Știrea zilei
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori

Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.

„Țeapă politică” c-o funcție de șef 

 

Andrei Beilic s-a transferat în mai la ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) în ideea de a prelua conducerea unității. Asta după ce, fostul șef, Liviu Alexa l-a contrazis public, la Prefectură pe ministrul Alexandru Cuc.

 

 

„Dl ministru Cuc l-a demis pe directorul de la ISCTR Botoșani atunci când a fost prezent la Botoșani și pe acest subiect domnia sa (Liviu Alexa n.r.) a avut o atitudine și niște răspunsuri prin care nu doar că i-a jignit pe locuitorii județului, concluzia mea a fost că domnia sa nu cunoaște nici legea și nici nu și-a făcut treaba în interiorul instituției. Un coleg de-al nostru a cerut transferul în acea unitate, un transfer corect și legal. Nu este director în acest moment, este un simplu slujbaș”,

Doina Federovici, președinte PSD Botoșani

 

 

Liviu Alexa a fost demis din funcție, interimatul fiind ulterior asigurat de Gheorghe Rodovei. Nici cel de-al doilea nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, de această dată într-un Colegiu Prefectural.

 

Și nici nu ar fi rezolvat parte dintre problemele cu traficul greu de pe drumurile din județul Botoșani.

 

„Să ne spună dl Rodovei ce a făcut din luna februarie până în acest moment. Pentru că nu a făcut nimic. La nivel central această instituție este condusă de un reprezentant ALDE și cred că, cel mai corect ar fi să adresați această întrebare conducerii ALDE”,

Doina Federovici, președinte PSD Botoșani

 

„Drumurile din județ sunt un dezastru”

 

De la Botoșani, semnalul politic de la PSD a fost pentru numirea lui Andrei Beilic care, după aproape 4 luni de așteptare a rămas doar cu detașarea pe funcția de simplu inspector și fără laptop de control.

 

Și probabil că nici nu va primi numirea pe postul de șef având în vedere că la nivel central inspectoratul este condus de un membru ALDE.

 

Iar reprezentanții ALDE Botoșani susțin că aceasta este una dintre acele instituții unde este nevoie de specialiști și nu de membri de partid.

 

 

„Eu cred că în funcțiile de conducere trebuie să avem totuși specialiști, nu copii de 26 de ani care nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori. E o glumă. Drumurile din județul Botoșani sunt un dezastru și știm lucrul acesta, cel de la ISCTR trebuie să îndeplinească niște condiții din punct de vedere profesional. Ce i s-a reproșat fostului șef de la ISCTR? Vă aduceți aminte? Că nu cântărește utilajele, că drumurile din Botoșani sunt un dezastru din cauza ISCTR-ului, circulă foarte multe camioane și se închid ochii”.

Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani

 

 

 

Și cum fostul șef Liviu Alexa a fost demis pentru că sunt probleme în județ cu utilajele grele care depășesc gabaritul permis de lege pe anumite drumuri, Lilianei Mincă i se pare normal că în fruntea ISCTR să fie numit un specialist.

 

Pentru rezolvarea acestor probleme.

 

„Nu de la mine, nu de la PSD. Eu nu am, uite eu nu am pe nimeni. Dar să se numească un profesionist. Eu nu vreau să pun nimic din politică, nu mă interesează. Dar să pună profesioniști, nu copii de 26 de ani, să conducă o astfel de instituție. Să se scoată postul la concurs, să fie examen pe bune și să reușească un om care îndeplinește condițiile. Condițiile nu să se facă după chipul și asemărarea copiilor din organizația de tineret de la orice partid, nu neapărat de la PSD. Postul să se scoată pe competențe”,

Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani

 

În ultima perioadă, redacția Botoșăneanul a primit numeroase sesizări din partea unor funcționari din instituții sau alte categorii de persoane privitoare la modul în care sunt organizate concursuri pentru funcții publice și ulterior ocupate de oameni cu carnet de partid sau apropiate politicienilor care se află la guvernare.

