Știrea zilei
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban

Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.

”Profesionalismul și calitățile manageriale i-au permis să rămână în funcție chiar și pe durata guvernării actualei opoziții”

 


Dacă de obicei propunerile le fac aproape în exclusivitate partidele, fără a exista o selecție clară și transparentă a pretendenților, de această dată demersul este unul public.


11 asociații coordonatoare ale programelor de ameliorare la speciile ovine și caprine existente în România i-au trimis marți președintelui Klaus Iohannis o adresă comună prin care îl propun pe Adrian Pintea (foto stânga sus), în prezent director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru postul de ministru al Agriculturii.  


În scrisoare se menționează că pentru asociațiile menționate colaborarea cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este de o importanță majoră, atât în ceea ce privește dezvoltarea sectorului, cât și pentru valorificarea producției pe piața internă, dar mai ales externă, care aduce beneficii fermierului, dar și o consistentă contribuție la economia țării.


”Dl Adrian Pintea a demonstrat în activitatea desfășurată până în prezent la APIA profesionalism, cunoașterea politicilor agricole europene, este echilibrat, știe să asculte problemele noastre și să ia deciziile potrivite, dovedind cu prisosință că este un foarte bun manager, calități atât de importante pentru funcția de ministru al agriculturii. Profesionalismul și calitățile manageriale i-au permis să rămână în funcție chiar și pe durata guvernării actualei opoziții, deși este membru al principalului partid de guvernământ din România”,


Adresa trimisă de Romovis președintelui României.

 

Ionică Nechifor a inițiat întreaga acțiune


Demersul de propulsare a directorului general al APIA pe postul de ministru al Agriculturii a fost inițiat de Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine ”Moldoovis”, care ocupă și funcția de secretar general al ”Romovis” și care a și semnat scrisoarea.


”Având în vedere marile provocări cu care ne vom confrunta la aplicarea reformei PAC - începând cu stabilirea Planului Național Strategic și proiectarea noului program IT pentru Agenția de Plăți, ne întărește convingerea nouă, fermierilor, că domnia sa reprezintă cu adevărat alegerea potrivită pentru funcția de Ministru al Agriculturii, și prin urmare, vă rugăm respectuos, să țineți cont de recomandarea noastră”,


Adresa trimisă de Romovis președintelui României.


În aceasta se precizează că asociațiile crescătorilor de ovine și caprine din România, organizații profesionale responsabile cu gestionarea, coordonarea și implementarea programelor de ameliorare la rasele existente în tară, au în coordonare și 57 asociații județene cu 31.000 membri, crescători de ovine și caprine din toate zonele țării.


”Vă mulțumim anticipat și suntem convinși că nominalizarea dlui Adrian Pintea va dovedi că este alegerea cea mai bună, sens în care noi, organizațiile profesionale reprezentative din zootehnie, suntem pe deplin alături de domnia sa și programul de guvernare”, se arată în încheierea adresei.

 

romovis adresa iohannis

 

romovis

 

I-au cerut și lui Orban același lucru


Aceasta a fost trimisă și președintelui PNL, Ludovic Orban, care a reintrat în cărți pentru ocuparea funcției de prim-ministru.


Rămâne de văzut în ce măsură intervenția va avea ecou la București atât timp cât negocierile pentru formarea noului Guvern sunt blocate încă de la sfârșitul săptămânii trecute. PNL și USR-PLUS nu se înțeleg încă în privința premierului și apoi a președinților Senatului și Camerei Deputaților astfel încât stabilirea unui ministru al agriculturii nu pare a fi tocmai o prioritate pentru PNL, USR-PLUS și UDMR.

 

Agronom get-beget


Revenind la Adrian Pintea, trebuie spus că are 46 de ani, a absolvit Grupul Școlar Agroindustrial Ciumbrud Aiud și Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, acolo unde în 2013 a obținut și titlul de doctor.


Din 2000 până în 2006 a activat în sectorul privat, după care a lucrat doar în structurile APIA, mai întâi în cele din Vâlcea, apoi în cele zonale, pentru ca din 2016 să fie director APIA.


Adrian Pintea a participat în 2018 la Târgul Agro-Zoo de la Stațiunea Popăuți, iar în 2019 a vizitat câțiva fermieri din Botoșani tocmai alături de Adrian Oros, actualul ministru al Agriculturii (foto jos, lângă Costel Șoptică).

 

adrian pintea la botosani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Mai intai "domnii" de la Romoovis ar trebui sa stie limba romana. Au gresit chiar titlul acelei scrisori.Corect: Președinție nicidecum Preșidenție!!!Invățați să vorbiți corect românește, chiar dacă e cam târziu pentru voi!
19 decembrie 2020, 10:45
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.2 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
29.1 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.