Știrea zilei
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele

Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.

A murit de COVID doar neoficial 

 

În cursul zilei de luni, 25 mai 2020, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în baza informațiilor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a stabilit că Elena Buta, asistenta medicală de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati NU a murit din cauza infecției cu COVID.

 

Și asta deoarece al doilea rezultat a venit negativ și astfel pacienta nu s-a mai încadrat în „definiția de caz”. Un tipar al bolii la care Lenuța nu a mai corespuns.

 

Deși, realitatea contrazice definițiile de caz ale autorităților. Pentru că Lenuța era o femeie sănătoasă care făcea sport și ducea o viață sănătoasă. S-a infectat cu SARS-COV-2 și a avut complicații pulmonare care au dus în cele din urmă la decesul ei.

 

Complicații pulmonare care nu ar fi existat dacă nu era pozitivat COVID-ul.

 

Explicația medicală:

 

”Privind decesul asistentei de 46 ani, decedata cu două teste negative, după tratament cu Remdesivir rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natura distructivă tisulara sunt imposibil de remediat şi duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 ani.”,

prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi.

 

 

De altfel și sindicaliștii din sănătate remarcă această situație revoltătoare:

 

„Chiar dacă a avut două teste negative, draga noastră colegă a decedat din cauza Covid-19 și se încadrează în definiția de caz. Atitudine revoltătoare a autorităților! Distribuind, informăm toți colegii despre cum sunt umiliți eroii!”,

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România

 

Se solicită rectificare la... rectificarea autorităților.

 

Mai ales din cauza faptului că urmașul Elenei Buta nu va putea beneficia de drepturile financiare firești oferite de stat prin Legea nr.56 din 15 mai 2020 privind recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

 

Copilul asistentei medicale nu va beneficia de pensie de urmaș după mama lui, care a murit după 20 de ani în care a lucrat în sistemul medical și după o luptă de la care nu a dat înapoi, în timp ce alți medici sau asistenți au preferat să își ia concedii pentru tot felul de motive sau pur și simplu să demisioneze.

 

Morți aproape similare, măsuri totul opuse

 

Paradoxal, într-un caz tras parcă la indigo, autoritățile s-au comportat exact invers. Este vorba de prima asistentă medicală care a decedat după o infecție cu Covid-19.

 

Magda Mariana Săndulachi Babii, asistent șef în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al Spitalului Județean Mavromati, în vârstă de 58 de ani, a fost la rândul ei diagnosticată cu Covid-19, iar apoi din cauza stării grave, a fost internată pe secția de reanimare a Spitalului Mavromati Botoșani pe data 7 aprilie 2020.

 

Asistenta a fost intubată și ventilată mecanic, iar în urma tratamentului specific pentru Covid s-au obținut trei teste negative consecutive la finele lunii aprilie. Aceasta s-a ales însă cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați. Pentru că teoretic fusese vindecată de Covid-19 a fost transferată la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea continuării tratamentului pentru afecțiunile secundare, unde după câteva zile, în noaptea de 10 spre 11 mai, a decedat.

 

A rămas pe lista decedaților de COVID, iar soțul și fiica s-au prezentat deja la Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani unde au depus actele pentru ajutorul de deces, urmând a face dosarul și pentru pensia de urmaș.

 

La decesul unui cadru medical, familia primește ajutorul de înmormântare stabilit prin legea bugetului de stat, iar unitatea medicală plătește o indemnizație compusă din două salarii medii pe economie.

 

„Copiii urmași vor beneficia la fel ca în prevederile din legea pensiilor până la 18 ani sau până la 26 de ani dacă urmează o formă de învățământ”,

Narcis Drețcanu, director executiv adjunct CJP

 

Legea 56/15 mai 2020 arată că pensia de urmaș este egală cu 75% din salariul de bază avut de persoana decedată. De asemenea, legea specifică și că familia are dreptul la asistență medicală și medicamente gratuite în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Sănătății sau, după caz, ministerele cu rețea sanitară proprie, cu decontarea cheltuielilor de către acestea.

 

Și nu în ultimul rând, scutirea de la plata impozitului pe terenul și pe clădirea folosute ca domiciliu, aflate în proprietate sau coproprietate.

 

Soțul beneficiază de pensie de urmaș și scutirea de impozite, dacă nu se recăsătorește.

 

De aceste drepturi, familia Elenei Buta a fost privată, chiar de instituțiile statului.

 

loading...

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Loading...
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Candidează la Primăria Botoșani (n.r Roxana Țurcanu) pentru că așa am apreciat într-un termen foarte scurt că este persoana potrivită, fiind și președintele partidului. Are experiența necesară să ducă o campanie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8341 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4795 lei
GBP
Lira sterlină
5.3537 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8671 lei
XAU
Gramul de aur
260.3097 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4026 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9278 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0629 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.