Știrea zilei
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale

Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.

Situație financiară vecină cu tragedia


Compania la care CJ este acționar majoritar se află într-o situație financiară teribilă.


A pierdut procese pe sume de milioane de lei și i s-au înființat popriri pe conturi.


Chiar dacă anul precedent l-a încheiat pe profit, datoriile au continuat să crească și au depășit 56 de milioane de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.


”Este o analiză foarte profundă pe care o realizez zilele acestea. În momentul în care o finalizăm facem toate modificările necesare. Se vor lua toate măsurile care se impun”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Aceasta a promis că la finalul evaluării va trimite și un comunicat în care va expune situația exactă a societății.

 

”Președintele CA a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă”


Întrebată dacă se va merge în continuare cu aceeași echipă de conducere, Doina Federovici nu a ezitat să răspundă direct:


”Din punctul meu de vedere, nu. Nu! Deci eu am o lună de zile de când sunt pe scaunul acesta, știu că toată lumea are un grad foarte mare de așteptare, dar pașii trebuie făcuți pe lege pentru că nimeni nu-și asumă astăzi să încalce legea. E clar ca bună ziua.”


doina federovici presedinte cj botosaniȘefa CJ a discutat deja de trei ori cu directorul general al SC Nova Apaserv SA, s-a întâlnit și cu director economic Daniela Jâtărașu. Și susține că, deși avea deja câteva informații dinaintea demarării analizei, ceea ce descoperă îi depășește și cele mai pesimiste așteptări.  


”Lucrurile nu funcționează corespunzător la Nova Apaserv și o știe toată lumea. Și acolo trebuie intervenit cu legea în mână, cu responsabilitate și cu măsurile care trebuie puse în aplicare în perioada următoare pentru că așa, dacă stăm numai și discutăm, nu rezolvăm nimic”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Noua conducătoare a CJ nu poate uita că în pandemie consiliul de administrație al societății a încercat să mărească remunerația membrilor.


”Aduceți-vă aminte că președintele consiliului de administrație a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă. Și a fost respinsă propunerea de plenul Consiliului Județean”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Când a devenit director era în partidul care trebuie, acum...?


Jurist de meserie, Albert Tănasă se află la prima sa experiență ca director, nu a mai ocupat o asemenea funcție nici la privat, nici la stat.


După alegerile locale din 2016, câștigate de PSD, în martie 2017 CA-ul l-a numit mai întâi director interimar al SC Nova Apaserv SA. Ulterior s-a organizat și concurs și, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, membrul partidului care deținea conducerea CJ, adică Albert Tănasă, l-a câștigat.

 

Mandatul i se termină în iulie 2021, însă între timp, după PRM și PSD, Albert Tănasă a ajuns în Pro România și la oficializarea intrării în noul partid a negat orice sprijin politic în dobândirea funcției.


Pro România se află în alianță cu PSD la CJ, însă în cadrul negocierilor reprezentanților ALDE – Pro România nu li s-a promis și funcția de director la SC Nova Apaserv SA.

 

”Vom lua măsuri chiar radicale”


Iar istoria recentă arată că, atunci când s-a schimbat conducerea CJ, nu a mai contat dacă directorul general avea sau nu concurs dat, fiind înlocuit.  


”Noi, Consiliul Județean, suntem acționarul majoritar. SC Nova Apaserv este societate comercială, au audit intern, au audit extern acolo, deci nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere, că, dacă aș putea astăzi să intervin, astăzi aș interveni, dar trebuie să ne uităm și pe lege”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Va analiza inclusiv modul de îndeplinire a indicatorilor de performanță din contractul de mandat și a promis: ”vom lua măsuri chiar radicale”.  

