Știrea zilei
Răscoala mocnită cu semnături, tâlhării, rahat aruncat pe geam la ghetouri - GALERIE FOTO
Situaţie explozivă la ghetouri. Românii care locuiesc în apropierea celebrelor blocuri 135 şi 140 populate în majoritate de romi nu mai suportă traiul alături de aceştia şi sunt decişi să facă tot ce le stă în putinţă ca să scape de minoritari.


500 de semnături strânse cu frica-n sân
Oamenii se plâng că nu se mai simt în siguranţă în zona în care locuiesc nici măcar ziua în amiaza mare din cauza numărului mare de romi care din lipsă de ocupaţie stau în faţa blocurilor şi îşi caută victime pe care să le deposedeze de bunurile pe care le au asupra lor. În consecinţă, un grup de locatari din cartierul din Parcul Tineretului a demarat o amplă acţiune de strângere de semnături în vederea luării de măsuri împotriva faptelor antisociale comise de minoritari. Demersul grupului a rămas însă unul secret, iar cei implicaţi în acţiune sunt decişi să rămână în anonimat de frica romilor. „Ne sfidează, ştiţi cum, aruncă cu pietre în noi, dacă află acum, eu mâine sunt mort dacă află ăştia. Stau ziua şi urmăresc şi seara se duc şi atacă”, povesteşte unul dintre cetăţeni. Tabelele au fost împărţite şefilor de scară, în barurile din zonă, în cutiile poştale sau la magazin printre românii care au răspuns imediat acestui demers fiind deja strânse în jur de 500 de semnături.
„Noi stăm aici cu frică”
În acţiunea ascunsă a românilor pentru îndepărtarea romilor din Parcul Tineretului nu s-au implicat nici asociaţiile de proprietari din cartier, din acelaşi motiv: frica. Locatarii din zonă sunt organizaţi în trei astfel de asociaţii care funcţionează în acelaşi spaţiu, într-un imobil situat chiar în faţa celor două blocuri locuite de romi. Potrivit unuia dintre preşedintele de asociaţii, demersul oamenilor este cunoscut, însă asociaţiile au refuzat o implicare directă. „Sunt mai multe scări de bloc, deja scările de la vale am înţeles că deja au semnat, scările de aici, astea din jur aşa. Noi nu am intervenit, ei singuri s-au organizat, la asociaţie nu se aduce nimic, ştiţi de ce, fiind asociaţiile aici în zonă, ei pe urmă ne iau pe noi în vizor şi nu vrem să ne trezim cu geamuri sparte. Şi aşa destule ameninţări, noi stăm aici cu frică, nu ştiţi cum reacţionează”, a povestit unul dintre preşedinţii asociaţiilor de proprietari.
„Într-o seară s-au spart şapte maşini, şapte baterii s-au luat aici, chiar în drept cu chioşcul de Poliţie”
Reporterul Botoşăneanul s-a deplasat în zona ghetourilor unde a discutat cu mai multe persoane care au strâns semnăturile şi care le vor înainta, împreună cu un memoriu de şase pagini, prefectului Adrian Constantinescu, preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi primarului Ovidiu Portariuc. Oamenii, deşi au acceptat să vorbească despre acţiunea iniţiată, au ţinut să rămână în anonimat ca măsură pentru siguranţa proprie şi a familie. Redăm mai jos o parte dintre cele povestite de românii care locuiesc în Parcul Tineretului.
„Fiecare persoană din casă primeşte ajutor social, dacă sunt 10, toţi primesc ajutor social, câte 125 de lei, sunt direct interesat de la Primărie, am fost şi mi-a spus cineva. De asta şi fac atât de mulţi copii, ei din asta trăiesc, plus furturile, spargeri. Într-o seară s-au spart şapte maşini, şapte baterii s-au luat aici, chiar în drept cu chioşcul de Poliţie”.
„Fac rahat în pungi şi îl aruncă pe geam”
„Inima mea îmi spune că reuşim să îi mutăm, nu se mai poate sta aici în zona asta. Nu se mai poate. Cu pietre aruncă, până reuşim să îi mutăm, să vină Poliţia să îşi facă datoria. Trec îi văd pe stradă cum sparg sticle, aruncă, fac rahat în pungi şi îl aruncă pe geam, mergeţi în spatele blocului să vedeţi. Au venit românii care iau ajutor social şi au şters de rahat la fund ţiganii aici. Este normal aşa ceva? Cine este discriminat?”
