Știrea zilei
Se prăbușește un imperiu: Direcția condusă de unul dintre cei mai vechi directori ai orașului, aproape de dezintegrare
 • Ultima etapă din acest proces de reorganizare se va consuma în următoarele două săptămâni.
 • Aleșii din Legislativul local au votat pentru stabilirea comisiilor care vor face transferurile de bunuri și activități.

Când administrația se amestecă cu politica

 

Și practic acesta poate fi momentul în care anumite activități prestate pentru oraș nu vor mai fi privite în cheie politică.

 

Conflictele administrative dintre conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și primarii PSD ai orașului sunt deja de notorietate. Practic sintagma de „colaborare administrativă” nu pare să fi existat între Eugen Țurcanu și primarii Ovidiu Portariuc (mandatul 2012 – 2016) sau Cosmin Andrei (mandatul 2020 – 2024). Fără a relua exemplele, într-o retrospectivă a evenimentelor, acuzele au curs și de-o parte și de cealaltă și s-au răsfrânt în final asupra botoșănenilor.

 

Acestă tensiune ar urma să fie stinsă prin reorganizarea DSPSA, direcția Primăriei care este condusă de Eugen Țurcanu încă de la înființare. Liberalul a fost demis din funcție de fostul primar Ovidiu Portariuc, însă a obținut repunerea pe post după ce a deschis un proces în instanță.

 

Directorul certăreț demis de Portariuc, repus pe funcție!

Primarul uimit, verifică juridicul : Se întoarce circul în oraș, a fost liniște trei luni de zile

Eugen Țurcanu a plecat din funcția de director cu tot cu mobilă: A lăsat doar un scaun: FOTOGALERIE

 

Actualul primar Cosmin Andrei a ales altă variantă, respectiv reorganizarea DSPSA, explicând că a procedat astfel după ce mai multe comenzi transmise către această structură erau întârziate extrem de mult și chiar neonorate.

 

Prin reorganizare, cele mai importante activități au fost transferate în august de la această DSPSA către SPAPOC – Serviciul Public de Administrare a Piețelor, Oborului și Cimitirelor.

 

DSPSA devine astfel Direcția pentru Sport și Agrement (DSA).  

 

După reorganizare a rămas cu următoarele activități:

 

 • Stadionul Municipal
 • terenul Victoria
 • terenul Mecanex
 • Zona de agrement din Parcul Mihai Eminescu
 • Sala Polivalentă Elisabeta Lipă
 • Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa

 

 

Direcția de Sport și Agrement (DSA) rămâne cu 92 de angajați, din care opt cu funcții de conducere.

 

SPAPOC se transformă în Direcția de Servicii Publice (DSP)

 

Și se va ocupa de:

 

 • administrarea, modernizarea, dezvoltarea, întreținerea cimitirelor, piețelor și oborului
 • semnalizare rutieră,
 • întreținere și exploatare fântâni,
 • mentenanță semafoare,
 • amenajare, întreținere și reparații locuri de joacă,
 • montare, reparații și întreținere mobilier urban
 • amenajarea și întreținerea spațiilor verzi
 • lucrări de exploatare forestieră
 • gestionarea populației canine fără stăpân

 

 

Noua direcție a Primăriei va fi condusă de un director și va avea în total 136 de posturi din care opt de conducere și 128 de execuție.

 

Cel mai probabil directorul interimar al acestei direcții rămâne Marinela Vieriu, actuala șefă SPAPOC.

 

Ultimele zbateri 

 

În ședința extraordinară de Consiliu Local convocată luni, 17 octombrie 2022, aleșii au votat și componența comisiilor care se vor ocupa de predarea – primirea bunurilor între cele două structuri, din care vor face parte și patru consilieri locali.

 

Eugen Țurcanu, care rămâne doar cu partea sportivă și de agrement ca activitate a direcției pe care o conduce, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

 

”Acest proiect de hotărâre nu poate fi adoptat astăzi, iar un motiv ar fi că am depus o plângere prealabilă la Consiliul Local în data de 23 septembrie cu acest proiect, 370, pe care l-am adoptat în august și nici până în acest moment nu mi s-a dat răspuns. A doua, există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani cu termen de judecată pe 20 ale lunii, deci peste 3 zile”,

Eugen Țurcanu, director DSA

 

Secretarul municipiului, persoana care asigură legalitatea tuturor documentelor din cadrul instituției, a explicat că nu există motive pentru ca proiectul să nu fie supus aprobării.

 

„Hotărârea 370 este în vigoare, chiar dacă există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani care a fost înregistrat pe data de 5 octombrie. Acesta urmează să fie soluționat, dar din punctul meu de vedere nu sunt întrunite cele două condiții cumulative ale legii contenciosului administrativ pentru pentru a se dispune suspendarea executării hotărârii”,

Ioan Apostu, secretarul municipiului Botoșani

 

Hotărârea a primit aviz de legalitate din partea Prefecturii Botoșani și își produce efectele.

 

Au fost votați în comisia de predare consilierii locali Gabriel Tănasă (președinte) și Raluca Curelariu (membru), iar în comisia de primire Marian Buliga (președinte) și Miluță Timofti (membru).

 

Procesul de predare – primire a tuturor bunurilor se va finaliza în termen de 14 zile.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a votat! DSPSA rămâne fără mare parte din activitate, directorul acuzat că ar fi blocat activitatea altei instituții
Prefectul contraatacă în meciul cu primarul pe DSPSA-ul condus de Țurcanu: Să se ocupe de lucrurile pentru care l-au ales cetățenii, nu de declarații spectaculoase

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Nesimțitul are mult de dat socoteală. Trebuie să fie izolat de lume. Este foarte periculos din cauză că doamne,doamne nu ia pus și minte în tărtăcuță (BOSTAN). Nu mai este respectat de nimeni , că așa merită. PNL-scapati de PARAZIT.
19 octombrie 2022, 07:08
Grasu karatist cu barba de mult ar fi trebuit sa fie chemat pe la procuratura sa dea seama pt abuzurile facute....da de unde
18 octombrie 2022, 18:31
Locativa, cat mai primeste un purcoi de bani de la bugetul municipiului, si de ce exista ea ca entitate independenta si nu ca simpla durectie in interiorul PBt? Reduceti cosyurile cu putorile!
18 octombrie 2022, 17:36
Eugen Cristian Țurcanu, nici nu îți dai seama cât de mic devii. Au început subalternii să te ignore, nici bună ziua nu îți dau, unii chiar îți întorc spatele când apari printre ei...! Ai ajuns să fii comparat cu un ,,lepros', fug toți de tine când te văd. Blestemele unora te-au ajuns din urmă...răutatea, comportamentul inuman față de ei, răzbunările și toate relele făcute ți s-au întors. Îți meriți soarta...,,ce ai semănat, aia culegi!'. Nici ,,Dumnezeul tău' nu mai ține cu tine, să vezi și TU cum este să stai într-un stres continuu cu frica zilei de mâine...! Vai de barba ta, personal îți plâng de milă...!
18 octombrie 2022, 11:49
Borfașul ăsta bătăuș(a lovit doi salariați) trebuia dat afară de mult timp.
18 octombrie 2022, 09:35
Bine spus imperiu, sunt acolo locotenenți, servitori , curlingaii, și foarte multe dame de companie, va fi cam greu de împărțit.
18 octombrie 2022, 08:55
Hai că nu mai e mult eujeeen! Păcat că nu te mai găsesc acolo.
18 octombrie 2022, 08:41
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.