Știrea zilei
Se prăbușește un imperiu: Direcția condusă de unul dintre cei mai vechi directori ai orașului, aproape de dezintegrare
 • Ultima etapă din acest proces de reorganizare se va consuma în următoarele două săptămâni.
 • Aleșii din Legislativul local au votat pentru stabilirea comisiilor care vor face transferurile de bunuri și activități.

Când administrația se amestecă cu politica

 

Și practic acesta poate fi momentul în care anumite activități prestate pentru oraș nu vor mai fi privite în cheie politică.

 

Conflictele administrative dintre conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și primarii PSD ai orașului sunt deja de notorietate. Practic sintagma de „colaborare administrativă” nu pare să fi existat între Eugen Țurcanu și primarii Ovidiu Portariuc (mandatul 2012 – 2016) sau Cosmin Andrei (mandatul 2020 – 2024). Fără a relua exemplele, într-o retrospectivă a evenimentelor, acuzele au curs și de-o parte și de cealaltă și s-au răsfrânt în final asupra botoșănenilor.

 

Acestă tensiune ar urma să fie stinsă prin reorganizarea DSPSA, direcția Primăriei care este condusă de Eugen Țurcanu încă de la înființare. Liberalul a fost demis din funcție de fostul primar Ovidiu Portariuc, însă a obținut repunerea pe post după ce a deschis un proces în instanță.

 

Directorul certăreț demis de Portariuc, repus pe funcție!

Primarul uimit, verifică juridicul : Se întoarce circul în oraș, a fost liniște trei luni de zile

Eugen Țurcanu a plecat din funcția de director cu tot cu mobilă: A lăsat doar un scaun: FOTOGALERIE

 

Actualul primar Cosmin Andrei a ales altă variantă, respectiv reorganizarea DSPSA, explicând că a procedat astfel după ce mai multe comenzi transmise către această structură erau întârziate extrem de mult și chiar neonorate.

 

Prin reorganizare, cele mai importante activități au fost transferate în august de la această DSPSA către SPAPOC – Serviciul Public de Administrare a Piețelor, Oborului și Cimitirelor.

 

DSPSA devine astfel Direcția pentru Sport și Agrement (DSA).  

 

După reorganizare a rămas cu următoarele activități:

 

 • Stadionul Municipal
 • terenul Victoria
 • terenul Mecanex
 • Zona de agrement din Parcul Mihai Eminescu
 • Sala Polivalentă Elisabeta Lipă
 • Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa

 

 

Direcția de Sport și Agrement (DSA) rămâne cu 92 de angajați, din care opt cu funcții de conducere.

 

SPAPOC se transformă în Direcția de Servicii Publice (DSP)

 

Și se va ocupa de:

 

 • administrarea, modernizarea, dezvoltarea, întreținerea cimitirelor, piețelor și oborului
 • semnalizare rutieră,
 • întreținere și exploatare fântâni,
 • mentenanță semafoare,
 • amenajare, întreținere și reparații locuri de joacă,
 • montare, reparații și întreținere mobilier urban
 • amenajarea și întreținerea spațiilor verzi
 • lucrări de exploatare forestieră
 • gestionarea populației canine fără stăpân

 

 

Noua direcție a Primăriei va fi condusă de un director și va avea în total 136 de posturi din care opt de conducere și 128 de execuție.

 

Cel mai probabil directorul interimar al acestei direcții rămâne Marinela Vieriu, actuala șefă SPAPOC.

 

Ultimele zbateri 

 

În ședința extraordinară de Consiliu Local convocată luni, 17 octombrie 2022, aleșii au votat și componența comisiilor care se vor ocupa de predarea – primirea bunurilor între cele două structuri, din care vor face parte și patru consilieri locali.

