Știrea zilei
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc

Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.

”Dacă un director pe perioadă căruia s-au deblocat conturile (...) va fi înlăturat de la conducerea companiei...”


Acestea au ajuns și la urechile președintelui PNL Botoșani, coleg de partid cu directorul general al SC Nova Apaserv SA, pentru care înlocuirea nu ar reprezenta însă o mare surpriză.


Pe de altă parte, crede că ar fi o mișcare sută la sută politică, fără vreun fundament managerial.


”Dacă un director pe perioada căruia s-au deblocat conturile, pentru că are credibilitate în primul rând, reușește să deblocheze lucrurile și într-un interval atât de scurt și va fi înlăturat de la conducerea companiei, nu vă las decât pe dvs. ca jurnalist și pe cititori să trageți concluziile. Înseamnă, pur și simplu, că noi suntem sortiți ca în zona aceasta din țară să tot rămânem sub impresia că politicul primează peste interesele cetățenilor. Chiar înseamnă că alte zone ale țării o să se dezvolte și noi o să facem niște cohorte mari de oameni cu 50 de mașini că o să facem un drum. Hai să-l facem!”


Costel Șoptică, deputat.

 

Partidele decid practic interimarul


Consiliul de administrație încă în funcție al SC Nova Apaserv SA are din nou șapte membri după ce a fost completat cu doi reprezentanți ai PSD și doi ai ALDE.


Alții doi sunt membri PNL, iar celălalt face parte din Pro România.


PSD și ALDE ar fi căzut de acord pentru numirea lui Liviu Ștefan, director la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Botoșani (ANIF), fost inginer la Elsaco, rudă cu primarul PSD de Vorona, Aurel Ștefan.


Liviu Ștefan a căpătat funcția de director la ANIF Botoșani în guvernarea PSD, fiind de altfel prezentat la o conferință de presă a partidului.


Acesta nu ar fi însă sută la sută decis să preia postul, așteptând se pare alocarea celor două milioane de euro promise de parlamentarul liberal.

 

Cum poate depinde alocarea banilor de alegerile din PNL


De altfel, tocmai zvonurile tot mai insistente care privesc înlocuirea liberalului Gabriel Cîrlan cu un social-democrat ar putea determina întârzierea alocării de către Guvern a 10,4 milioane de lei pentru SC Nova Apaserv SA întrucât ar însemna ca Executivul PNL să repartizeze o sumă uriașă pe care să o cheltuiască un director PSD.


Pe de altă parte, prin intrarea premierului Florin Cîțu în cursa pentru președinția PNL, problema alocării amintitei sume către SC Nova Apaserv SA poate căpăta niște conotații politice speciale. Nu ar fi exclus ca prim-ministrul să condiționeze atribuirea fondurilor de sprijinul organizației județene a liberalilor la alegerile interne, în condițiile în care PNL Botoșani a votat în Biroul Politic Județean susținerea lui Ludovic Orban. Doar că atunci Florin Cîțu încă nu își anunțase candidatura.


Consiliul de administrație este cel care îi poate prelungi lui Gabriel Cîrlan mandatul de președinte sau poate numi un alt director general până la finalizarea concursului pentru ocuparea postului, a cărui procedură a fost declanșată.

 

