Știrea zilei
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO

O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.

Soț executat după cinci ani de așteptare 

 

Pe Ion Amihălăchioaie, care trăiește în Flămânzi, județul Botoșani, l-am cunoscut pe 17 august 2016, când reușise să pună în executare o sentință judecătorească pentru evacuarea fostei soții. A apelat pe atunci la Biroul Executorului Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Procedura nu a fost una facilă nici atunci și s-a întins de-a lungul câtorva ore bune, fiind necesară inclusiv prezența unui echipaj de Poliție pentru a o liniști pe fosta parteneră de viață.

 

Povestea de atunci: Soție scoasă în cătușe din casa conjugală de soțul care a evacuat-o cu executorul – GALERIE FOTO & VIDEO

 

*prima executare silită

 

S-au scurs cinci ani de atunci.

 

În casa simplă, specifică mediului rural moldovenesc, care arată mai degrabă o imagine de sărăcie decât de înavuțire, au mai rămas o parte din lucrurile Elenei, fosta soție a lui Ion.

 

În bună parte obiecte perimate. Un evaluator probabil, a estimat „valoarea” acestora undeva la suma de... 3.500 de lei.

 

 • Recamiere vechi achiziționate în 2004 - 640 lei
 • Recamier – 174 lei
 • Mobilă ornament – 477 lei
 • Mobilă bucătărie – 210 lei
 • Mese (2 bucăți)– 108 lei
 • Taburete – 28 lei
 • Frigider – 240 lei
 • TV color (dus la reparat) – 340 lei
 • Perdele – 360 lei
 • Mașină de spălat semi-automată – 210 lei
 • 55 de scânduri – 770 lei

 

Cu diferențele de bani rezultate din sentințe judecătorești, datoria totală pe care o are Ion Amihălăchioaie se ridică la 7.286 lei din care 6.771 lei creanțe, iar 1.000 de lei cheltuieli de executare silită.

 

Așadar, joi la amiază a venit rândul fostei soții să-l execute pe bărbatul alături de care a făcut un copil, pentru lucrurile „rămase de la mama”, în fosta casă conjugală.

 

Elena a apelat la Biroul Executorului Judecătoresc Cristina Gheorghiu.

 

Executorul a ajuns cu un echipaj de la Inspectoratul Județean de Jandarmi pentru ca vechiul conflict să nu escaladeze pe parcursul procedurii de predare a bunurilor. Ion Amihălăchioaie le-a adus la poartă.

 

 

„Să-mi dea toate perdelele”

 

Prima scânteie de scandal a izbucnit de la numărul perdelelor, cinci la număr în loc de șapte, și care în realitate erau doar niște bucăți de material murdar și îngălbenit de trecerea anilor, dar a căror valoare a fost calculată la peste 300 lei.

 

 „Doar cinci bucăți sunt, nu iau nimic, dna executor, haideți să numărăm geamurile, sunt șapte geamuri! Sunt 32 de metri, îs șapte geamuri, să-mi dea toate perdelele!”, a izbucnit Elena și cumva și-a justificat și supărarea: „nu vreau munca mea să rămână, tot ce am muncit a rămas aici”.

 

Executorul judecătoresc, descumpănit în primă fază, și-a dat seama că procesul de predare a bunurilor nu va decurge liniștit.

 

„Punem la observații, dacă așa... vă dați din nou în judecată pentru perdele”, i-a răspuns executorul.

 

Și a decis să intervină ferm pentru liniștirea spiritelor.

 

„Eu vă rog frumos să vă păstrați calmul, ca în mod civilizat să reușim să terminăm, da? Nu facem circ”,

Cristina Gheorghiu, executor judecătoresc

 

 

Fiecare dintre cei doi soți părea că dă un concurs inutil de a-și demonstra propria nedreptate ce i se face și încerca să argumenteze pe lângă executor: „Ce vă tot șopteste la ureche? Ce vă tot șoptește?”, se lamenta Elena la vederea fostului soț care încerca să arate niște acte executorului judecătoresc.

 

„Avem de predat niște bunuri care sunt foarte bine evidențiate. Le luăm, le predăm, fără să facem gălăgie, da?”, a fost apelul Cristinei Gheorghiu.

 

S-a trecut la inventarierea bunurilor care trebuiau predate către fosta soție.

 

55 de scânduri...

 

„Tu-i mama ei de treabă”, s-a răstit Elena și s-a dus să-și numere scândurile. A apărut și sora lui Ion Amihălăchioaei, pentru a nu-l lăsa singur în lupta asta care i-a stors de vlagă și de bani.

