Știrea zilei
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit

Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.

360 de studenţi din 77 de universităţi. 40 de ţări din 5 continente.

 

Şi un botoşănean care, alături de alţi tineri studenţi din România, a demonstrat că perseverenţa şi încrederea în forțele proprii sunt atributele unei cariere de succes. 

 

Sebastian Cojocariu este din Botoşani, în prezent student în anul IV la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A fost elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, ultimele două clase de liceu fiind urmate la Liceul de Informatică din București.

 

În perioada 28 iulie - 3 august 2019, el a participat, alături de alţi colegi, la International Mathematics Competition for University Students (IMC). Cei şase studenţi au obținut un premiu I, patru premii III și o mențiune de onoare, Sebastian Cojocariu fiind câştigătorul Premiului I.

 

IMC (Internațional Mathematics Competition) este un concurs internațional de matematică superioară destinat studenților din toate colțurile lumii. Prima ediție a acestui concurs datează încă din 1994, fiind organizat în ultimii anii de către University College London (UCL). Competiția este organizată de University College London și găzduită de American University în Bulgaria, din Blagoevgrad.

 

În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenții au avut de rezolvat 5 probleme. Participanţii la această importantă competiţie trebuie să rezolve diverse probleme din Algebră, Analiză reală și complexă, Geometrie și Combinatorică. 

 

Sebastian Cojocariu spune că participările în competiţii internaţionale şi premiile obţinute sunt rezultatul multor ani de muncă, pregătire care începe de cele mai multe ori încă din anii de gimnaziu.

 

"Pregătirea pentru astfel de concursuri internaționale a început încă din școala gimnazială, a continuat în liceu și ulterior s-a conturat mai profund pe perioada facultății. Prin participarea activă la olimpiada națională de matematică an după an am înțeles că rețeta succesului e un mix între pasiune și muncă, între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit (infinit de multe)",

Sebastian Cojocariu, student

 

Poate şi de aceea timpul studenţiei pare să fie, pentru Sebastian, unul al recunoaşterii muncii. Pentru că, spune tânărul, specificul pregătirii pentru acest gen de competiţii este unul atipic.

 

"Nu pot spune că m-am pregătit extraordinar de mult pentru acest concurs, în fapt cred că a fost singurul concurs la care am învățat sub două zile înainte de probe, însă am încercat pe perioada ultimilor ani să înțeleg partea profundă/sensibilă a subiectelor prezentate la cursuri, să înțeleg ideile din spatele teoremelor și cred că acest lucru a ajutat enorm",

Sebastian Cojocariu

 

Ca urmare a muncii constante, şi rezultatele lui Sebastian au căpătat o direcție ascendentă. Astfel, în anul 2017 a obţinut medalie de bronz, argint în 2018 și aur în 2019, distincţii care completează astfel colecția de 5 medalii internaționale (două medalii de aur la SEEMOUS-South Eastern European Mathematical Competition for University Students).

 

"Privind retrospectiv pot spune că mă apasă un sentiment de nostalgie știind că această etapă e pe cale să se încheie (cea a concursurilor), fiind însă încrezător că voi putea aplica ce am învățat  de-a lungul anilor în viitoare proiecte și colaborări",

Sebastian Cojocariu, câștigătorul medaliei de aur la IMC

 

Pentru tânărul născut în Botoşani, important este ca tot ce faci să poarte amprenta pasiunii, numai astfel sacrificiul devine treaptă în formarea ca om şi ca profesionist.

 

"Consider că e fundamental să faci ceea ce te reprezintă, că așa-zisele sacrificii premergătoare sunt de fapt etape în sine, menite să ne dezvolte ca oameni. Din pasiune (nerestrictivă doar la matematică) nimic nu e prea greu de realizat; cel puțin în cazul meu această filozofie s-a adeverit în mod constant",

Sebastian Cojocariu, student anul IV Facultatea de Automatică și Calculatoare București

 

Sebastian recunoaște că România oferă, în ultimii ani, mai multe oportunități decât în urmă cu 5 sau 10 ani. Însă nu exclude că, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, ar putea accepta să lucreze pentru unul dintre giganții IT.

