Știrea zilei
Disperare în spitale, medicii șefi au izbucnit la Prefectură: Se moare pe capete, scapă cine poate / Suntem depășiți și trebuie să recunoaștemVIDEO & GALERIE FOTO

Membrii Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) s-au întâlnit marți la Prefectură într-o ședință care a semănat aproape cu o mărturisire comună a capetelor luminate din sănătatea botoșăneană cu toate lipsurile care sunt, între dedicare și nepăsare, dorință și neputință, colegialitate și indiferență... în ciuda bugetelor generoase alocate. Concluzia nu a fost poate cea așteptată, iar printre rânduri mesajul subliminal a fost că „va fi mai rău decât atât”.

Ne așteaptă vremuri (mai) grele

 

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vin în România pentru a înțelege cum s-a ajuns la această situație dezastruoasă în cel de-al patrulea val al pandemiei.

 

Situație care se regăsește și la Botoșani, într-un sistem care era oricum problematic în vremurile normale dinainte de februarie 2020 și ale cărui lipsuri și defecte s-au adâncit, afectând tragic pacienții și comunitatea.

 

 

Din acest CJCI convocat de prefectul Dan Nechifor fac parte manageri de spitale și șefi de secții. Toți s-au adunat la masa rotundă, iar ședința a semănat mai degrabă cu o răbufnire între medici, între secții, între spitale.

 

S-a ajuns la situația în care apelurile făcute către pacienții infectați să nu mai stea acasă până li se agravează starea de sănătate să nu își mai aibă rostul. Pentru că, oricum, dacă ajung la vreunul dintre spitalele cu paturi repartizate pentru pandemie, nu se găsesc locuri libere.

 

S-a ajuns la situația în care se dau „n” telefoane și se folosesc toate pilele posibile pentru un pat într-o secție covid.

 

Tot degeaba.

 

S-a ajuns la situația în care medicii refuză să preia din secții tampon sau din containerele de la UPU pacienți pozitivi pentru că... nu au ce face cu ei.

 

Și, spun medicii, greul abia ar începe.

 

Șefa DSP se roagă de medici să primească pacienți 

 

În seara de luni, 18 octombrie 2021, de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Botoșani au fost direcționați pacienți către Spitalul Municipal Dorohoi, singura unitate care i-a acceptat.

 

 

”Am ajuns să mă rog când sunt de gardă să îmi primească bolnavii pe o secție, să-i dau pat din UPU doar să-l primească-n salon. E mai bine să stea într-un salon cu pacient Covid pozitiv decât să stea Covid pozitiv în Unitatea de Primiri Urgențe lângă alții care sunt cu politraumă, infarct, pentru că nu sunt spațiile necesare”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

 

 

Ca la o ștafetă invizibilă, în sensul acelor de ceas, toți cei aflați la masă au intervenit și au dezvăluit inechitățile din spitale care au creat dezordinea în care se face acum actul medical. Cu infrastructură precară, cu un virus care lovește tragic de cele mai multe ori, cu lipsă acută de personal și cu presiunea comunității în care persistă nemulțumirea și revolta.

 

„Deja suntem extrem de nervoși, de asta de multe ori, un transfer devine o bătălie personală și întâmpini tot felul de situații neplăcute. Chirurgia generală acum este secție non-covid, înglobează cinci secții chirurgicale. Eu personal am tăiat toate internările cronice, nu mai este nicio internare de zi, se operează strict urgențe. Nicio urgență coafată sau cu vrăjeală”,

Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie Spitalul Județean Mavromati

 

La chirurgie, spre exemplu, s-a ajuns la situația în care sunt efectuate maximum șapte intervenții pe zi.

 

Cele mai grave.

 

Pentru că fiecare pacient care trebuie ”deschis” este analizat minuțios pentru a nu fi pozitiv. În ciuda acestor eforturi, au fost pacienți care au intrat pe secție „curați” și au ieșit infectați.

