Știrea zilei
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban

Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.

”Profesionalismul și calitățile manageriale i-au permis să rămână în funcție chiar și pe durata guvernării actualei opoziții”

 


Dacă de obicei propunerile le fac aproape în exclusivitate partidele, fără a exista o selecție clară și transparentă a pretendenților, de această dată demersul este unul public.


11 asociații coordonatoare ale programelor de ameliorare la speciile ovine și caprine existente în România i-au trimis marți președintelui Klaus Iohannis o adresă comună prin care îl propun pe Adrian Pintea (foto stânga sus), în prezent director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru postul de ministru al Agriculturii.  


În scrisoare se menționează că pentru asociațiile menționate colaborarea cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este de o importanță majoră, atât în ceea ce privește dezvoltarea sectorului, cât și pentru valorificarea producției pe piața internă, dar mai ales externă, care aduce beneficii fermierului, dar și o consistentă contribuție la economia țării.


”Dl Adrian Pintea a demonstrat în activitatea desfășurată până în prezent la APIA profesionalism, cunoașterea politicilor agricole europene, este echilibrat, știe să asculte problemele noastre și să ia deciziile potrivite, dovedind cu prisosință că este un foarte bun manager, calități atât de importante pentru funcția de ministru al agriculturii. Profesionalismul și calitățile manageriale i-au permis să rămână în funcție chiar și pe durata guvernării actualei opoziții, deși este membru al principalului partid de guvernământ din România”,


Adresa trimisă de Romovis președintelui României.

 

Ionică Nechifor a inițiat întreaga acțiune


Demersul de propulsare a directorului general al APIA pe postul de ministru al Agriculturii a fost inițiat de Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine ”Moldoovis”, care ocupă și funcția de secretar general al ”Romovis” și care a și semnat scrisoarea.


”Având în vedere marile provocări cu care ne vom confrunta la aplicarea reformei PAC - începând cu stabilirea Planului Național Strategic și proiectarea noului program IT pentru Agenția de Plăți, ne întărește convingerea nouă, fermierilor, că domnia sa reprezintă cu adevărat alegerea potrivită pentru funcția de Ministru al Agriculturii, și prin urmare, vă rugăm respectuos, să țineți cont de recomandarea noastră”,


Adresa trimisă de Romovis președintelui României.


În aceasta se precizează că asociațiile crescătorilor de ovine și caprine din România, organizații profesionale responsabile cu gestionarea, coordonarea și implementarea programelor de ameliorare la rasele existente în tară, au în coordonare și 57 asociații județene cu 31.000 membri, crescători de ovine și caprine din toate zonele țării.


”Vă mulțumim anticipat și suntem convinși că nominalizarea dlui Adrian Pintea va dovedi că este alegerea cea mai bună, sens în care noi, organizațiile profesionale reprezentative din zootehnie, suntem pe deplin alături de domnia sa și programul de guvernare”, se arată în încheierea adresei.

 

romovis adresa iohannis

 

romovis

 

I-au cerut și lui Orban același lucru


Aceasta a fost trimisă și președintelui PNL, Ludovic Orban, care a reintrat în cărți pentru ocuparea funcției de prim-ministru.


Rămâne de văzut în ce măsură intervenția va avea ecou la București atât timp cât negocierile pentru formarea noului Guvern sunt blocate încă de la sfârșitul săptămânii trecute. PNL și USR-PLUS nu se înțeleg încă în privința premierului și apoi a președinților Senatului și Camerei Deputaților astfel încât stabilirea unui ministru al agriculturii nu pare a fi tocmai o prioritate pentru PNL, USR-PLUS și UDMR.

 

Agronom get-beget


Revenind la Adrian Pintea, trebuie spus că are 46 de ani, a absolvit Grupul Școlar Agroindustrial Ciumbrud Aiud și Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, acolo unde în 2013 a obținut și titlul de doctor.


Din 2000 până în 2006 a activat în sectorul privat, după care a lucrat doar în structurile APIA, mai întâi în cele din Vâlcea, apoi în cele zonale, pentru ca din 2016 să fie director APIA.


Adrian Pintea a participat în 2018 la Târgul Agro-Zoo de la Stațiunea Popăuți, iar în 2019 a vizitat câțiva fermieri din Botoșani tocmai alături de Adrian Oros, actualul ministru al Agriculturii (foto jos, lângă Costel Șoptică).

 

adrian pintea la botosani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store

Urmărește-ne și pe Google News

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Mai intai "domnii" de la Romoovis ar trebui sa stie limba romana. Au gresit chiar titlul acelei scrisori.Corect: Președinție nicidecum Preșidenție!!!Invățați să vorbiți corect românește, chiar dacă e cam târziu pentru voi!
19 decembrie 2020, 10:45
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.