„Ne sfidează, ştiţi cum, aruncă cu pietre în noi, dacă află acum, eu mâine sunt mort dacă află ăştia. Stau ziua şi urmăresc şi seara se duc şi atacă. Este o doamnă care i-a spart în casă, i-au luat 420 de grame de aur, dosarul este la Poliţie. Am fost la prefect în audienţă, o să mergem la primar şi la preşedintele Consiliului Judeţean, o să mergem mai mulţi. Dacă nu se poate altfel, ne ridicăm toţi şi se întâmplă ceva, altfel nu se mai poate, ne sfidează”
„Puterea lor stă în mulţime, când unul este scuipat de altcineva, se adună 100 afară şi încep gălăgia, ei nu au serviciu, sunt liberi tot timpul şi ies toţi afară, puterea lor stă în mulţime, atât. Trebuie integraţi, nimeni nu spune nu, dar trebuie separaţi, sunt care s-au mutat şi s-au făcut băieţi cuminţi, trebuie integraţi între români”
„Ieri o bătrânică era cu două sacoşe în mână, au tăbărât pe ea mai mulţi şi au trântit-o la pământ şi i-au luat sacoşele la bătrână, ziua în amiaza mare”

„Sunt tineri care scot fundul afară şi îşi fac treburile la uşă”
„Dacă intraţi înăuntru nu rezistaţi fără mască, sunt tineri care scot fundul afară şi îşi fac treburile la uşă, pe hol, treabă mare, treabă mică, în găleată. Aveau o săptămână de când s-a reabilitat blocul, a aruncat pe geam o pungă cu fecale, am strigat vreo patru la dânsul, pata încă se cunoaşte şi acum. Toată mizeria o aruncă pe geamuri”
„Am trimis un bătrân să schimbe 500 de mii, ziua în amiaza mare i-au sărit în spate şi i-au luat 300 de mii, mă duc, aflu cine sunt, vorbesc cu părinţii lor şi spun că anunţ Poliţia. Era clar tâlhărie, i-au sărit în spate şi i-au luat banii şi mi-au spus: vai de mine, dar pentru 300 de mii faceţi atâta caz? Au spart magazinul de aici de cinci ori, case, bătrânul acesta de care v-am spus, i-au luat de două ori pensia din casă. Noaptea stăm cu uşile încuiate, ne încearcă clanţa la uşă să vadă dacă suntem acasă”
„Au nenorocit toată zona în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, aici sunt cele mai derizorii preţuri, nimeni nu vine, nu se mai vinde o casă, o grădină, un apartament, nimic. Tot din cauza lor”.

Mutarea romilor, misiune imposibilă pentru edili
Situaţia de la capătul oraşului este cunoscută de echipajele de jandarmi care sunt solicitate aproape zilnic pentru aplanarea scandalurilor iscate de etnici. Numai într-o lună de zile reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) au aplicat 13 amenzi pentru fapte antisociale privind tulburarea liniştii şi ordinii publice. „În perioada 17 iulie până în ieri, au fost aplicate 13 sancţiuni numai la Parcul Tineretului în valoare de 2.600 de lei, la legea 61, special pentru provocare de scandal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, adresare de injurii. Am avut de asemenea trei apeluri la 112 prin serviciul unic de urgenţă, apeluri primite numai de jandarmi, mai sunt apeluri date la care s-a intervenit cu echipaje mixte cu Poliţia”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoşani. Pe de altă parte, deşi este probabil cel mai fierbinte cartier din oraş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean nu are întocmită o situaţie privitoare la sancţiunile aplicate în această zonă.
În schimb, reprezentanţii Primăriei în care oamenii din Parcul Tineretului îşi pun cele mai mari speranţe că li se vor rezolva problemele susţin că nu deţin pârghiile legale pentru a interveni în zonă. „Ne bazăm pe sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei naţionale pentru rezolvarea acestei probleme pentru că nu avem un cadru legal care să ne permită să acţionăm în forţă sau să facem descinderi în imobilele în care avem suspiciuni că s-ar întâmpla nu ştiu ce lucruri”, a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei.
Un grup de reprezentanţi ai cetăţenilor din zona ghetourilor s-a înscris deja în audienţă la primarul Ovidiu Portariuc la începutul lunii viitoare pentru a-i înainta semnăturile strânse dar şi memoriul prin care povestesc întâmplările pe care trebuie să le îndure pentru a convieţui cu romii. Însă, o eventuală mutare a acestora într-o altă locaţie este privită ca o misiune imposibilă de edili. „Nu ştiu dacă nu excede legislaţia, nu putem să facem o strămutare a lor, sunt cetăţeni care au drept de reşedinţă acolo, dacă încalcă normele de convieţuire, Poliţia Locală împreună cu Poliţia naţională, Jandarmeria trebuie să îşi facă datoria”, a mai spus viceprimarul.