 

Eugen Țurcanu, care rămâne doar cu partea sportivă și de agrement ca activitate a direcției pe care o conduce, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

 

”Acest proiect de hotărâre nu poate fi adoptat astăzi, iar un motiv ar fi că am depus o plângere prealabilă la Consiliul Local în data de 23 septembrie cu acest proiect, 370, pe care l-am adoptat în august și nici până în acest moment nu mi s-a dat răspuns. A doua, există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani cu termen de judecată pe 20 ale lunii, deci peste 3 zile”,

Eugen Țurcanu, director DSA

 

Secretarul municipiului, persoana care asigură legalitatea tuturor documentelor din cadrul instituției, a explicat că nu există motive pentru ca proiectul să nu fie supus aprobării.

 

„Hotărârea 370 este în vigoare, chiar dacă există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani care a fost înregistrat pe data de 5 octombrie. Acesta urmează să fie soluționat, dar din punctul meu de vedere nu sunt întrunite cele două condiții cumulative ale legii contenciosului administrativ pentru pentru a se dispune suspendarea executării hotărârii”,

Ioan Apostu, secretarul municipiului Botoșani

 

Hotărârea a primit aviz de legalitate din partea Prefecturii Botoșani și își produce efectele.

 

Au fost votați în comisia de predare consilierii locali Gabriel Tănasă (președinte) și Raluca Curelariu (membru), iar în comisia de primire Marian Buliga (președinte) și Miluță Timofti (membru).

 

Procesul de predare – primire a tuturor bunurilor se va finaliza în termen de 14 zile.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a votat! DSPSA rămâne fără mare parte din activitate, directorul acuzat că ar fi blocat activitatea altei instituții
Prefectul contraatacă în meciul cu primarul pe DSPSA-ul condus de Țurcanu: Să se ocupe de lucrurile pentru care l-au ales cetățenii, nu de declarații spectaculoase

 

2 zile negre și 4 ceasuri rele: Polițiștii au descoperit zilele, dar și orele în care se moare la Botoșani în accidente rutiere – VIDEO
Dincolo de activitățile specifice de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii botoșăneni efectuează și numeroase analize privitoare la cauzele care stau la baza tragediilor care se petrec pe șoselele județului.
O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Nesimțitul are mult de dat socoteală. Trebuie să fie izolat de lume. Este foarte periculos din cauză că doamne,doamne nu ia pus și minte în tărtăcuță (BOSTAN). Nu mai este respectat de nimeni , că așa merită. PNL-scapati de PARAZIT.
19 octombrie 2022, 07:08
Grasu karatist cu barba de mult ar fi trebuit sa fie chemat pe la procuratura sa dea seama pt abuzurile facute....da de unde
18 octombrie 2022, 18:31
Locativa, cat mai primeste un purcoi de bani de la bugetul municipiului, si de ce exista ea ca entitate independenta si nu ca simpla durectie in interiorul PBt? Reduceti cosyurile cu putorile!
18 octombrie 2022, 17:36
Eugen Cristian Țurcanu, nici nu îți dai seama cât de mic devii. Au început subalternii să te ignore, nici bună ziua nu îți dau, unii chiar îți întorc spatele când apari printre ei...! Ai ajuns să fii comparat cu un ,,lepros', fug toți de tine când te văd. Blestemele unora te-au ajuns din urmă...răutatea, comportamentul inuman față de ei, răzbunările și toate relele făcute ți s-au întors. Îți meriți soarta...,,ce ai semănat, aia culegi!'. Nici ,,Dumnezeul tău' nu mai ține cu tine, să vezi și TU cum este să stai într-un stres continuu cu frica zilei de mâine...! Vai de barba ta, personal îți plâng de milă...!
18 octombrie 2022, 11:49
Borfașul ăsta bătăuș(a lovit doi salariați) trebuia dat afară de mult timp.
18 octombrie 2022, 09:35
Bine spus imperiu, sunt acolo locotenenți, servitori , curlingaii, și foarte multe dame de companie, va fi cam greu de împărțit.
18 octombrie 2022, 08:55
Hai că nu mai e mult eujeeen! Păcat că nu te mai găsesc acolo.
18 octombrie 2022, 08:41
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.3 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.