Știrea zilei
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate

Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.

Invazie „vorniceneană” la Tribunal

 

Ieri, 6 septembrie 2018, s-a judecat un nou termen în dosarul bărbatului din Vorniceni care ar fi fost omorât în bătaie de patru tineri, respectiv de Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.

 

Totul din cauza unui câine.

 

Este șocantă cruzimea cu care a fost omorât Dumitru Dăscăleanu, un botoșănean din Vorniceni ce avea doar 42 de ani. Și tinerețea celor care au comis omorul.

 

Tinerii acuzați la crimă - FOTOGALERIE

 

 

 

 

La termenele anterioare a fost audiată și soția bărbatului omorât, iar ieri a fost rândul fiului, Șerban Dăscăleanu.

 

Băiatul a povestit judecătorului cum întreg scandalul a pornit de la un câine ce le fusese furat de Costel Lupu, unul dintre principalii suspecți și pe care el și tatăl său ar fi încercat să-l recupereze, însă oricum a fost omorât de cel care îl luase.

 

„Capul era tăiat în jumătate”

 

De la amenințări s-a ajuns la o bătaie în toată regula pe 12 ianuarie, între Dumitru Dăscăleanu și Costel Lupu. Conflictul s-a terminat în acea zi pe imașul comunal, însă după două zile, Costel Lupu și-a adus „întăriri”.

 

„Pe 14 ianuarie Lupu Costel și alți trei inși l-au omorât pe tata. Eu nu eram acasă, eram la Dorohoi. Am aflat și m-am urcat în mașină. Când am ajuns l-am găsit pe tata întins pe o pătură în ogradă la Sandu Cătălin. Capul era tăiat în jumătate, mâinile rupte amândouă, era bătut rău. Degetele erau tăiate, două nu le mai avea”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței.

 

Băiatul a fost șocat de modul în care și-a găsit tatăl. Consăteanul în curtea căruia s-a produs crima i-a povestit că ar fi fost atenționat că, dacă intervine, „îl omoară și pe el”. I-a mai povestit că acel Costel Lupu a venit însoțit de alți trei bărbați, toți cu unelte agricole în mâini: topor, cosoare, furcă de fân.

 

Agresorii erau... mascați

 

Bătaia care a dus la moartea bărbatului a avut loc în fața a două fetițe, una de 8 și a doua de 10 ani.

 

„L-au fugărit pe tata care nu a avut nici o scăpare. S-a ascuns în ogradă la Sandu Cătălin, dar au intrat după el. Ceilalți trei bărbați erau mascați, nu se vedeau fețele”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței

 

Cei patru tineri care sunt judecați pentru omor calificat au fost aduși în instanță și așezați unul lângă celălalt. Unii își făceau semne cu persoane aflate în sală, de ordinul zecilor. Băncile s-au umplut efectiv de oameni, cu precădere tineri, care au venit în semn de susținere pentru cei patru băieți și a familiei victimei pe de o parte și probabil, de intimidare a membrilor acesteia.

 

După ce s-a terminat de judecat acest dosar, ca la un semn, toți au ieșit și sala s-a eliberat aproape cu totul.

 

De altfel, persoane din Vorniceni care se află în cele din două tabere formate în urma crimei au fost principalele protagoniste ale scandalului de pe Pietonalul Unirii, când a fost distrus un bar, la trei zile după această crimă, adică pe 17 ianuarie 2018.

 

FOTOGALERIE - Barul distrus

 

 

 

 

A fost probabil una dintre cele mai sângeroase bătăi din ultimii ani de la Botoșani, care s-a petrecut noaptea în localuri publice.

 

Gabriel Dăscăleanu și Dumitru Gabriel Lupu, din Vorniceni au ajuns atunci în custodia Poliție alături de alți doi tineri din Botoșani.

 

Comuna Vorniceni este cunoscută și drept „Patria cuțitarilor” din cauza nivelului ridicat de infracționalitate.

 

loading...
BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE
Un soţ de 54.000 de euro! Atât cere o femeie după dispariţia tragică a bărbatului: Am rămas singură cu trei copii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
kalapod.net%20
ALARMANT: Bătaia, ”ruptă din rai” la Botoșani - ”Luna de miere” cu pumni și picioare acceptată de zeci de botoșănence în relațiile cu partenerul
Trăim într-o eră modernă, însă se pare că anumite metehne învechite nu vor să se desprindă încă din năravul unora. Unii botoșăneni încă mai merg pe ideea că ”bătaia este ruptă din rai”, iar acest lucru se observă prin cazurile de violență care ajung în evidența Poliției.
Pedeapsa capitala ii v-a face sa mai si gandeasca cu mintea bolnava , v-a curata societatea intoxicata de nulitati iar noi nu vom plati pentru intretinerea acestor scursuri in puscarii .Orice rau care dauneaza societatii trebuie eliminat!!!
12 septembrie 2018, 09:15
inchisoare pe viata ar trebui la leprele alea de ce nu se detaseaza 20 de jandarmi la vorniceni 1 an de zile si asa freaca menta prin oras ?!
7 septembrie 2018, 13:18
De ce nu se reintroduce pedeapsa cu moartea. Aceste bestii criminale nu merita sa traiasca.
7 septembrie 2018, 12:41
Acesti indivizi care omoară pe oameni fara apărare cu buna stiinta ar trebui galati si omorît,deoarece chiar de sint judecați si li se da ani de puscarieei tot vad lumina soarelui pe cînd cel omorât inapoi nu mai vine.Pe deasupra statul mai cheltuie bani sa l hrănească sal îmbrace si daca nu i convine confortul mai cere sa i se plătească daune ,deci dinte pentru dinte.
7 septembrie 2018, 12:01
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Credeți că încep anul acesta lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acest buget poartă semnătura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educaţiei: admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a şi admiterea la facultate. Marele regret al societăţii româneşti este că o ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7383 lei
USD
Dolarul SUA
4.2016 lei
CHF
Francul elveţian
4.1734 lei
GBP
Lira sterlină
5.3832 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8045 lei
XAU
Gramul de aur
177.9108 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4898 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1625 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1843 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6350 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.