Știrea zilei
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale

Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.

1 din 10 la ALDE

 

Viorel Sorohan a fost unul dintre cei 10 candidați ALDE anunțați pentru primăriile din județ, la o conferință de presă la sediul liberalilor democrați, în data de 6 februarie 2020: „10 candidați pentru 10 primării din județ, prezentați de noua voce din ALDE – VIDEO&FOTO”.

 

Atunci era anunțat contracandidatul lui Cătălin Rotundu, colegul lui de partid, actual primar, și care va candida pentru un nou mandat din partea PNL.

Afișarea lângă cei de la ALDE a avut repercusiuni, pentru că la propunerea Biroului Politic Local de la Dângeni, Biroul Politic Județean s-a întrunit în ședință online și a decis excluderea lui Viorel Sorohan din PNL.

 

La ALDE poze, la PNL membru

 

Cel vizat susține că a aflat din tot felul de surse de excludere și a stat două zile la sediul PNL pentru a primi dovada oficială, care să îi poată permită să atace decizia de excludere în instanță.

Un proces i-ar oferi continuitatea în Consiliul Local și păstrarea funcției de viceprimar, dacă primarul nu inițiază un proiect de hotărâre în acest sens.

 

„Toată povestea este pe un conflict mai vechi între mine și primarul Cătălin Rotundu. De altfel, el este genul de om care vrea să aibă totul sub control, CL, viceprimarul, funcționarii. Un fel de totalitarist, ceva de genul”, 

Viorel Sorohan, viceprimarul comunei Dângeni

 

„Nu am trecut, nu am adeziune”

 

Întrebat cum este posibil ca un membru PNL să își anunțe candidatura din partea altui partid, Viorel Sorohan a negat discuțiile cu ALDE.

 

„Nu am trecut, nu am adeziune, am avut câteva postări pentru că nu am fost de acord cu anumite acțiuni pe care le făcuse PNL-ul și am avut câteva postări pe Facebook, dar nu înseamnă că aș fi trecut la alt partid”,

Viorel Sorohan, viceprimarul comunei Dângeni

 

Iar asta în ciuda faptului că a fost prezent la o conferință de presă alături de coordonatorul ALDE, Florin Țurcanu:

„Nu a fost ceva care să fie oficial, în sensul acesta. Eu nu aveam adeziune la ALDE, și plus de asta nu eram ca și candidat, am fost doar numit coordonator. Dar calitatea de coordonator nu are absolut nicio tangență”.

 

„El candidează la ALDE”

 

Până să primească actul oficial de excludere, PNL a transmis Prefecturii faptul că Viorel Sorohan nu mai are sprijin politic și așadar nu mai poate avea calitatea de consilier local ales pe lista liberală în urmă cu 4 ani de zile.

 

„El este radiat din listele PNL. De aici încolo, nu mai depinde de mine, ci de Prefectură și Consiliul Local. Este treaba lor, în cât timp se rezolvă și cum se rezolvă. I s-a trimis și dlui și el spune că nu a primit prin poștă. Și atunci l-am invitat să îi dau actul personal. Eu zic să fie mai atent, că el vrea să își facă reclamă acolo, el s-a dus la ALDE și candidează de la ALDE, Rotundu candidează din partea PNL”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

Mai mult, liderii PNL susțin că viceprimarul de la Dângeni apare inclusiv în bannere electorale alături de Florin Țurcanu, iar afirmațiile sale că este în continuare liberal, nu ar avea logică.

Mutarea a atras o reacție și din partea liderului din umbră al ALDE Botoșani, care consideră că vicelui de la Dângeni i se face o mare nedreptate

 

„E ceva ce pe mine mă înspăimântă”

 

„La Dângeni a fost exclus viceprimarul din partid, iar la Păltiniș un consilier local, dar nu le-a dat nicio hârtie partidul ca să nu aibă ce ataca în instanță. Ca să nu emită emită prefectul ordin. Partidul a trimis ieri hârtia, iar prefectul a emis ordin, fără să aștepte. Omul nu a primit nimic de la partid, a stat ieri toată ziua și azi iar de dimineață ca să poată ataca în instanță”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE

 

și că prefectul Dan Nechifor este foarte grăbit să emită ordine pentru scoaterea din Consiliul Local al celor care ies din rândurile liberale.

 

„Vă dați seama cât de tare se încalcă legea, dacă susții PNL nu se emite ordin, dacă nu susții PNL-ul, prefectul emite ordin și partidul nu dă nicio hârtie ca să îi permită omului să atace în instanță. Este un abuz, nu se poate. Legea permite oricărui om exclus din partid să atace în instanță. Credeam la dl Nechifor, care este un economist desăvârșit, să încalce așa diferențiat legea, e ceva ce pe mine mă înspăimântă. Înseamnă că suntem într-o situație foarte gravă la Botoșani”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE

 

Greșit, îi răspunde prefectul

 

Dan Nechifor a declarat că a urmat întocmai procedurile impuse de lege, nici în grabă și nici încet.

