Știrea zilei
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale

Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.

Situație financiară vecină cu tragedia


Compania la care CJ este acționar majoritar se află într-o situație financiară teribilă.


A pierdut procese pe sume de milioane de lei și i s-au înființat popriri pe conturi.


Chiar dacă anul precedent l-a încheiat pe profit, datoriile au continuat să crească și au depășit 56 de milioane de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.


”Este o analiză foarte profundă pe care o realizez zilele acestea. În momentul în care o finalizăm facem toate modificările necesare. Se vor lua toate măsurile care se impun”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Aceasta a promis că la finalul evaluării va trimite și un comunicat în care va expune situația exactă a societății.

 

”Președintele CA a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă”


Întrebată dacă se va merge în continuare cu aceeași echipă de conducere, Doina Federovici nu a ezitat să răspundă direct:


”Din punctul meu de vedere, nu. Nu! Deci eu am o lună de zile de când sunt pe scaunul acesta, știu că toată lumea are un grad foarte mare de așteptare, dar pașii trebuie făcuți pe lege pentru că nimeni nu-și asumă astăzi să încalce legea. E clar ca bună ziua.”


doina federovici presedinte cj botosaniȘefa CJ a discutat deja de trei ori cu directorul general al SC Nova Apaserv SA, s-a întâlnit și cu director economic Daniela Jâtărașu. Și susține că, deși avea deja câteva informații dinaintea demarării analizei, ceea ce descoperă îi depășește și cele mai pesimiste așteptări.  


”Lucrurile nu funcționează corespunzător la Nova Apaserv și o știe toată lumea. Și acolo trebuie intervenit cu legea în mână, cu responsabilitate și cu măsurile care trebuie puse în aplicare în perioada următoare pentru că așa, dacă stăm numai și discutăm, nu rezolvăm nimic”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Noua conducătoare a CJ nu poate uita că în pandemie consiliul de administrație al societății a încercat să mărească remunerația membrilor.


”Aduceți-vă aminte că președintele consiliului de administrație a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă. Și a fost respinsă propunerea de plenul Consiliului Județean”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Când a devenit director era în partidul care trebuie, acum...?


Jurist de meserie, Albert Tănasă se află la prima sa experiență ca director, nu a mai ocupat o asemenea funcție nici la privat, nici la stat.


După alegerile locale din 2016, câștigate de PSD, în martie 2017 CA-ul l-a numit mai întâi director interimar al SC Nova Apaserv SA. Ulterior s-a organizat și concurs și, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, membrul partidului care deținea conducerea CJ, adică Albert Tănasă, l-a câștigat.

 

Mandatul i se termină în iulie 2021, însă între timp, după PRM și PSD, Albert Tănasă a ajuns în Pro România și la oficializarea intrării în noul partid a negat orice sprijin politic în dobândirea funcției.


Pro România se află în alianță cu PSD la CJ, însă în cadrul negocierilor reprezentanților ALDE – Pro România nu li s-a promis și funcția de director la SC Nova Apaserv SA.

 

”Vom lua măsuri chiar radicale”


Iar istoria recentă arată că, atunci când s-a schimbat conducerea CJ, nu a mai contat dacă directorul general avea sau nu concurs dat, fiind înlocuit.  


”Noi, Consiliul Județean, suntem acționarul majoritar. SC Nova Apaserv este societate comercială, au audit intern, au audit extern acolo, deci nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere, că, dacă aș putea astăzi să intervin, astăzi aș interveni, dar trebuie să ne uităm și pe lege”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Va analiza inclusiv modul de îndeplinire a indicatorilor de performanță din contractul de mandat și a promis: ”vom lua măsuri chiar radicale”.  

 

