Știrea zilei
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA

Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.

Salvamarul a ajuns la Psihiatrie 

 

A venit la lucru, la două zile distanță însă i s-a făcut rău. A chemat ambulanța și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu atac de panică. De acolo a fost direcționat către Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Mavromati unde se află internat și în prezent.

 

Nu a apucat decât să scrie o notă explicativă în câteva rânduri, fiind extrem de afectat de cele întâmplate.

 

 

„Salvamarul respectiv, a doua zi după eveniment era liber, a treia zi a venit la serviciu, a chemat ambulanța și l-a dus la spital și de atunci s-a internat la Psihiatrie, din ce am înțeles eu. Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații. El ne-a dat o notă explicativă, a trecut pe aici pentru o adeverință de mers la medic dar din ce a scris acolo, două rânduri, nu se înțelege mare lucru”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Bărbatul care are în jur de 40 de ani a povestit în linii mari cum a sărit în apă și mai apoi a acordat primuj ajutor. Fără a intra în foarte multe detalii.

 

Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Eugen Țurcanu susține că era unul dintre cei mai conștiincioși salariați și că a fost angajat încă de la început la Cornișa. A fot folosit și pe perioada iernii în patinoar dar și la activități la Sala Polivalentă. Nu a refuzat niciodată vreo sarcină de serviciu pe motiv că nu ar fi în fișa postului.

 

 

Concluziile a ceea ce s-a întâmplat la piscina de la Cornișa în ziua în care s-a înecat Sorin Ciolac dar și gradul de vinovăție al cuiva, vor fi stabilite exclusiv de organele de anchetă și instanța de judecată, dacă se va ajunge la un proces.

 

La Direcția Primăriei este continuată ancheta internă.

 

 

„Am solicitat note explicative tuturor salariaților implicați în evenimentul tragic din 27 august, să ne explice ce a făcut fiecare, corelat și cu imaginile video pe care le-am surprins de la piscina exterioară. Trebuie să precizez opiniei publice că aceste imagini sunt de la niște camere de supraveghere din partea opusă zonei unde s-a întâmplat evenimentul, la capătul celălalt al plajei”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Ce s-a văzut pe camere

 

Sorin Ciolac chiar era un înotător desăvârșit. Și a efectuat mai multe salturi în apă, de la înălțimea de 5 metri unde sunt puțini cei care se avântă. De fiecare dată, saltul era aproape perfect, iar bărbatul ieșea la suprafață în mod natural, după ce înota pe sub apă câțiva metri.

 

„Dl respectiv a sărit de mai multe ori în apă de la cea mai mare întălțime, de la 5 metri. Noi avem trambuline de 1 m, 3 m și 5 m. S-a dus la 5 m de câteva ori, a sărit impecabil, săritură în care intri în apă perfect, fără să dai cu burta de apă sau să te lovești la spate. Sunt care nu știu să sară iar impactul cu apa de la 5 m este foarte violent”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

 

 

Din discuțiile cu salvamarul de la Cornișa, cu puțin timp înainte de tragedie, a fost un moment în care a intervenit starea de siguranță care ți-o dă un client care este înotător profesionist. Sorin Ciolac a rămas în raza privirii salvamarului care urmărea mai concentrat copiii și tinerii mai predispuși la astfel de accidente decât un înotător profesionist.

 

„L-ar fi văzut că sare foarte bine și după aia îl avea așa cumva, în colțul ochiului spune el, când urmărești un areal în care tot săreau copii și tineri, de la 3 m, că acolo e mai de senzație. S-ar fi scufundat, ar fi ieșit la suprafață, iar s-a scufundat. S-au dus ai noștri, îl căutau, nu îl vedeau… trebuie să ne dea răspunsurile astea persoana în cauză, sau să le dea în fața organelor de cercetare penală”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Directorul DSPSA, după analizele ultimelor zile este de părere că salariații complexului au avut prezența de spirit pentru a interveni și au acordat primul ajutor conform procedurilor medicale. Toți angajații de la Cornișa au fost instruiți de o firmă privată cu care au făcut cursuri de prim ajutor, iar salvamarul care era de serviciu în data de 27 august a fost cursat teoretic și practic la Constanța.

 

Cât despre timpul de reacție, între ultima scufundare a lui Sorin Ciolac și săritura în apă a salvatorilor…

 

„Cred că organele de cercetare penale sunt cele mai îndreptățite să își spună cuvântul. Studiind acum cu atenție, nu am găsit în legislație nici o reglementare cu privire la acești timpi, care este timpul de reacție. Cred că acest lucru trebuie lămurit de Poliție. Nu o facem să ne exonerăm de vreo răspundere, noi continuăm cercetarea internă pe partea de disciplină a muncii, cât avem noi competență”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Solidaritate pentru Sorin

 

S-a vorbit și de copilul de 14 ani care a sărit în apă pentru salvarea bărbatului care avea nevoie de ajutor. Eugen Țurcanu a arătat că astfel de gesturi sunt generalizate în astfel de situații, iar la Cornișa efortul de scoatere din apă a lui Sorin Ciolac a fost unul comun.

 

„Și când este un accident pe stradă și trecătorii sau participanții la trafic opresc de cele mai multe oriși acordă ajutor victimelor încarcerate sau care sunt lovite de mașini pe marginea unui drum. Se întâmplă în mod curent peste tot”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

La piscina exterioară de la Cornișa, în schema de personal sunt cinci supraveghetori pe serviciul securitate și protecție, patru salvamari și cinci recepționiști. La nevoie, în zilele aglomerate, personalul este suplimentat.

loading...
Bărbatul mort la Cornișa va fi înmormântat în Irlanda, era în vacanță la Botoșani
Bărbatul mort la Cornișa: Căsătorit cu trei copii, tocmai fusese naș mare
Anchetă și la Direcția Primăriei pentru înecul din Parcul Cornișa

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Loading...
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
" Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații." Bă tătă, lasă-ne cât nu se mai întâmplă ceva pe la cornişa, bilanţul tău e tragic, unul înecat iar altul la nr.4, păi dacă omul nu era pregătit pentru aşa ceva nici profesional nici psihic de ce l-ai angajat? Ai un tupeu criminal, du-te şi fă-ţi carăte-le tale dacă te pricepi că la primărie eşti varză. Lasă locul unuia care se pricepe, la pilele tale poţi să stai liniştit acasă că-ţi plăteşte ieuropa salariul.
4 septembrie 2019, 16:19
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„Până veți ajunge în fața procurorilor, vă rog să mă ascultați. eu v-am ascultat și nu am vorbit peste dumneavoastră. Ați furat toți, în frunte cu Dragnea, și veți ajunge la pușcărie, așa cum meritați. V-am spus că ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7352 lei
USD
Dolarul SUA
4.2979 lei
CHF
Francul elveţian
4.3226 lei
GBP
Lira sterlină
5.3288 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9723 lei
XAU
Gramul de aur
207.1220 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4183 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9372 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2423 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1827 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6341 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.