Știrea zilei
Răscoala mocnită cu semnături, tâlhării, rahat aruncat pe geam la ghetouri - GALERIE FOTO
Situaţie explozivă la ghetouri. Românii care locuiesc în apropierea celebrelor blocuri 135 şi 140 populate în majoritate de romi nu mai suportă traiul alături de aceştia şi sunt decişi să facă tot ce le stă în putinţă ca să scape de minoritari.


500 de semnături strânse cu frica-n sân
Oamenii se plâng că nu se mai simt în siguranţă în zona în care locuiesc nici măcar ziua în amiaza mare din cauza numărului mare de romi care din lipsă de ocupaţie stau în faţa blocurilor şi îşi caută victime pe care să le deposedeze de bunurile pe care le au asupra lor. În consecinţă, un grup de locatari din cartierul din Parcul Tineretului a demarat o amplă acţiune de strângere de semnături în vederea luării de măsuri împotriva faptelor antisociale comise de minoritari. Demersul grupului a rămas însă unul secret, iar cei implicaţi în acţiune sunt decişi să rămână în anonimat de frica romilor. „Ne sfidează, ştiţi cum, aruncă cu pietre în noi, dacă află acum, eu mâine sunt mort dacă află ăştia. Stau ziua şi urmăresc şi seara se duc şi atacă”, povesteşte unul dintre cetăţeni. Tabelele au fost împărţite şefilor de scară, în barurile din zonă, în cutiile poştale sau la magazin printre românii care au răspuns imediat acestui demers fiind deja strânse în jur de 500 de semnături.
„Noi stăm aici cu frică”
În acţiunea ascunsă a românilor pentru îndepărtarea romilor din Parcul Tineretului nu s-au implicat nici asociaţiile de proprietari din cartier, din acelaşi motiv: frica. Locatarii din zonă sunt organizaţi în trei astfel de asociaţii care funcţionează în acelaşi spaţiu, într-un imobil situat chiar în faţa celor două blocuri locuite de romi. Potrivit unuia dintre preşedintele de asociaţii, demersul oamenilor este cunoscut, însă asociaţiile au refuzat o implicare directă. „Sunt mai multe scări de bloc, deja scările de la vale am înţeles că deja au semnat, scările de aici, astea din jur aşa. Noi nu am intervenit, ei singuri s-au organizat, la asociaţie nu se aduce nimic, ştiţi de ce, fiind asociaţiile aici în zonă, ei pe urmă ne iau pe noi în vizor şi nu vrem să ne trezim cu geamuri sparte. Şi aşa destule ameninţări, noi stăm aici cu frică, nu ştiţi cum reacţionează”, a povestit unul dintre preşedinţii asociaţiilor de proprietari.
„Într-o seară s-au spart şapte maşini, şapte baterii s-au luat aici, chiar în drept cu chioşcul de Poliţie”
Reporterul Botoşăneanul s-a deplasat în zona ghetourilor unde a discutat cu mai multe persoane care au strâns semnăturile şi care le vor înainta, împreună cu un memoriu de şase pagini, prefectului Adrian Constantinescu, preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi primarului Ovidiu Portariuc. Oamenii, deşi au acceptat să vorbească despre acţiunea iniţiată, au ţinut să rămână în anonimat ca măsură pentru siguranţa proprie şi a familie. Redăm mai jos o parte dintre cele povestite de românii care locuiesc în Parcul Tineretului.
„Fiecare persoană din casă primeşte ajutor social, dacă sunt 10, toţi primesc ajutor social, câte 125 de lei, sunt direct interesat de la Primărie, am fost şi mi-a spus cineva. De asta şi fac atât de mulţi copii, ei din asta trăiesc, plus furturile, spargeri. Într-o seară s-au spart şapte maşini, şapte baterii s-au luat aici, chiar în drept cu chioşcul de Poliţie”.
„Fac rahat în pungi şi îl aruncă pe geam”
„Inima mea îmi spune că reuşim să îi mutăm, nu se mai poate sta aici în zona asta. Nu se mai poate. Cu pietre aruncă, până reuşim să îi mutăm, să vină Poliţia să îşi facă datoria. Trec îi văd pe stradă cum sparg sticle, aruncă, fac rahat în pungi şi îl aruncă pe geam, mergeţi în spatele blocului să vedeţi. Au venit românii care iau ajutor social şi au şters de rahat la fund ţiganii aici. Este normal aşa ceva? Cine este discriminat?”