Gabriela ERDIC
VEZI ŞI:
 „Boschetăreală”, muzică şi chermeză pe dormeză în parcare – FOTO&VIDEO
VEZI ŞI:
 Cartier ţinut treaz în noapte de romi cu muzică, decapotabilă şi băutură – VIDEO


VEZI ŞI:
 Chef ţigănesc nebun cu manele, mici şi bere în blocuri primite moca de la stat–VIDEO&FOTOBătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
tigani sunt multy mai smecheri ca romani manca fara sa munceasca si un ramn munceste si tot flamnd este
8 septembrie 2012, 01:56
In primul rand invata sa scrii ,cred ca esti unul din ghetouri , ceasul mutarii sau plecarii voastre e aproape lumea s-a saturat de voi .Cred ca e timpul sa va carati ne-am saturat ,trebuie daramate ghetourile ,asa nu se mai poate ,iar voi plecati de unde a-ti venit ,ce mai asteptam fratilor ,sa ne intre in case peste noi ? Dupa cate se vede autoritatile stau cu mainile in san si se fac ca nu vad ce se intampla ,daca ele nu ne fac dreptate atunci ar trebui sa ne facem noi !
29 august 2012, 20:46
BAI FRAIERILOR DE REPORTERI SAU CE OTI FI VOI, CAND MAI FACETI POZE INTERESATIVA SI NU ASOCIATI ORICE ERSOANA CU BALIGARELILE VOASTRE.SUNT PERSOANE IN POZE CARE NU AU NICI O LEGATURA CU GHETOURILE ALEA SI VOI ASOCIATI IMAGINEA UNOR OAMENI CU STIREA ASTA
28 august 2012, 15:42
aceste camere au fost date la foarte multi romani in anul 1993,dar romani au plecat de acolo,nu toti ,doar cei ce au putut sa faca un schimb de locuinta .Multi tigani si-au vandut apartamentele si au tras pe la rude in ghetouri si acolo s-au inmultit si stau cate 10 intr-o camera.S-au pus usi si geamuri noi,dar inauntru e jale,doar cu masca se poate intra.Nu FLUTUR a dat aceste camere,el doar a facut fatadele ,le-a pus geamuri si usi, sa schimbe un pic decorul.......DAR TIGANUL ,TOT TIGAN RAMANE SI STRICA TOTUL.....
24 august 2012, 11:45
stau la panda si cand ai intrat in scara blocului intra si-ti fura din buzunare. Exact d-l flutur sa -i ia in cartierul lui, ca el ii tine pentru voturile care i s-au dat. Ei nu platesc intretinere si cheltuielile la utilitati . Pentru tineri casatoriti cu s-au dat cate 2 camere la un camin dar pentru ei s-au gasit locuri. A vazut cineva cum stau cate 15-20 intr-o camera? Am copii si nu-i por trinite sa cumpere macar o paine .Tot timpul trebuie sa-i duca cineva la scoala ca singuri le este frica .Sa fie mutati undeva la marginea orasului sa putem si noi trai intr-un cartier mai linistit,mai in siguranta pentru copiii nostri.Cred ca d-l primar nu ne va dezamagi si va gasi osolutie si pentru noi .
24 august 2012, 09:30
domnilor, cu toti aveti dreptate! pana la urma urmei "albii" din zona aceea cu ce au gresit de trebuie sa suporte atatea?! si va fi asa pana cei ce s pusi in functii de decizie nu au c.....sa se aseze la masa discutiilor cu reprezentantii lor, dar nu sub forma umililor care trebuie sa dea micii si berea promise in campanie, ci a unor oameni cu demnitate care vor ceva bun intr-adevar pt comunitatea asta, indiferent de etnie...dar se prefera ascunsul rahatului sub pres(scuze limbajul)...si daca imi e ingaduit un sfat-cei de acolo sa - si asigure bunurile...iar daca firmele de asigurari vor plati, iar si iar despagubiri, si ele vor avea interesul sa se intervina mai "fortat".
24 august 2012, 00:01
INTREBARE: DACA VOI NU-I VRETI DE CE LE PUNETI IN FIECARE CAMPANIE TERMOPANE, USI ? DE CE LE DATI SA BEA? DE CE PRIMARIA NU TRIMITE 2-3 AGENTI CARE SA STEA 24/24 IN FATA BLOCULUI? CA DOAR PENTRU PARCARILE SI MASINILE MARLANILOR TALHARI DE LA HSR ARE OAMENI CU DUIUMUL NON-STOP!!!
