Știrea zilei
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară

Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.

Iar anularea și reluarea licitației pentru drumul strategic care urma să repare uriașa probleme de infrastructură în județul Botoșani a fost practic picătura care a umplut paharul.

 

Oamenii din sudul județului și anume comunele Gorbănești, Trușești, Albești, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și chiar Dângeni sau Havârna au decis să participe la un protest organizat de două persoane, Cristian Andrioaei din Hlipiceni și Alexandru Molie din Răuseni.

 

Acțiunea va avea loc pe data de 9 aprilie 2019. La ora 8:00 coloana de mașini va pleca de la Răuseni, iar când va ajunge la Botoșani va parcurge traseul: IC Brătianu – Tudor Vladimirescu – Grivița – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției

 

Din cauza gropilor, un drum de 45 de minute se face în 90

 

În jur de 100 – 150 de mașini sunt așteptate să ajungă la Botoșani cu maximum 200 de persoane.

 

Drumul Blândești – Sulița – Lunca – Todireni – Hlipiceni – Răuseni a ajuns să fie un calvar, groapă lângă groapă.

 

Cele 45 de minute cât este distanța din reședința județului ajung să fie parcursă în 90 de minute. Inclusiv de ambulanțe.

 

„Sunt persoane care după ce ajung au nevoie de două, trei ore să își revină. De la Botoșani la Hlipiceni sunt aproximativ 45 de kilometri, acum durează 90 de minute cu mașina. 90 de minute! Alaltăieri seară am avut un caz cu o persoană căzută de pe bicicletă, am chemat ambulanța la 18:45, am sunat la 112 și a ajuns la 19:52. Deci, o ambulanță!”,

Cristian Andrioaei, co-organizator

 

 

Mor oamenii cu zile

 

Organizatorii susțin că, dacă va fi înregistrat vreun caz medical grav ca un accident vascular cerebral sau altă urgență medicală, respectivul nefericit care stă la așa o distanță de Botoșani și are parte de o asemenea infrastructură rutieră, are toate șansele să moară până ajung medicii.

 

„Noi mâine o să propunem prefectului să găsească o măsură de a aloca o ambulanță în zonă, undeva mai aproape. Sunt localități în care se ajunge cu siguranță la un interval de peste două ore. În toate satele învecinate, e foarte dificil de ajuns. Dacă este vreo urgență medicală, este foarte greu de ajuns, poate să moară omul”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Oamenii s-au săturat de starea dezastruoasă a drumului care nu s-a schimbat deloc. Mai ales după protestul de anul trecut, în urma căruia lucrurile au rămas parcă mai rău. Pentru că, spun ei, până și șefii județului parcă rămân nesimțitori acum la aceste marșuri auto. Ca atare, apelează la măsuri mai extreme.

 

„Dacă ei nu o să fie receptivi, noi o să facem alte proteste auto și nu o să mai ținem cont de nimic. Urmează să blocăm, autorizat sau neautorizat, cu mașini de tonaj mare, drumul spre Copălău sau Talpa”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Acțiunea de protest a fost avizată în cursul zilei de 4 aprilie 2019, la sediul Primăriei Botoșani. 

 

De altfel, pe lângă biciclistul care a fost rănit în cursul zilei de 2 aprilie pe drumul plin de gropi, un alt accident a avut loc în după amiaza zilei de 4 aprilie 2019, când un TIR a ocolit o groapă, însă a distrus o căruță. 

 

Pe acest drum nu s-a mai intervenit cu lucrări de reabilitare din anul 1991. 

 

loading...
ASTĂZI: Căruță DISTRUSĂ de un TIR care se ferea de gropi - FOTOGALERIE
ACCIDENT: Biciclist grav rănit pe un drum plin de gropi din Botoşani - FOTOGALERIE
PROTEST cu 200 de mașini după vizita ministrului transporturilor la Botoșani – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
Trebuie mers si pe strada Stefan Luchian unde locuieste dom presedinte de la CJ sa vada toti cine este vinovat pentru dezastrul ,de pe drumul strategic
5 aprilie 2019, 15:44
Toti din CJ in frunte cu Macaleti vor pune mana de la mana si vor repara drumul strategic ,daca nu sa ii luam BMW lui nea MACALETI la o plimbare saptamanala prin catacombele drumului strategic,sa vada si el cum ne simtim noi locuitorii din zona aia.
5 aprilie 2019, 15:36
Va veni prefectul langa protestatari si va face poze cu acestia si toata lumea va fi multumita
5 aprilie 2019, 10:41
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.