Știrea zilei
SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO

Dimineața zilei de 1 iulie 2022, în jur de ora 9:00. Telefoanele jurnaliștilor de la Botoșăneanul încep să fie apelate de către mai multe persoane. În câteva cuvinte, ni se transmite că angajații SC Nova Apaserv SA au descoperit o conductă ilegală cu ajutorul căreia se preiau din rețea cantități uriașe de apă și se transferă într-un iaz privat. Ni se cere prezența la fața locului și ni se spune sec: „nu vă spun al cui este iazul, pentru că sigur nu mai veniți”.

Apa ajunsă lux la Botoșani, vărsată într-un iaz privat

 

Reprezentanții Nova Apaserv împreună cu echipajul local de poliție solicitat prin 112 se aflau pe marginea unui iaz din Ipotești, comuna Mihai Eminescu. Acolo, la un hidrant suprateran a fost montat un dispozitiv atașat la un furtun care mai departe era conectat la o conductă îngropată ce prelua apa din rețeaua publică și o direcționa către un iaz aflat undeva la câteva zeci de metri distanță.

 

Mii de metri cubi de apă erau astfel pierduți din rețeaua care trebuie să asigure apă pentru întreg județul, în vremuri în care pompierii transportă apă cu cisternele, iar mii de botoșăneni nu beneficiază deloc de acest serviciu.

 

În mai multe comune ale județului, apa este furnizată doar câteva ore pe zi, câteva zile pe săptămână, într-o perioadă cu temperaturi caniculare.

 

În tot acest peisaj, o cantitate impresionantă este folosită pentru alimentarea unui iaz.

 

 

Descoperirea a fost făcută de serviciul antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA.

 

„Un furtun care pleacă din hidrant alimentează o țeavă pe o distanță de vreo 50 de metri și dacă toată lumea spunea că este caniculă, că nu se asigură agentul de către angajații Nova Apaserv, priviți un caz. În care apa, despre care nu știe nimeni de când este dat drumul pentru alimentarea acestui iaz, stau și mă întreb dacă proprietarul realizează gravitatea faptei, având în vedere seceta și faptul că toată lumea iese în față acum, pe bună dreptate. Proprietarul, dacă se simte puțin atins de ceea ce se întâmplă în jurul lui și dacă chiar îi pasă de problemele comunității noastre, a oamenilor simpli care spun că nu au ce pune pe masă din cauza lipsei apei...? Animalele suferă”,

Sorin Ciobanu, șef serviciul antifraudă SC Nova Apaserv SA.

 

Pentru acoperirea conductei clandestine a existat un consum serios de resurse întrucât țeava a fost îngropată pentru a nu fi vizibilă. Lângă hidrant putea fi observat furtunul, însă probabil că necunoscătorilor nu le-ar fi atras atenția. Nu însă și pentru inginerii de la compania de apă.

 

 

„Lucrarea este făcută așa, la sfidarea tuturor, în sensul în care este la stradă, făcută în timpul zilei. Nu știu ce a gândit persoana care a făcut această lucrare. Cert este că ne simțim efectiv ofensați de atitudinea anumitor persoane. Nu știm cine este proprietarul acestui iaz, ne vom adresa Primăriei, nu vreau să fac presupuneri sau afirmări doar pe baza celor declarate de către locuitorii comunei”,

Sorin Ciobanu, șef serviciul antifraudă SC Nova Apaserv SA.

 

Ar fi alimentat un cartier întreg

 

Debitul de scurgere în iaz era unul destul de puternic, iar reprezentantii Nova Apaserv urmează să efectueze calcule pentru a determina exact pierderile cauzate în rețea: „Și vom transmite și pierderea care este. Dar pot să vă spun că debitul este de aproximativ 80 mc pe oră. Dacă facem un calcul sumar la o săptămână, cred că dăm de o cantitate care ar fi putut alimenta un cartier întreg. Dar se pare că pentru unii nu contează astfel de lucruri”.

 

Sorin Ciobanu conduce serviciul antifraudă din cadrul companiei de apă și canalizare de mai multe luni și spune că în tot acest timp a descoperit o sumedenie de astfel de cazuri: „De vreo patru luni, de când funcționează acest serviciu, nu a fost zi să nu ieșim în teren și nu a fost caz să nu găsim ceva în afara legii. Au fost și de genul acesta, cu iazuri, cu abatoare, cu service-uri, cu spălătorii auto, cu depozite de flori, operatori economici mari”.

