Știrea zilei
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul

Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.

Directorul în funcție, împins spre pensionare


Dacă PSD-iștii tocmai au rezolvat trimiterea în Parlament a unei social-democrate pe care botoșănenii nu au dorit să o vadă acolo și pregătesc în paralel mai multe înlocuiri de directori, PNL-iștii lucrează la propulsarea în funcție a unui membru cu state vechi în partid.


Tocmai a eșuat în tentativa de a obține un mandat de parlamentar, însă pare să se fi reorientat rapid spre unul dintre cele mai dorite posturi de șefi de instituție din Botoșani.


Este vorba de cel de director al Sucursalei de Exploatarea Complexă Stânca – Costeşti.


Funcția încă este ocupată de mai bine de un deceniu de Mircea Vucovici (foto jos, primul din stânga), care însă pe 22 ianuarie împlinește vârsta de pensionare.


Pe 16 decembrie 2020 a trimis la Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) o cerere de prelungire, care i s-a acceptat, însă doar pentru calitatea de simplu inginer, nu și ca director, ceea ce înseamnă că demersurile liberalilor pentru impunerea unui reprezentant al partidului încep să dea rezultate.

 

mircea vucovici

 

Filiera liberală de la ”Apele Române”


Practic, de pe 23 ianuarie postul de director la Nodul Hidrotehnic Stânca – Costești devine liber și poate fi ocupat de un membru PNL.


Aceasta și pentru că de Exploatarea Complexă Stânca – Costeşti se subordonează direct ANAR, al cărei director are printre atribuții, potrivit regulamentului de organizare și funcționare, inclusiv numirea, suspendarea și eliberarea din funcție a directorului Exploatării Complexe Stânca Costești.   


Iar director ANAR este Ervin Molnar, numit pe post de fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe (foto jos), la scurt timp după destituirea Cabinetului Dăncilă, mai exact în ianuarie 2020. Este președintele PNL Târgu Mureș, partid pentru care a și candidat la alegerile locale de anul trecut.

 

costel alexe elvir molnar

 


Unul dintre cele mai exclusiviste locuri din Botoșani și România


Pe lângă importanța strategică a Nodului Hidrotehnic Stânca – Costești, trebuie spus că exploatarea de acolo reprezintă unul dintre obiectivele cele mai exclusiviste din Botoșani și chiar din România. De-a lungul timpului, acolo au făcut vizite neoficiale demnitari de prim rang ai statului, atrași fiind de frumusețea locului, de spațiile de protocol amenajate și de posibilitățile de pescuit. Și este probabil inutil să mai vorbim despre tot traficul de frontieră care trece pe la baraj.

 

Director de peste 100.000 de lei pe an


Dincolo de toate acestea, miza financiară directă este una ridicată. În 2017 veniturile anuale a lui Mircea Vucovici treceau deja de 100.000 de lei. Aceasta și pentru că, pe lângă funcția de director la Exploatarea Complexă Stânca – Costeşti, o ocupa și pe cea de șef sistem la Microhidrocentrala Stânca, amplasată pe albia râului Prut, în incinta Nodului Hidrotehnic Stânca - Costești, fiind alimentată cu apa din lacul de acumulare și administrată de SC Exploatare Sistem Zonal Prahova SA.


Mircea Vucovici este apolitic, însă unul dintre primii directori schimbați la Botoșani după preluarea guvernării de liberali este din același domeniu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, instituție la care în trecut persoana menționată a ocupat postul de inginer șef.

 

loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Pe 4 noiembrie se inaugura la Botoșani construcția care a costat 60 de tone de aur

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Loading...
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Sigur se găsește un coate goale, mațe fripte care face o cerere pentru detașare pe postul respectiv. Dacă știe tabla împărțirii, dacă are un oarecare stagiu pe lângă un politician cu state vechi și e obișnuit cu poziția ghiocel dar să aibă și limbă moale (limba română) e omul potrivit la locul potrivit. Nu trebuie să știe nimic despre ce se întâmplă pe acolo, pentru asta sunt subalternii care au fost angajați după ce au făcut niște studii în domeniul apelor (presupunând că există și așa ceva). Dacă e salariul mare și propteaua groasă poate face carieră încă 4 ani fără eforturi deosebite.
8 ianuarie 2021, 13:59
Doamne, macar sa fie unul care cunoaste sistemul hidrotehnic, nu de alta, daca e un handicapat cu limba pe umar habarnist, sa nu ne trezim cu toata apa din baraj peste Botosani, Iasi,....pana la Dunare, inundare totala
7 ianuarie 2021, 13:51
Noi stiam ca intra Cumatrul Deleanu, doar el umbla cu limba de-un cot dupa locuri unde se plateste bine. E sluga perfecta.
7 ianuarie 2021, 09:53
Cum, liberalii umblă după funcții? Eu credeam că ei vor doar binele poporului, nu doar funcții. Vai de mine!
7 ianuarie 2021, 08:08
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.