Știrea zilei
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni

Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.

Și acum ca și atunci, PSD a câștigat alegerile la Botoșani la diferență strânsă de PNL. În mai, PSD obținea 32% din voturile botoșănenilor iar PNL 29%

 

La primul tur al alegerilor prezidențiale, PSD prin candidatul Viorica Dăncilă a obținut 34,16%, iar PNL prin Klaus Iohannis 31,06%

 

 

În cazul alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă s-a distanțat de Klaus Iohannis la o diferență de doar 4.263 de voturi.

 

Iar harta rezultatului votului indică Botoșaniul ca fiind singurul din nord care a răms fidel social-democraților. Probabil cea mai tristă hartă din ultimele decenii având în vedere că botoșănenii nu reușesc să ajungă la un consens politic prin vot, cu majoritatea județelor țării. 

 

Și acum ca și atunci, probabil PNL putea face mai mult pentru a rupe această tradiție a votului pro PSD care a izolat Botoșaniul de restul țării și care menține botoșănenii în polul de sărăcie în care se afundă singuri.

 

Acum mai mult ca niciodată.

 

Dăncilă a câștigat alegerile prezidențiale doar în 10 județe: Argeș, Botoșani, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Olt și Teleorman

 

În schimb, PSD a pierdut alegerile pe municipiul reședință de județ.

 

 

O știe cineva?

 

 

Ciudățenia din clasament este locul 6 din topul preferințelor de vot ale botoșănenilor. Candidata Ramona – Ioana Bruynseels, soție de bărbat bogat care nu i-a putut refuza acest moft – candidatura la alegerile prezidențiale.

 

A fost votată de 4.706 ori la Botoșani deși probabil că trei sferturi dintre acești oameni nu îi pot pronunța numele corect și nu știu aproape nimic despre ea. A fost însă candidata PPUSL. Știm că nu prea ați auzit nici de partidul ăsta, nu vă mai încărcăm memoria cu informații doctrinare, ci vă spunem esențialul: fondator este Dan Voiculescu, alias ”Felix Motanul”, patronul din umbră al Antenelor.

 

Ciudățeniile continuă cu candidatul Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici, al cărui nume este aproape imposibil de memorat și care a fost totuși preferat de 674 de botoșăneni. 

 

Sau cu candidații Ninel Peia sau John Ion Banu care au adunat împreună peste 1.000 de voturi în condițiile în care, din nou, acești oameni sunt aproape niște anonimi. 

 

O altă explicație ar putea fi faptul că poate votanții botoșăneni au aplicat ștampila fără a conta și locul de pe buletinul de vot. 

 

Niciunul dintre cei menționați în această categorie nu a făcut vreo vizită electorală în Botoșani pentru a fi cunoscuți și ulterior votați de atât de multe persoane. 

 

Din nou, și la acest scrutin, sute de voturi au mers spre UDRM, mai exact la Kelemen Hunor deși nu avem decât 38 de minoritari maghiari declarați oficial la recensământ.

 

 

367.628

este numărul total de alegători înscriși pe listele electorale la Botoșani

 

153.173

de botoșăneni au votat pe 10 noiembrie

 

12.747 de oameni au votat pe liste suplimentare în timp de 1.610 cu urna mobilă

 

3.022 au fost voturile nule

 

Iată cum s-au împărțit voturile pe candidați:

Viorica Dăncilă51.297 voturi
Klaus Iohannis 46.674 voturi
Mircea Diaconu18.702 voturi
Dan Barna 13.199 voturi
Theodor Paleologu6.921 voturi
Ramona - Ioana Bruynseels4.706 voturi
Alexandru Cumpănașu 2.781 voturi
Viorel Cataramă 1.745 voturi
Cătălin Ivan 810 voturi
Hunor Kelemen 716 voturi
Sebastian Popescu 716 voturi
Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici674 voturi
John Ion Banu 642 voturi
Ninel Peia 568 voturi

 