loading...
Doina Federovici și banii de la Guvern pentru Nova Apaserv: Niciun leu nu a ajuns în conturile societății
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Loading...
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Loading...
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
Tara arde si PSD-ul se piaptana, face intalniri cu lipovenii, asta lipsea de 30 de ani in judetul nostru, sarac, bolnav, fara investiti, depopulat....noi prostimea asa cum zic ei vedem problemele...chiar ei nu vad sau NU vor sa vada...
5 iunie 2021, 20:05
Dar atat vedeti, nu vedeti padurea din spatele copacilor!!!La fiecare primarie primarul politic duce spaga colectat la Politic!Cum sa dai cu var o primarie cu 700 mii euro, cand faci 3 de la zero cu epuroii astia.Si mai faci si 30 de firme cu sediu in primarie ca sa le dai cate 25 mii euro?Nu stiu nimic, doar am stat la stat si am calculat, zic si EU, dar parca mai calculeaza cineva certificatele de urbanism din satra?weekend minunat la toata lumea buna
5 iunie 2021, 14:17
Un Liviu Stefan a mai lucrat la Nova cu ceva timp in urma și de bun profesionist ce era a plecat iar colegii nu iau simțit lipsa, la Elsaco dacă era așa de bun cum crede unchesul primar PSD de la Vorona, managerul general Iftimie sigur îl păstra și ii marea salariul, dar așa nici aici nu s-a simțit cu nimic plecarea, transferul unui voiajor. Dacă unchesul nu era primar PSD, oare pe unde lucru acum acest domn Stefan ?
5 iunie 2021, 13:35
Cine vorbeste? La tine nu primează politicul? Golaneala, nesimțirea și trufia te caracterizează pe tine și pe cei ce ii susții asa cum se intampla si cu Federovici cu ai ei și cu Turcanu cu pleaca lor. Asa ca hai sictir nerusinatilor.
5 iunie 2021, 13:07
Sacalii de la toate partidele adulmeca 200 mil euro fonduri europene pe care ar putea sa-i primeasca SC Nova Apa. In tara noastra nu se mai gasesc oameni care sa nu puna mana, care sa puna interesul comun mai presus de interesul gruparii care le da un post de conducere. Astfel de oameni ar trebui crescuti de la gradinita in spirit onest. Dar ar fi bine ca viitorii directori chiar partial onesti, sa aiba studii de hidrotehnica sau instalatii in constructii si sa fi lucrat vreo 10 ani in domeniu. Asemenea specialisti sunt foarte putini in Botosani si nu sunt preferati de politicieni. Concluzia este ca peste o perioada de timp se vor cere alti bani de la Guvern.
5 iunie 2021, 12:53
e destul de clar de ce pleaca TOTI tinerii din tara....in Romania Nu poti sa te afirmi si sa promovezi daca nu esti MEMBRU DE PARTID
5 iunie 2021, 11:41
Redau gogomăniile ,,vărsate” de Șoptică în presa locală: ,,Înseamnă, pur și simplu, că noi suntem sortiți ca în zona aceasta din țară să tot rămânem sub impresia că politicul primează peste interesele cetățenilor” Dar chiar așa este peste tot în România! Iată ce citim mai spre sfîrșitul articolului: ,,înlocuirea liberalului Gabriel Cîrlan cu un social-democrat ar putea determina întârzierea alocării de către Guvern a 10,4 milioane de lei pentru SC Nova Apaserv SA” și ,,prim-ministrul să condiționeze atribuirea fondurilor de sprijinul organizației județene a liberalilor la alegerile interne” In sfârșit, acest Liviu Ștefan este de 10 ori mai pregătit profesional decât vechiul inginer Cârlan - mare liberal. Așa că ,, Foaie verde lobodă” domnule Șoptică!
5 iunie 2021, 10:54
Se vede clar ca PSD-ul nu mai are specialiști din moment ce promovează numai fini, nepoți, cumatri.
5 iunie 2021, 09:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
 Poate credem, unii dintre noi, că am auzit de prea multe ori că trebuie să ne deșteptăm, așa cum spune probabil cel mai cunoscut vers al Imnului. Dar oare înțelegem cu adevărat chemarea la trezire? La rațiune? La ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9198 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5704 lei
GBP
Lira sterlină
5.7754 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7739 lei
XAU
Gramul de aur
243.1200 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2312 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3765 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0534 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3243 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
31.3 o C
Dorohoi
31.0 o C
Bucecea
30.9 o C
Darabani
29.8 o C
Saveni
31.6 o C
Ştefăneşti
36.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.