Știrea zilei
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit

Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.

360 de studenţi din 77 de universităţi. 40 de ţări din 5 continente.

 

Şi un botoşănean care, alături de alţi tineri studenţi din România, a demonstrat că perseverenţa şi încrederea în forțele proprii sunt atributele unei cariere de succes. 

 

Sebastian Cojocariu este din Botoşani, în prezent student în anul IV la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A fost elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, ultimele două clase de liceu fiind urmate la Liceul de Informatică din București.

 

În perioada 28 iulie - 3 august 2019, el a participat, alături de alţi colegi, la International Mathematics Competition for University Students (IMC). Cei şase studenţi au obținut un premiu I, patru premii III și o mențiune de onoare, Sebastian Cojocariu fiind câştigătorul Premiului I.

 

IMC (Internațional Mathematics Competition) este un concurs internațional de matematică superioară destinat studenților din toate colțurile lumii. Prima ediție a acestui concurs datează încă din 1994, fiind organizat în ultimii anii de către University College London (UCL). Competiția este organizată de University College London și găzduită de American University în Bulgaria, din Blagoevgrad.

 

În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenții au avut de rezolvat 5 probleme. Participanţii la această importantă competiţie trebuie să rezolve diverse probleme din Algebră, Analiză reală și complexă, Geometrie și Combinatorică. 

 

Sebastian Cojocariu spune că participările în competiţii internaţionale şi premiile obţinute sunt rezultatul multor ani de muncă, pregătire care începe de cele mai multe ori încă din anii de gimnaziu.

 

"Pregătirea pentru astfel de concursuri internaționale a început încă din școala gimnazială, a continuat în liceu și ulterior s-a conturat mai profund pe perioada facultății. Prin participarea activă la olimpiada națională de matematică an după an am înțeles că rețeta succesului e un mix între pasiune și muncă, între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit (infinit de multe)",

Sebastian Cojocariu, student

 

Poate şi de aceea timpul studenţiei pare să fie, pentru Sebastian, unul al recunoaşterii muncii. Pentru că, spune tânărul, specificul pregătirii pentru acest gen de competiţii este unul atipic.

 

"Nu pot spune că m-am pregătit extraordinar de mult pentru acest concurs, în fapt cred că a fost singurul concurs la care am învățat sub două zile înainte de probe, însă am încercat pe perioada ultimilor ani să înțeleg partea profundă/sensibilă a subiectelor prezentate la cursuri, să înțeleg ideile din spatele teoremelor și cred că acest lucru a ajutat enorm",

Sebastian Cojocariu

 

Ca urmare a muncii constante, şi rezultatele lui Sebastian au căpătat o direcție ascendentă. Astfel, în anul 2017 a obţinut medalie de bronz, argint în 2018 și aur în 2019, distincţii care completează astfel colecția de 5 medalii internaționale (două medalii de aur la SEEMOUS-South Eastern European Mathematical Competition for University Students).

 

"Privind retrospectiv pot spune că mă apasă un sentiment de nostalgie știind că această etapă e pe cale să se încheie (cea a concursurilor), fiind însă încrezător că voi putea aplica ce am învățat  de-a lungul anilor în viitoare proiecte și colaborări",

Sebastian Cojocariu, câștigătorul medaliei de aur la IMC

 

Pentru tânărul născut în Botoşani, important este ca tot ce faci să poarte amprenta pasiunii, numai astfel sacrificiul devine treaptă în formarea ca om şi ca profesionist.

 

"Consider că e fundamental să faci ceea ce te reprezintă, că așa-zisele sacrificii premergătoare sunt de fapt etape în sine, menite să ne dezvolte ca oameni. Din pasiune (nerestrictivă doar la matematică) nimic nu e prea greu de realizat; cel puțin în cazul meu această filozofie s-a adeverit în mod constant",

Sebastian Cojocariu, student anul IV Facultatea de Automatică și Calculatoare București

 

Sebastian recunoaște că România oferă, în ultimii ani, mai multe oportunități decât în urmă cu 5 sau 10 ani. Însă nu exclude că, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, ar putea accepta să lucreze pentru unul dintre giganții IT.

 

”În computer science consider că sunt realmente oportunități de dezvoltare și în cadrul societății românești (concluzie răsturnată aproape total în ceea ce privește partea de cercetare).Momentan îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri legate de industria IT, cu precădere pentru noul trend numit Machine Learning, să înțeleg în ce constă munca din cadrul unei echipe și să aduc, sper eu, un plus datorat celor învățate până acum. Totuși, gândindu-mă la situația precară din România(politică cât și universitară), nu pot să exclud în totalitate posibilitatea unei plecări înafară, date fiind facilitățile extraordinare oferite de mari giganți IT din lume (Facebook, Google, etc)”,

Sebastian Cojocariu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Loading...
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
BRAVO !!! FELICITARI !!!
7 august 2019, 13:22
tinere, ai carnet de partid, ca altfel ajungi profesor printr-un catun uitat de lume.....??? asta-i Romania lui Dragnea si Dancila di Tiliorman...
7 august 2019, 10:39
kurtmann.ro%20
Sondaj
Trebuie interzisă în România circulația automobilelor cu volan pe dreapta?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-au văzut 3 lovituri de la 11 metri, au fost 4 faze controversate numai la poarta adversă! Cum să nu punem VAR în România? Nu se poate! Mihai Roman a avut două faze în careu la care se putea da penalty. Ce să-i fac arbitrului ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7340 lei
USD
Dolarul SUA
4.2803 lei
CHF
Francul elveţian
4.3235 lei
GBP
Lira sterlină
5.3251 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9725 lei
XAU
Gramul de aur
206.9204 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2403 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4260 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9454 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2282 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.