loading...
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.
Jihad în PNL: Șefii botoșăneni de la București trimiși acasă, unul singur scapă după negocieri cu Orban, dar cu funcție mai mică
Pierderea categorică a alegerilor parlamentare de către PNL Botoșani, venită după înfrângerea de la locale, lasă județul fără reprezentanți la nivel înalt în Guvernul Cîțu. Absolut toți liberalii care au deținut funcții în Cabinetul Orban le vor pierde în scurt timp.
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Loading...
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Loading...
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Maria=tanti menajera ciumista
2 decembrie 2020, 18:23
Marie, externalizarea serviciilor prin concesionare este singura soluție. Evident, voi nu vreți asta fiindcă privatul va pune la munca și este posibil sa mai rămână 10% din personalul tessa format din pile departid.
2 decembrie 2020, 16:48
Maria scrii prostii, iar cea mai mare este cea de la punctul e) când afirmi faptul ca reprezentantul CJ in AGA a dormit, pai cei 33 de consilierii județeni sunt reprezentanții CJ in AGA. Rămâne sa ne scrii mai exact care dintre ei, colegii tai sau cei din opoziție ?
2 decembrie 2020, 16:27
Citind opiniile de mai sus, mi-am dat seama că majoritatea cred că totul se face doar pentru a ,,promova” oamenii din partid. Așa o fi, noi nu cunoaștem ,,moravurile” actuale, însă problemele principale sunt cu totul altele: a) un management foarte slab practicat de Tănase de ani de zile( mai exact este nepriceput în ale conducerii); b) la această unitate există pierderi mari de apă de foarte mulți ani și nimeni nu a acționat pentru reducerea lor; c) există un număr mare de angajați la TESA și prea mulți directori cu salarii mari care nu-și justifică funcțiile; reduceți posturile birocratice și majorați-le pe cele de execuție , angajând muncitori de înaltă calificare,disciplinați; d) unitatea de implementare a proiectelor acționează dezastruos pentru că cei angajați sunt nepricepuți; e) reprezentantul CJ în adunarea generală a dormit în papuci și nu și-a făcut datoria.
2 decembrie 2020, 13:03
Manegement extern, singura solutie. La pachet cu expertiza pe bune. Cantitatea de apa intrata si tratata, versus cantitatea de apa vanduta. Nimeni nu va reusi sa stopeze mafia cu radacini adanci in randul potentatilor Botosaniului. Plasteste amaratul pret de apa minerala pentru udatul gradinilor bastanilor din Bt. Incercari a fost si vor mai fi. Cine se pune cu mafia, pierde.
2 decembrie 2020, 11:01
O eroare ce necesita reparată. Numirea lui ca director a fost pe vremea cand era pe listele de senatori PSD. Albert este un oportunist fară margini, un obraznic si un trădător. Deși a plecat din PSD trântind ușa, se lauda se curând că "o s-o conving pe Doinița sa ma reprimească in PSD si voi rămâne director". Cum nu mai are unde sa se ducă dacă rămâne fără post și cum si Huncă s-o prins cine este Albert Tănase a început demersurile sa-si inventeze un post de jurist la Nova Apa desi serviciul juridic este externalizat. Numai ca organigrama tot Doinița o aprobă. Vedem dacă o mai păcălește o dată.
2 decembrie 2020, 10:00
Atunci cand cumperi 1000Mc de apa si vinzi doar 250 MC, iar cu restul nu vrei sa spui ce ai facut, inseamna ca SE FURĂ. Aduceti un expert independent si veti vedea ca se fura, fiindca alta explicatie nu este. Concesionati totul cu clauze drastice si veti vedea ce profituri se pot obtine. Insa de la sefia furnizorului de apa-Novaapa si pana la sefia laboratorului, totul este corupt. Proprietatile de hectare, piscine, iazuri si tarlale se uda.
2 decembrie 2020, 09:54
Poate chiar va fi o schimbare la nivelul acestei societati ca de la directorul general pe care rar il vezi , la cel operational=spagar nu mai zic.
2 decembrie 2020, 08:07
Doinita clocoteste de o luna plină de energie sa rezolve problemele de la Nova. A analizat membrii CA, a analizat reprezentantul in AGA, a analizat sefii din sindicat și concluzia personală este ca trebuie schimbat directorul tanase pentru ca a părăsit PSD, iar postul este a PSD-ului. La viitorul concurs de director vor fi introduse întrebări din statutul partidului .
2 decembrie 2020, 08:02
Daniela Jitarasu, foarte bine pregatita ca nora. S-au adunat toți politrucii pe salarii mari
2 decembrie 2020, 07:47
Trebuie pus cumătru si de asta nu mai este bun ?
2 decembrie 2020, 07:32
Dar Obuf ciubucarul când îl schimbați ? Cel care in loc sa urmărească pierderile de apa din rețele se lauda ca-l susține PSD-ul și nu da explicații la nimeni .
2 decembrie 2020, 07:13
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0148 lei
CHF
Francul elveţian
4.5251 lei
GBP
Lira sterlină
5.5099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8830 lei
XAU
Gramul de aur
241.5144 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2310 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3641 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1207 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1808 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
3.9 o C
Bucecea
3.9 o C
Darabani
4.6 o C
Saveni
3.9 o C
Ştefăneşti
3.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.