 

loading...
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Maria=tanti menajera ciumista
2 decembrie 2020, 18:23
Marie, externalizarea serviciilor prin concesionare este singura soluție. Evident, voi nu vreți asta fiindcă privatul va pune la munca și este posibil sa mai rămână 10% din personalul tessa format din pile departid.
2 decembrie 2020, 16:48
Maria scrii prostii, iar cea mai mare este cea de la punctul e) când afirmi faptul ca reprezentantul CJ in AGA a dormit, pai cei 33 de consilierii județeni sunt reprezentanții CJ in AGA. Rămâne sa ne scrii mai exact care dintre ei, colegii tai sau cei din opoziție ?
2 decembrie 2020, 16:27
Citind opiniile de mai sus, mi-am dat seama că majoritatea cred că totul se face doar pentru a ,,promova” oamenii din partid. Așa o fi, noi nu cunoaștem ,,moravurile” actuale, însă problemele principale sunt cu totul altele: a) un management foarte slab practicat de Tănase de ani de zile( mai exact este nepriceput în ale conducerii); b) la această unitate există pierderi mari de apă de foarte mulți ani și nimeni nu a acționat pentru reducerea lor; c) există un număr mare de angajați la TESA și prea mulți directori cu salarii mari care nu-și justifică funcțiile; reduceți posturile birocratice și majorați-le pe cele de execuție , angajând muncitori de înaltă calificare,disciplinați; d) unitatea de implementare a proiectelor acționează dezastruos pentru că cei angajați sunt nepricepuți; e) reprezentantul CJ în adunarea generală a dormit în papuci și nu și-a făcut datoria.
2 decembrie 2020, 13:03
Manegement extern, singura solutie. La pachet cu expertiza pe bune. Cantitatea de apa intrata si tratata, versus cantitatea de apa vanduta. Nimeni nu va reusi sa stopeze mafia cu radacini adanci in randul potentatilor Botosaniului. Plasteste amaratul pret de apa minerala pentru udatul gradinilor bastanilor din Bt. Incercari a fost si vor mai fi. Cine se pune cu mafia, pierde.
2 decembrie 2020, 11:01
O eroare ce necesita reparată. Numirea lui ca director a fost pe vremea cand era pe listele de senatori PSD. Albert este un oportunist fară margini, un obraznic si un trădător. Deși a plecat din PSD trântind ușa, se lauda se curând că "o s-o conving pe Doinița sa ma reprimească in PSD si voi rămâne director". Cum nu mai are unde sa se ducă dacă rămâne fără post și cum si Huncă s-o prins cine este Albert Tănase a început demersurile sa-si inventeze un post de jurist la Nova Apa desi serviciul juridic este externalizat. Numai ca organigrama tot Doinița o aprobă. Vedem dacă o mai păcălește o dată.
2 decembrie 2020, 10:00
Atunci cand cumperi 1000Mc de apa si vinzi doar 250 MC, iar cu restul nu vrei sa spui ce ai facut, inseamna ca SE FURĂ. Aduceti un expert independent si veti vedea ca se fura, fiindca alta explicatie nu este. Concesionati totul cu clauze drastice si veti vedea ce profituri se pot obtine. Insa de la sefia furnizorului de apa-Novaapa si pana la sefia laboratorului, totul este corupt. Proprietatile de hectare, piscine, iazuri si tarlale se uda.
2 decembrie 2020, 09:54
Poate chiar va fi o schimbare la nivelul acestei societati ca de la directorul general pe care rar il vezi , la cel operational=spagar nu mai zic.
2 decembrie 2020, 08:07
Doinita clocoteste de o luna plină de energie sa rezolve problemele de la Nova. A analizat membrii CA, a analizat reprezentantul in AGA, a analizat sefii din sindicat și concluzia personală este ca trebuie schimbat directorul tanase pentru ca a părăsit PSD, iar postul este a PSD-ului. La viitorul concurs de director vor fi introduse întrebări din statutul partidului .
2 decembrie 2020, 08:02
Daniela Jitarasu, foarte bine pregatita ca nora. S-au adunat toți politrucii pe salarii mari
2 decembrie 2020, 07:47
Trebuie pus cumătru si de asta nu mai este bun ?
2 decembrie 2020, 07:32
Dar Obuf ciubucarul când îl schimbați ? Cel care in loc sa urmărească pierderile de apa din rețele se lauda ca-l susține PSD-ul și nu da explicații la nimeni .
2 decembrie 2020, 07:13
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9445 lei
USD
Dolarul SUA
4.3401 lei
CHF
Francul elveţian
4.7457 lei
GBP
Lira sterlină
5.9102 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7850 lei
XAU
Gramul de aur
252.5792 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2404 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3861 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1199 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4676 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2025 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
-1.5 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
-2.0 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.