 

 

„Cu chiu cu vai, mă chinui de două săptămâni să mențin secția pe linia de plutire, cu tot felul de vapori, prostii și testări. Am pierdut unul, doi oameni din personalul lucrător și am pierdut doi pacienți pe zi care au venit curați și au plecat cu covid de la mine. Singura soluție este o colaborare de bun simț între noi, cu celeritate și nu cu orgolii și cu: nu vreau, nu am chef și nu pot. Și mi se pare corect, am 25 de ani de carieră, sunt medic primar pe chirurgie. Nu am nicio problemă cu treaba asta, dar dacă eu mâine aș da un examen pe cardiologie sau neuro, aș scrie «rog consult», nu îi dau sfaturile alea «tratează sau internează»”,

Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie Spitalul Județean Mavromati

 

Am cerut vaccinarea obligatorie, toată lumea a făcut mișto de treaba asta

 

Le-a recomandat colegilor care scriu pe fișele pacienților ce ar trebui să facă medicii de pe alte specializări, lucru care nu i se pare „corect și colegial”, să se limiteze doar la ce le intră în atribuții.

 

„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta este medicina în Botoșani acum. Am spus anul trecut, nu ca tratament. Am solicitat, după tot ce am trăit eu personal, am cerut vaccinarea obligatorie, toată lumea a făcut mișto de treaba asta. Eu nu am spus că vaccinarea este un tratament, este o soluție împotriva acestei pandemii blestemate.

Și poate nu se realizează, noi trăim acum un război biologic, cine l-a făcut, de ce l-a făcut, nu mai contează. Important este efectul final. Concluzia este că dacă nu vom colabora drept și loial între noi, o să se ducă dracului tot sistemul. Și o să moară pe capete. Vor sta la coadă la poartă, pe la cozi, pe unde va fi”,

Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie Spitalul Județean Mavromati

 

Criza de paturi nu este principala problemă în acest moment la Botoșani. Pentru că oricând se pot închiria corturi pentru nunți în care se pot amenaja sute de paturi.

 

„Nu are cine să schimbe pampers și să care morții”

 

Alta este problema Botoșaniului, spune medicul Iulian Preda, care a fost la un pas să-și piardă viața din cauza covidului.

 

Cine să le deservească?

 

„Nu are cine să schimbe pampers și să care morții”, a descris chirurgul situația de la Spitalul Județean.

 

Și nu a putut să nu se întrebe retoric: „Botoșani e celebru pentru două, trei școli postliceale. Unde dracu sunt creațiile acestor școli? Și când vin aici stau și se uită ca mâța la calendar. Nu știu ce e aia o seringă, nu știu să tragă mănușile, suntem disperați, acesta este marele adevăr”.

 

Despre colegii săi, medici sau asistenți, a arătat că sunt „unul, doi entuziaști, în timp ce restul nu răspund la telefon, sunt liberi sau au alte treburi”.

 

În aceeași notă a fost și „discursul” directorului medical de la Spitalul Județean Mavromati.

 

 

„Ducem o luptă acerbă să nu transformăm județul acesta într-un județ covid pentru că lucrurile, dacă continuă în direcția asta, acolo se va ajunge. Când am acceptat să preiau funcția de director medical în haosul care era atunci, în luna aprilie, am acceptat doar ca să avem în Spitalul Județean și non-COVID, să putem trata pacienții acestui județ, pacienții de Chirurgie, pacienții de Cardio, de Neuro și celelalte urgențe care trebuie tratate în acest județ. Pentru că alt spital care să le acorde pacienților ăștia asistență medicală nu există în județul ăsta.

 

Nu trebuie transformat acest spital într-un spital COVID 100% pentru că ceilalți pacienți care au alte boli nu au nicio șansă, nu-i primește nimeni la Iași, nu-i primește nimeni la București, Suceava. Noi ne plângem că nu putem să transferăm un bolnav de la Recuperare la Județean sau invers și suntem noi între noi și ne cunoaștem. Vă dați seama ce greu e să transferi un bolnav în alt județ”,

Laurian Radu, director medical Spitalul Județean Mavromati.

 

ASTA este limita Botoșaniului, mai mult nu se poate

 

Sunt 278 de locuri COVID la Spitalul Mavromati, majoritatea secțiilor fiind transformate pentru pacienți infectați. Și vor mai fi create încă 21 de paturi la Secția de Boli Infecțioase, unde a fost reabilitat un etaj din spital.

