Știrea zilei
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate

Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.

Invazie „vorniceneană” la Tribunal

 

Ieri, 6 septembrie 2018, s-a judecat un nou termen în dosarul bărbatului din Vorniceni care ar fi fost omorât în bătaie de patru tineri, respectiv de Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.

 

Totul din cauza unui câine.

 

Este șocantă cruzimea cu care a fost omorât Dumitru Dăscăleanu, un botoșănean din Vorniceni ce avea doar 42 de ani. Și tinerețea celor care au comis omorul.

 

Tinerii acuzați la crimă - FOTOGALERIE

 

 

 

 

La termenele anterioare a fost audiată și soția bărbatului omorât, iar ieri a fost rândul fiului, Șerban Dăscăleanu.

 

Băiatul a povestit judecătorului cum întreg scandalul a pornit de la un câine ce le fusese furat de Costel Lupu, unul dintre principalii suspecți și pe care el și tatăl său ar fi încercat să-l recupereze, însă oricum a fost omorât de cel care îl luase.

 

„Capul era tăiat în jumătate”

 

De la amenințări s-a ajuns la o bătaie în toată regula pe 12 ianuarie, între Dumitru Dăscăleanu și Costel Lupu. Conflictul s-a terminat în acea zi pe imașul comunal, însă după două zile, Costel Lupu și-a adus „întăriri”.

 

„Pe 14 ianuarie Lupu Costel și alți trei inși l-au omorât pe tata. Eu nu eram acasă, eram la Dorohoi. Am aflat și m-am urcat în mașină. Când am ajuns l-am găsit pe tata întins pe o pătură în ogradă la Sandu Cătălin. Capul era tăiat în jumătate, mâinile rupte amândouă, era bătut rău. Degetele erau tăiate, două nu le mai avea”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței.

 

Băiatul a fost șocat de modul în care și-a găsit tatăl. Consăteanul în curtea căruia s-a produs crima i-a povestit că ar fi fost atenționat că, dacă intervine, „îl omoară și pe el”. I-a mai povestit că acel Costel Lupu a venit însoțit de alți trei bărbați, toți cu unelte agricole în mâini: topor, cosoare, furcă de fân.

 

Agresorii erau... mascați

 

Bătaia care a dus la moartea bărbatului a avut loc în fața a două fetițe, una de 8 și a doua de 10 ani.

 

„L-au fugărit pe tata care nu a avut nici o scăpare. S-a ascuns în ogradă la Sandu Cătălin, dar au intrat după el. Ceilalți trei bărbați erau mascați, nu se vedeau fețele”,

Șerban Dăscăleanu, mărturie în fața instanței

 

Cei patru tineri care sunt judecați pentru omor calificat au fost aduși în instanță și așezați unul lângă celălalt. Unii își făceau semne cu persoane aflate în sală, de ordinul zecilor. Băncile s-au umplut efectiv de oameni, cu precădere tineri, care au venit în semn de susținere pentru cei patru băieți și a familiei victimei pe de o parte și probabil, de intimidare a membrilor acesteia.

 

După ce s-a terminat de judecat acest dosar, ca la un semn, toți au ieșit și sala s-a eliberat aproape cu totul.

 

De altfel, persoane din Vorniceni care se află în cele din două tabere formate în urma crimei au fost principalele protagoniste ale scandalului de pe Pietonalul Unirii, când a fost distrus un bar, la trei zile după această crimă, adică pe 17 ianuarie 2018.

 

FOTOGALERIE - Barul distrus

 

 

 

 

A fost probabil una dintre cele mai sângeroase bătăi din ultimii ani de la Botoșani, care s-a petrecut noaptea în localuri publice.

 

Gabriel Dăscăleanu și Dumitru Gabriel Lupu, din Vorniceni au ajuns atunci în custodia Poliție alături de alți doi tineri din Botoșani.

 

Comuna Vorniceni este cunoscută și drept „Patria cuțitarilor” din cauza nivelului ridicat de infracționalitate.

 

loading...
BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE
Un soţ de 54.000 de euro! Atât cere o femeie după dispariţia tragică a bărbatului: Am rămas singură cu trei copii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Pedeapsa capitala ii v-a face sa mai si gandeasca cu mintea bolnava , v-a curata societatea intoxicata de nulitati iar noi nu vom plati pentru intretinerea acestor scursuri in puscarii .Orice rau care dauneaza societatii trebuie eliminat!!!
12 septembrie 2018, 09:15
inchisoare pe viata ar trebui la leprele alea de ce nu se detaseaza 20 de jandarmi la vorniceni 1 an de zile si asa freaca menta prin oras ?!
7 septembrie 2018, 13:18
De ce nu se reintroduce pedeapsa cu moartea. Aceste bestii criminale nu merita sa traiasca.
7 septembrie 2018, 12:41
Acesti indivizi care omoară pe oameni fara apărare cu buna stiinta ar trebui galati si omorît,deoarece chiar de sint judecați si li se da ani de puscarieei tot vad lumina soarelui pe cînd cel omorât inapoi nu mai vine.Pe deasupra statul mai cheltuie bani sa l hrănească sal îmbrace si daca nu i convine confortul mai cere sa i se plătească daune ,deci dinte pentru dinte.
7 septembrie 2018, 12:01
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.