 

„Este o procedură legală, eu am primit de la partid toate hârtiile, am primit și certificatul de grefă de la Tribunalul Botoșani. Am întrebat să văd dacă ordinul partidului a fost contestat. Am certificatul de grefă și am emis ordinul, foarte simplu”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

De altfel, în aceeași situație se regăsește și un consilier local de la Păltiniș care la rându-i a fost exclus din PNL. Nici Ioan Adi Mircu nu ar fi primit decizia de excludere, pentru a o putea ataca în instanță, iar prefectul ar fi emis deja ordin și în cazul lui, astfel că deschiderea unui eventual proces ar fi oricum tardivă.

 

loading...

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Loading...
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Loading...
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Ce se naște din pisica....Rotundu, primarul,e la fel ca tat.su!niște nulități cu ifose!toata viata lor au stiut doar sa scoată banul ,bun simt,verticalitate si caracter ...ioc!
13 iunie 2020, 07:05
Un om mai slab si fara coloana vertebrala nu este in spatiul public. Nechifor o da afara si pe ma-sa daca asa i se spune...un execuntant slab
12 iunie 2020, 19:45
Un mor mai slab si fara coloana vertebrala nu este in spatiul public. Nechifor o da afara si pe ma-sa daca asa i se spune...un execuntant slab
12 iunie 2020, 16:30
Vreau sa va spun domnilor win si gil ca abia cand petreci cu cineva iti dai seama cata ura ascunde in sufletul sau.Pînă acum nici Rotundu si nici Sorohan nu au demonstrat ca sint demni de votul dt de populație,dar cum se spune in popor din doi rai poporul o sa aleagă pe cel pe care o sa l voteze.Noi stim doar atât ca banii se scurg pe diverse prostii visate de primar,ca sau adus salariati de la judet care nu fac nimic,ca a umplut primaria cu prietenasi,ca foloseste masina primariei in scop familiar,ca foloseste salariații la ferma personala si multe altele care vor iesi la iveală cat de îndată.Asa ca păstrați va calmul si cel mai bun sa învingă.
12 iunie 2020, 14:38
Pentru „Win”:Dragă Win,când stai cu K..rul în „lojă” și cu rădacinile înfipte în structurile de putere,cred și eu că nu-ți pasă de nimeni și de nimic.Să conduci o comună și să fii în opoziție,cu o gașcă de setoși de putere și bogății în jurul tău,nu știu dacă ai mai vorbi la fel.Probabil nu cunoști sentimentul...
12 iunie 2020, 13:21
Oare cum ar suna asta în „Gura satului”?Tare aș fi curios...
12 iunie 2020, 11:51
Ceea ce nu stiti voi totul s a pus repede in aplicare deoarece Roman este cumatru lui Rotundu i a botezat o fetita lui Rotundu.aApoi Rotundu acum ii plăteste o polița lui sorohan de atunci cand a fost dat el afara din functia de viceprimar.Semnătura lui sorohan a cîntărit greu,el fiind pe atunci in partidul lui becali,totul se plăteste in viata.
12 iunie 2020, 11:06
Asa este la primaria Dingeni conduce familia Rotundu.Da parca am fi pe timpul lui Ceausescu (nicolai si Elena).Când era numai CATALIN la primarie era alt om dar de cand si a adus soția el executa si pune in practica numai cei spune ea.La aceasta primarie nici nu se stie cine sunt persoanele care reprezintă primaria toti sint primari de la femeia de servici la cei mari.Vicele nu mai are atribuții de serviciu il vezi toata ziua făcând acte de consumuri de materiale si motorina.Dar ma intreb:pentru asta este vice?Salariile se măresc pe ochi frumosi pe cum il ridici in slăvi pe ROTUNDU sii ca ti osanale.Apoi ca o concluzie finala nici unul nu este cheie de biserica. DACA vicele ar fi fost un om curat nu ar ascunde atatea ,,,probleme,,,cate sint la primarie ar pune piciorul in prag,dar nu cred ca se vabintampla asa ceva,..Dorinta noastra a cetățenilor ar fi sa se vada cum sau facut cheltuielile ,angajatilor,etc.Dar nu se va intampla asa ceva deoarece regele este pnl.Sînt multe de spus care vor iesi la iveală,cât se poate de repede.
12 iunie 2020, 11:00
Se știe că Roman conduce Prefectura, Nechifor este numai pentru semnătură deci un executant. Păcat că în acest gen de ilegalități sunt băgați și juriștii din instituție care vor plăti la un moment dat.
12 iunie 2020, 10:13
Daca e cu kurul in doua luntri da-l afara din partid fara alte discutii.Oricum mare branza nu faci cu asemenea specimene cu mai multe fetze.
12 iunie 2020, 09:41
Guvernul numeste prefectii,guvernul e pnl-ist....,asa ca ordinul primit de la partid il executa prefectul ,,de doi bani,,.
12 iunie 2020, 09:40
Ptr Adevar:Habar nu ai cum il cheama pe prefect, este Nechifor, nu Nichifor si el nu primeste ordin de la partid! El primeste hartii OFICIALE pe care trebuie sa le pună OBLIGATORIU in aplicare
12 iunie 2020, 08:57
Bai Nichifor, prefect de doi bani ce esti tu, cum sa primesti " ORDIN" de la partid ? Tu nici nu stii sa vorbesti....
12 iunie 2020, 07:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.