Știrea zilei
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate

Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.

Invazie „vorniceneană” la Tribunal

 

Ieri, 6 septembrie 2018, s-a judecat un nou termen în dosarul bărbatului din Vorniceni care ar fi fost omorât în bătaie de patru tineri, respectiv de Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.

 

Totul din cauza unui câine.

 

Este șocantă cruzimea cu care a fost omorât Dumitru Dăscăleanu, un botoșănean din Vorniceni ce avea doar 42 de ani. Și tinerețea celor care au comis omorul.

 

Tinerii acuzați la crimă - FOTOGALERIE

 

 

 

 

La termenele anterioare a fost audiată și soția bărbatului omorât, iar ieri a fost rândul fiului, Șerban Dăscăleanu.

 

Băiatul a povestit judecătorului cum întreg scandalul a pornit de la un câine ce le fusese furat de Costel Lupu, unul dintre principalii suspecți și pe care el și tatăl său ar fi încercat să-l recupereze, însă oricum a fost omorât de cel care îl luase.

 

„Capul era tăiat în jumătate”

 

De la amenințări s-a ajuns la o bătaie în toată regula pe 12 ianuarie, între Dumitru Dăscăleanu și Costel Lupu. Conflictul s-a terminat în acea zi pe imașul comunal, însă după două zile, Costel Lupu și-a adus „întăriri”.

 

„Pe 14 ianuarie Lupu Costel și alți trei inși l-au omorât pe tata. Eu nu eram acasă, eram la Dorohoi. Am aflat și m-am urcat în mașină. Când am ajuns l-am găsit pe tata întins pe o pătură în ogradă la Sandu Cătălin. Capul era tăiat în jumătate, mâinile rupte amândouă, era bătut rău. Degetele erau tăiate, două nu le mai avea”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței.

 

Băiatul a fost șocat de modul în care și-a găsit tatăl. Consăteanul în curtea căruia s-a produs crima i-a povestit că ar fi fost atenționat că, dacă intervine, „îl omoară și pe el”. I-a mai povestit că acel Costel Lupu a venit însoțit de alți trei bărbați, toți cu unelte agricole în mâini: topor, cosoare, furcă de fân.

 

Agresorii erau... mascați

 

Bătaia care a dus la moartea bărbatului a avut loc în fața a două fetițe, una de 8 și a doua de 10 ani.

 

„L-au fugărit pe tata care nu a avut nici o scăpare. S-a ascuns în ogradă la Sandu Cătălin, dar au intrat după el. Ceilalți trei bărbați erau mascați, nu se vedeau fețele”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței

 

Cei patru tineri care sunt judecați pentru omor calificat au fost aduși în instanță și așezați unul lângă celălalt. Unii își făceau semne cu persoane aflate în sală, de ordinul zecilor. Băncile s-au umplut efectiv de oameni, cu precădere tineri, care au venit în semn de susținere pentru cei patru băieți și a familiei victimei pe de o parte și probabil, de intimidare a membrilor acesteia.

 

După ce s-a terminat de judecat acest dosar, ca la un semn, toți au ieșit și sala s-a eliberat aproape cu totul.

 

De altfel, persoane din Vorniceni care se află în cele din două tabere formate în urma crimei au fost principalele protagoniste ale scandalului de pe Pietonalul Unirii, când a fost distrus un bar, la trei zile după această crimă, adică pe 17 ianuarie 2018.

 

FOTOGALERIE - Barul distrus

 

 

 

 

A fost probabil una dintre cele mai sângeroase bătăi din ultimii ani de la Botoșani, care s-a petrecut noaptea în localuri publice.

 

Gabriel Dăscăleanu și Dumitru Gabriel Lupu, din Vorniceni au ajuns atunci în custodia Poliție alături de alți doi tineri din Botoșani.

 

Comuna Vorniceni este cunoscută și drept „Patria cuțitarilor” din cauza nivelului ridicat de infracționalitate.

 

loading...
BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE
Un soţ de 54.000 de euro! Atât cere o femeie după dispariţia tragică a bărbatului: Am rămas singură cu trei copii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Supermarket deschis la Botoșani FĂRĂ AUTORIZAȚIE: Poliția a mers în control, reprezentanții companiei au refuzat să arate actele - FOTOGALERIE
Situație mai rar întâlnită la Botoșani: o multinațională și-a deschis un nou magazin în municipiul reședință de județ fără a respecta condițilei prevăzute de legile în vigoare. Ba mai mult, la controlul polițiștilor locali, reprezentanții companiei au refuzat să prezinte vreun act.
Director tehnocrat în fruntea unei instituții publice: Nu sunt membru de partid
Fără surle și trâmbițe, una dintre funcțiile de conducere din instituțiile publice deconcentrate de la Botoșani a fost ocupată. Este unul dintre acele posturi care intră în calculele partidelor, la împărțeala politică ce se face atunci când o guvernare ia locul alteia.
FOTOGALERIE Crima care îngrozește Botoșaniul: Bărbatul ucis în casa prietenei, găsit într-o baltă de sânge cu mai multe coaste rupte
Noi informații ies la iveală în legătură cu crima care a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-un apartament din Aleea Scurtă.
Baie la Cornișa în piscina interioară și relaxare la saune și jacuzzi cu primar și mai mulți băieți mișto – GALERIE FOTO & VIDEO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa și-a deschis porțile preferențial în cursul după amiezii de joi, 6 decembrie 2018, de Moș Nicolae. Au făcut baie în piscina interioară și s-au bucurat de zona de relaxare pompieri și polițiști.
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
kalapod.net%20
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Pedeapsa capitala ii v-a face sa mai si gandeasca cu mintea bolnava , v-a curata societatea intoxicata de nulitati iar noi nu vom plati pentru intretinerea acestor scursuri in puscarii .Orice rau care dauneaza societatii trebuie eliminat!!!
12 septembrie 2018, 09:15
inchisoare pe viata ar trebui la leprele alea de ce nu se detaseaza 20 de jandarmi la vorniceni 1 an de zile si asa freaca menta prin oras ?!
7 septembrie 2018, 13:18
De ce nu se reintroduce pedeapsa cu moartea. Aceste bestii criminale nu merita sa traiasca.
7 septembrie 2018, 12:41
Acesti indivizi care omoară pe oameni fara apărare cu buna stiinta ar trebui galati si omorît,deoarece chiar de sint judecați si li se da ani de puscarieei tot vad lumina soarelui pe cînd cel omorât inapoi nu mai vine.Pe deasupra statul mai cheltuie bani sa l hrănească sal îmbrace si daca nu i convine confortul mai cere sa i se plătească daune ,deci dinte pentru dinte.
7 septembrie 2018, 12:01
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Marele meu regret este că județul Botoșani a fost uitat din nou de cei care guvernează țara, suma pe care ne-au acordat-o fiind ridicolă. Se dovedește odată în plus că noi, botoșănenii, nu suntem importanți pentru ei decât ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6478 lei
USD
Dolarul SUA
4.0820 lei
CHF
Francul elveţian
4.1177 lei
GBP
Lira sterlină
5.1631 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6329 lei
XAU
Gramul de aur
163.9458 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2368 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4383 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9371 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0443 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-5 o C
Dorohoi
-5 o C
Bucecea
-5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-5 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.