 

 

Au fost prelevate inclusiv probe de apă care să fie analizate la laborator, pentru a determina că provine din rețea: „Nu cred că vor mai exista dubii vizavi de locul din care provine această scurgere de apă voluntară. Nu mai este involuntară, înțeleg, mai crapă, mai apar probleme, dar atunci când vorbim de o investiție majoră, prin care s-a considerat că se poate amortiza în timp prin acest furt, din punctul meu de vedere, acesta este un furt făcut cu bună știință”.

 

Viceprimarul care s-a nimerit... prin zonă

 

La scurt timp, în zonă și-a făcut apariția Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei Mihai Eminescu care a explicat că trecea din... întâmplare și a văzut grupul de oameni, jurnaliști și polițiști: „Treceam pe drum pe aici și am văzut că erați... aveți nevoie de prezența mea aici?”.

 

Sorin Ciobanu i-a explicat despre ce este vorba: pe scurt, că se preia apă ilegal, cu ajutorul hidrantului.

 

Viceprimarul a încercat să explice: „Eu oficial pot să vă spun. Aici este un hidrant, se folosește pentru... datorită consumului mare de apă din Cucorăni, pentru că și acolo pompele de apă pompează și pentru Avicola, o parte din zonă rămâne fără apă. Și am înțeles că se fac aerisiri”.

 

 

  • Este contorizată apa?, l-a întrebat mai departe Sorin Ciobanu.

 

„Eu nu vorbesc de unde se duce apa, eu vorbesc de hidrant, eu mă opresc la limita hidrantului, a domeniului public. Eu tehnic vorbesc despre soluția asta, pe care o știu și domnii de la Nova Apaserv”,

Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei Mihai Eminescu (foto jos)

 

 

Întrebarea cea mai importantă a venit de la inginerul Claudiu Bălan: „Curiozitatea mea, pentru că stau de două ore aici, al cui este iazul acesta?”.

 

Oficial, nimeni nu știe al cui e iazul, neoficial toată lumea

 

„Terenul este înstrăinat, dar cu asta vă rog să luați legătura cu organele abilitate”, a răspuns viceprimarul. Când s-a insistat asupra întrebării, având în vedere că Valeriu Drobotă este de o mulțime de ani viceprimar într-o comună în care în general se cunosc proprietățile importante și chiar oamenii între ei, a continuat încăpățânat: „Nu știu al cui este acest iaz, este o proprietate privată”.

 

Șeful de la Antifraudă de la Nova Apaserv a încercat totuși să-l facă să conștientizeze gravitatea faptei de la fața locului și i-a explicat indicându-i hidrantul, conducta și urmele lăsate de lucrările care au fost făcute pentru acoprirea ei, moment în care Valeriu Drobotă a ridicat mâinile și a spus doar: „Nu vreau să fac niciun comentariu”.

 

Încercări penibile de inducere în eroare a celor prezenți

 

A rămas în zonă Valeriu Drobotă și s-a comportat oarecum ca un „moșier pe propria moșie”, aruncând ironii către jurnaliști despre cât este de fotogenic și vorbind mereu la telefon pentru a transmite probabil ce se întâmplă lângă iaz.

 

A depășit limita bunului simț și a atribuțiilor de serviciu având în vedere gravitatea situației, fără ca polițiștii să reacționeze. A făcut-o la momentul în care un angajat al Primăriei a ajuns cu o cheie specială prin care se putea închide sau deschide apa din hidrant. Sorin Ciobanu a cerut ca apa să fie închisă la momentul în care se ajunge pe malul iazului pentru a se testa dacă se oprește debitul și la ieșirea din țeavă, în iaz. În timpul deplasării, inginerii de la Nova Apaserv au început să strige de lângă hidrant că viceprimarul i-a cerut muncitorului să închidă apa repede și să plece imediat cu cheia.

 

În acest moment care a produs stupoare efectiv, Valeriu Drobotă a încercat o serie de scuze:

 

„Dar doar s-a oprit apa instant, dle inginer...” și s-a scuzat cum că n-ar fi auzit de testul care se dorea a fi făcut, deși reprezentanții Nova Apaserv susțineau că ilegalitatea era îndeajuns de clară. La capăt, pe malul iazului, din conductă nu s-a mai scurs niciun strop de apă.

 

În tot acest timp, sunau și telefoanele celor de la „Apă”. De la „bază” se transmitea că au început să zbârnâie telefoanele și că se fac presiuni pentru ca toată lumea să părăsească zona și să se renunțe la control.

 

Nu s-a specificat cine anume face respectivele presiuni.

 

Gireadă: Nu-mi aparține niciun iaz

 

Primarul Verginel Gireadă se afla la Piatra Neamț la momentul controlului și a sunat pentru a se interesa despre ce anume se întâmplă. Și, mai ales, după ce a fost acuzat că iazul îi aparține.