23 august 2012, 23:14
Primaria a reabilitat centrul vechi si este placut ochiului acum,acolo se pot face restaurante, terase pub-uri etc si sunt sigur ca ar fi frecventate!! Dar din cauza nespalatilor de tigani lumea nici nu trece prin centru.Cat despre Parcul Tineretului acolo e raiul lor!!Sa faca ceva Politia si autoritatile, sa-i mute sau sa-i duca la puscarie pe toti ca asta merita nenorocitii!!
23 august 2012, 16:28
Nu toti sunt de ultima speta dar 90% sunt jalnici.Din cauza lor suntem vazuti rau in toata lumea.Articolul este bun, suna super ca si propaganda dar legal nu prea ai ce le face,pentru ca trebuie sa le asiguri o alta casa daca vrei sa-i scoti de acolo si cum bani de la buget sunt .............pauza,trageti concluzia.Domnul Portariuc peste 3-4 ani va investi in blocurile cu pricina cateva oglinzi,ghiuvete.................mici si bere ca sa stie alegatorul cum sa voteze
23 august 2012, 12:18
Poate ATOP vă ajută în această problemă!
23 august 2012, 10:39
Tiganii sunt cea mai josnica natie de pe pământ! Nespalati, needucati, infractori, ne-am saturat de ei!
23 august 2012, 09:58
Guvernul francez relaxează restricţiile ce limitează accesul rromilor la piaţa muncii.Prim-ministrul francez, Jean Marc Ayrault, a prezidat, ieri, o reuniune interministerială dedicată problemei rromilor.Guvernul francez a decis să „slăbească constrângerile" asupra accesului romilor la locuri de muncă, suprimând taxa datorată de angajatori şi lărgind domeniul meseriilor la care aceştia pot avea acces, a anunţat Cécile Duflot, citat de AFP.
23 august 2012, 09:47
Nu trebuie decat aplicata legea. Trebuie verificati pentru a vedea daca toti au domiciliul in Botosani. Daca s-ar aplica legea existenta atunci nu ar mai fi probleme. Sunt si romi civilizati, dar sunt si cu comportament necivilizat. De cate ori atunci cand i-am vazut ca strica, fac mizerie am luat atitudine? De asta isi permit sa faca! Sunt o masa manevrabila mai ales inainte de alegeri, atat USL-ul cat si PDL-ul au dat spectacole, mancare gratuita in timpul campaniei electorale, se folosesc de ei, dupa care nu au ce face. Sa incerce primaria sa nu mai dea asa usor ajutoare sociale, evidenta populatiei sa nu mai faca mutatie la 30 in acelasi spatiu, sa-i puna la munca la intretinerea orasului si inca o data sa se aplice legea si atunci vom schimba ceva. Nu pe degeaba se spune ca -Pestele de la cap se strica- asa ca autoritatile ar trebui sa se apuce de treaba. De ce nu facem si noi ceilalti la fel ? Pentru ca ne este frica de lege. Asa ar trebui sa le fie si lor, daca s-ar aplica!!
23 august 2012, 09:26
Asta nui o noutate politia stie dar tace ,ce sa le faca sunt saraci vai de mama lor se poarta o vorba ca furtul e de subzistenta ca trebuie sa traeasca si ei . Politicul nu va face nimic pentru ca aceasta etnie e o masa de manevra in perioada alegerilor . Romi se considera mereu marginalizati discriminati datorita faptului ca nu li se ofera locuri de munca dupa priceperea lor si nu dupa nevoile socetati . Politia e neputincioasa singura solutie e de indepartare din acea zona a romilor (tigani) dar legal ceia ce nu se va intampla niciodata . Se cunoaste cazul centrului istoric care a devenit zona cea mai rau famata din Botosani unde nimeni nu poate face nimic ,repet politicul are nevoe de aceasta etnie si nu va da ascultare nimanui ca se va lua de ei cei din UE , ce-mai suntem o tara de rasul curci cine nr mai baga in seama .
23 august 2012, 09:19
Au crescut si s-au inmultit protejati de Flutur in schimbul voturilor!Trebuie sa faceti ordine de urgenta!
23 august 2012, 09:07
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7550 lei
USD
Dolarul SUA
4.2719 lei
CHF
Francul elveţian
4.3002 lei
GBP
Lira sterlină
5.5278 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9229 lei
XAU
Gramul de aur
203.9407 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2469 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4327 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2461 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6365 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.