Știrea zilei
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”

La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.

Alegeri noi, același câștigător, o nouă contestație


Pe data de 3 noiembrie 2021 s-a desfășurat un nou scrutin, de această dată online, motivat de situația pandemică, iar câștigător a fost, ca și în ianuarie 2018, comisarul-șef Paul Tapalagă. Doar că asemeni situației din urmă cu aproape patru ani și de această dată există contestații.


Iar una dintre ele aparține comisarului Otilia Aioanei, care la fel ca și în 2018, a candidat la funcția de președinte al CNP Botoșani.


A doua zi după alegeri, când a aflat rezultatele, a formulat o plângere atât către președintele CNP România, cât și la comisia de contestații.


În primul rând, polițista reclamă faptul că nu s-a întrunit cvorumul necesar validării alegerilor. Aceasta arată că, deși pe platformă s-au înscris 202 membri CNP, în ziua când a avut loc scrutinul au fost prezenți efectiv pe platformă doar 170.


Apoi, pune sub semnul întrebării corectitudinea votului, remarcând faptul că Paul Tapalagă a adunat 134 de voturi, adică exact numărul minim necesar de două treimi din totalul celor înscriși inițial în platformă pentru a putea fi desemnat câștigător.

 

Acuzație: alegeri ”cu încălcarea integrală a Regulamentului de organizare a alegerilor”


Otilia Aioanei a adunat 36 de voturi, însă este convinsă că acesta nu este numărul real al membrilor CNP care i-au dat votul.


”Am suspiciuni serioase că aceste alegeri au fost fraudate”, susține cms. Otilia Aioanei, care adaugă și faptul că mulți membri CNP nu au putut accesa platforma pentru a-și exprima opțiunea.


”Consider că aceste alegeri au fost organizate «pe repede înainte», cu încălcarea integrală a Regulamentului de organizare a alegerilor CNP, într-un format online, lipsit de transparență, fără posibilitatea verificării și certificării pe platformă a membrilor înscriși din partea noastră, a candidaților la diferite funcții”.


Cms. Otilia Aioanei, candidată la funcția de președinte CNP Botoșani.

 

”Alegerile au fost din nou fraudate”


O altă contestație aparține comisarului șef Cătălin Corneanu, cel care a asigurat ca interimar conducerea CNP Botoșani de la invalidarea precedentului scrutin și până la noile alegeri. În 2021, polițistul nici nu a mai ajuns să candideze la funcția de președinte al CNP Botoșani, înscrierea fiindu-i respinsă întrucât în 2019 a devenit președintele Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual (SPPC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și este considerat incompatibil.


”Noi am introdus contestațiile administrative, am primit răspuns la una dintre ele, în total sunt trei. În funcție de modalitatea în care au înțeles sau nu au înțeles să respecte legea, din motive diferite, aștept și celelalte două răspunsuri pentru că sunt obligați să ni le trimită în 30 de zile, după care voi introduce în instanță acțiunea. Din punctul nostru de vedere, alegerile au fost din nou fraudate, au fost lipsite de transparență”,


Comisar-șef Cătălin Corneanu, fost vicepreședinte CNP Botoșani.


A adăugat totodată că pentru scrutin a fost utilizat un program informatic neomologat, că au fost polițiști care nu au putut să își exprime opțiunea și că, având în vedere că rata de infectare este în scădere la Botoșani, s-ar mai fi putut aștepta câteva săptămâni pentru organizarea alegerilor în format fizic.


”Corpul Național al Polițiștilor a înțeles să își facă norme proprii, nu mă pronunț cu privire la scopul acestora, dar cu certitudine în instanță vom clarifica aceste aspecte”,


Comisar-șef Cătălin Corneanu, fost vicepreședinte CNP Botoșani.

 

Miza pe ATOP, suspiciuni de incompatibilitate


La opt zile de la scrutin, CNP a informat Consiliul Județean Botoșani că trebuie înlocuit reprezentantul său din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), adică fostul șef interimar Cătălin Corneanu cu președintele ales Paul Tapalagă, însă comisarul-șef susține că tocmai cel care ar urma să îi ia locul ar deveni incompatibil deoarece ar face parte din categoria organelor de cercetare penală.


”Am un document primit de la Agenția Națională de Integritate care stabilește clar că cei care dețin calitatea de organ de cercetare penală nu au dreptul să dețină orice altă funcție publică sau privată, cu atât mai mult în ATOP, unde este o funcție remunerată”,


Comisar-șef Cătălin Corneanu, fost vicepreședinte CNP Botoșani.


În opinia acestuia, noul reprezentant al CNP în ATOP ar avea la dispoziție 15 zile din data numirii să renunțe la una dintre cele două calități pentru a evita incompatibilitatea.


”Lăsând deoparte această chestiune cu starea de compatibilitate-incompatibilitate, noi deocamdată considerăm că alegerile au fost fraudate și instanța va decide. Noi nu putem să ne antepronunțăm înaintea instanței de judecată, dar este punctul nostru de vedere și considerăm că ne va da câștig de cauză și de această dată”,


Comisar-șef Cătălin Corneanu, fost vicepreședinte CNP Botoșani.

 

Comisia de soluționare a contestațiilor a respins una dintre plângeri


Cms. Otilia Aioanei a primit deja răspuns de la comisia de soluționare a contestațiilor, în care se arată că alegerile s-au desfășurat conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al CNP și că s-a apelat la organizarea în sistem online tocmai pentru a da posibilitatea tuturor membrilor să își exprime opțiunea indiferent de situația sanitară.


În răspuns se menționează și că s-au alocat cinci zile pentru înscrierea în platformă și 24 de ore pentru exercitarea votului și că s-au luat toate măsurile pentru aducerea la cunoștința membrilor a procedurii de înscriere în platformă și a votului propriu zis.


”Pentru aceste considerente apreciem ca neîntemeiate aspectele prezentate în cuprinsul contestației care, pentru aceste motive, se respinge, și reiterăm că activitatea Corpului Național al Polițiștilor se fundamentează exclusiv pe principiile și normele de etică care guvernează profesia de polițist”,


Cms.Alexandru Grecu, președinte comisia de soluționare a contestațiilor.


Cms. Otilia Aioanei este însă total nemulțumită de răspuns așa că, probabil ca și în cazul scrutinului anterior, și de această dată problema va fi tranșată în instanță.

 

loading...
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Loading...
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
Loading...
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Politisti infractori? Militian adjectiv?
25 noiembrie 2021, 09:54
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.