loading...
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
inpuff.ro
Loading...
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
Loading...
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
dl Andrei beilic este un tanar doctorand, cu studii bine facute si mai ales, neviciat de spagi ! de aia nu e bun, basescu zicea sa fie lasati tinerii sa conduca, acu de ce nu e bun dl beilic?
6 august 2019, 15:20
Asa este chiar daca esti presedinte de partid nu poti pune mereu peste tot doar rude indiferent de experienta si studii in unele posturi mai trebuie si specialisti parerea mea.
6 august 2019, 11:15
Il cunosc pe tacest tanar. Este un baiat extrem de bine pregatit, inteligent, cred eu cu mult peste fostul sef al acelei institutii. Poate un minus pentru faptul ca se implica prea mult in chestiuni ce tin de politica, dar un tip pregatit.
6 august 2019, 10:44
Și în timpul ăsta "transportatorii" , toți, fac ce știu ei mai bine , încarcă cât pot cu înălțătoare de 1 m , eventual mai scot și niște cauciucuri, că-s scumpe, și înainte cu tupeu 2 curse = 3 scrise în foile de parcurs. Și toată lumea-i fericită, există și fonduri pentru șpăgi, au și mecanicii auto treabă , se mai răstoarnă câte un viteaz care nu vede denivelările la timp. Nu ne mai facem bine niciodată, dacă Mincă ne reprezintă treaba-i nasoală , acum câțiva ani pe la un post de televiziune nici nu mai înțelegea dialectul "di Moldova" ..... ca-n bancul ăla cu italianul care nu mai recunoștea o greblă decât atunci când o lua peste ochi.
6 august 2019, 10:35
nu pot sa pun ceva despre coretitudine examenelor , nu am fost acolo, dar fata de ieri macar are studii de specialiate pe post, facultate de Agronomie.De ce nu a stat un articol 1 zi pe prima pagina cand baiatul lui Eram , consilierul lui Flutur in acel moment a intrat pe un post in cadrul unui serviciu al Primariei ,fara a avea specializarea necesara sau cand Marius Durnea fost consilier al primarului a fost angajat in cadrul serviciului Agricol din cadrul Primariei Botosani , fara ca el sa aiba legatura cu aceasta acivitate....sau ...sau
6 august 2019, 10:02
Interesati -va ce studii, stagii de pregatire are acest baiat, a terminat printre primii la universitatea Gh Asachi, facultate de inginerie civila , Cai ferate drumuri si poduri, master in Infrastructuri moderne de transporturi, doctorat in Siguranta circulatiei rutiere, a fost la Drumuri Nationale sef sector timp de doi ani!!!!!Stie cineva ca fostul sef ISCTR este profesor de istorie , ca alti angajati de la ISCTR nu stiu sa foloseasca calculatorul!?!?!
6 august 2019, 09:58
Mai exista DNA ?
6 august 2019, 09:00
Megalomania dragnista este inca treaza prin mentinerea pe functii a urmatoarelor personaje Trufin, Federovici, Lupascu si Budai.
6 august 2019, 08:49
tu d-na Minca ai dat concurs pe bune pt functia pe care o ocupi?nu e tot datorita partidului?nu mai vb aiurea si fa ceva pt Botosani k n ai facut nimic
6 august 2019, 08:48
cand ma uit la Federovici sau Lupascu il vad inca pe Dragnea, ajunge, opriti-va ! lumea nu va mai crede !
6 august 2019, 08:33
Asadar Minca ia tras o palma lui Federovici prin aceasta declaratie. Federovici trebuie sa respecte legea si sa nu mai abuzeze de functie pentru numirea finilor, cumatrilor si apropiatilor pe functii importante. Chiar si a celor care nu au condus nici o caruta macar.
6 august 2019, 08:28
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Foștii colegi și conducerea Liceului "Alexandru cel Bun" Botoșani deplâng plecarea în lumea de dincolo a celei care a ghidat în fascinanta lume a chimiei numeroase generații de elevi și a îndrumat, în calitate de director ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8421 lei
USD
Dolarul SUA
4.3983 lei
CHF
Francul elveţian
4.5368 lei
GBP
Lira sterlină
5.3915 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0827 lei
XAU
Gramul de aur
243.7483 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2484 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3853 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9100 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1935 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6495 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.