâinile compania Artblue și Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente.


A rezultat un show care înaintea debutului a blocat circulația pe bulevardul Mihai Eminescu de la intersecția cu strada Octav Onicescu până la cea cu Sucevei.

 

Gelu a venit cu tricolorul


La început s-au succedat pe scenă mezzosoprana Maria Miron și tenorul Andrei Fermeșanu, care au cântat de la ”Torna a Surriento” și ”Non ti scordar di me” până la ”Copacul”, celebra melodie a regretatului Aurelian Andreescu.


A urmat Paula Seling, care pe lângă hituri precum ”Timpul” și ”Ploaia” a surprins asistența cu ”Doga vals - tandra și dulcea mea fiară” și ”My heart will go on”. Interpretarea valsului compozitorului moldovean Eugen Doga și a coloanei sonore a mega producției Titanic (1997) în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a transferat de pe scenă spre sală un val de emoție, artista fiind răsplătită cu ropote de aplauze, care nu o mai lăsau să își încheie reprezentația.

 

După o pauză de 20 de minute în fața publicului a ajuns botoșăneanul Gelu Graur. A cântat ”Purple Rain” – Prince și apoi ”România”, o piesă – manifest în care fostul polițist nu s-a limitat doar la a cânta. Cu Drapelul României așezat pe umeri a adresat și câteva mesaje publicului, dar și o întrebare dureroasă: ”asta e România care ne place?”


A urmat Adda cu ”Nu plânge, Ana”, care a mărturisit după ce a cântat la Botoșani piesa care i-a adus recunoașterea națională că a avut mari emoții în fața unei asistențe atât de numeroase, așa că a trecut la ”Lupii”.

 

”Jimi Hendrix de Moldova”, marea surpriză a show-ului

 

Cel mai neașteptat moment al serii l-a constituit intrarea pe scenă a lui Alex Calancea. Moldoveanul a fost autorul a zece minute de senzație la chitară. Fără orchestră, fără voce, fără nimic altceva decât o chitară a impresionat publicul, deși a recunoscut că ”a fost foarte greu să cânt doar eu la chitară după un concert cu orchestră”. A cântat inclusiv folosind chitara ca pe o tobă astfel încât organizatorul de spectacole Liviu Sorinel, inițiatorul show-ului din 17 ianuarie, l-a asemuit cu Jimi Hendrix.

 

”Dacă noi ne iubim”... aprindem sala


Holograf, cu Dan Bittman în mare formă, a transformat Sala Polivalentă într-o mare de luminițe. S-a întâmplat la melodia ”Dacă noi ne iubim”, când spectatorii și-au deschis telefoanele și au creat o atmosferă de vis. Aceasta după ce anterior solistul vocal a pus pe rând doamnele și domnii să cânte ”Și bărbații plâng câteodată”, după care, pentru a determina publicul să cânte și mai puternic, l-a avertizat că, ”asta e gălăgie de Suceava, eu vreo gălăgie de Botoșani”.

 

Până la urmă... ”Noi suntem lumea”


La finalul concertului au revenit pe scenă toți artiștii pentru a cânta împreună ”We are the world”, moment în care organizatorii au aprins și artificii, asistați fiind de angajații ai Sălii Polivalente pregătiți cu extinctoarele. Și pentru că oamenii mai trebuiau totuși să plece și acasă li s-a asigurat ieșirea pe ”Radetzsky March”.


Nu înainte ca dirijorul Iulian Rusu, sub bagheta căruia Orchestra Simfonică a acompaniat toți artiștii, să îi mulțumească în aplauzele spectatorilor impresarului Liviu Sorinel pentru că a pus la cale un asemenea spectacol.


... Care nu a avut problemele cu sunetul de la precedentele concerte desfășurate aici și a avut o prezentatoare pe măsură, probabil cea mai bună dintre toate cele pe care amintitul organizator de spectacole le-a contractat în ultimul deceniu. Reporter, moderator TV, organizator de spectacole, Simina Teodorescu, fiindcă despre ea este vorba, a reușit să facă prezentări scurte, dar pline de cuvinte alese artiștilor, fără să aibă nevoie de vreo hârtie.


Dacă nu ați reușit să vizionați spectacolul de la Botoșani, care oricum a fost transmis și pe trei ecrane uriașe, mai aveți o șansă chiar astăzi, însă tocmai la Piatra Neamț.

 

loading...
SOLD OUT! S-au dat toate biletele la cel mai mare show organizat vreodată la Sala Polivalentă
Dragoste ca-n filme le concertul de Anul Nou: Profesorul fermecător pe scenă, liceana în primele rânduri din sală - VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Loading...
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Loading...
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
La noi e situația cea hidoasă: sistemul încurajează proștii și proștii îl acaparează. De-aceea nu se mai poate respira. Politica e invadată de proști imbecili, cultura de lumpenintelectuali, iar instituțiile statului colcăie de nulități.
18 ianuarie 2020, 12:10
Si ce daca ieri trebuia sarbatorit SI Nicolae Iorga, botoșănean cu care mai toți se mândresc uneori. Când nu au ce spune despre ei. De noi toți, autorități și cetațeni deopotrivă. Artiștii de duzină ai primariilor au fost doar importani. Auzi la ăla, face artistul de râs și-l compara cu Handrix. In rest, o bună intenție. Merita și orașul asta ceva mai de calitate.
18 ianuarie 2020, 09:43
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Este o performanță pe care ne-am dorit-o de când am început să lucrăm împreună, eu ca antrenor și cu jucătorii împreună. Ne-am dorit să ajungem la acest moment. Îi felicit, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8026 lei
USD
Dolarul SUA
4.4462 lei
CHF
Francul elveţian
4.5258 lei
GBP
Lira sterlină
5.7406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9757 lei
XAU
Gramul de aur
233.5122 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4235 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3532 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1919 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6430 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.