 

„Este ultima redută, oameni buni! Înțelegeți că este ultima redută! Spitalul Județean nu mai poate să trateze cazuri de Covid în nicio locație, nici la Săveni, nici la Darabani, nicăieri pentru că acolo nu există sub nicio formă dotare. Trebuie să ne înțelegeți foarte clar, limita noastră este maximă, asta este limita Botoșaniului”,

Laurian Radu, director medical Spitalul Județean Mavromati.

 

Managerul Spitalului Județean, Doina Caba, a cerut soluții imediate. A făcut o trecere în revistă a deciziilor luate înainte de valul patru și a pregătirii locurilor din spitale. În ciuda tuturor efurturilor s-a ajuns unde s-a ajuns.

 

Spitalul Județean Mavromati, cel mai expus din județ, nu mai face față.

 

Și are nevoie de ajutor, de orice fel.

 

„Rog pe colegii din județ, de oricare specialitate și administrativ, orice colaborare între noi este benefică și din punct de vedere administrativ și din punct de vedere al transferului de medicamente și de concentratoare de oxigen, pot fi tot felul de situații. Dimineața concentratorul este funcțional, după amiaza nu mai merge. Rețeaua electrică de la Infecțioase este suprasolicitată”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

„Gândiți-vă că e mama dvs. în container”

 

A recunoscut și tratamentul la care sunt supuși botoșănenii care ajung la UPU sau pe altă secție. Și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să facă același exercițiu de imaginație.

 

 

„Pacienții au dreptate. Gândiți-vă dvs. cum ar fi să stea mama dvs. în container la Județean. Că-i căldură, că nu-i căldură, că bate vântul, că a venit ambulanța, că nu a venit doctorul. Toată lumea face scenarii. Lumea este foarte nemulțumită, vom avea presiuni pe toate domeniile. Nu vorbesc la telefon, nu a venit medicul. Pacienții au dreptate și aparținătorii”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Șefa spitalului a promis că va prelua asupra sa toate reclamațiile venite de la pacienți și a făcut apel la personalul medical să se concentreze pe pacienți.

 

Cea mai afectată este de departe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului, cu cea mai mare adresabilitate din întreg județul.

 

„Noi suntem într-o medicină de dezastre acum, în care practic noi ca resursă suntem depășiți și trebuie să recunoaștem lucrul acesta.  Dacă stăm și apreciem cât a muncit unul și cât altul nu are niciun sens acum. Eu zic că, dacă nu avem strict același sens în munca noastră și nu ne dăm peste cap, nu avem nicio șansă.

 

La un moment dat vom fi depășiți, fie că deschidem o secție, fie că deschidem două, fie că deschidem încă șapte spitale de acum încolo. Și aș vrea ca toți colegii care scriu pe foi « redirijat în UPU »  să nu se gândească că este curat pe mâini și că pacientul ăsta a fost trimis undeva în siguranță. A fost trimis fix într-un container, nu într-o secție a spitalului, în niște condiții în care nici pentru dvs., nici pentru familiei membrilor dvs. nu vi le-ați dori. Și repet: da, toți muncim! Poate nu la fel sau poate la fel, presiunea care există în UPU este extraordinar de mare. Și eu vă cer în continuare ajutorul și să vă puneți, nu în locul meu, că eu astăzi vin și poate mâine nu mai sunt, dar gândiți-vă la pacienții care sunt acolo”,

Ramona Guraliuc, medic șef UPU-SMURD.

 

 

O mică gură de oxigen vine de la unul dintre spitalele suport, unde vor fi înființate câteva zeci de paturi pentru pacienții cu covid.

 

„Mâine vom suplimenta încă 30 de paturi la TBC. Suntem învățați, știm cum se lucrează în pandemie, medicii noștri sunt responsabili, sunt medici buni, așa încât de mâine (astăzi - n.r.), auziți în mod oficial, de mâine va fi suplimentat numărul de paturi covid la Spitalul TBC, cu încă 30”,

Costel Lupașcu, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

Prefectul Dan Nechifor a arătat că are soluții la problemele ridicate.

 

Sau măcar o parte dintre ele.

