Știrea zilei
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO

Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.

Armată de oameni în control

 

La ora 19:30 s-au adunat în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani structurile care au plecat în control: Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

La ora 20:00 s-a pornit spre Complex Cucorăni.

 

Locația a fost anunțată cu câteva minute înainte de plecare. S-a optat pentru un loc aglomerat din afara municipiului în condițiile în care centrul a fost deja verificat de mai multe ori și la majoritatea teraselor sunt respectate măsurile de distanțare socială în contextul pandemiei cu SARS-COV-2.

 

Raid în complex 

 

Ajunși la Cucorăni, polițiștii au intrat în complex. La vederea oamenilor legii, două chelnerițe au căutat febril în borsete măștile de protecție pe care le-au pus rapid la gură. A fost chemată șefa de sală.

 

Polițiștii au întrebat-o dacă există liste cu persoanele care se află pe terasă la momentul controlului și date de contact, răspunsul primit fiind afirmativ. După legitimare s-a verificat restaurantul în care, așa cum spun acum prevederile legale, era gol, fără clienți.

 

Bucătăria în ordine

 

Celelalte echipaje au intrat în bucătărie și au făcut un scurt sumar pe partea alimentară. Nu s-au găsit nereguli, fiind verificată inclusiv valabilitatea produselor folosite, care erau toate în garanție.

 

A urmat terasa unde se aflau câteva persoane, nu la fel de multe ca în vremurile fără restricții.

 

Prima masă unde se aflau mai mult de patru persoane.

 

Toți ocupanții au prezentat actele de identitate și au demonstrat că sunt o familie, astfel că polițiștii au trecut mai departe.

 

Trei mese în neregulă

 

Într-o altă parte a terasei în jur de patru mese, fără distanța de 2 metri între ele. La fiecare se aflau mai mult de patru persoane, într-unul dintre cazuri numărul fiind dublu.

 

Nu erau din aceeași familie.

 

Toată lumea a fost legitimată, polițiștii luând datele fiecărui client în parte. La una dintre mese, întrebați dacă sunt din aceeași familie, mesenii au răspuns: ”da, am crescut toți împreună…”.

 

Ce înseamnă familie?

 

Părinții cu copiii lor, mici sau ajunși la maturitate dar care nu sunt căsătoriți și care locuiesc în aceeași gospodărie.

Nu pot sta la masă spre exemplu trei familii formate din trei frați care au domicilii diferite, dacă se depășește numărul de 4 persoane.

 

 

Administratorul complexului, anunțat de angajați de control, și-a făcut apariția la scurt timp.

 

„Toate lucrurile astea le înțelegem și omenește, noi suntem prinși la mijloc iar oamenii par destul de deranjați. Nu putem să legitimăm clienții, cum putem noi ști că sunt sau nu o familie?”,

Încerca el să justifice situația

 

A explicat faptul că acela era formatul meselor, cu mai mult de patru scaune, polițiștii i-au recomandat să le scoată.

 

„În primul rând așezați la mese patru scaune și atât. Dacă vine o familie cu mai mulți membri, uniți două mese, nu trebuie să vă învăț eu meserie. Gândiți-vă foarte bine, au crescut foarte mult cazurile. Prin ceea ce faceți dv. aici nu protejați clienții”,

i-a spus unul dintre polițiști

 

Amendă pentru clienți prea mulți la mese

 

Administratorul Complexului Cucorăni a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru neasigurarea măsurilor necesare pe timp de pandemie și limitarea numărului de clienți la mese.

 

Cuantumul amenzii în acest caz este cuprins între 2.000 și 10.000 de lei, însă având în vedere că în cazul de față a fost prima abatere s-a mers pe minim și mai degrabă pe prevenție. De asemenea, o chelneriță care servea la mese fără mască de protecție a primit o amendă de 500 de lei.

 

Aceste controale vor continua la Botoșani pe tot parcursul weekendului.

 

„Continuăm seria acțiunilor privind verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Actionăm în sistem integrat și verificăm în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscului infectării cu noul coronavirus, constând în purtarea mijloacelor de protecție individuală precum și amenajarea spațiilor astfel incatvsa se respecte distanțarea socială”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

loading...
Botoșănenii căutați de mască la terase dar și în piețe sau mijloace de transport

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șantier deschis aproape non-stop în Centrul Istoric, Lidl vrea să-și inaugureze de Crăciun noul magazin... Blocurile mai așteaptă – GALERIE FOTO
După decenii întregi în care Centrul Istoric al municipiului Botoșani a înmărmurit în așteptare, în ultimele două săptămâni, zona răsună de zgomotul specific unui șantier.
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
Loading...
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Loading...
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
S-au dus dimineata cind nu era nimeni. E mascarada aranjata. Toata lumea stie ca sambata si duminica dupa amiaza e plin. Masinile sunt trase pe strada ca nu mai incap in parcare si stanjenesc traficul. Amenda 2000 de lei. Un chilipir. Cat despre mincare nu mai e cea fost.Au mărit preturile si calitate a scăzut.
11 iulie 2020, 14:35
Un circ ieftin. Daca le-ar fi de aplicat legea, e plin orasul de situații unde ar putea si să previna și să amendeze. Unii se fac ca respecta iar ceilalti se fac ca verifică serios
11 iulie 2020, 12:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.8 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
17.4 o C
Saveni
18.7 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.