 

”În computer science consider că sunt realmente oportunități de dezvoltare și în cadrul societății românești (concluzie răsturnată aproape total în ceea ce privește partea de cercetare).Momentan îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri legate de industria IT, cu precădere pentru noul trend numit Machine Learning, să înțeleg în ce constă munca din cadrul unei echipe și să aduc, sper eu, un plus datorat celor învățate până acum. Totuși, gândindu-mă la situația precară din România(politică cât și universitară), nu pot să exclud în totalitate posibilitatea unei plecări înafară, date fiind facilitățile extraordinare oferite de mari giganți IT din lume (Facebook, Google, etc)”,

Sebastian Cojocariu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Al TREILEA Lidl din Botoșani se construiește pe un teren de lângă cartierul bogaților – GALERIE FOTO
Compania nemțească Lidl pare să fi prins mediul financiar favorabil în municipiul Botoșani, unde al treilea super magazin este deja la stadiul de depunere a documentației necesare demarării investiției.
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Loading...
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Loading...
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Botoșănenii care trimit Crăciunul în Diaspora, mii de pachete cu bunătăți au luat drumul Europei - FOTOGALERIE
Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a fost una agitată cu multe cumpărături și pregătiri. Cum nu toți botoșănenii plecați peste hotare au putut să vină acasă măcar de Crăciun, cei dragi, rămași în Botoșani, le-au trimis un strop de bucurie. De acasă.
Minunea din viața familiei Cenușă! Crăciunul perfect sărbătorit în familie într-o atmosferă de împlinire sufletească! FOTO&VIDEO
Soții Iustina și Teodor Cenușă se mândresc acum cu fiica lor, Parascheva, o mânuță de fetiță gingașă și zglobie care le-a apărut în viață, împlinindu-i. Iar tabloul acestei familii este chiar unul care se apropie de perfecțiune.
Eroul martir Florică Murariu „omorât” din nou, chiar de botoșănenii lui! Numele dat școlii în memoria sa a fost retras - GALERIE FOTO
Pe 24 decembrie 1989, Florică Murariu, unul dintre cei mai mari rugbiști pe care i-am avut vreodată pe acest pământ, e chemat la unitate, fiind cadru MApN. În zona parcului Moghioroș e oprit de soldații unității 01270 din Focșani. I se cere să se legitimeze. E cu geacă, poartă blugi, arată a terorist. Duce mâna să se legitimeze, moment în care soldatul Lepădatu Fănică, văzându-i tricoul naționalei statului Zimbabwe, pe care sportivul îl purta, îl împușcă pe cel care jucase pentru România de peste 70 de ori. Ucigașul este, și azi, liber!
Trei elevi au produs singuri un filmuleț prin care fac reclamă liceului: Destinația ta pentru un viitor promițător VIDEO
Unii își fac reclamă pe la televiziuni, alții contactează chiar firme specializate în marketing în încercarea de a atrage elevi. Ceea ce nu este un lucru tocmai simplu într-un județ în care populația scade de la o zi la alta și tot mai puțini tineri acceptă să rămână în mediul rural sau prin ”orășele”.
Încăierare pentru postul de director la ”Apă”, prima doamnă a liberalilor a dat peste domnul cu banii de la PSD
Operatorul licențiat de apă și canalizare derulează în aceste zile procedura de selecție a trei dintre cei patru directori. Iar una dintre funcțiile scoase la concurs a generat prima ciocnire PNL – PSD pentru șefia unei unități de stat după revenirea liberalilor la guvernare și trecerea social-democraților în opoziție.
BRAVO !!! FELICITARI !!!
7 august 2019, 13:22
tinere, ai carnet de partid, ca altfel ajungi profesor printr-un catun uitat de lume.....??? asta-i Romania lui Dragnea si Dancila di Tiliorman...
7 august 2019, 10:39
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Am răspuns cu da dlui Țurcanu, sunt la început cu politica, îmi doresc ceva mai bun pentru noi, pentru botoșăneni. Uitați-vă, am un copil de 4 ani și nu știu ce viitor o să aibă. Sunt lucruri pentru viitor. Nu știe niciun ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
17 ianuarie 2020
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.