Știrea zilei
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.

Nu au picat candidații, a picat... concursul


Examenul pentru DSVSA Botoșani, alături de cele pentru posturile similare din alte 11 județe, a fost programat inițial pentru data de 7 decembrie.


Cu doar o zi înainte, fără o explicație clară, ANSVSA a anunțat însă amânarea concursului pentru data de 20 decembrie 2021.


Doar că nici atunci nu a mai avut loc. Cu cinci zile înaintea celei în care ar fi trebuit ca pretendenții să se prezinte la Facultatea de Medicină Veterinară din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, ANSVSA a emis un nou anunț prin care a adus la cunoștința celor interesați că întreaga procedură a fost anulată.


”Din motive obiective nu se mai desfășoară”, a fost singura explicație dată de ANSVSA în comunicatul menționat, fără însă a se face public fie și doar unul dintre acele ”motive obiective” care au dus la anularea concursului.


Cert este că decizia a fost luată și pentru celelalte 11 județe, dar și pentru alte 20 de funcții de director și director adjunct ale unor DSVSA-uri din țară.


În schimb, ANSVSA a precizat că ”va relua procedurile de organizare și de desfășurare a acestui concurs, în condițiile legii”, fără a menționa însă și când va avea loc.

 

A intrat în funcțiune linia scurtă


Cel puțin oficial, nici cei doi candidați de la Botoșani, cărora li s-au admis dosarele, nu au primit alte explicații.


Cert este însă că i-a cam luat pe nepregătite.


Mihai Țurcanu depusese cerere pentru concediu de odihnă tocmai pentru a învăța și a putea participa la examen întrucât, în opinia sa, ”nu poți să fii în funcție acolo și să te duci la examen pe banii statului”.


”Exact ce este public, aceea ni s-a transmis și nouă. Nu știu ce ar fi descoperit ei că nu ar fi fost bine făcut de vechea conducere”,


Mihai Țurcanu, director interimar ANSVSA.


Singura facilitate de care s-au bucurat aspiranții la amintitul post a fost aceea că funcționarii ANSVSA i-au sunat cu puțin timp înainte de emiterea comunicatului pentru a-i anunța despre anulare ca să nu își facă rezervări la hotel și mijloace de transport.


”S-a primit o adresă formulată exact ca aceea de pe site-ul instituției. Doar atât, că se anulează concursul din data de 20 decembrie”,


Rodica Zelincă, șef birou ANSVSA Botoșani.


Fosta ocupantă a funcției de subprefect a arătat că, dacă se va organiza un nou examen în termen de șase luni, atunci majoritatea actelor de la dosar își păstrează valabilitatea.

 

Eroare în organizarea concursului sau intruziune politică?


Neoficial, sunt vehiculate mai multe variante pentru anularea concursurilor la toate direcțiile sanitare veterinare din țară. Una ar fi aceea că s-ar fi depistat niște probleme la organizarea propriu-zisă, în sensul că nu ar fi existat o probă eliminatorie distinctă și că aceasta ar fi fost inclusă în alta, lucru care ar fi putut deschide calea depunerii unor contestații.


Pe de altă parte, o cutumă a administrației centrale, dar și locale din România este ca atunci când se schimbă Guvernul ori conducerile politice de la Consiliul Județean și primării, să se suspende sau chiar să se anuleze toate concursurile în desfășurare.


Ori la ANSVSA concursul a fost demarat în mandatul fostului președinte Robert Chioveanu. Demis de Florin Cîțu pe când ocupa funcția de prim-ministru, Chioveanu nu a fost înlocuit nici de cel care l-a destituit și nici de noul premier, Nicolae Ciucă.


Astfel că, la ANSVSA, instituție subordonată direct Secretariatului General al Guvernului, atribuțiile de președinte au fost preluate de vicepreședintele Alexandru Bociu.


Rămânem cu Mihai


În aceste condiții, Mihai Țurcanu va ocupa în continuare funcția de director interimar al DSVSA Botoșani. Fostul europarlamentar are o numire valabilă pe perioada stării de alertă plus încă două luni și cum România abia intră în valul 5 este greu de preconizat când vom ieși din această situație, iar Mihai Țurcanu va intra în ultimele două luni de mandat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Doi și degeaba... Lovitură de teatru la concursul pentru șefia Direcției Sanitare – Veterinare
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Ce-i așa de neclar ? Peste tot în țară au fost ,,plantați” doar liberali, udemeriști și useriști de către foștii miniștri la propunerile organizațiilor județene. Acum lucrurile s-au schimbat și, desigur, se găsesc ,,fisuri” ale procedurii de organizare a examenelor. Doar Țurcanu și Zelincă sunt persoane bine pregătite pentru postul de conducere al DSV sau au fost ,,recomandați” politic ?
8 ianuarie 2022, 10:08
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.