 

Elena i s-a adresat ironic: „Hai Mariana să mă ajuți, că atunci când ai vrut să te spânzuri pentru 4 milioane de lei, ți-am dat, că erai datoare la Oriflame, hai Mariana și m-ajută”. Mariana (sora,) bolborosind în barbă, s-a dus în casă și a scos perdelele rămase la două geamuri și le-a izbit în drum, lângă celelalte.

 

Mariana, cât se poate de natural, s-a întors spre scânduri și a izbucnit iar scandalul.

 

Scândurile le lăsase noi, iar acum nu mai arătau așa. După cinci ani de zile: „Ia uitați, le-a luat și le-a băgat toate una-n alta, astea au fost în casă, au fost bune toate, le-a furat, a venit Poliția, le-a pus la număr, astea nu le iau”.

 

A scos două dintre ele care erau crăpate.

 

Ea nu așa le-a lăsat în urmă cu cinci ani! Așa că nu le ia. S-a consemnat din nou, la observații, că fosta soție refuză două scânduri.

 

„Lucrurile de la mama”

 

Într-un final a reușit să-și scoată în drum „lucrurile de la mama” care au fost ulterior urcate într-o dubă și duse cine știe unde. Și-a îndeplinit misiunea și după ce a mai lansat câteva ocări, și-a întrebat executorul dacă mai poate deschide un proces pentru lucrurile distruse de trecerea anilor, pe care nu le-a mai putut recupera.

 

În urmă, după plecarea tuturor, Ion a încuiat poarta. Se teme de femeia cu care a împărțit patul vreme de 15 ani. Încearcă totuși conștiincios să-și plătească datoria financiară pe care o are față de ea și băiatul care e deja adolescent.

 

Este pensionar, epileptic și mai muncește ca zilier. Banii nu-i ajung oricât i-ar drămui.

 

„Cu o pensie de 800 de lei de unde să-i dau eu? Dar eu știți ce-am făcut? La banca unde are ea deschis cont, puneam în fiecare lună câte 300 de lei ei și 200 de lei la băiat. Și eu cu ce mai rămâneam din 800? M-am gândit că totuși să-i pun ca să achit odată. Eu nu m-am pus niciodată, că vai de mine nu-i dau. Trebuie să-i dau, sunt conștient de treaba asta. Dar ea, vedeți ce face, m-a dat la executor? Dar știți de ce m-a dat? Să-mi mai ia niște bani”,

povestește Ion Amihălăchioaie

 

Lucrurile pentru care a fost executat puteau fi luate oricând de fosta soție. Susține că nu a împiedicat-o, doar că Elena ar fi fost învățată să aleagă calea mai dificilă.

 

Pentru a-i crea noi probleme. Asta crede Ion Amihălăchioaie.

 

 

„Ea s-a consultat cu cineva și i-a zis: «lasă-le acolo și după o perioadă de... spui că nu ți le-a dat și vii cu executor să-i mai iei niște bani». Ea... ce să zic? E periculoasă, e o persoană foarte periculoasă. Pe băiat l-a făcut să nu mai vorbească cu mine. Am încercat să vorbesc cu el la telefon, dar nu vrea”

mai spune bărbatul.

 

 

A încercat să-și viziteze băiatul la școală, dar fiul nici nu vrea să-l vadă în ochi. Ion crede că a fost înveninat de mic. Tot copilul, înainte de despărțirea părinților, l-a înțepat cu cuțitul în spate. A crescut cunoscând mai ales ura, în locul iubirii care ar trebui să existe în sânul unei familii.

 

Ion Amihălăchioaie se gândește și el la un nou proces, amărât că trebuie să plătească de acum cheltuielile cu executorul judecătoresc contractat pentru vechiturile pe care el este convins că fosta soție le va arunca la gunoi.

 

loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Nu dezamagiti cititorii fideli publicand articole de tabloid! Stacheta calitatii trebuie mentinuta, nu coborata. Presa informeaza, dar si educa.
24 noiembrie 2021, 11:39
De ce trebuie făcute publice asemenea scene de familie? Lăsați oamenii sa-și rezolve problemele personale in liniște, fără texte, fotografii și filmulețe.
24 noiembrie 2021, 10:13
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9445 lei
USD
Dolarul SUA
4.3401 lei
CHF
Francul elveţian
4.7457 lei
GBP
Lira sterlină
5.9102 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7850 lei
XAU
Gramul de aur
252.5792 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2404 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3861 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1199 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4676 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2025 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.0 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.6 o C
Darabani
-2.6 o C
Saveni
-1.7 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.