„Ne sfidează, ştiţi cum, aruncă cu pietre în noi, dacă află acum, eu mâine sunt mort dacă află ăştia. Stau ziua şi urmăresc şi seara se duc şi atacă. Este o doamnă care i-a spart în casă, i-au luat 420 de grame de aur, dosarul este la Poliţie. Am fost la prefect în audienţă, o să mergem la primar şi la preşedintele Consiliului Judeţean, o să mergem mai mulţi. Dacă nu se poate altfel, ne ridicăm toţi şi se întâmplă ceva, altfel nu se mai poate, ne sfidează”
„Puterea lor stă în mulţime, când unul este scuipat de altcineva, se adună 100 afară şi încep gălăgia, ei nu au serviciu, sunt liberi tot timpul şi ies toţi afară, puterea lor stă în mulţime, atât. Trebuie integraţi, nimeni nu spune nu, dar trebuie separaţi, sunt care s-au mutat şi s-au făcut băieţi cuminţi, trebuie integraţi între români”
„Ieri o bătrânică era cu două sacoşe în mână, au tăbărât pe ea mai mulţi şi au trântit-o la pământ şi i-au luat sacoşele la bătrână, ziua în amiaza mare”

„Sunt tineri care scot fundul afară şi îşi fac treburile la uşă”
„Dacă intraţi înăuntru nu rezistaţi fără mască, sunt tineri care scot fundul afară şi îşi fac treburile la uşă, pe hol, treabă mare, treabă mică, în găleată. Aveau o săptămână de când s-a reabilitat blocul, a aruncat pe geam o pungă cu fecale, am strigat vreo patru la dânsul, pata încă se cunoaşte şi acum. Toată mizeria o aruncă pe geamuri”
„Am trimis un bătrân să schimbe 500 de mii, ziua în amiaza mare i-au sărit în spate şi i-au luat 300 de mii, mă duc, aflu cine sunt, vorbesc cu părinţii lor şi spun că anunţ Poliţia. Era clar tâlhărie, i-au sărit în spate şi i-au luat banii şi mi-au spus: vai de mine, dar pentru 300 de mii faceţi atâta caz? Au spart magazinul de aici de cinci ori, case, bătrânul acesta de care v-am spus, i-au luat de două ori pensia din casă. Noaptea stăm cu uşile încuiate, ne încearcă clanţa la uşă să vadă dacă suntem acasă”
„Au nenorocit toată zona în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, aici sunt cele mai derizorii preţuri, nimeni nu vine, nu se mai vinde o casă, o grădină, un apartament, nimic. Tot din cauza lor”.

Mutarea romilor, misiune imposibilă pentru edili
Situaţia de la capătul oraşului este cunoscută de echipajele de jandarmi care sunt solicitate aproape zilnic pentru aplanarea scandalurilor iscate de etnici. Numai într-o lună de zile reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) au aplicat 13 amenzi pentru fapte antisociale privind tulburarea liniştii şi ordinii publice. „În perioada 17 iulie până în ieri, au fost aplicate 13 sancţiuni numai la Parcul Tineretului în valoare de 2.600 de lei, la legea 61, special pentru provocare de scandal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, adresare de injurii. Am avut de asemenea trei apeluri la 112 prin serviciul unic de urgenţă, apeluri primite numai de jandarmi, mai sunt apeluri date la care s-a intervenit cu echipaje mixte cu Poliţia”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoşani. Pe de altă parte, deşi este probabil cel mai fierbinte cartier din oraş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean nu are întocmită o situaţie privitoare la sancţiunile aplicate în această zonă.
În schimb, reprezentanţii Primăriei în care oamenii din Parcul Tineretului îşi pun cele mai mari speranţe că li se vor rezolva problemele susţin că nu deţin pârghiile legale pentru a interveni în zonă. „Ne bazăm pe sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei naţionale pentru rezolvarea acestei probleme pentru că nu avem un cadru legal care să ne permită să acţionăm în forţă sau să facem descinderi în imobilele în care avem suspiciuni că s-ar întâmpla nu ştiu ce lucruri”, a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei.
Un grup de reprezentanţi ai cetăţenilor din zona ghetourilor s-a înscris deja în audienţă la primarul Ovidiu Portariuc la începutul lunii viitoare pentru a-i înainta semnăturile strânse dar şi memoriul prin care povestesc întâmplările pe care trebuie să le îndure pentru a convieţui cu romii. Însă, o eventuală mutare a acestora într-o altă locaţie este privită ca o misiune imposibilă de edili. „Nu ştiu dacă nu excede legislaţia, nu putem să facem o strămutare a lor, sunt cetăţeni care au drept de reşedinţă acolo, dacă încalcă normele de convieţuire, Poliţia Locală împreună cu Poliţia naţională, Jandarmeria trebuie să îşi facă datoria”, a mai spus viceprimarul.
