Știrea zilei
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA

Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.

Salvamarul a ajuns la Psihiatrie 

 

A venit la lucru, la două zile distanță însă i s-a făcut rău. A chemat ambulanța și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu atac de panică. De acolo a fost direcționat către Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Mavromati unde se află internat și în prezent.

 

Nu a apucat decât să scrie o notă explicativă în câteva rânduri, fiind extrem de afectat de cele întâmplate.

 

 

„Salvamarul respectiv, a doua zi după eveniment era liber, a treia zi a venit la serviciu, a chemat ambulanța și l-a dus la spital și de atunci s-a internat la Psihiatrie, din ce am înțeles eu. Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații. El ne-a dat o notă explicativă, a trecut pe aici pentru o adeverință de mers la medic dar din ce a scris acolo, două rânduri, nu se înțelege mare lucru”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Bărbatul care are în jur de 40 de ani a povestit în linii mari cum a sărit în apă și mai apoi a acordat primuj ajutor. Fără a intra în foarte multe detalii.

 

Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Eugen Țurcanu susține că era unul dintre cei mai conștiincioși salariați și că a fost angajat încă de la început la Cornișa. A fot folosit și pe perioada iernii în patinoar dar și la activități la Sala Polivalentă. Nu a refuzat niciodată vreo sarcină de serviciu pe motiv că nu ar fi în fișa postului.

 

 

Concluziile a ceea ce s-a întâmplat la piscina de la Cornișa în ziua în care s-a înecat Sorin Ciolac dar și gradul de vinovăție al cuiva, vor fi stabilite exclusiv de organele de anchetă și instanța de judecată, dacă se va ajunge la un proces.

 

La Direcția Primăriei este continuată ancheta internă.

 

 

„Am solicitat note explicative tuturor salariaților implicați în evenimentul tragic din 27 august, să ne explice ce a făcut fiecare, corelat și cu imaginile video pe care le-am surprins de la piscina exterioară. Trebuie să precizez opiniei publice că aceste imagini sunt de la niște camere de supraveghere din partea opusă zonei unde s-a întâmplat evenimentul, la capătul celălalt al plajei”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Ce s-a văzut pe camere

 

Sorin Ciolac chiar era un înotător desăvârșit. Și a efectuat mai multe salturi în apă, de la înălțimea de 5 metri unde sunt puțini cei care se avântă. De fiecare dată, saltul era aproape perfect, iar bărbatul ieșea la suprafață în mod natural, după ce înota pe sub apă câțiva metri.

 

„Dl respectiv a sărit de mai multe ori în apă de la cea mai mare întălțime, de la 5 metri. Noi avem trambuline de 1 m, 3 m și 5 m. S-a dus la 5 m de câteva ori, a sărit impecabil, săritură în care intri în apă perfect, fără să dai cu burta de apă sau să te lovești la spate. Sunt care nu știu să sară iar impactul cu apa de la 5 m este foarte violent”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

 

 

Din discuțiile cu salvamarul de la Cornișa, cu puțin timp înainte de tragedie, a fost un moment în care a intervenit starea de siguranță care ți-o dă un client care este înotător profesionist. Sorin Ciolac a rămas în raza privirii salvamarului care urmărea mai concentrat copiii și tinerii mai predispuși la astfel de accidente decât un înotător profesionist.

 

„L-ar fi văzut că sare foarte bine și după aia îl avea așa cumva, în colțul ochiului spune el, când urmărești un areal în care tot săreau copii și tineri, de la 3 m, că acolo e mai de senzație. S-ar fi scufundat, ar fi ieșit la suprafață, iar s-a scufundat. S-au dus ai noștri, îl căutau, nu îl vedeau… trebuie să ne dea răspunsurile astea persoana în cauză, sau să le dea în fața organelor de cercetare penală”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Directorul DSPSA, după analizele ultimelor zile este de părere că salariații complexului au avut prezența de spirit pentru a interveni și au acordat primul ajutor conform procedurilor medicale. Toți angajații de la Cornișa au fost instruiți de o firmă privată cu care au făcut cursuri de prim ajutor, iar salvamarul care era de serviciu în data de 27 august a fost cursat teoretic și practic la Constanța.

 

Cât despre timpul de reacție, între ultima scufundare a lui Sorin Ciolac și săritura în apă a salvatorilor…

 

„Cred că organele de cercetare penale sunt cele mai îndreptățite să își spună cuvântul. Studiind acum cu atenție, nu am găsit în legislație nici o reglementare cu privire la acești timpi, care este timpul de reacție. Cred că acest lucru trebuie lămurit de Poliție. Nu o facem să ne exonerăm de vreo răspundere, noi continuăm cercetarea internă pe partea de disciplină a muncii, cât avem noi competență”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Solidaritate pentru Sorin

 

S-a vorbit și de copilul de 14 ani care a sărit în apă pentru salvarea bărbatului care avea nevoie de ajutor. Eugen Țurcanu a arătat că astfel de gesturi sunt generalizate în astfel de situații, iar la Cornișa efortul de scoatere din apă a lui Sorin Ciolac a fost unul comun.

 

„Și când este un accident pe stradă și trecătorii sau participanții la trafic opresc de cele mai multe oriși acordă ajutor victimelor încarcerate sau care sunt lovite de mașini pe marginea unui drum. Se întâmplă în mod curent peste tot”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

La piscina exterioară de la Cornișa, în schema de personal sunt cinci supraveghetori pe serviciul securitate și protecție, patru salvamari și cinci recepționiști. La nevoie, în zilele aglomerate, personalul este suplimentat.

loading...
Bărbatul mort la Cornișa va fi înmormântat în Irlanda, era în vacanță la Botoșani
Bărbatul mort la Cornișa: Căsătorit cu trei copii, tocmai fusese naș mare
Anchetă și la Direcția Primăriei pentru înecul din Parcul Cornișa

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
" Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații." Bă tătă, lasă-ne cât nu se mai întâmplă ceva pe la cornişa, bilanţul tău e tragic, unul înecat iar altul la nr.4, păi dacă omul nu era pregătit pentru aşa ceva nici profesional nici psihic de ce l-ai angajat? Ai un tupeu criminal, du-te şi fă-ţi carăte-le tale dacă te pricepi că la primărie eşti varză. Lasă locul unuia care se pricepe, la pilele tale poţi să stai liniştit acasă că-ţi plăteşte ieuropa salariul.
4 septembrie 2019, 16:19
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7550 lei
USD
Dolarul SUA
4.2719 lei
CHF
Francul elveţian
4.3002 lei
GBP
Lira sterlină
5.5278 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9229 lei
XAU
Gramul de aur
203.9407 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2469 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4327 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2461 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6365 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.