 

„Nu-mi aparține niciun iaz, nu este proprietatea mea. Este greșit, toate oile din sat beau apă de acolo și când aerisește, decât să se ducă apa de-aiurea, mai degrabă dăm drumul să se ducă într-o baltă. Apa Nova știe că aerisim tot timpul acolo, că ei nu vin, nici la aerisire, nici la pompare. Primăria face asta”,

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu

 

Mai departe a spus că un angajat al Primăriei se trezește în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a aerisi hidrantul, adică pentru a scoate aerul din rețea.

 

Pentru că altfel, oamenii ar rămâne fără apă.

 

„Le arătăm că, dacă noi nu ne mai implicăm, două sate nu mai au apă. Pentru că, dacă noi nu ne mai implicăm și facem treaba lor, tot noi ieșim rău. Tot noi aerisim când ăia rămân fără apă, întâi curge jumătate de oră de aer pe rețea și apoi apa. Iazul e al comunei, dar terenul de deasupra este al altei persoane. Iazul e al satului, e de a bea oile și vacile apă de acolo, e a satului. 

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu

 

Inginerii de la Nova Apaserv îl contrazic și susțin că la respectivul hidrant nu este necesară aerisirea.

 

„În cazul în care se află la o cotă mai înaltă față de zonă, se folosește pentru aerisirea rețelei. Hidrantul din acest caz, nefiind la o cotă înaltă, nu este necesară aerisirea rețelei în acest punct. Dacă ne uităm la cota pe care o are terenul, nu este una înaltă, care să presupună aerisirea rețelei de apă. La golirea și reumplerea conductei se utilizează dispozitive de aerisire”,

Claudiu Bălan, inginer automatist SC Nova Apaserv SA

 

Hidrant suprateran are rol principal stingere a incendiilor, iar ca rol secundar aerisirea, însă inginerii subliniază că în cazul de față nu a fost necesară.

 

 

Cea mai rapidă rezolvare a unui dosar penal?

 

Un echipaj de polițiști de la postul din comună a asistat la toate scenele, fără să intervină nici măcar la momentul în care viceprimarul fugărea muncitorul cu cheia.

 

Ba chiar, la un moment dat șeful de post a arătat că în opinia sa, la prima vedere pare să fie vorba despre un autor necunoscut care a efectuat lucrările pentru acoperirea conductei clandestine. Cel mai probabil o persoană necunoscută care, în anonimat a investit multe resurse pentru a duce apă în iazul care ar fi al satului, conform primarului.

 

Deși pare greu de crezut, unii membri ai echipajului păreau mult mai preocupați să legitimeze jurnalliștii prezenți la fața locului decât să prindă autorul branșării nelegale.

 

Ulterior au fost solicitați polițiști criminaliști din Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean anunțând ulterior faptul că astăzi, 1 iulie 2022, polițiștii din Botoșani au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din comuna Mihai Eminescu, ar fi colectat în mod neautorizat, resursă de apă din rețeaua publică de alimentare, pe care, ulterior ar fi direcționat-o intr-un iaz, din aceeași localitate. 

 

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”,

agent Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Presiuni pentru stoparea controlului

 

Dispozitivul montat pe hidrant pentru a fi conectat la conducta clandestină a fost preluat de polițiști, iar angajații Nova Apaserv au montat un sigiliu pentru a nu se mai încerca un furt ulterior din rețeaua publică.

 

Ulterior, unii jurnaliști au primit telefoane, s-au făcut presiuni asupra lor și au renunțat la subiect. Nu în ultimul rând și angajații de la compania de apă ar fi primit amenințări „cu distrugerea” pentru că au deconspirat conducta ilegală care alimenta „iazul satului Ipotești”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
RESTRICȚII la apă în patru comune, afectați vor fi și cetățenii din Dorohoi
Cod Portocaliu de caniculă azi și mâine, la Botoșani: Pompierii au dus apă în comunele afectate de secetă – GALERIE FOTO&VIDEO

 

 