Gabriela ERDIC
VEZI ŞI:
 „Boschetăreală”, muzică şi chermeză pe dormeză în parcare – FOTO&VIDEO
VEZI ŞI:
 Cartier ţinut treaz în noapte de romi cu muzică, decapotabilă şi băutură – VIDEO


VEZI ŞI:
 Chef ţigănesc nebun cu manele, mici şi bere în blocuri primite moca de la stat–VIDEO&FOTOȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
inpuff.ro
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Loading...
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
tigani sunt multy mai smecheri ca romani manca fara sa munceasca si un ramn munceste si tot flamnd este
8 septembrie 2012, 01:56
In primul rand invata sa scrii ,cred ca esti unul din ghetouri , ceasul mutarii sau plecarii voastre e aproape lumea s-a saturat de voi .Cred ca e timpul sa va carati ne-am saturat ,trebuie daramate ghetourile ,asa nu se mai poate ,iar voi plecati de unde a-ti venit ,ce mai asteptam fratilor ,sa ne intre in case peste noi ? Dupa cate se vede autoritatile stau cu mainile in san si se fac ca nu vad ce se intampla ,daca ele nu ne fac dreptate atunci ar trebui sa ne facem noi !
29 august 2012, 20:46
BAI FRAIERILOR DE REPORTERI SAU CE OTI FI VOI, CAND MAI FACETI POZE INTERESATIVA SI NU ASOCIATI ORICE ERSOANA CU BALIGARELILE VOASTRE.SUNT PERSOANE IN POZE CARE NU AU NICI O LEGATURA CU GHETOURILE ALEA SI VOI ASOCIATI IMAGINEA UNOR OAMENI CU STIREA ASTA
28 august 2012, 15:42
aceste camere au fost date la foarte multi romani in anul 1993,dar romani au plecat de acolo,nu toti ,doar cei ce au putut sa faca un schimb de locuinta .Multi tigani si-au vandut apartamentele si au tras pe la rude in ghetouri si acolo s-au inmultit si stau cate 10 intr-o camera.S-au pus usi si geamuri noi,dar inauntru e jale,doar cu masca se poate intra.Nu FLUTUR a dat aceste camere,el doar a facut fatadele ,le-a pus geamuri si usi, sa schimbe un pic decorul.......DAR TIGANUL ,TOT TIGAN RAMANE SI STRICA TOTUL.....
24 august 2012, 11:45
stau la panda si cand ai intrat in scara blocului intra si-ti fura din buzunare. Exact d-l flutur sa -i ia in cartierul lui, ca el ii tine pentru voturile care i s-au dat. Ei nu platesc intretinere si cheltuielile la utilitati . Pentru tineri casatoriti cu s-au dat cate 2 camere la un camin dar pentru ei s-au gasit locuri. A vazut cineva cum stau cate 15-20 intr-o camera? Am copii si nu-i por trinite sa cumpere macar o paine .Tot timpul trebuie sa-i duca cineva la scoala ca singuri le este frica .Sa fie mutati undeva la marginea orasului sa putem si noi trai intr-un cartier mai linistit,mai in siguranta pentru copiii nostri.Cred ca d-l primar nu ne va dezamagi si va gasi osolutie si pentru noi .
24 august 2012, 09:30
domnilor, cu toti aveti dreptate! pana la urma urmei "albii" din zona aceea cu ce au gresit de trebuie sa suporte atatea?! si va fi asa pana cei ce s pusi in functii de decizie nu au c.....sa se aseze la masa discutiilor cu reprezentantii lor, dar nu sub forma umililor care trebuie sa dea micii si berea promise in campanie, ci a unor oameni cu demnitate care vor ceva bun intr-adevar pt comunitatea asta, indiferent de etnie...dar se prefera ascunsul rahatului sub pres(scuze limbajul)...si daca imi e ingaduit un sfat-cei de acolo sa - si asigure bunurile...iar daca firmele de asigurari vor plati, iar si iar despagubiri, si ele vor avea interesul sa se intervina mai "fortat".