An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Băbuța de la Videle a terminat cu zacusca?Președinte va fi când oi fi eu împărat.
12 noiembrie 2019, 16:42
e trist...ne intoarcem in comunism, unde dupa ce infometezi si izolezi oamenii ,cand le dai 1 l de ulei si telenovele la tv , cred ca l-au prins pe dumnezeu de picior....
12 noiembrie 2019, 15:35
Dle Mircea,sa nu uitam ca in timpul guvernarii PSD,drumul Botosani-Suceava s-a modernizat!Toti sunt o apa si un pamant,dar macar Dancila e mai traditionalista.Ce exemplu am de la Iohannis?Are copii sa inteleaga ca dorim un viitor mai frumos al tarii?Sa inteleg ca dl Iohannis,pro-LGBT,are termen de comparatie cu Dancila care,din ce cunosc,a adoptat un copil si l-a crescut de mic?Prieteni,acum alegem din rau “doi” rai mai buni.Eu aleg Dancila!De ce? Consider ca are calitati!De Iohannis m am saturat,sta in cusculita lui 5 ani si apoi iese sa mai stranga voturi.Rusine PNL! Partid de infractori,sa nu uitam pe cine a avut in frunte la Botosani,pe Turcanu “Imparatu”!Sau ce? Flutur e exemplu?Cu ce? Ca in timpul mandatului,si-a agonisit o mica vila in Alfa-Land? Sa aduca utilitatile mai aproape?Rusine !!!
12 noiembrie 2019, 14:41
Nimic nu e mai daunator pt Botosani decit ciuma rosie care la CJ implineste 30 de ani si uite in ce hal a adus judetul.
12 noiembrie 2019, 14:38
Am pățit rușinica mare și m-am supărat! Îmi iau jucăriile și plec.
12 noiembrie 2019, 14:36
problema e ca as fi votat cu amandoua mainile pnl, insa trebuie sa recunoasteti ca nici astia nu au facut nika pt judetul asta de 30 de ani, nu s-au enervat sa demonstreze ca sunt mai buni, adica sa faca drumul spre Iasi sau Suceava, sau sa atraga pe vremea de 10 ani a lui base, vreo autostrada ceva.......au facut 100 de mall-uri ca sa avem unde ne duce pensia si cine expatria profiturile obtinute pe marfuri proaste ca pt estul Europei.....deci, si pnl -ul a fost un mare fâs, fâs....la fel de incompetenti si de habarnisti, iar pt judet nimic, concluyia este : nu merita niciun partid votat.
12 noiembrie 2019, 14:14
de 50 de ani, oltenii cu gura mare si apucaturi de Stambul , au pus mana pe tara....in tot acest timp.....PRAPAD, oare cand o sa ne desteptam ???
12 noiembrie 2019, 13:33
Nu imi mai voi spune parerea in politica pe acest site..exista neme rni ci platiti de psd(ca pe toate site_urile din tara) sa iti discrediteze numele follsit si sa scrie comentarii pro psd fiind platiti pentru aceste lucruri ..pacat pt cei care se vand pt cativa leuti indivizi fara constiinta
12 noiembrie 2019, 12:52
Zagreb, esti un comunist trepanat. Bucura-te ca poti circula cu masina pe DN Botosani Iasi , drumul ala pe care Ciuma Rosie il tot asfalteaza de pe vremea lui Ponta de acum 6 ani.
12 noiembrie 2019, 12:35
Pentru ce rusine de judet?Ce face PNL-ul pentru tara?Sunteti stersi pe creier!Rusine pt necunostinta voastra!
12 noiembrie 2019, 12:12
toti cei care au votat Dancila au o nostalgie pentru comunismul trecut. Pentru acesti oameni beneficiile revolutiei nu ar trebui sa existe. O prefera pe Dancila care nu e altceva decat clona lui Coana Leana : o analfabeta cu limbaj de lemn , cocuri anii 50 care pupa copii la fiecare intalnire ca in anii din urma a lui Nea Nicu. Toti acesti mandri si verzi botosaneni ar trebui sa primeasca curent cu ratie, si paine pe cartela pentru ca de 30 de ani voteaza cu partidul unic. Sunteti o rusine pentru neam si ne faceti judetul de ras!!!
12 noiembrie 2019, 12:05
Este foarte clar ce se intâmpla la Botoşani şi care este, din păcate, nota dominantă: sărăcie, ignoranţă, trândăvie, incultură, comoditate, ajutoare sociale, tineret plecat, pensionari multi si intr-adevăr captivi televiziunilor de casă a psd, tabloul perfect pentru ingroparea viitorului acestui judet şi cantonarea lui într-un trecut negru (pardon, rosu). Pană ieri mi-era rusine sa spun ca sunt din Moldova, acum mi-e rusine să spun Botoşani. Copiii mei, care locuiesc in alt parte, mi-au zis: " Ce ruşine de judeţ!"