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Stima directorului Liviu Stefan!!!Sper sa nu se lase manipulat si santajat politic!!!!!!Proprietatea este a primarului Gireada.Dupa cum se stie cumpara orice bucatica de pamant de pe raza comunei ,dar prin persoane interpuse pentru a se pierde urma manevrelor la care recurge.Gireada,Drobota,Soptica,miroase tere a dosare DNA!!!!!!!!Asa hotii la drumul mare mai rar.
27 iulie 2022, 17:31
CE FACE DNA-ul?????Un asemenea furt din banii publici trebuie pedepsit exemplar.Se cred stapani de mosii,ei fac legea acolo,se cred proprietari de mosii si de sclavi.De aranjamentele cu pamanturile oamenilor aflati in necaz ce se mai stie?DNA,UNDE ESTI?Primarul Gireada cu vicele Drobota si cu largul ajutor al deputatului Soptica se cred STAPANI DE PAMANT SI SUFLETE!!!!!Sper sa nu se musamalizeze din nou si acest caz de FURT CALIFICAT DIN BANI PUBLICI!!!De ce nu furati toata comuna ca sa stim de o treaba?Care este punctul de vedera al biroului central PNL?
27 iulie 2022, 17:12
1) vangă s.f. (reg.) 1 Scobitură, adîncitură a terenului.2) Caragiale3) Daca asculti cu atentie inregistrarea, afli ca stie "seful mare" adica exista o intelegere ca domnii sa aeriseasca.... probabil si un acord scris... chiar si o procedura de aerisire care nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute.... apoi vom afla ca angajatul primariei care trebuia sa supravegheze aerisirea s-a deplasat de urgenta (undeva) pentru rezolvarea unei situatii (grave) ..... apoi vom afla ca nu s-au constatat pierderi de apa pe tarseul mentionat deci, nu poate fi furt....apoi vom afla ca domnii de la APA vor fi avansati si tinuti mai mult prin birouri.... si angajatul care nu a facut aerisirea corespunzator va fi penalizat cu mustrare scrisa....chiar va plati 5 mc de apa, imputati.....Si eu cu cine mai votez?
3 iulie 2022, 23:40
Aceasta primarie este bransata si la conducta de fonduri europene. Sunt cativa care taie felii din fondurile europene si publice si le duc acasa. Ulterior apar ca mari luptatori pentru comunitatea locala. Luxul, casele, amantele, functiile la partid costa mult. Vor fi ei denuntati si cu aceste furturi la fel cum a fost denuntat ciobanul liberal.
3 iulie 2022, 20:15
Paduchiosii astia ajunsi primari au devenit in cativa ani proprietari pe mii de hectare de teten, pe paduri si luciu de ape, au averi colosale ei si progeniturile lor. In vreme ce unii verifica capsunarii, altii ne fura si ne sfideaza.
2 iulie 2022, 21:08
Ciudatul nu stie ca tot mc de apa de la apa grup costa bani? De ce brasatorul nu a pus cobtor sa plateasca primaria? Ceea ce este acoli se numeste FURT, iar pentru acest lucru cineva trebuie sa raspunda penal. Au fost executati silit cetateni pentru 20 de mc de apa. Cei din conducerea cj sa sesizeze dna de urgenta, altfel devin complici. Intrebare, noi mai platim apa, sau pentru udatul gradinii e gratis?
2 iulie 2022, 21:03
la puscarie cu totii, astia de la Apa pun 100-200litri pierderi la scari de bloc si aici se alimenteaza iazuri cu mii de metrii cubi...nesimtire si aroganta maxima .
2 iulie 2022, 19:47
Apa furata este platita de toti abonatii SC Nova Apa . Vinovatii trebuie sa plateasca material si penal. Este furt. La fel se branseaza si la fondurile europene si la fondurile publice se dau mari binefacatori in folosul comun. Politia este slaba in fata lor este subordonata politic. Sesizarea trebuie facuta la parchet.
2 iulie 2022, 19:35
Cine a facut bransamentul acesta si cate alte sute de asfel de bransamente mai sunt in judet? La puscarie! De zeci de ani se fura apa tratata pentru care se platesc bani grei din buzunarele cetatenilor iar societatea deapa este in pragul falimentului. Acum cunoastem cum a fost falimentata societatea de apa, cu oameni din interior cu legaturi cu firme care lucrau pe retea si executau si bransamente. Pe la laborator
2 iulie 2022, 19:11