24 august 2012, 00:01
INTREBARE: DACA VOI NU-I VRETI DE CE LE PUNETI IN FIECARE CAMPANIE TERMOPANE, USI ? DE CE LE DATI SA BEA? DE CE PRIMARIA NU TRIMITE 2-3 AGENTI CARE SA STEA 24/24 IN FATA BLOCULUI? CA DOAR PENTRU PARCARILE SI MASINILE MARLANILOR TALHARI DE LA HSR ARE OAMENI CU DUIUMUL NON-STOP!!!
23 august 2012, 23:14
Primaria a reabilitat centrul vechi si este placut ochiului acum,acolo se pot face restaurante, terase pub-uri etc si sunt sigur ca ar fi frecventate!! Dar din cauza nespalatilor de tigani lumea nici nu trece prin centru.Cat despre Parcul Tineretului acolo e raiul lor!!Sa faca ceva Politia si autoritatile, sa-i mute sau sa-i duca la puscarie pe toti ca asta merita nenorocitii!!
23 august 2012, 16:28
Nu toti sunt de ultima speta dar 90% sunt jalnici.Din cauza lor suntem vazuti rau in toata lumea.Articolul este bun, suna super ca si propaganda dar legal nu prea ai ce le face,pentru ca trebuie sa le asiguri o alta casa daca vrei sa-i scoti de acolo si cum bani de la buget sunt .............pauza,trageti concluzia.Domnul Portariuc peste 3-4 ani va investi in blocurile cu pricina cateva oglinzi,ghiuvete.................mici si bere ca sa stie alegatorul cum sa voteze
23 august 2012, 12:18
Poate ATOP vă ajută în această problemă!
23 august 2012, 10:39
Tiganii sunt cea mai josnica natie de pe pământ! Nespalati, needucati, infractori, ne-am saturat de ei!
23 august 2012, 09:58
Guvernul francez relaxează restricţiile ce limitează accesul rromilor la piaţa muncii.Prim-ministrul francez, Jean Marc Ayrault, a prezidat, ieri, o reuniune interministerială dedicată problemei rromilor.Guvernul francez a decis să „slăbească constrângerile" asupra accesului romilor la locuri de muncă, suprimând taxa datorată de angajatori şi lărgind domeniul meseriilor la care aceştia pot avea acces, a anunţat Cécile Duflot, citat de AFP.
23 august 2012, 09:47
Nu trebuie decat aplicata legea. Trebuie verificati pentru a vedea daca toti au domiciliul in Botosani. Daca s-ar aplica legea existenta atunci nu ar mai fi probleme. Sunt si romi civilizati, dar sunt si cu comportament necivilizat. De cate ori atunci cand i-am vazut ca strica, fac mizerie am luat atitudine? De asta isi permit sa faca! Sunt o masa manevrabila mai ales inainte de alegeri, atat USL-ul cat si PDL-ul au dat spectacole, mancare gratuita in timpul campaniei electorale, se folosesc de ei, dupa care nu au ce face. Sa incerce primaria sa nu mai dea asa usor ajutoare sociale, evidenta populatiei sa nu mai faca mutatie la 30 in acelasi spatiu, sa-i puna la munca la intretinerea orasului si inca o data sa se aplice legea si atunci vom schimba ceva. Nu pe degeaba se spune ca -Pestele de la cap se strica- asa ca autoritatile ar trebui sa se apuce de treaba. De ce nu facem si noi ceilalti la fel ? Pentru ca ne este frica de lege. Asa ar trebui sa le fie si lor, daca s-ar aplica!!
23 august 2012, 09:26
Asta nui o noutate politia stie dar tace ,ce sa le faca sunt saraci vai de mama lor se poarta o vorba ca furtul e de subzistenta ca trebuie sa traeasca si ei . Politicul nu va face nimic pentru ca aceasta etnie e o masa de manevra in perioada alegerilor . Romi se considera mereu marginalizati discriminati datorita faptului ca nu li se ofera locuri de munca dupa priceperea lor si nu dupa nevoile socetati . Politia e neputincioasa singura solutie e de indepartare din acea zona a romilor (tigani) dar legal ceia ce nu se va intampla niciodata . Se cunoaste cazul centrului istoric care a devenit zona cea mai rau famata din Botosani unde nimeni nu poate face nimic ,repet politicul are nevoe de aceasta etnie si nu va da ascultare nimanui ca se va lua de ei cei din UE , ce-mai suntem o tara de rasul curci cine nr mai baga in seama .
23 august 2012, 09:19
Au crescut si s-au inmultit protejati de Flutur in schimbul voturilor!Trebuie sa faceti ordine de urgenta!
23 august 2012, 09:07
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.