Știrea zilei
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale

Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.

Situație financiară vecină cu tragedia


Compania la care CJ este acționar majoritar se află într-o situație financiară teribilă.


A pierdut procese pe sume de milioane de lei și i s-au înființat popriri pe conturi.


Chiar dacă anul precedent l-a încheiat pe profit, datoriile au continuat să crească și au depășit 56 de milioane de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.


”Este o analiză foarte profundă pe care o realizez zilele acestea. În momentul în care o finalizăm facem toate modificările necesare. Se vor lua toate măsurile care se impun”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Aceasta a promis că la finalul evaluării va trimite și un comunicat în care va expune situația exactă a societății.

 

”Președintele CA a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă”


Întrebată dacă se va merge în continuare cu aceeași echipă de conducere, Doina Federovici nu a ezitat să răspundă direct:


”Din punctul meu de vedere, nu. Nu! Deci eu am o lună de zile de când sunt pe scaunul acesta, știu că toată lumea are un grad foarte mare de așteptare, dar pașii trebuie făcuți pe lege pentru că nimeni nu-și asumă astăzi să încalce legea. E clar ca bună ziua.”


doina federovici presedinte cj botosaniȘefa CJ a discutat deja de trei ori cu directorul general al SC Nova Apaserv SA, s-a întâlnit și cu director economic Daniela Jâtărașu. Și susține că, deși avea deja câteva informații dinaintea demarării analizei, ceea ce descoperă îi depășește și cele mai pesimiste așteptări.  


”Lucrurile nu funcționează corespunzător la Nova Apaserv și o știe toată lumea. Și acolo trebuie intervenit cu legea în mână, cu responsabilitate și cu măsurile care trebuie puse în aplicare în perioada următoare pentru că așa, dacă stăm numai și discutăm, nu rezolvăm nimic”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Noua conducătoare a CJ nu poate uita că în pandemie consiliul de administrație al societății a încercat să mărească remunerația membrilor.


”Aduceți-vă aminte că președintele consiliului de administrație a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă. Și a fost respinsă propunerea de plenul Consiliului Județean”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Când a devenit director era în partidul care trebuie, acum...?


Jurist de meserie, Albert Tănasă se află la prima sa experiență ca director, nu a mai ocupat o asemenea funcție nici la privat, nici la stat.


După alegerile locale din 2016, câștigate de PSD, în martie 2017 CA-ul l-a numit mai întâi director interimar al SC Nova Apaserv SA. Ulterior s-a organizat și concurs și, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, membrul partidului care deținea conducerea CJ, adică Albert Tănasă, l-a câștigat.

 

Mandatul i se termină în iulie 2021, însă între timp, după PRM și PSD, Albert Tănasă a ajuns în Pro România și la oficializarea intrării în noul partid a negat orice sprijin politic în dobândirea funcției.


Pro România se află în alianță cu PSD la CJ, însă în cadrul negocierilor reprezentanților ALDE – Pro România nu li s-a promis și funcția de director la SC Nova Apaserv SA.

 

”Vom lua măsuri chiar radicale”


Iar istoria recentă arată că, atunci când s-a schimbat conducerea CJ, nu a mai contat dacă directorul general avea sau nu concurs dat, fiind înlocuit.  


”Noi, Consiliul Județean, suntem acționarul majoritar. SC Nova Apaserv este societate comercială, au audit intern, au audit extern acolo, deci nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere, că, dacă aș putea astăzi să intervin, astăzi aș interveni, dar trebuie să ne uităm și pe lege”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Va analiza inclusiv modul de îndeplinire a indicatorilor de performanță din contractul de mandat și a promis: ”vom lua măsuri chiar radicale”.  

 