Fratilor nu mergeti dupa fenta?!iazul e o constructie hidrotehnica, cred ca a fost facut pt binele comunitatii pt asigurarea apei pt agricultura la irigatii si in cazul de incendii, sa poata prelua masinile isu repede apa, de aia era alimentat din instalatia de incendiu. Poate constructia era la receptie in probe tehnologice!? ..ce stiu eu, o parere de neica nimeni, daca avea alte scopuri ascunse acest iaz, nu se complica nimeni din instalatia de incendiu, se racorda direct in conducta de transport legal , frumos , platea contravaloarea marfii si mai aducea si pesti pe deasupra , organiza partide de pescuit. Si mai punea si un contor sa fie factura corecta. E jenant, totul e jenant.
2 iulie 2022, 18:50
Și eu care, plătind apa pe contor, trebuie să fiu rușinat că îmi spăl mașina cu o găleată de apă sau ud florile din strat...Și pungași ca ăștia îmi mai vorbesc mie de democrație și de cinste iar eu trebuie să-i votez pe încredere.Încă un motiv foarte bun să nu merg la vot pentru că mă fac complice la hoția celor aleși.
2 iulie 2022, 18:35
Doamne! Averi facute din .... teava! Oameni care ne conduc pentru ca au avut acces la ... teava! Sau pentru ca .... au aerisit teava....Si noi, cetatenii obisnuiti... fara teava in proximitate.... ne educam copiii sa fie corecti, integri, sa invete... pentru ca alta sansa nu au in viata....De curiozitate intreb: nu si-au dat demisia pana acum?
2 iulie 2022, 17:23
Bravo, au inceput cei de la Nova Apaserv să facă treabă! Când ajungeți și la marile abatoare, la cei cu spălătoriile auto și la cei cu piscine? Cei de la abatoare erau susținuți de fostul director al DSV-infractorul Mihai Țurcanu.Cum voiau cei de la Nova sa intervină la abatoare, imediat suna Țurcanu Mihaita și începea cu amenințări și presiuni. Cei de la Nova știu pe toți cei care fură apă, dar nu pot face nimic ca imediat încep telefoanele.Alo, DNA, dormi?
2 iulie 2022, 17:22
Domnul viceprimar care a trecut "din intamplare" se pare ca era "de serviciu" sa supravegheze buna functionare a hidrantului si sa se asigure ca iazul nu ramane fara apa!...La puscarie cu totiii!..La puscarie cu toata sleatca lui Verginel!
2 iulie 2022, 16:43
Cu Verginel Gireada și Florin Turcanu am mai apărut o data la România te iubesc. Iarăși ne facem de panarama , sa ne vadă toată tara. Oare când vom scăpa sa ne mai conducă astfel de specimene ?Ăștia au ajuns încât prostesc și detectorul de minciuni.
2 iulie 2022, 14:44
Verificati toate iazurile din zonele rezidentiale. E dezastru! Felicitari, poate este un semn de normalitate "descoperirea" aceasta! Puteti afla totul fiindca aveti contoare si stiti unde sunt zonele cu pierderi. Iazuri, gradini de basm, cartiere de lux, piscine.
2 iulie 2022, 13:42
Daca ar fi singura situatie de acest fel ,ar fi inca bine, dar pe toate conductele principale sunt bransamente ilegale si mari consumatori care nu platesc nimic.Totul cu stiinta de la sefii de la apa si de la judet.Nu intereseaya pe nimeni de omul de rand,toul este subordonat intereselor celor ce conduc judetul.Oamenii trebuie sa stie de ce nu au apa,asta e adevarul.
2 iulie 2022, 13:06
politie de doi lei. ai furtul in fata dar nu iei masuri ca te temi de x sau y. Oricum comuna M.Eminescu e jalnica cu asa reprezentanti. Daca si jurnalistii dau bir cu fugitii cand descopera o ilegalitate nu are rost sa mai comentam
2 iulie 2022, 12:37
de cati ani e iazul ?, toata lumea stie de iaz, toti tac.....in schimb cei de la apa cresc pretul la apa lunar, toti tac malc, oare chiar atata de impotenti sunt cei care trebuie sa aplice legea ?, oare toti de la apa sunt hoti, cum se acuza deseori ?am auzit ca unu care facea regula pe rutiera , al lui ar fi iazu
2 iulie 2022, 11:51
Dacă s-au făcut presiuni nu înțeleg de ce nu este anunțat DNA-ul ? Oricum trebuie ca DNA-ul sa se autosesizeze și Avocatul Poporului, dacă nu sunt și aceste instituții în cârdășie cu cei care sunt implicați în executarea recordului clandestin și furtul de apa.
2 iulie 2022, 11:35
Politia trebuie sa-si facă treaba, nu ca la Caracal. Dacă nu se găsește făptașul și șeful mafiei de la comuna Eminescu, toți șefii politiei de la Botoșani trebuie sa fie demiși, inclusiv șeful de post.
2 iulie 2022, 10:14
De ce nu spuneți cine e proprietarul iazului?De ce nu spuneți cine făcea presiuni cu telefoanele?Așa la prima citire, se poate concluziona că iazul este al lui Gireadă, marcant membru PNL și că presiuni făceau probabil unii din stafful PNL.
2 iulie 2022, 09:34
Respect bro ca ai curaj!!
2 iulie 2022, 07:09
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.