Știrea zilei
Şantajul şi trădările de la votul spitalelor 
Adoptarea hotărârii de luni privind comasarea unităţilor sanitare din subordinea Consiliului Judeţean nu a fost nici pe departe un rezultat surpriză şi nici o decizie de ultimă oră a aleşilor USL sau a copreşedinţilor de la Botoşani ai PSD şi PNL. Numărul categoric de voturi în favoarea trecerii Spitalului de Psihiatrie, Spitalului de Copii şi a Spitalului de Obstetrică Ginecologie la Spitalul Judeţean este consecinţa semnalului dat de senatorul Gheorghe Marcu şi deputatul Florin Ţurcanu.


La PSD "eliberarea" consilierilor a venit de sâmbătă
Conform unor consilieri social-democraţi, încă de sâmbătă preşedintele PSD Botoşani ar fi trimis mesaj către aleşii de la judeţ să facă „ce le dictează conştiinţa", eliberându-i practic în acest fel de obligaţia de a se împotrivi din nou proiectului. Mesajul ar fi fost trimis vicepreşedintelui social-democrat al CJ Mihai Aroşoaie, care mai departe a avut misiunea de a-i înştiinţa pe consilieri. Semnalul dat de Marcu ar fi venit după ce mai mulţi consilieri judeţeni s-ar fi plâns de presiunile la care ei sau familiile le sunt supuşi de către reprezentanţi ai puterii. Un exemplu grăitor în acest sens vine să susţină această ipoteză. Atacurile furibunde la adresa SC Nova Apaserv SA, făcute inclusiv în şedinţa de ieri, au putut fi interpretate ca un semnal foarte clar dat consilierului judeţean PSD Mihai Jâtăraşu. Nora acestuia este director economic la operatorul de apă şi canalizare, deci direct răspunzătoare de situaţia financiară a societăţii, iar ciudată coincidenţă, la finele săptămânii precedente alesul social-democrat începuse să audă zvonuri că ar urma să fie înlocuită. Alţi consilieri judeţeni au avut din câte se pare datorii morale către oameni care susţineau comasarea. Astfel, au circulat insistent informaţii privind sprijinul pe care Violeta Teslaru l-ar avea din partea lui Mihai Darie în aprobarea anumitor proiecte pe care le realizează în particular. De asemenea, în 2010, atunci când ar fi avut probleme de sănătate, acelaşi Darie i-ar fi sărit în ajutor lui Constantin Manolache.
Tactica liberală şi "bubele" lui Oprişanu
La liberali se pare că tactica a fost oarecum diferită, în sensul că Florin Ţurcanu ar fi trimis mesajul cu votul în funcţie de conştiinţă direct consilierilor judeţeni, iar vicepreşedintele liberal de la CJ ar fi aflat de la alţii. Astfel s-ar explica şi situaţia jenantă creată la sfârşitul şedinţei de luni a CJ, când proprii ei colegi de partid, cu care tocmai se sfătuise într-o pauză, au votat împotriva ei. Posibil afectată de cele întâmplate, Cătălina Lupaşcu a şi evitat după şedinţă un dialog pe această temă.
Dar asta nu este tot. Afacerea cu cei 52 de angajaţi de la Spitalul de Psihiatrie, prezentată pe larg de Botoşăneanul.ro, care s-a terminat cu demisia managerului Gabriel Oprişanu, a constituit o lovitură grea pentru USL. Deşi public nu au făcut-o, în particular mai mulţi lideri social-democraţi au recunoscut că ceea ce a făcut propriul lor candidat la Primăria Botoşani nu a fost tocmai în regulă şi că renunţarea la post acuzând presiuni politice a fost o încercare de ieşire cât de cât onorabilă din scenă. De altfel, doar un singur demnitar PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, i-a luat public apărarea. A contat se pare inclusiv filmuleţul apărut pe internet în care managerul de la Maternitate Maria Olaru mărturisea, fără să ştie că este înregistrată, că îi este frică de doctorul Oprişanu şi că trebuie să fie foarte atentă cu ceea ce declară pentru a nu-l supăra.
Votul secret nu a constituit în aceste condiţii decât o soluţie de a para linşajul mediatic la care ar fi fost supuşi consilierii ce ar fi fost văzuţi ridicând mâinile pentru comasare.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN PLENUL CJ:
 Se coace blatul la CJ – consilierii de la toate partidele au aprobat vot secret
 Blat de proporţii la CJ, USL-iştii au votat în secret comasarea 


Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
bai Sergiule mai bine investighezi substratul acestui vot. Sunt curioasa sa stiu cu ce s/au ale de/alde Verginel, Turcanu, marcu etc.
1 noiembrie 2011, 18:48
...de ce nu spune nimeni nimic de amenintarile la care au fost supusi , chiar si familiile consilierilor USL????
1 noiembrie 2011, 12:02
Da. NARCIS STEFAN este un tradator, il intereseaza doar avantajul personal. Un om fara caracter ca multi de la PSD. V-ati facut de ras, sa va fie rusine.
1 noiembrie 2011, 11:07
pai cum sa se intample altfel cand narcis stefan si-a angajat sotia si cumnata la novaapaserv,jitarasu il are acolo pe fecior si pe ginere,violeta teslaru dupa cum ati spus deruleaza proiecte''personale'' cu darie samd
1 noiembrie 2011, 10:29
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.