 

A reamintit despre asumarea generală din timpul verii (autorități – constructor) prin care lucrările la UPU să fie finalizate la 31 decembrie 2021.

 

Asta ar însemna că peste două luni Botoșani ar avea o UPU modernă, în care ar putea fi solicitați și medicii din centrele de permanență.

 

 

„Ne-am adunat aici, în primul rând pentru a găsi soluții. Nu trebuie să dăm un semnal la populație că noi, cei de aici de la masa asta nu o să reușim să găsim soluții pentru județul Botoșani. Eu sunt convins, deja am și vreo două în minte, cele care țin de centrele de permanență, nu am nicio problemă. La ultimul Colegiu Prefectural am și menționat suma care pleacă din bugetul de sănătate către centrele de permanență, este în jur de 8 milioane de lei pe lună, asta înseamnă undeva la 60% din bugetul Spitalulul Județean.

„Ei au un contract încheiat cu CAS și atunci, dacă se va putea printr-o hotărâre CJSU și cu aprobarea directorului CAS, în cadrul aceluiași contract să asigure asistență în toate unitățile de primiri urgențe, poate chiar și la Dorohoi, vă garantez eu că se va face”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

În județ sunt 13 centre de permanență cu personal care ar putea deservi spitalele aglomerate. Suceava deja face acest lucru.

Între timp, la Botoșani în 24 de ore s-au mai infectat peste 200 de botoșăneni.

 

 

2.152 de infecții

au fost înregistrate în ultimele 14 zile în întreg județul

 

1.067 de pacienți

sunt din municipiul Botoșani și s-au infectat în ultimele două săptămâni.

 

loading...
Artista care a învins cancerul, dar a fost răpusă de Covid, plânsă de foștii colegi: A făcut cinste județului Botoșani, folclorului românesc
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Doinita de ce nu se implica și ea in aceste ședințe? … doar Heliportul ii lipsește…? Ea ce viziuni aplecate are asupra situației?
20 octombrie 2021, 18:06
Bai,voi astia care va dati mari analisti ai situatiei in care ne aflam,ciocu mic si mergeti sa va vaccinati,din cauza voastra s-a ajuns aici!M-am saturat de conspiratiile voastre,sosocarilor!Este necesar un vaccin care sa va activeze creierul!
20 octombrie 2021, 15:06
Incompetenți ajunși în funcții cheie , nu știu ce să facă , deci fac ce știu , gălăgie și atât.
20 octombrie 2021, 14:12
Vaccinul e o frecţie la piciorul patului. Ce uitaţi să ne spuneţi e medicamentaţia folosită, e aceaşi cu cea din ţările unde pandemia e aproape de zero? Dacă nu, de ce?Din alte surse ni se explică că guvernul nu a aprovizionat spitalele cu medicamentele necesare. De ce? De ce nu mor guvernanţii, preşedintele. parlamentarii şi tot felul de găozari care s-au îmbogăţit în timpul pandemiei, de ce nu mor şnecherii de la locale, de ce nu moare El Comandante, adică criminalul nr1 al poporului român, El Arahat, care transmite ordinele prin telefon şi purtătorii noştri de griji votează tot pe telefon, în cel mult 1 min un P, adică pentru, aşa suntem băgaţi în carantină, ni se pune botniţă şi distanţare socială, adică proştii să stea la 12 metri de hoţi să nu vadă când fură. Totul este un teatru regizat de nişte criminali.
20 octombrie 2021, 13:59
Doua sute si ceva de paturi covid, restul bolnavilor cu alte boli care se amana la internarre pr motiv ca nu-s utgente....dar personalul ramas fara obiectul muncii din toate spitalele ce fac?....parerea mea este ca este ka este o proasta organizare, prea multi medici sefi si suprasefi cu orgolii pe masura....Asa pt doua dute de paturi covid e prea multa galagie....faceti-va datoria dlor caci pt asta sunteti remunerati.....aveti cumva 15.000 de paturi si nu sunt medici/asistenti?...nu, sunt 200 de dispetati care nu sr stie daca vor iesi vii de acolo....Dumnezeu cu mila
20 octombrie 2021, 13:44
pe val
20 octombrie 2021, 12:47
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.