Știrea zilei
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate

Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.

Invazie „vorniceneană” la Tribunal

 

Ieri, 6 septembrie 2018, s-a judecat un nou termen în dosarul bărbatului din Vorniceni care ar fi fost omorât în bătaie de patru tineri, respectiv de Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.

 

Totul din cauza unui câine.

 

Este șocantă cruzimea cu care a fost omorât Dumitru Dăscăleanu, un botoșănean din Vorniceni ce avea doar 42 de ani. Și tinerețea celor care au comis omorul.

 

Tinerii acuzați la crimă - FOTOGALERIE

 

 

 

 

La termenele anterioare a fost audiată și soția bărbatului omorât, iar ieri a fost rândul fiului, Șerban Dăscăleanu.

 

Băiatul a povestit judecătorului cum întreg scandalul a pornit de la un câine ce le fusese furat de Costel Lupu, unul dintre principalii suspecți și pe care el și tatăl său ar fi încercat să-l recupereze, însă oricum a fost omorât de cel care îl luase.

 

„Capul era tăiat în jumătate”

 

De la amenințări s-a ajuns la o bătaie în toată regula pe 12 ianuarie, între Dumitru Dăscăleanu și Costel Lupu. Conflictul s-a terminat în acea zi pe imașul comunal, însă după două zile, Costel Lupu și-a adus „întăriri”.

 

„Pe 14 ianuarie Lupu Costel și alți trei inși l-au omorât pe tata. Eu nu eram acasă, eram la Dorohoi. Am aflat și m-am urcat în mașină. Când am ajuns l-am găsit pe tata întins pe o pătură în ogradă la Sandu Cătălin. Capul era tăiat în jumătate, mâinile rupte amândouă, era bătut rău. Degetele erau tăiate, două nu le mai avea”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței.

 

Băiatul a fost șocat de modul în care și-a găsit tatăl. Consăteanul în curtea căruia s-a produs crima i-a povestit că ar fi fost atenționat că, dacă intervine, „îl omoară și pe el”. I-a mai povestit că acel Costel Lupu a venit însoțit de alți trei bărbați, toți cu unelte agricole în mâini: topor, cosoare, furcă de fân.

 

Agresorii erau... mascați

 

Bătaia care a dus la moartea bărbatului a avut loc în fața a două fetițe, una de 8 și a doua de 10 ani.

 

„L-au fugărit pe tata care nu a avut nici o scăpare. S-a ascuns în ogradă la Sandu Cătălin, dar au intrat după el. Ceilalți trei bărbați erau mascați, nu se vedeau fețele”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței

 

Cei patru tineri care sunt judecați pentru omor calificat au fost aduși în instanță și așezați unul lângă celălalt. Unii își făceau semne cu persoane aflate în sală, de ordinul zecilor. Băncile s-au umplut efectiv de oameni, cu precădere tineri, care au venit în semn de susținere pentru cei patru băieți și a familiei victimei pe de o parte și probabil, de intimidare a membrilor acesteia.

 

După ce s-a terminat de judecat acest dosar, ca la un semn, toți au ieșit și sala s-a eliberat aproape cu totul.

 

De altfel, persoane din Vorniceni care se află în cele din două tabere formate în urma crimei au fost principalele protagoniste ale scandalului de pe Pietonalul Unirii, când a fost distrus un bar, la trei zile după această crimă, adică pe 17 ianuarie 2018.

 

FOTOGALERIE - Barul distrus

 

 

 

 

A fost probabil una dintre cele mai sângeroase bătăi din ultimii ani de la Botoșani, care s-a petrecut noaptea în localuri publice.

 

Gabriel Dăscăleanu și Dumitru Gabriel Lupu, din Vorniceni au ajuns atunci în custodia Poliție alături de alți doi tineri din Botoșani.

 

Comuna Vorniceni este cunoscută și drept „Patria cuțitarilor” din cauza nivelului ridicat de infracționalitate.

 

loading...
BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE
Un soţ de 54.000 de euro! Atât cere o femeie după dispariţia tragică a bărbatului: Am rămas singură cu trei copii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Adolescentă atacată violent de un câine, a mușcat-o de ambele picioare și a ajuns la urgențe - FOTOGALERIE
A fost o zi cu mare ghinion pentru o adolescentă din Flămânzi. Aceasta se afla prin comuna învecinată, Frumușica, atunci când a fost atacată violent de un patruped.
Tânăr bătut până la sânge într-un bar din Botoșani: A început să plângă
Un scandal izbucnit într-un local din județul Botoșani s-a terminat cu rănirea gravă a unui tânăr.
O ruşine cât tot Consiliul Local: O firmă salvează onoarea oraşului după ce aleşii au boicotat Centenarul Filmului cu tot cu actorul botoşănean cu 4 filme la Cannes
Centenarul Filmului Românesc, manifestare itinerantă care se desfăşoară în zeci de localităţi din România, va avea loc în cele din urmă şi la Botoşani. În ciuda bătăii de joc din Consiliul Local, acolo unde toţi consilierii locali PNL şi o parte a celor din PSD nu s-au obosit să vină la şedinţă, s-a găsit o soluţie privată pentru ca manifestarea să aibă totuşi loc.
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Pedeapsa capitala ii v-a face sa mai si gandeasca cu mintea bolnava , v-a curata societatea intoxicata de nulitati iar noi nu vom plati pentru intretinerea acestor scursuri in puscarii .Orice rau care dauneaza societatii trebuie eliminat!!!
12 septembrie 2018, 09:15
inchisoare pe viata ar trebui la leprele alea de ce nu se detaseaza 20 de jandarmi la vorniceni 1 an de zile si asa freaca menta prin oras ?!
7 septembrie 2018, 13:18
De ce nu se reintroduce pedeapsa cu moartea. Aceste bestii criminale nu merita sa traiasca.
7 septembrie 2018, 12:41
Acesti indivizi care omoară pe oameni fara apărare cu buna stiinta ar trebui galati si omorît,deoarece chiar de sint judecați si li se da ani de puscarieei tot vad lumina soarelui pe cînd cel omorât inapoi nu mai vine.Pe deasupra statul mai cheltuie bani sa l hrănească sal îmbrace si daca nu i convine confortul mai cere sa i se plătească daune ,deci dinte pentru dinte.
7 septembrie 2018, 12:01
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Bine ați venit la Botoșani, v-am așteptat cu drag. Vă mulțumim în primul rând că ați inclus și Botoșaniul pe traseul dv. și cum altfel, decât pe traseul roșu?”, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani  ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6669 lei
USD
Dolarul SUA
4.0761 lei
CHF
Francul elveţian
4.0936 lei
GBP
Lira sterlină
5.3090 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6267 lei
XAU
Gramul de aur
160.9953 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2387 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4425 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9000 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1229 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
17 o C
Bucecea
18.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
17 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.