loading...
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Loading...
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Loading...
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,
Transportul public din oraș intră în rând cu lumea: Bilete vândute prin aplicație, călătorii află de pe telefon când sosește autobuzul
Compania de transport public a municipalității face un prim pas spre digitalizare. SC Eltrans SA a perfectat parteneriate cu administratorii a două aplicații mobile.
Maria=tanti menajera ciumista
2 decembrie 2020, 18:23
Marie, externalizarea serviciilor prin concesionare este singura soluție. Evident, voi nu vreți asta fiindcă privatul va pune la munca și este posibil sa mai rămână 10% din personalul tessa format din pile departid.
2 decembrie 2020, 16:48
Maria scrii prostii, iar cea mai mare este cea de la punctul e) când afirmi faptul ca reprezentantul CJ in AGA a dormit, pai cei 33 de consilierii județeni sunt reprezentanții CJ in AGA. Rămâne sa ne scrii mai exact care dintre ei, colegii tai sau cei din opoziție ?
2 decembrie 2020, 16:27
Citind opiniile de mai sus, mi-am dat seama că majoritatea cred că totul se face doar pentru a ,,promova” oamenii din partid. Așa o fi, noi nu cunoaștem ,,moravurile” actuale, însă problemele principale sunt cu totul altele: a) un management foarte slab practicat de Tănase de ani de zile( mai exact este nepriceput în ale conducerii); b) la această unitate există pierderi mari de apă de foarte mulți ani și nimeni nu a acționat pentru reducerea lor; c) există un număr mare de angajați la TESA și prea mulți directori cu salarii mari care nu-și justifică funcțiile; reduceți posturile birocratice și majorați-le pe cele de execuție , angajând muncitori de înaltă calificare,disciplinați; d) unitatea de implementare a proiectelor acționează dezastruos pentru că cei angajați sunt nepricepuți; e) reprezentantul CJ în adunarea generală a dormit în papuci și nu și-a făcut datoria.
2 decembrie 2020, 13:03
Manegement extern, singura solutie. La pachet cu expertiza pe bune. Cantitatea de apa intrata si tratata, versus cantitatea de apa vanduta. Nimeni nu va reusi sa stopeze mafia cu radacini adanci in randul potentatilor Botosaniului. Plasteste amaratul pret de apa minerala pentru udatul gradinilor bastanilor din Bt. Incercari a fost si vor mai fi. Cine se pune cu mafia, pierde.
2 decembrie 2020, 11:01
O eroare ce necesita reparată. Numirea lui ca director a fost pe vremea cand era pe listele de senatori PSD. Albert este un oportunist fară margini, un obraznic si un trădător. Deși a plecat din PSD trântind ușa, se lauda se curând că "o s-o conving pe Doinița sa ma reprimească in PSD si voi rămâne director". Cum nu mai are unde sa se ducă dacă rămâne fără post și cum si Huncă s-o prins cine este Albert Tănase a început demersurile sa-si inventeze un post de jurist la Nova Apa desi serviciul juridic este externalizat. Numai ca organigrama tot Doinița o aprobă. Vedem dacă o mai păcălește o dată.
2 decembrie 2020, 10:00
Atunci cand cumperi 1000Mc de apa si vinzi doar 250 MC, iar cu restul nu vrei sa spui ce ai facut, inseamna ca SE FURĂ. Aduceti un expert independent si veti vedea ca se fura, fiindca alta explicatie nu este. Concesionati totul cu clauze drastice si veti vedea ce profituri se pot obtine. Insa de la sefia furnizorului de apa-Novaapa si pana la sefia laboratorului, totul este corupt. Proprietatile de hectare, piscine, iazuri si tarlale se uda.
2 decembrie 2020, 09:54
Poate chiar va fi o schimbare la nivelul acestei societati ca de la directorul general pe care rar il vezi , la cel operational=spagar nu mai zic.
2 decembrie 2020, 08:07
Doinita clocoteste de o luna plină de energie sa rezolve problemele de la Nova. A analizat membrii CA, a analizat reprezentantul in AGA, a analizat sefii din sindicat și concluzia personală este ca trebuie schimbat directorul tanase pentru ca a părăsit PSD, iar postul este a PSD-ului. La viitorul concurs de director vor fi introduse întrebări din statutul partidului .
2 decembrie 2020, 08:02
Daniela Jitarasu, foarte bine pregatita ca nora. S-au adunat toți politrucii pe salarii mari
2 decembrie 2020, 07:47
Trebuie pus cumătru si de asta nu mai este bun ?
2 decembrie 2020, 07:32
Dar Obuf ciubucarul când îl schimbați ? Cel care in loc sa urmărească pierderile de apa din rețele se lauda ca-l susține PSD-ul și nu da explicații la nimeni .
2 decembrie 2020, 07:13
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6715 lei
CHF
Francul elveţian
4.8931 lei
GBP
Lira sterlină
5.7258 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4368 lei
XAU
Gramul de aur
274.0955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6404 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2000 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.3 o C
Dorohoi
21.9 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
21.2 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.