12 noiembrie 2019, 12:01
Turul doi votam Dancila in forta,in afara faptului cai s a promovat o caracterizare negativa in media,Dancila are capacitate mult mai ridicata decat Iohannis careinca mai invata a pronunta limba romana,Iohannis e o marioneta.Sunteti publicatie cu sustinere pnl-ista?Lingai de ziaristi ce sunteti!
12 noiembrie 2019, 11:58
Recunosc, eu am fost doar la Suceava și Iași. La Iași am luat amendă pentru că scuipam semințe pe stradă.
12 noiembrie 2019, 11:29
Poza e reusita insa nu-mi dau seama care e catindata..
12 noiembrie 2019, 11:27
Ca sa le fie lor bine cu venituri imense, o sleahta de neispraviti sforariti de o menajera fac tot ce pot pt a condamna acest judet la saracie si subdezvoltare.Nu mai tine cu harneala.
12 noiembrie 2019, 11:14
Lawless, (fără lege) nu fă aprecieri vis a vis de oameni pe care nu-i cunoști.
12 noiembrie 2019, 10:58
Pt leontinul ..se vede ca nu ai fost niciodata in suceava si iasi altfel ti ai dori sa traiesti intr un astfel de judet sau ti ai dori sa arate si judetul tau la fel....ca a castigat dancila este normal deoarece judetul este plin de pensionari captivi ai posturilor psd iste...digitalizarea si informarea prin alte mijloace la botosani este redusa nepriceperea in manuirea unui smartphone sau unui pc este mica accesul asupra unui astfel de aparat este anevoioasa pt multi...deci nepriceputi saraci si neinformati..e greu sa se voteze altceva decat ceea ce vad la posturile psd iste (antena 3 ,romania tv)
12 noiembrie 2019, 10:02
Botosanenii care au dat atatea personalitati tarii, stiu mai bine ce e bine. Mai lasati-ne!
12 noiembrie 2019, 09:11
14 din cei 30 de ani de la Revoluție și până azi, România a avut președinte de dreapta și guvern de dreapta. 4 ani, sub Constantinescu, 10 sub marinar (pardon, Băsescu).A făcut dreapta ceva pentru Botoșani??? Vă mai amintesc că vagonul de dormit clasa 1 pe care-l avea Botosaniul la trenul de noapte spre București, a fost scos în mandatul de ministru al transporturilor a lui Ludovic Orban. Să nu uităm de tăierile salariale din mandatul băsescian. Și încă ceva: vorbim despre democrație, da? În cazul acesta, fiecare votează pe cine dorește iar ceilalți respectă acest lucru.
12 noiembrie 2019, 09:08
Viitorul nostru il reprezinta personajele din poza, ne meritam soarta cu totii.
12 noiembrie 2019, 08:43
Vai de noi daca am ajuns singurul judet din Moldova care votam ciuma rosie.Pana si Vaslui s-a desteptat numai noi mergem spre trecut.
12 noiembrie 2019, 08:31
Problema este ca la Botosani sub conducerea PSD nu s-a facut nimic!Santem unul din cele mai sarace judete din tara si facem parte din cea mai saraca zona a UE!Problema este ca persoanele apte de munca au plecat in strainatate si nu au de gand sa se intoarca vreodata pentru ca nu au la ce.Problema este ca nu avem infrastructura nu avem industrie,investitii,NIMIC!!! Au votat PSD,babele care ling mana lui Dancila si alti lingai cu interese obscure,asistatii sociali si ignorantii !
12 noiembrie 2019, 08:05
Nu înțeleg care e problema că la Botoșani a câștigat Dăncilă. Asta e voința alegătorilor de aici. Ce atâta agitație? Vai de mine, s-a votat altfel la Suceava sau la Iași. Și ce?
12 noiembrie 2019, 07:46
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Nu mai putem folosi toaletele. În urmă cu jumătate de an am avut inundație în casă, cu rahat. Tot ce venea de pe canal, mi-a refulat în casă. Problema este mai veche, știu toți cei de la Nova Apaserv, mi-au spus băieții de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.4 o C
Dorohoi
21.7 o C
Bucecea
21.3 o C
Darabani
21.9 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
23.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.